Japoniška dieta
Siūlome geriau dažniau pasimėgauti šviežia žu
vimi ir kitu kokybišku maistu.
Ši dieta buvo sukurta japonų klinikos „Jaeks“ specialistų. Jos reikia laikytis 13 dienų. Per šį laiką galima numesti iki 7-8 kilogramų. Dieta pakeičia medžiagų apykaitos ritmą, jį pagreitina. Ir net nustojus laikyti šios dietos tokia medžiagų apykaita išlieka 2 – 3 metus, nepriklausomai nuo to, ką valgote. Tikėti tokiais pažadais ar ne – jūsų reikalas.
Besilaikant šios dietos negalima vartoti cukraus, druskos, alkoholio , miltinių ir konditerinių gaminių. Tarpuose tarp valgymų galima gerti mineralinį arba virintą vandenį.
Svarbu griežtai laikytis nurodymų, nemaišyti dienų, nes medžiagų apykaita pagreitėja tik laikantis nurodyto patiekalų eiliškumo.
Pirma diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: du kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi, stiklinė pomidorų sulčių arba vienas pomidoras.
Vakarienė: virta arba kepta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
Antra diena
Pusryčiai: juoda kava su džiūvėsėliu.
Pietūs: virta arba kepta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, stiklinė kefyro.
Trečia diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 1 virtas kiaušinis, trys didelės virtos morkos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė: obuoliai.
Ketvirta diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: viena didelė pastarnoko arba petražolės šaknis, virta arba kepta augaliniame aliejuje, obuoliai.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
Penkta diena
Pusryčiai: šviežia tarkuota morka, apšlakstyta citrinų sultimis.
Pietūs: 500 g virtos arba keptos žuvies, stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: virta arba kepta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
Šešta diena
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 500 g virtos vištienos, šviežių morkų ar kopūstų salotos.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejum.
Septinta diena
Pusryčiai: arbata.
Pietūs: 200 g virtos jautienos, vaisiai.
Vakarienė: bet kas iš ankstesnių dienų raciono, išskyrus trečią dieną.
Nuo aštuntos dienos dietą pakartoti.