Silkės su troškintais svogūnais, morkomis ir pomidorų tyre
INGREDIENTAI: 3 silkės,
2 svogūnų galvutės,
2-3 morkos,
3-4 šaukštai aliejaus,
3-4 šaukštai pomidorų tyrės.
GAMINIMAS:
Silkė išskrodžiama, išvalius vidurius išimama tamsi plėvelė ir gerai išplaunama. Mirkoma keletą valandų dažnai keičiant vandenį dubenyje.Iš mirkytos silkės iųimami kaulai, nulupama oda.
Pradedama lupti nuo galvos, silkės supjaustomos skersai gabalėliais, kurie sudedami į stiklinius pusdubenius. Svogūnai supjaustomi ir paspirginami aliejuje. Čia sudedamos burokine tarka sutarkuotos morkos, pomidorų tyrė. Viskas patroškinama. Nukeliama nuo ugnies masė atvėsinama ir sudedama ant paruoštos silkės.
Kūčių patiekalas paruoštas!