Ketvirtadienis, 2022-10-06, 10:35 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Šventiniai patiekalai » Velykiniai patiekalai (receptai)
Velykiniai patiekalai
RomeniukasData: Trečiadienis, 2010-03-31, 4:31 PM | Žinutė # 16








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
PADAŽAI KIAUŠINIAMS

3 šaukštai majonezo,2 šaukštai natūralaus jogurto,virtas trynys,šaukštelis kario,česnako skiltelė,imbiero žiupsnelis,druskos.

Česnako skiltele nulupkite,sugrūskite.Tada ištrinkite su tryniu.Paskui i mišini idėkite majonezo,jogurto,gardinkite kariu,imbieru,sūdikite ir kruopščiai išmaišykite.


Aitrusis burokėliu padažas

Burokėliu,krienu,acto,cukraus,druskos. Burokėli išvirkite sūditame vandenyje.Nulupkite ir itin smulkiai sutarkuokite.I tarkius dėkite krienu,šliūkštelkite acto,saldinkite.Paragaukite jai reikia sūdikite.

Majonezo padažas su agurkėliais

500g majonezo,250g marinuotu mažu jaunu agurkėliu,50g aštraus pomidoru padažo.

Marinuotus agurkėlius labai smulkiai supjaustikite,maišykite su majonezu,dėkite pomidoru padaža,viska gerai išmaišykite


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
RomeniukasData: Trečiadienis, 2010-03-31, 4:32 PM | Žinutė # 17








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Velykinis pyragas

Tešlai:
400g miltu,100g cukraus pudros,200g sviesto,kiaušinio trynys,šaukštelis vanilinio.
Idarui:400g varškės,3 kiaušiniai,100g cukraus,40g krakmolo,apelsinas,citrina,2 šaukšteliai vanilinio,druskos.

Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir užminkykite tešla.Palaikyite ja 30 min. šaldytuve.Paskui du trečdalius tešlos iškočiokite ir išklokite i apvalia atidaroma kepimo forma.Idarui kiaušinio trynius suplakite su cukrumi,vaniliniu,druska,varške.Nutarkuokite apelsino ir citrinos žieveles bei ju sultis taip pat imaišykite i varškės mase,paskui suberkite krakmola.Baltymus išplakit iki standžiu putu ir atsargiai isukite i varškės mase.Dėkite ši idara ant tešlos.Ant viršaus iš likusios tešlos supinkite tinkleli.Šaukite i orkaite ir kepkite apie 50min.


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
RomeniukasData: Trečiadienis, 2010-03-31, 4:34 PM | Žinutė # 18








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Skubrėmis idaryti pomidorai

6 pomidorai,maišelis ryžiu,kelios rūlytos slyvos,truputis poro,agurko,gabaliukas rūkytos skubrės,majonezo,pipiru,prieskoniu,petražoliu.

pomidorus išskobkite ir apverskite,kad išvarvėtu sultys.Ryžius išvirkite ir atvėsinkite.Dėkite i juos pamirkytas ir susmulkintas slyvas,berkite kapoto poro,pjaustyto agurko,sukrėskite pomidoro minkštimus,smulkiai supjaustyta skumbre.Skaninkite majonezu,pipirais,prieskoniais.Viska išmaišykite ir idėkite i išskobtus pomidorus.Puoškite petražolėmis


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
RomeniukasData: Trečiadienis, 2010-03-31, 4:35 PM | Žinutė # 19








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Silkiu užkandėlė su džiovintomis slyvomis

2 silkiu filė,100g fermentinio sūrio,keleta svogūno laišku,12 džiovintu slyvu,didelė morka,skiltelė česnako,2 šaukštai majonezo,šaukštas švelnaus kečupo,aliejaus,cinamono,druskos

Morkas nukuskite ir supjaustikite storokias šiaudeliais.Dėkite jas i keptuve su aliejumi ir šiek tiek apkepinkite.Pabarstykite cinamonu ir druska.Silke perpjaukite išilgai i 2 dalis,sūri ir dali svogunu laišku supjaustikite šiaudeliais.Ant kiekvienos silkiu juostelės dėkite po kelis morkos šiaudelius,sūrio,svogūno laišku.Susukite suktinukus,suriškite likusiais svogūnu laiškais.Tiekite su džiovintomis slyvomis,idarytomis majonezu,kečupu ir smulkintais česnaku


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
RomeniukasData: Trečiadienis, 2010-03-31, 4:36 PM | Žinutė # 20








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
PARŠELIS
1kg kaiuliu kumpio,200ml granatu sulčiu,svogūnas,2 kg bulviu,3 kiaušiniai,50g sviestodruskos,pipiru,raudonėlio arba mairūno,aliejaus kepimui.

Bulves išvirkite ir sugrūskite,kiaušinius suplakite,trečdali plakinio atidėkite,,likusi imaišykite i bulviu koše.Mėsa supjaustikite mažais gabalėliais.Svogūna susmulkinkite.Keptuvėje ikaitinkite alieju,iš pradžiu berkite mėsa,jai apkepus,berkite svogūna,gardinkite druska,prieskoniais,pilkte sultyni ir pamaišydami troškinkite,kol keptuvėje nebeliks skysčio.Tada tieskite ant skardos kepimo popieriu arba folija,per viduri dėkite bulviu košės,ant jos sukraukite mėsa,ant viršaus- likusia bulviu koše.Suformuokite paršeli:snukuti,kojytes ir t.t.Aptepkite tirpinto sviesto ir likusio kiaušinio plakiniu.Šaukime i orkaite ir kepkime,kol gražiai apskrus.


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
snieguoliukeData: Trečiadienis, 2010-03-31, 4:49 PM | Žinutė # 21








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Panevėžys
Forumo mylimieji
Žinutės: 21154
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Velykiniai zuikiai

Produktai 10-čiai vienetų:

*500 g "Malsenos Ekstra" miltų,
*40 g mielių,
*225 ml pieno,
*80 g cukraus,
*100 g sviesto,
*30 šaukštai citrinų sulčių,
*1 citrinos tarkuota žievelė,
*2 šaukštai grietinėlės,
*1 kiaušinio trynys,
*10 razinų,
*druskos

Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę, sutrupinti mieles, užpilti 4-5 šaukštus šilto pieno, 1 šaukštelį cukraus, uždengti rankšluosčiu ir 20-30 minučių laikyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla pakyla, į ją supjaustyti sviestą, supilti likusį pieną, suberti cukrų, druską, citrinos žievelę ir suminkyti tešlą. Laikyti 30-40 minučių šiltai. Pakilusią tešlą padalinti į 10 dalių, kiekvieną dalį suvynioti voleliu ir padalinti į 2 dalis (viena turi būti didesnė). Iš didesnės dalies suvynioti kūną, iš mažesnės padaryti galvą su ausimis, pridėti uodegėlę. Zuikius patepti grietinėle, suplakta su kiaušinio tryniu, dėti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepti orkaitėje, kol gražiai parus.


Kalba man už nugaros? Vadinasi aš priekyje ! Aptarinėja mano gyvenimą? Reiškia jis įdomesnis nei jų ! Stengiasi įžvelgti trūkumus? Reiškia pavydi ! O jei pavydi- vadinasi yra ko pavydėti :)
Atsijungęs
linuciuxxxxData: Trečiadienis, 2011-03-23, 4:34 PM | Žinutė # 22








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
TRADICINĖ VELYKINĖ BOBA

INGREDIENTAI:
T e š l a i:
1 kg miltų,
1,5 stiklinės pieno,
200 g sviesto,
4 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
50-60 g mielių,
0,5 stiklinės razinų,
žiupsnelis druskos.

G l a j u i:
1 kiaušinio baltymo,
1 stiklinės cukraus pudros,
trupučio citrinų rūgšties (ant šaukštelio galo).

GAMINIMAS:
Į stiklinę pašildyto pieno sudėkite mieles, įberkite truputį cukraus ir palikite, kad mielės ištirptų. Į dubenį supilkite miltus, mieles ir likusį pieną. Tešlą išmaišykite ir palikite, kad vėl pakiltų. Trynius išplakite su cukrumi, sudėkite į kildinamą tešlą ir išminkykite.

Baigdami minkyti supilkite išlydytą sviestą (nekarštą) ir suberkite razinas (rekomenduojama jas gerai nuplauti, nuplikyti karštu vandeniu, nusausint ir apvolioti miltuose). Viską gerai išminkykite ir palikite tešlą pakilti. Į apvalią kepimo skardą įstatykite tokio pat dydžio, tik aukštesnę popierinę formą (kepimo popierių dar ištepkite sviestu ir tiesiog susiūkite jo kraštus, kad gautumėte aukštą "bobos" formą.

Ant skardos padėkite sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą dugnelį. Trečdalį šios formos pripildykite tešla ir vėl palikite, kad pakultų. Iki vidutinės temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite apie valandą. Ataušinkite kepimo formoje ir tik tada išimkite. Glajų išsukite dubenyje ir užpilkite ant pyrago, kad nuvarvėtų nuo kraštų.

Velykinis patiekalas paruoštas!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-04-04, 5:22 PM | Žinutė # 23








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Faberžė kiaušiniai

INGREDIENTAI:

8 vištų kiaušinių,
1 šaukšto želatinos,
1 stiklinės daržovių arba žuvies sultinio virto su svogūnu, morka, druska, kvapiaisiais pipirais,
6-8 putpelių kiaušinių,
100-150 g šaldytų krevečių,
4-5 šaukštų konservuotų kukurūzų,
petražolių, krapų.

GAMINIMAS:

Pasiruoškite kiaušinių lukštus. Nuplaukite kiaušinius ir atsargiai jų viršuje padarykite 1,5-2 cm dydžio skylutes, išpilkite baltymus ir trynius. Kiaušinių lukštus gerai išplaukite sodos tirpalu ir išskalaukite. Įstatykite į kiaušinių stovelius. Želatiną užmerkite nedideliame vandens kiekyje.

Išvirkite sultinį su daržovėmis. Virtą morką atidėkite. Į sultinį sudėkite krevetes, užvirinkite ir nuimkite nuo ugnies. Krevetes išgriebkite, nusausinkite. Į atskirą indą supilkite 1 stiklinę sultinio, jame maišant ištirpinkite želatiną.

Morką supjaustykite kubeliais, žvaigždutėmis. Putpelių kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite ir supjaustykite. Kukurūzus nusunkite. Nuskabykite žalumynų lapelius. Į tuščiavidurių lukštų dugną dėkite žalumynų lapelius, morkas. Ant viršaus pakaitomis dėkite krevetes, kukurūzus, putpelių kiaušinius, žalumynus.

Taip užpildykite visą lukštą ir užpilkite sultiniu su želatina. Dėkite kiaušinius į šaldytuvą stingti (geriausia nakčiai). Prieš patiekiant kiaušinius atsargiai panardinkite į karštą vandenį 2-3 sek. ir nulupkite. Kiaušinius galite gaminti su kumpiu ir paprika.

Velykinis patiekalas paruoštas!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2012-04-05, 7:53 PM | Žinutė # 24








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Sausainiai „Velykiniai kiaušiniai“

Sudėtinės dalys:

Cukraus pudra, 75 gramai
Kvietiniai miltai, 150 gramų
Sviestas, 150 gramų
Krakmolas, 75 gramai
Pienas, 1 šaukštas
Vanilinis cukrus, 5 gramai
Citrinos žievelė, truputį
Citrinos, glazūra, pagal skonį
Uogienė, pagal skonį

Gaminimas:
Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki „kremo“ būsenos.

Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.

Iškočiokite tešlą ne labai plonai (~ 5 mm storio).

Išspausti kaušinio formos sausainius. ½ sausainių per viduriuką išspauskite nedidelį apskritimą (ten bus džemas).

Įkaitinkite orkaitę iki 220° C laipsnių ir kepkite Velykų sausainius apie 10 minučių. Atvėsinkite.

Pagaminti citrinos glazūrą – tam, kruopščiai sumaišyti citrinų sultis su cukraus pudra.

Pusę sausainių padenkite citrinos glazūra, o kitus patepkite džemu. Iš 2-ų tokių dalių padaryti „kiaušinį“ (tiesiog ant džemu patepto sausainio padėti citrinos glazūra pateptą sausainį ir nestipriai suspausti, kad priliptų). Viskas paruošta!

SkAnAuS!



Atsijungęs
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2012-04-05, 7:55 PM | Žinutė # 25








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Velykų keksas

Sudėtinės dalys:

Citrinos, pertepimui, 1 vienetas
Cukrus, pertepimui, 100 mililitrų
Spanguolės, džiovintos, pertepimui, 100 gramų
Kvietiniai miltai, 750 mililitrų
Cukrus, 250 mililitrų
Kepimo milteliai, 1 šaukštas
Jogurtas, saldus, 250 mililitrų
Kefyras, 250 mililitrų
Kiaušiniai, 2 vienetai
Sviestas, 100 gramų
Druska, truputį
Cukraus pudra, glajui, 200 gramų
Brendis, glajui, 1 šaukštas
Citrinų sultys, glajui, 2 šaukštai
Citrinos, džiovintos, glajui, 1 sauja

Gaminimas:
Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėmis.
Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijausti, kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... Užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti apie 50 minučių 175-180° C orkaitėje. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę.
Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų. Skanaus!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2012-04-05, 8:04 PM | Žinutė # 26








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Velykinis morkų pyragas

Sudėtinės dalys:

Morkos, 500 gramų
Sviestas, 180 gramų
Cukrus, rudasis, 120 gramų
Kiaušiniai, 4 vienetai
Kvietiniai miltai, 200 gramų
Kepimo milteliai, su kaupu, 1 šaukštelis
Graikiniai riešutai, 150 gramų
Razinos, 50 gramų
Apelsinai, žievelė, 1 vienetas
Ciberžolė, truputį

Gaminimas:
1. Morkas sutarkuoti smulkia trintuve, sudėti į puodą su sviestu ir nuolat maišant troškinti apie 10 - 15 min. Kai morkos suminkštės, nukelti nuo viryklės ir atvėsinti.
2. Atskirame inde išplakti kiaušinius su cukraus pudra ir apelsino žievele ir atsargiai įmaišyti juos į atvėsintas troškintas morkas.
3. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir įmašyti juos į kiaušinių - morkų masę. Suberti riešutus ir razinas ir viską gerai išmaišyti.
4. Kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti džiuvesėlias ir supilti paruoštą tešlą.
5. Kepti , 175 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje, 40 min. Pyragą atvėsinti, neišimant iš kepimo formos.
6. Puošti tirpintu juoduoju arba baltuoju šokoladu. Skanaus!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2012-04-05, 8:07 PM | Žinutė # 27








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Mišrainė „Velykinis paukščių lizdas“

Sudėtinės dalys:

Bulvės, 4 vienetai
Kiaulės kumpis, virtas, 200 gramų
Agurkai, ilgieji, 1 vienetas
Kiaušiniai, 4 vienetai
Pievagrybiai, 100 gramų
Majonezas, indelis, 1 vienetas
Petražolės, truputį
Krapai, truputį
Lydytas sūris, 100 gramų
Česnakai, pagal skonį

Gaminimas:
Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje, leisti nusausėti ir kepti įkaitintame aliejuje vienu sluoksniu, kol jų paviršius iš visų pusių gražiai parusvėja.
Kietai išvirti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltumų.
Trynius palikti „kiaušinams“, o baltymus susmulkinti.
Agurką, pievagrybius ir kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais.
Baltymus, agurką, pievagrybius ir kumpį sumaišyti su majonezu, petražolėmis ir krapais.
Plokščiame dubenyje iš sumaišytų produktų suformuoti „lizdą“ ir plonu sluoksniu sudėti keptas bulves.
„Kiaušinams“ sutarkuoti lydytą sūrį, susmulkinti trynius, krapus ir česnakus.
Iš gautos masės padaryti „kiaušinius“ ir papuošti jais mišrainės viršų.
Skanaus.


Atsijungęs
ritukasData: Trečiadienis, 2012-04-11, 0:25 AM | Žinutė # 28








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Alytus
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 133
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Velyku avinelis
Tešlai:
Miltų (N 405) 500 gr.
Sausų mielių 1 pakelis
Cukraus 100 gr.
Vanilinio cukraus 1 maišelis
Apelsino žievelėŽiupsnelis druskos
Kiaušinis
Margarino "VILNIUS" kambario temperatūros 100 gr.
Šilto pieno 200 ml.
Papuošimui:
Trynys 1 vnt.
Baltymas 1 vnt.
Pieno 1 šaukštelis
Lazdyno riešutas 1 vnt.
Cukraus pudra

Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno (iš bendro kiekio).Leisti sureaguoti kokias 10 minučių, kol užsidės putų kepurėlė. Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Gerai išminkyti tešlą ( aš tai darau kombaino pagalba) ir statyti šiltai, kad tešla padvigubėtu. Man užtenka 1 val.Perminkyti tešlą, ir ant silikoninio kilimėlio iškočioti 1 cm. blyną. Uždėti TRAFARETĄ. Apipjaustyti.Avytės formą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu. Iš likusios tešlos formuoti tarp delnų mažus rutulėlius ir juos lipdyti prie avytės. Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą.Kaušinio trynį išplakti su pienu ir patepti šepetėliu avytę. Dėti į 180 laipsnių orkaitė 30 min.Gausiai pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus! kepiau labai patiko
Atsijungęs
karilekamoData: Trečiadienis, 2022-08-24, 8:57 PM | Žinutė # 29








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Naujokas
Žinutės: 14
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
neįsivaizduoju nei vienos šventės be šakočio. praktiškai visas Velykinis stalas galėtų būti vien tik iš šakočių. ta progra klausimas, kur geriausi šakočiai internetu?
Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Šventiniai patiekalai » Velykiniai patiekalai (receptai)
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2022