Ketvirtadienis, 2024-04-25, 7:17 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Šventiniai patiekalai » Kūčių patiekalai
Kūčių patiekalai
ValedyData: Sekmadienis, 2009-12-13, 7:00 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Kokius patiekalus ruošiate KŪČIŲ vakarienei?Pasidalinkime receptais,ką ,kaip darome,gaminame?



Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia


Paskutinį kartą redaguota Pabaisa - Sekmadienis, 2009-12-13, 7:01 PM
Atsijungęs
ValedyData: Sekmadienis, 2009-12-13, 7:05 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Jūros lydeka su svogūnais

Ingredientai:
Jūros lydeka, 1 kilogramas
Svogūnai, dideli, 3 vienetai
Morkos, 2 vienetai
Pomidorų padažas
Prieskoniai
Druska
Kvietiniai miltai, 2 šaukštai
Aliejus, kepimui

Gaminimas:
Žuvį supjaustome gabaliukais, pabarstome prieskoniais. Kiekvieną gabalėlį apvoliojam miltuose ir apkepiname aliejuje. Sudedame į indą. Smulkiai tarkuotas morkas ir pusžiedžiais pjaustytus svogūnus apkepiname, įdedame 3-4 šaukštus pomidorų padažo, gerai išmaišome ir sudedame ant žuvies.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Sekmadienis, 2009-12-13, 7:09 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Apelsinų skonio upėtakis Kūčioms

Ingredientai:
Upėtakis, gabaliukai be odos, 4 vienetai
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį

Marinatas:
1 valgomas šaukštas sojos padažo;
4 valgomi šaukštai apelsinų sulčių;
1 skiltelė smulkinto česnako;
1valgomas šaukštas alyvuogių aliejaus.

Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus, išskyrus aliejų, ir pavirti. Kai šiek tiek atvėsta,supilame aliejų ir paliekame upėtakį marinate apie 15 minučių. Marinatas neapsemia žuvies,tad po 7 minučių reikia apversti pusę. Išėmus iš marinato, šiek tiek žuvį pasūdome ir pabarstome pipirų, dedame kepti orkaitėje ant grotelių apie 15 minučių ir baigiant kepti apšlakstome marinatu. Kūčių stalui siūlyčiau kepti mažesniais gabaliukais pjaustytą upėtakį. Skanaus


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Sekmadienis, 2009-12-13, 7:12 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Anyžiniai sausainėliai Kūčių stalui

Ingredientai:
Raudonas vynas, geros kokybės, 225 mililitrai
Aliejus, 225 mililitrai
Cukraus pudra, 150 gramų
Kvietiniai miltai, tiek, kad būtų vid. kietumo tešla, 700 gramų
Anyžius, ar pankolis, 2 šaukštai
Druska, truputį

Gaminimas:
Paprasti, skanūs, tinkantys kukliam Kūčių stalui sausainėliai

Pirmiausia cukraus pudrą sumaišome su aliejumi ir vynu. Beriame druską, miltus. Užminkome tešlą, suberiame sumaltus prieskonius. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui. Po pusvalandžio iš tešlos formuojame riestainėlius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Iš viso kiekio tešlos turėtų gautis 2 skardos riestainėlių. Papuošiame anyžiaus arba pankolio sėklomis (nemaltomis). Kepame 160C karščio orkaitėje apie 40 min.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
MaribellaData: Penktadienis, 2010-01-01, 8:05 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:ukm
Forumo senbūviai
Žinutės: 1174
Apdovanojimai: 2
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Aguonu pienas
Dvi stiklinės aguonų užpilamos litru karšto vandens (kartojama 2-3 kartus).
Nupylus vandenį,paliekamos pastoveti ir pabrinkti,po to sugrūdamos grustuve arba 4-5 kartus malamos mėsmale.
Uzpilama 1,5 l šalto virinto vandens,pasaldinama.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-10-05, 3:51 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Juros lydeka su svogunais

* Jūros lydeka, 1 kilogramas
* Svogūnai Svogūnai, dideli, 3 vienetai
* Morkos Morkos, 2 vienetai
* Pomidorų padažas Pomidorų padažas
* Prieskoniai Prieskoniai
* Druska Druska
* Kvietiniai miltai Kvietiniai miltai, 2 šaukštai
* Aliejus Aliejus, kepimui

Gaminimas:
Žuvį supjaustome gabaliukais, pabarstome prieskoniais. Kiekvieną gabalėlį pavoliojame miltuose ir apkepiname aliejuje. Sudedame į indą. Smulkiai tarkuotas morkas ir pusžiedžiais pjaustytus svogūnus apkepiname, įdedame 3-4 šaukštus pomidorų padažo, gerai išmaišome ir sudedame ant zuvies.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-10-05, 3:55 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Keptas karpis su obuoliais

* Karpis, ne mažesnis, nei, 1 kilogramas
* Obuoliai, rūgštoki, dideli, 3 vienetai
* Prieskoniai
* Citrinų sultys, 1 šaukštas
* Druska
* Česnakai

Gaminimas:
Išvalytą karpį ištriname prieskoniais ir paliekame per naktį pasimarinuoti. Obuolius supjaustome skiltelėmis ir apšlakstome citrinų sultimis, kad nepajuostų. Obuolius sudedame į žuvies vidų ir užsiuvame. Aptepame majonezu (jei Kūčioms - aliejumi) ir šauname į orkaitę. Kepame apie 40 min. Skanaus.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-12-14, 0:29 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Spanguolių gaiva

Ingredientai

200 g spanguolių
Cukraus pagal skonį

Gaminimas

200 g perrinktas, gerai nuplautas spanguoles sumeskime 2-3 minutėms į verdantį vandenį (~3L), išgriebkime, ištrinkime per sietą. Gautas sultis atidėkime, o tirščius supilkime atgal į vandenį ir dar 5-10 min. pavirinkime. Paskui iškoškime per dvigubą marlę, supilkime išspaustas spanguolių sultis ir pagal skonį pasaldinkime medumi arba cukrumi.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-12-14, 0:31 AM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Silkės su saulėgrąžomis ir agurkais

INGREDIENTAI:

2 silkių filė gabalėliai,
2 marinuoti agurkai,
2 šaukštai saulėgrąžų branduolių,
šaukštas lukštentų moliūgų sėklų,
2 raudonieji svogūnai.

P a d a ž u i:
citrina,
5 šaukštai aliejaus.

GAMINIMAS:

Marinuotus agurkus supjaustykite šiaudeliais, saulėgrąžas pakepinkite. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Paruoškite padažą: citriną išspauskite, sultis sumaišykite su aliejumi.

Į lėkštę dėkite silkių gabalėlius, ant viršaus krėskite su saulėgrąžomis bei moliūgų sėklomis sumaišytus agurkus, svogūnus ir užpilkite padažu.

Kūčių patiekalas paruoštas!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-12-14, 0:34 AM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Grybų salotos

INGREDIENTAI:

100 g sūdytų, marinuotų, raugintų ar džiovintų grybų,
100 g virtų morkų,
1 stiklinė virtų pupelių,
2 svogūnų galvutės,
3 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas pomidorų padažo,
druskos,
pipirų,
žalumynų puošimui.

GAMINIMAS:

Svogūnai supjaustomi šiaudeliais ir pakepinami aliejuje, kol pasidaro skaidrūs. Morkos supjaustomos smulkiais šiaudeliais ir drauge su pupelėmis, pomidorų tyre sudedamos į atvėsintus kepintus svogūnus. Suberiami prieskoniai ir viskas sumaišoma su paruoštais grybais. Puošiama žalumynais.

Kūčių patiekalas paruoštas!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-12-14, 0:35 AM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Tradicinės silkės "pataluose"

INGREDIENTAI:

250 -300 g silpnai sūdytų silkių filė,
5-6 bulvės,
4 morkos,
3 burokėliai,
1-2 kiaušiniai,
svogūnas,
majonezo.

GAMINIMAS:

Bulves, morkas, burokėlius bei kiaušinius išvirkite, ataušinkite, nulupkite ir sutarkuokite rupia tarka. Silkes kuo smulkiau supjaustykite, gabalėliais išklokite silkinę. Svogūną nulupkite, nuplaukite, sukapokite, apibarstykite juo silkę, viršų aptepkite majonezu.

Tada berkite sluoksnį morkų ir vėl tepkite majonezo. Kitas sluoksnis-bulvių; ir jį gardinkite majonezu. Tada dėkite burokėlius, majonezo ir galiausiai-sluoksnį kiaušinių. Keletą valandų palaikykite patiekalą šaldytuve, kad įsigertų majonezas.

Kūčių patiekalas paruoštas!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-12-14, 0:36 AM | Žinutė # 12








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Skryliai su aguonomis

INGREDIENTAI:

3 stiklinės kvietinių miltų,
1 kiaušinis (nebūtinai),
0,5 stiklinės aguonų,
3-4 šaukštai cukraus,
druskos.

GAMINIMAS:

Iš miltų su sūdytu vandeniu užminkoma kietoka tešla. Iškočiojama plonais lakštais, kurie supjaustomi 3-4 cm dydžio kvadratėliais ar rombeliais. 5-7 min. verdama pasūdytame vandenyje. Nuplautos aguonos nuplikomos verdančiu ir porą valandų palaikomos, kad išbrinktų. Paskui sugrūdamos arba porą kartų permalamos.

Į aguonų masę suberiamas cukrus, viskas praskiedžiama nedideliu kiekiu vandens ir užpilama ant virtų dideliame dubenyje sudėtų skrylių. Prie skrylių maltas aguonas su cukrumi galima patiekti atskirai padažinėje. Skryliai valgomi ir su aguonų pienu (žiūrėkite receptus). Aguonų pienas užpilamas ant karštų ar šaltų skrylių.

Kūčių patiekalas paruoštas!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-12-14, 0:39 AM | Žinutė # 13








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Marinuotos keptos žuvys

INGREDIENTAI:

1 kg menkių arba jūrų lydekų filė,
miltų,
aliejaus,
druskos,
pipirų.

M a r i n a t u i:
100 ml acto,
100 ml pomidorų padažo,
3 morkų,
1 rūgštesnio obuolio,
petražolės šaknies,
2-3 svogūnų,
aliejaus,
žiupsnelio cinamono,
10 juodųjų pipirų žirnelių,
3 laurų lapelių,
4 gvazdikėlių,
2 kvapiųjų pipirų,
petražolių lapelių,
druskos.

GAMINIMAS:

Žuvį supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Juos apibarstykite druska, pipirais, apvoliokite miltuose ir iškepkite su aliejumi ant kaitrios ugnies, kad gražiai apskrustų. Atvėsinkite. Paruoškite marinatą.

Petražolės šaknį ir svogūnus susmulkinkite morkas bei obuolį sutarkuokite stambia tarka.
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite morkas, petražolės šaknį, po kelių minučių berkite svogūnus, o kai jie pasidarys skaidrūs - ir obuolius. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 - 15 minučių.

Pabaigoje įdėkite pomidorų padažo, suberkite prieskonius, uždenkite ir troškinkite dar 10 min. Įpilkite acto, stiklinę virinto vandens, berkite smulkintus petražolių lapelius, užvirinkite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Atšaldytą marinatą palikite ant žuvies ir 1-2 dienoms padėkite į šaldytuvą.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-12-14, 0:41 AM | Žinutė # 14








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Silkė padaže I

INGREDIENTAI:

3 silkės.

Pomidorų padažui:
5 šaukštai pomidorų tyrės,
4 šaukštai aliejaus,
2-3 svogūnų galvutės,
maltų pipirų,
cukraus,
200 g virtų džiovintų grybų,
1 stiklinė grybų sultinio.

GAMINIMAS:


Svogūnus supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Tada sudėkite pomidorų tyrę, šiaudeliais pjaustykite džiovintus grybus ir dar truputį pakepinkite.

Įpilkite grybų sultinio, sudėkite prieskonius, viską trumpai pavirinkite. Atvėsintą padažą užpilkite ant silkės. 3 silkes supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į stiklinius pusdubenius. Ant viršaus užpilkite paruoštu padažu.

Kūčių patiekalas paruoštas!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-12-14, 0:42 AM | Žinutė # 15








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Silkė padaže II

INGREDIENTAI:

3 silkės.

Saldžiarūgščiam padažui:
2 svogūnų galvutės,
10 džiovintų slyvų,
1 šaukštas razinų,
3-4 šaukštai pomidorų tyrės,
0,5 stiklinės vaisių nuoviro,
3 šaukštai aliejaus,
prieskonių.

GAMINIMAS:

Žiedais supjaustykite svogūnus, pakepinkite aliejuje, iki pasidarys skaidrūs. Į keptuvę pridėkite pomidorų tyrės, atskirai išvirtų džiovintų slyvų, pjaustytų ruoželiais, razinų, prieskonių, įpilkite vaisių nuoviro, kuriame virė slyvos, razinos, ir viską pavirinkite. Atvėsintą padažą užpilkite ant supjaustytos nedideliais gabalėliais silkės.

Kūčių patiekalas paruoštas!


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Šventiniai patiekalai » Kūčių patiekalai
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024