Trečiadienis, 2024-11-27, 0:01 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: linuciuxxxx  
Kūčių patiekalai
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-12-14, 0:43 AM | Žinutė # 16








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Silkės su troškintais svogūnais, morkomis ir pomidorų tyre

INGREDIENTAI:

3 silkės,
2 svogūnų galvutės,
2-3 morkos,
3-4 šaukštai aliejaus,
3-4 šaukštai pomidorų tyrės.

GAMINIMAS:

Silkė išskrodžiama, išvalius vidurius išimama tamsi plėvelė ir gerai išplaunama. Mirkoma keletą valandų dažnai keičiant vandenį dubenyje.Iš mirkytos silkės iųimami kaulai, nulupama oda.

Pradedama lupti nuo galvos, silkės supjaustomos skersai gabalėliais, kurie sudedami į stiklinius pusdubenius. Svogūnai supjaustomi ir paspirginami aliejuje. Čia sudedamos burokine tarka sutarkuotos morkos, pomidorų tyrė. Viskas patroškinama. Nukeliama nuo ugnies masė atvėsinama ir sudedama ant paruoštos silkės.

Kūčių patiekalas paruoštas!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Penktadienis, 2011-11-18, 10:46 PM | Žinutė # 17








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
SILKĖ SU GRANATAIS

500 g. silkės,
0,5 granato,
0,5 citrinos,
1 svogūnas,
1 arbatinis šaukštelis trinto imbiero,
juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį,
0,5 arbatinio šaukštelio cukraus,
2 šaukštai augalinio alyvuogių aliejaus.


Silkę pjaustom gabaliukais.
Dabar ruošiame silkės marinatą:
Į atskirą indą išspaudžiame citrinos ir granato sultys (keletą granato grūdelių paliekame papuošimui). Į sultys dedam trintą imbierą, pipirus, druską, cukrų, alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišome.

Dabar užpilam pjaustytą silkę paruoštu marinatu ir valandai paliekame šaltoje vietoje marinuotis.

Teikdami ant stalo silkę pabarstome granato grūdeliais ir svogūno griežinėliais. SKANAUS!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Penktadienis, 2011-11-18, 10:48 PM | Žinutė # 18








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša ir aliejiniu kilkių užpilu.

Į lėkštę kalvele sudėkite 100g parduotuvėje pirktų salotų mišinio (man geriausiai tinka „Salpronės“ aisbergo, radičio salotų ir tarkuotų morkų Mix’as). Ant viršaus užberkite 30g tarka sutarkuotų agurkų šiaudelių, 10g porų, supjaustytų plonais griežinėliais ir išskaidytais žiedeliais, užpilkite 60g aliejiniu kilkių užpilo. 50g sūdytos lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais ir, susukus rožytėmis, gražiai išdėliokite ant salotų, į lašišų roželių vidurį įdėkite krapų šakeles.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Penktadienis, 2011-11-18, 10:50 PM | Žinutė # 19








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Kūčių baravykų padažas,
tinkantis patiekti su sklindžiais, blyneliais, virtiniais.

100g baravykų 3-4 valandas išmirkykite, tame pačiame vandenyje išvirkite, nusunkite (nuovirą palikite) ir smulkiai supjaustykite. Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite 20g saulėgrąžų aliejuje, suberkite baravykus, supilkite 300g grybų nuoviro ir patroškinkite. Atskirai 20g saulėgrąžų aliejuje apkepinkite 20g kvietinių miltų, kad gražiai paraustų, atskieskite likusiu grybų nuoviru. Paskui suverskite troškintus baravykus su svogūnais, maišant užvirinkite, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Padažą galite pasiruošti iš anksčiau ir laikyti šaldytuve uždarame inde 96 val.


Atsijungęs
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024