Kalėdiniai patiekalai
|
|
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2009-12-14, 10:11 PM | Žinutė # 1 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PASIDALINKIME KALĖDINIO STALO PATIEKALŲ RECEPTUKAIS
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Antradienis, 2010-12-14, 0:06 AM | Žinutė # 2 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Įdaryta višta INGREDIENTAI: 1 vitienos (apie 1,5 kg), 4 riekelių baltos duonos, 200 g grybų, 200 g kiaulienos be kaulo, 100 g fermentinio sūrio, 1 kiaušinio, 4 šaukštų grietinėlės, 10 g krapų, 1 raudonos paprikos, 1/3 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto, 2 šaukštų majonezo, druskos, pipirų. GAMINIMAS: Vištą nuo kaklo per krūtinkaulį įpjaukite iki uodegėlės ir atsargiai nuimkite visą odą (blauzdeles ir sparnelius galite palikti). Mėsą nuimkite nuo kaulų ir sumalkite. Paruoškite įdarą. Duoną pamerkite šaltame vandenyje, grybus smulkiai sukapokite. Kiaulieną sumalkite. Sūrį sutarkuokite stambia trintuve. Kiaušinį suplakite su grietinėle ir muskato riešutu. Žalumynus ir papriką sukapokite. Duoną nuspauskite ir sumaišykite su faršu, grybais, sūriu, kiaušinio ir grietinėlės plakiniu, žalumynais ir paprika. Įberkite druskos, pipirų ir viską sumaišykite elektriniu smulkintuvu. Paruoštu įdaru prikimškite odą, o kraštus susiūkite medvilniniu siūlu. Viršų aptepkite majonezu, dėkite į kepimo indą ir pašaukite į 170 laipsnių orkaitę. Kepkite 50-60 min. Nuolat laistykite susidariusiomis sultimis. Kai įdaryta višta iškeps, išimkite siūlus, supjaustykite, papuoškite žalumynų šakelėmis. Kalėdinis patiekalas paruoštas!
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Antradienis, 2010-12-14, 0:10 AM | Žinutė # 3 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Meduoliniai sausainėliai INGREDIENTAI: T e š l a i: 3 kiaušiniai, 0,5 stiklinės cukraus, 100 g sviesto, 200 g medaus, 600 g miltų, 1 pakelis kepimo miltelių, 1 šaukštas cinamono, po 1/2 šaukštelio įvairių maltų prieskonių: imbiero, muskatų, gvazdikėlių, kardamono arba 2 šaukšteliai paruošto mišinio meduoliams. P a p u o š i m u i: 100 g šokolado, 2 šaukštai pieno, 2 kiaušinių baltymai, 3 stiklinės cukraus pudros. GAMINIMAS: Medų, cukrų ir sviestą šildykite puodelyje, kol susidarys vientisa masė. Ją atvėsinę įmaišykite kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus. Išminkykite tešlą ir iškočiokite 7 mm storio lakštą. Pagal iš anksto paruoštus įvairių formų trafaretus išpjaukite sausainius. Sausainius kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 170 laipsnių temperatūros orkaitėje. Prieš pat šventes meduoliukus reikia papuošti piene ištirpintu šokoladu ir baltymų glajumi. Kalėdinis patiekalas paruoštas!
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Antradienis, 2010-12-14, 0:23 AM | Žinutė # 4 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kalėdinis kalakutas INGREDIENTAI: 3-4 kg šaldytas kalakutas, 1 citrina, 2 šaukštai druskos, 1 šaukštas citrininių pipirų, 2 šaukšteliai džiovintų rozmarinų, 2 šaukšteliai džiovintų šalavijų, tirpinto sviesto. Į d a r u i: 1/2 arba visas ananasas, 7-8 slyvos, 100 g šoninės, 1 svogūnas, 2-4 skiltelės česnako, kalakuto kepenėlių, 2 šaukšteliai druskos, 1 šaukštelis citrininių pipirų, 300 ml virtų ilgagrūdžių ryžių. P a d a ž u i: 50 ml grietinėlės, 1 šaukštas miltų. GAMINIMAS: Kalakutą parą ar dvi laikykite šaldytuve, kad atitirptų. Galima atitirpinti ir pasūdytame kambario temperatūros vandenyje (100 g druskos-1 l vandens)-tokiu atveju vėliau druskos dėti nereikia. Gerai nusausinkite popieriniais rankšluoščiais. Iš išorės ir vidaus ištrinkite citrinos skiltelėmis ir prieskoniais. Paruoškite įdarą: nuluptą ananasą supjaustykite ritinėliais. Slyvas perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus, supjaustykite. Keptuvėje apkepkite šoninės juosteles, smulkintus svogūną, česnaką ir kepenėles. Pabarstykite druska ir citrininiais pipirais. Įmaišykite ananasus, slyvas, virtus ryžius. Mase įdarykite kalakutą, užsiūkite pilvą, šlauneles ir sparnelius pririškite prie kūno. Įdarytą paukštį apsukite folija, įdėkite į kepimo skardą krūtine žemyn. Kilogramas mėsos 125 laipsnių orkaitėje kepa pusantros valandos, taigi kuo daugiau mėsos, tuo ilgiau. Į skardą pripilkite karšto vandens. Temperatūrą padidinkite iki 250 laipsnių, kalakutą apverskite. Patepkite tirpintu sviestu ir kepkite dar 10-15 minučių, kol gražiai apskrus. Paruoškite padažą: į keptuvę supilkite kepant kalakutą atsiradusį skystį, įmaišykite grietinėlę, sumaišytą su miltais, kaitinkite, tik neužvirkite (galima pagardinti cheresu). Kalakutą papuoškite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis , spanguolėmis ir patiekite su padažu. Kalėdinis patiekalas paruoštas!
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Antradienis, 2010-12-14, 0:27 AM | Žinutė # 5 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kalėdinės žvaigždutės su cinamonu Ingredientai 2 baltymai 100 g cukraus pudros 100 g cukraus Trinta citrinos žievelė 1 kupinas arbatinis šaukštelis cinamono miltelių 300 g maltų migdolų 150 g marcipanų masės Žiupsnelis maltų gvazdikėlių Cukraus pabarstymui Gaminimas Baltymus išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti cukraus pudrą ir cukrų. Paskui suberti citrinos žievelę. 1/3 masės sumaišyti su žiupsneliu cinamono ir palikti aptepimui. Migdolus suminkyti su marcipanų mase, likusiu cinamonu bei gvazdikėliais. Atsargiai įmaišyti likusias 2/3 baltymų masės. Tešlą tepti ant cukrumi pabarstyto stalo ar lentos ir išspausti žvaigždutes. Kas formelės neliptų tešla, jas kaskart panardinti į šaltą vandenį. Žvaigždutes dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti atidėta baltymų mase. Džiovinti iki 100-125°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Šeštadienis, 2010-12-18, 9:23 PM | Žinutė # 6 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| "Kalėdinė" mišrainė" INGREDIENTAI: 700 g virtos vištienos, 100 g fermentinio sūrio, svogūnas, 70 g džiovintų grybų, 2 rauginti agurkai, 4 kiaušiniai, 100 g graikinių riešutų, 150 ml grietinės, 150 ml majonezo. GAMINIMAS: Kiaušinius ir išmirkytus grybus išvirkite. Vištieną, grybus, kiaušinius, raugintus agurkus bei svogūnus supjaustykite šiaudeliais. Sūrį sutarkuokite, riešutus susmulkinkite. Viską sumaišykite su grietine ir majonezu, apibarstykite tarkuotu sūriu. Kalėdinis patiekalas paruoštas!
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Šeštadienis, 2010-12-18, 9:25 PM | Žinutė # 7 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kalėdų kumpis INGREDIENTAI: 1,5 kg kiaulienos kumpio, 5 džiovintų slyvų be kauliukų, 2 svogūnų, 200 g džiovintų abrikosų, 2 šaukštų sviesto, 0,5 stiklinės sauso raudonojo vyno, 3 skiltelių česnako, druskos, pipirų, šafrano-pagal skonį, žalumynų papuošti, nedidelės kopūsto gūžės. GAMINIMAS: Paruoštoje mėsoje padarykite įpjovimus-kišenėles. Česnako skilteles perpjaukite perpus. Džiovintas slyvas ir abrikosus nuplikykite verdančiu vandeniu. Į kišenėles sukaišiokite česnaką ir slyvas. Kumpį įtrinkite druska, pipirais, šafranu, apšlakstykite vynu. Svogūnus supjaustykite žiedais. Kepimo formą patepkite sviestu, išklokite folija. Sudėkite mėsą svogūnus, džiovintus abrikosus, pašlakstykite vynu ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Apkepkite kopūstus su sūriu. Iškepusią mėsą padėkite į lėkštę, pabarstykite žalumynais, patiekite su apkeptomis daržovėmis. Kalėdinis patiekalas paruoštas!
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Šeštadienis, 2010-12-18, 11:05 PM | Žinutė # 8 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Karštas kalėdinis vynas INGREDIENTAI: 2 apelsinų, 750 ml raudonojo vyno, 750 ml baltojo vyno, 17 g šviežio nulupto ir smulkiais griežinėliais supjaustyto imbiero, 3 cinamono lazdelių, 1 g trintų gvazdikėlių, 75 g (arba pagal skonį) rudojo cukraus, 60 ml brendžio (nebūtinai). GAMINIMAS: Atsargiai nulupkite apelsinų žieveles taip, kad gautumėte spiralę ar juostelių. Pasistenkite nulupti tik oranžinę žievelės dalį, neužkabindami minkštimo. Tuomet į didelį gilų puodą išspauskite ir apelsinų sultis. Supilkite raudonąjį ir baltąjį vyną į puodą kartu su apelsinų sultimis. Sudėkite apelsinų žieveles, imbierą, cinamono lazdeles, gvazdikėlius ir rudąjį cukrų. Maišykite tol, kol ištirps cukrus. Uždenkite puodą dangčiu ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Nereikia, kad vynas užvirtų, užtenka, kad būtų karštas. Jei vyną paliksite valandai, išryškės visų ingridientų skoniai. Jei reikia, pagal skonį įberkite dar cukraus. Perkoškite vyną ir patiekite karštą. Galite įpilti šlakelį brendžio. Kalėdinis patiekalas paruoštas!
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Penktadienis, 2011-11-18, 10:53 PM | Žinutė # 9 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Karamelinis kiaulienos kumpis, virtas aluje.
Dėkite į didelį puodą 2 kg kiaulienos kumpį, 100g supjaustytų svogūnų, 100g morkų, 100g saliero gumbo, 20g druskos, užpilkite 1 litru vandens, 1 litru alaus, įmeskite 6 laurų lapus ir virkite apie dvi valandas. Kiaulienos kilogramas vidutiniškai verda apie 50 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Išvirusio kumpio viršų supjaustykite kryžmai rombais ir užberkite100g cukraus (viršus turi būti baltas). Kepkite 25-35 min., kol cukrus virs karamele. Palikite pusvalandžiui ataušti, kad būtų lengviau pjaustyti, po to supjaustykite ir patiekite į stalą. Atskirai padažinėje duokite kelmučių padažo.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Penktadienis, 2011-11-18, 10:54 PM | Žinutė # 10 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kelmučių padažas.
5g alyvų aliejuje pakepinkite 40g kubeliais supjaustytų konservuotų luptų savo sunkoje pomidorų, 10g marinuotų kelmučių, 5g plonais griežinėliais supjaustytų žaliųjų alyvuogių, 5g labai smulkiai sukapotų pakepintų svogūnų, 1g smulkiai sukapotų petražolių, 0,5g džiovintų čiobrelių, 0,3g druskos ir 0,02g maltų juodųjų pipirų. Padažą galite pasiruošti iš anksčiau ir laikyti šaldytuve uždarame inde 96 val.
|
Atsijungęs |
| |