Penktadienis, 2024-04-26, 1:07 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Šventiniai patiekalai » Velykiniai patiekalai (receptai)
Velykiniai patiekalai
Ausra28Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 6:22 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kokius patiekalus ruošiate velykų šventei. Pasidalinkime idėjomis ir patirtimi.

Ausra28Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 6:22 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Velykinis desertas

Ingredientai:

1 kg liesos varškės
200 g sviesto
100 g razinų
150 g cukraus
Vanilinis cukrus
100 g susmulkintų migdolų
Tarkuota citrinų žievelė
4 kiaušinių tryniai
250 ml grietinėlės
Konservuoti arba švieži vaisiai papuošimui

Gaminimas:

Varškę pertriname per sietelį arba permalame mėsmale ir padedame 5-6val. į šaldytuvą. Sviestą išsukame, sudedame atšaldytą varškę, suberiame nuplautas razinas, cukrų, susmulkintus migdolus, supilame trynius, sudedame išplaktą grietinėlę ir viską labai gerai išmaišome. Varškės masę sukrečiame į marle išklotą kekso formą, paslegiame ir 24 val. padedame į šaldytuvą.
Prieš tiekdami į stalą, išverčiame į lėkštę, papuošiame konservuotais arba šviežiais vaisiais.

kaukeData: Trečiadienis, 2009-04-08, 1:11 PM | Žinutė # 3








[ (US) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:provincija...
Aktyvus dalyvis
Žinutės: 532
Apdovanojimai: 1
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Boba

200g pieno
60g mieliu
600g miltu
0,5 saukstelio druskos
10 kiausinio tryniu
stikline cukraus
citrinos zievele
100g sviesto

piena pasildyti ir isleisti mieles. Suberti trecdali miltu ir ismaisyti. Palikti pakilti. Kai tesla pakils suberti druska ir isplakti. Sudeti su cukrumi istrintus trynius, citr.zievele likusius miltus ir isminkyti tesla.Baigiant minkyti supilti istirpinta svieta ir palikti pakilti.Vel gerai isminkyti, tesla sudeti i auksta puoda istepta sviestu ir pabarstyta dziuvesiais. Palikti pakilti. kai tesla uzpildys du trecdalio indo , kepti 1-1,5,val. 180laipsniu orkaiteje. Atvesinti puode, suraikyta galima palaistyti atskiestu saldziu romu er megstamu sirupu.


Atsijungęs
RomeniukasData: Penktadienis, 2010-03-12, 8:28 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
pyragaičiai su puriu varškės kremu

INGREDIENTAI:

T e š l a i:
200 g sviesto,
100 g cukraus,
šaukštelis vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai,
250 g miltų,
2 šaukštai kakavos miltelių,
šaukštelis kepimo miltelių,
50 ml pieno.

K r e m u i:
30 g želatinos,
250 ml pieno,
5 kiaušinių tryniai,
200 g cukraus,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
1 kg liesos varškės,
1 l grietinėlės plakti,
konservuotų ar šaldytų uogų,
šokolado drožlių,
kapotų riešutų pyragaičiams papuošti.

Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, ir suminkykite tešlą. Ją paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 175 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie 25 min.

Iš orkaitės ištrauktą biskvitą ataušinkite skardoje. Iš aliuminio folijos iškirpkite skardos aukščio (ar kiek platesnes) juostas ir įtieskite į skardą. Paruoškite kremą: želatiną užpilkite 50 ml šalto pieno ir palikite brinkti. Likusį pieną užvirinkite, nukelkite nuo ugnies, po vieną įmaišykite trynius ir supilkite karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną.

Varškę ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, atsargiai įmaišykite standžiai išplaktą, grietinėlę ir pradedančią stingti pieno masę. Gatavą kremą sukrėskite ant ataušusio biskvito ir mažiausiai 5 val. (galima per naktį) palaikykite šaldytuve. Prieš patiekiant pyragaičius supjaustykite kvadratais, rombais arba stikline išspauskite apskritimus ir kiekvieną papuoškite.


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
RomeniukasData: Penktadienis, 2010-03-12, 8:29 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
velykiniai zuikiai

Jums prireiks :
Produktai 10-čiai vienetų:

500 g "Malsenos Ekstra" miltų,
40 g mielių,
225 ml pieno,
80 g cukraus,
100 g sviesto,
30 šaukštai citrinų sulčių,
1 citrinos tarkuota žievelė,
2 šaukštai grietinėlės,
1 kiaušinio trynys,
10 razinų,
druskos

Veiksmai :
Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę, sutrupinti mieles, užpilti 4-5 šaukštus šilto pieno, 1 šaukštelį cukraus, uždengti rankšluosčiu ir 20-30 minučių laikyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla pakyla, į ją supjaustyti sviestą, supilti likusį pieną, suberti cukrų, druską, citrinos žievelę ir suminkyti tešlą. Laikyti 30-40 minučių šiltai. Pakilusią tešlą padalinti į 10 dalių, kiekvieną dalį suvynioti voleliu ir padalinti į 2 dalis (viena turi būti didesnė). Iš didesnės dalies suvynioti kūną, iš mažesnės padaryti galvą su ausimis, pridėti uodegėlę. Zuikius patepti grietinėle, suplakta su kiaušinio tryniu, dėti į sviestiniu


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
RomeniukasData: Pirmadienis, 2010-03-29, 11:48 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Trapios tešlos Velykų sausainiai

INGREDIENTAI:

250 g miltų,
50 g maltų migdolų,
150 g cukranendrių cukraus "Demerara",
1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile,
1 kiaušinio,
150 g kambario temperatūros sviesto arba margarino.

G l a i s t u i:
200 g baltojo arba pieninio šokolado,
50 g sviesto arba margarino.

P a p u o š i m u i:
300 g cukraus miltelių arba šokolado skonio cukraus miltelių,
15 ml lydyto margarino arba augalinio aliejaus,
30 ml vandens arba vaisių sulčių.

GAMINIMAS:
Sumaišykite tešlos ingredientus, įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir šaldykite ne trumpiau kaip 30 min. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą iki 2-3 mm storio. Formelėmis išspauskite figūras. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, apie 15 minučių.

Atvėsus sausainiams, puode virš silpnos ugnies išlydykite šokoladą su sviestu ar margarinu. Gautą mišinį atvėsinkite ir išplakite elektriniu plakikliu. Šokoladine mase apliekite sausainių paviršių. Kai šokolado masė sustings, pasiruoškite puošimui.

Sumaišykite cukraus miltelius su tokios spalvos sultimis, kokią norite išgauti, supilkite gautą masę į konditerinį švirkštą ir puoškite sausainius. Jeigu sausainius naudosite Velykų dekoracijoms, prieš kepdamos įspauskite skylutę, kad juos galėtumėte pakabinti.


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
SindreData: Pirmadienis, 2010-03-29, 11:51 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:ten kur galima Laimingai Gyventi
Forumo senbūviai
Žinutės: 1200
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
man tai kažkaip prie receptų visada fotkių reikia.... labiau "užkabina"
Atsijungęs
snieguoliukeData: Pirmadienis, 2010-03-29, 12:00 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Panevėžys
Forumo mylimieji
Žinutės: 21154
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Quote (Sindre)
man tai kažkaip prie receptų visada fotkių reikia.... labiau "užkabina"

man irgi, bet aš nusipirkau 2 žurnalus su vėlykiniais receptais _liuks_ _liuks_ _liuks_ tai jau reiks tikriausiai išsirink ką norėčiau padaryti _liuks_


Kalba man už nugaros? Vadinasi aš priekyje ! Aptarinėja mano gyvenimą? Reiškia jis įdomesnis nei jų ! Stengiasi įžvelgti trūkumus? Reiškia pavydi ! O jei pavydi- vadinasi yra ko pavydėti :)
Atsijungęs
ValedyData: Antradienis, 2010-03-30, 12:42 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
danieles perkelta žinutė.

O dabar išsikepkite garsiąją Velykų bobą: 15g sausų mielių ištrinkite su žiupsneliu miltų ir paskui sumaišykite arba suplakite mikseriu su 500g Ekstra miltų, 250g drungno pieno, 150g tirpdyto sviesto, 2 suplaktais kiaušiniais, 10g cukraus, 8g druskos, 5g džiovintų raudonėlių. Uždenkite ir palikite šiltai, kad iškiltų tešla. 100g rūkytos šoninės su mėsytės tarpsluoksniais, 100g svogūnų supjaustykite labai mažais kubeliais ir apkepinkite 20g sviesto. Atvėsinkite, įmaišykite į tešlą ir palikti dar 30min. kildintis. Kekso formą su skyle viduryje ištepkite 20g sviesto arba margarino, išbarstykite džiūvėsėliais ir supilkite paruoštą tešlą. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 45-55 minutes. Iškeptą bandą palikite 5 minutes formoje, po to išverskite ir atvėsinkite.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Antradienis, 2010-03-30, 12:43 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Danieles perkelta žinutė.

VALGIAI

“Žuvies apkepas''

3 arbatiniai šaukšteliai kvietinių miltų
400 ml pieno
75 g makaronų
ketvirtadalis poro
šaukštelis druskos
pipirų
400 g virtos žuvies
4 kiaušiniai
100 ml tarkuoto sūrio
50 ml džiuvėsėlių

Pagaminkite baltą tirštą padažą iš miltų ir pieno, jį atšaldykite. Įberkite virtų makaronų, plonai pjaustytų porų, prieskonių, sudėkite virtą žuvį (šviežia, sūdyta, rūkyta žuvis taip pat tinka). Įmuškite kiaušinius. Supilkite visą šį mišinį į riebalais išteptą kepimo indą. Užbarstykite tarkuoto sūrio, džiuvėsėlių. Kepkite 200-225 laispnių orkaitėje apie 40 min, kol masė pasidarys lygiai ir gražiai pageltusi. Patiekite su virtomis morkomis ir bulvėmis bei grietinės padažu.

Kiaušiniais įdaryti agurkai

4 agurkai
konservuoto tuno skardinė
raudona paprika
2 virti kiaušiniai
sauja krapų
10 alyvuogių
4 šaukštai majonezo
druska, pipirai

1. Nulupkite agurkus, perpjaukite išilgai ir išskobkite sėklas.
2. Susmulkinkite kiaušinius.
3. Papriką supjaustykite kubeliais.
4. Tuną sutrinkite šaukštu ar šakute.
5. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais.
6. Visus susmulkintus produktus sumaišykite su majonezu ir krapais.
7. Agurkų vidų pabarstykite pipirais ir sudėkite į juos įdarą.

“Kelmas”

Pamarinuokite kiaulienos šonkaulių juostą su prieskoniais, soja ir kt.
Paruoškite 0,5 - 1 kg faršo, pavyzdžiui, su apkepintomis morkomis, svogūnais, pievagrybiais (prieš tai apkepintais, kad išleistų sultis), džiuvėsiais, trupučiu grietinėlės, kiaušiniu ir prieskoniais. Tada iš šonkaulių juostos susukite "šulinį" (kad geriau laikytųsi, galima apjuosti lininiu siūlu). O į šį šulinį sudėkite faršą (nuo apačios iki pat viršaus). Kurį laiką kepkite orkaitėje apdengę folija, o pabaigoje ją reikia nuimti, kad “kelmas” gražiai apskrustų. Priklausomai nuo dydžio, “kelmas” kepa apie 1-1,5 val. Papuoškite “kelmą” žalumynais. Pjaukite patiekalą kaip tortą – gabaliukas šonkaulio ir truputis faršo.

obuolių-pudingo pyragas

1 kg obuolių
100 g sviesto ar margarino
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
1 stiklinė bulvių krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 pakeliai vanilinio pudingo
1 litras pieno.

1. Tešla:
Margariną ar sviestą ištrinkite su stikline cukraus ir kiaušinio tryniais iki vienalytės purios masės. Ir toliau trindami po truputį dėkite miltus, išmaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, tada atsargiai įmaišykite išplaktus iki standumo baltymus.
2. Pudingas:
Išvirkite pudingą iš abiejų pakelių su litru pieno ir puse stiklinės cukraus.
3. Obuoliai:
Obuolius nulupkite ir sutrinkite “burokine” trintuve.
4. Kepimas:
Kepimo formą ištepkite margarinu ar sviestu bei pabarstykite džiuvėsėliais. Dėkite ¾ tešlos, ant jos - obuolius, karštą pudingą ir likusią tešlą. Kepkite 50 min., iki 1800C laipsnių įkaitusioje orkaitėje. Iškepus, pabarstykite cukraus pudra.

“Pascha''

1 kg varškės,
8 kiaušiniai,
2 stiklinės cukraus,
200 g sviesto,
1 indelis grietinės,
migdolai, vanilė, razinos.

Varškę 3-4 kartus permalkite, išsukite kiaušinius su cukrumi. Permaltą varškę užkaiskite, verdama ji suskystėja. Į šiek tiek pravėsusią masę sudėti gabaliukais smulkintą sviestą, razinas, migdolus, vaniliną. Visą masę supilkite i kiaurasamtį, kurio dugnas išklotas marle. Palikite nusivarvėti. Dėkite masę į šaldytuvą. Kitą rytą perkelkite patiekalą į lėkštę ir papuoškite migdolais.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Antradienis, 2010-03-30, 12:45 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Dove@Deive perkelta žinutė.
Velykiniai sausainiai "Zuikučiai"

# 120 g. cukraus miltelių,
# 250 g. sviesto,
# 375 g. miltų,
# žiupsnelio druskos,
# 1 nutarkuoto apelsino žievelės,
# 2 šaukštų apelsinų sulčių,
# spalvotų konditerinių pabarstukų papuošimui.

Sviestą ištrinti su cukrumi, apelsino žievele ir apelsinų sultimis. Suminkyti su miltais ir padėti tešlą į šaldytuvą atšalti ir susistovėti. Kai atšals, tešlą dar kartą perminkyti, iškočioti norimo storio lakštus ir velykinėmis sausainių formelėmis išspausti figūrėles. Jas išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, prieš šaunant į orkaitę viršų patepti kiaušinio plankiniu.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 8 - 10 min., kol gražiai pagels.

Iškepusius ataušinti ir skanauti. Galima aptepti glajumi, paruoštu iš cukraus miltelių ir apelsinų sulčių, išmarginti spalvotais pabarstukais.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Antradienis, 2010-03-30, 12:46 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Danieles perkelta žinutė.

vaikams želė kiaušiniai:

"Išpūskite nevirto kiaušinio turinį iš lukšto, tada praplaukite vidinę lukšto pusę (tai lengva padaryti su švirkštu). Išdžiovinkite. Tada į lukštą su švirkštu suleiskite želė. Į skirtingus kiaušinius - skirtingų spalvų. Kai jau gerai sustings – išlupkite!"


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Antradienis, 2010-03-30, 12:49 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Dove@Deive perkelta žinutė.

Šokoladiniai kiaušiniai,pasidaryk pats _liuks_ _liuks_ _liuks_
Šokoladiniai kiaušiniai


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
zuikaData: Antradienis, 2010-03-30, 3:55 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:......
Forumo mylimieji
Žinutės: 3559
Apdovanojimai: 26
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Mergaičių kiaušiniai

Sudėtinės dalys:
Kiaušiniai, 6 vienetai
Burokėliai, nuoviras, 300 mililitrų
Majonezas, 2 šaukštai
Česnakai, 2 skiltelės
Sūris, tepamas, su kumpiu, 100 gramų
Riešutai, 50 gramų
Gaminimas:
Kiaušinius išverdame, nulupame, perpjauname per pusę, išimame trynį. Kiaušinius merkame į burokėlių nuovirą, pašildome 5 min ant lėtos ugnies ir paliekame 1 val. Tada pasiruošiame įdarą: kiaušinio trynį sumaišome su išspaustu česnaku, sūriu ir ir majonezu bei graikiškais riešutais.

Atsijungęs
RomeniukasData: Trečiadienis, 2010-03-31, 4:29 PM | Žinutė # 15








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
KEPSNIUKAI IŠ MĖSOS IR VIRTŲ KIAUŠINIŲ _liuks_

reikes:

farso ( bet kokios mesos, bet skaniausia- vistienos ))
zalio kiausinio,
3 virtu kiausiniu
mirkytas piene batonas
prieskoniai
svogunas, cesnakas
kiausinio plakinys
dziuveseliai

i farsa det zalia kiausini, svogunus ir cesnakus smulkiai pjaustytus, prieskonius, mirkyta piene batona.zodziu kaip darot kotletams. padalint ji i 3 dalis, formuot tokius didelius kotletus i vidu kiekvieno idedant po virta be luksto kiausini . tokius didelius kotletus ( cia jau visi kepsniai) pavoliot kiasunio plakiny, tada dziuveseliuose, kepti ikaitintuose riebaluose apie 20 min. ( manau galima kepti ir orkaitej )
kai perpjausit per puse ar kai pjaustysit riekelem, bus labai grazu _liuks_


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Šventiniai patiekalai » Velykiniai patiekalai (receptai)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024