Kiviu ledai
4 kiviai
75 g miltinio cukraus
1 šaukštas citrinos sulciu
250 ml grietineles plakimui Kivio vaisius perpjauti, atsargiai nulupti, supjaustyti gabaliukais, sudeti i elektrini plakikli, supilti miltini cukru, citrinos sultis ir padaryti tyre.
Gauta tyre sumaišyti su lengvai išplakta grietinele.
Supilti i uždara inda ir padeti i šaldymo kamera.
Per pirmaja valanda, kas 15 min. kiviu mase išmaišyti.
Jogurto ledai
2 kiaušinio tryniai
50 ml cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
100 ml uogienes (pvz., avieciu)
100 ml grietineles
200 ml jogurto
Išplakite kiaušiniu trynius, vanilini cukru ir cukru.Supilkite uogiene ir išmaišykite.Išplakite grietinele. Atsargiai sumaišykite ja su jogurtu ir kiaušiniu mase.Sudekite ledus i forma ir šaldykite apie 4 val. Prieš patiekdami palaikykite ledus šaldytuve.
Šokoladiniai ledai
350 g pieno,
20 g grietineles,
115 g cukraus,
3 g želatinos,
1 g vaniles,
1 kiaušinis.
Šokoladiniam mišiniui:
5 g kakavos milteliu,
15 g pieno,
5 g cukraus.
Kiaušinio trynius ištrinkite su cukrumi, atskieskite karštu pienu, sumaišykite su grietinele ir vanile, ir maišydami pakaitinkite iki 80 laipsniu.Šaltame vandenyje išmirkykite želatina, užpilkite karštu pienu ir maišykite kol ištirps. Tada supilkite ši ruošini i pieno ir kiaušiniu mišini, išmaišykite.Kakavos miltelius sumaišykite su cukrumi, užpilkite verdanciu pienu ir mišinuka supilkite i paruošta ledu mišini. Viska dar karta gerai išmaišykite ir pastatykite šaltai, laikykite 2 – 4 valandas.