Varškės žagarėliai 1 pakelis varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas degtinės
1/2 stiklinės tirštos grietinės
1 šaukštelis sodos
5-6 šaukštai miltų
1 šaukštas cukraus
miltinio cukraus puošimui
Varškę sumalti mėsmale, ištrinti su kiaušiniu ir cukrumi. Grietinę išplakti su soda ir supilti į varškės masę. Suberti miltus ir supilti degtinę. Viską sumaišyti ir išminkyti.
Palaikyti tešlą šaldymo kameroje 1 valandą.
Kai tešla atšąla, ją iškočioti ir padaryti žagarėlius.
Virti aliejuje.
Išvirtus žagarėlius pabarstyti miltiniu cukrumi.
Added (2008-08-18, 8:38 Pm)
---------------------------------------------
Žagarėliai
5 kiaušiniai
400 g grietinės
7 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus,
1 a.š. kepimo miltelių,
miltų
Minkome tešlą, kočiojame, pjaustome stačiakampiais, persukame per skylutę, padarytą viduryje ir kepame aliejuje iš abiejų pusių. Iš visos procijos išeina gana nemažai.
Bet jau laaabai skanūs