Ketvirtadienis, 2024-03-28, 6:49 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Forum moderator: Valedy  
Forumas » BŪKIME GRAŽIOS » Kūno priežiūra » Odos priežiūra,veido odos valymas
Odos priežiūra,veido odos valymas
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 4:04 PM | Žinutė # 16








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Patamsėję paakiai - kaip to išvengti?

Prieš pradedant ieškoti priemonių, gelbėjančių nuo pamėlusių paakių, reikėtų apsilankyti pas gydytoją. Maišeliai arba mėlynės po akimis gali būti rimtų ligų požymis.

Dvi labiausiai paplitusios tokių problemų priežastys - tai nuovargis, stresas ir avitaminozė.

Jeigu paakiai mėlynuoja ne dėl vidaus organų ligų, galite pradėti gydytis pati. Pirmiausia - išsimiegoti.
Jeigu nuovargis kaupiasi, o miego režimas sutrikęs, miegoti norėsite nuolat. Tačiau vieną kartą ilgai pamiegojusi problemos neišspręsite. Yra viena gudrybė. Kai turėsite pakankamai laiko, pavyzdžiui, per atostogas, išsiaiškinkite, kada jums reikia atsigulti, kad ryte reikiamu laiku pabustumėte žvali.

Viena efektyvių priemonių kovojant su mėlynėmis bei patinimais aplink akis - kompresai su užšaldytu žolių nuoviru. Nuovirą ruoškite iš ramunėlių, petražolių arba rugiagėlių, išpilstykite jį į formeles ir dėkite į šaldiklį. Akis uždenkite marlės gabaliukais ir pridėkite du ledo gabalėlius.

Padeda ir šilti antpilai. Pavyzdžiui, užpilkite 3 stalinius šaukštus rugiagėlių žiedų viena stikline verdančio vandens ir palikite 2 valandoms. Paskui perkoškite. Vatos tamponus, suvilgytus pravėsusiu antpilu, dėkite ant akių ir laikykite 15 minučių.

Mėlynes po akimis galima užmaskuoti ir kosmetinėmis priemonėmis. Tai gali būti toninis kremas arba pieštukas - korektorius. Tačiau priemonė, kurią jūs naudojate, turi būti labai lengva, nes oda aplink akis jautresnė nei likusi veido oda.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 4:05 PM | Žinutė # 17








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Pirmosios raukšlės - aplink akis

Jau sulaukus dvidešimties aplink akis ima formuotis raukšlės, tiesa, jos dar nematomos. Tačiau apie trisdešimtąjį gimtadienį “išlįs” kaip išdavikės. Ir šito, deja, neišvengsi. Tiesa, šiuolaikinės kosmetikos priemonės, jau gali maksimaliai sustiprinti odą aplink akis.

Jauna oda dar sugeba pati savimi pasirūpinti, todėl “rimtų” priemonių jai nereikia. Tačiau galima naudoti priemones raukšlių profilaktikai. Jos optimizuoja ląstelių darbą, lygina odos paviršių, o svarbiausia - drėkina paakių odą (būtent dėl drėgmės trūkumo ir prasideda odos senėjimo procesai).

20-30-etės gali rinktis kosmetikos priemones, pažymėtas “anti-age”. Kadangi su amžiumi moters organizme estrogenų gamyba lėtėja, oda nebe taip gerai sulaiko drėgmę, todėl tampa sausa ir plona. Vyresnėms nei

35-erių metų moterims paakių odos priežiūrai reiktų rinktis kosmetiką, pažymėtą “anti-rides”.

Liftingo priemonių tokiame amžiuje dar nereikia nuolat naudoti. Galima patepti tik kartą, kaip skubią pagalbą, pavyzdžiui, patyrus stresą arba po ilgo skrydžio.
Kaip ir veido odai paakiams būtina naudoti valomuosius tonikus ir losjonus. Jeigu makiažas nusivalo sunkiau, nepulkite trinti iš visų jėgų, nieko gero iš to nebus. Palaikykite toniku ar losjonu suvilgytą vatos skritulėlį ant voko. Taip skystis geriau įsigers.

Kremą paakiams reikia tepti pirštų pagalvėlėmis, nuo nosies smilkinio link. Lengvos konsistencijos kremą galima tepti glostomaisiais judesiais. Gelius ir riebius kremus galima švelniai įtrinti į odą, jos netampant.
Kaip bebūtų gaila, net patys brangiausi kremai visiškai raukšlių nepanaikins. Jie gali tik sumažinti jų kiekį ar gilumą. Kremo efektyvumą sustiprina specialūs paakių odos masažai. Kaip juos daryti, pasiklauskite kosmetologės. Kartą per savaitę paakių odą galima palepinti kauke.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 4:19 PM | Žinutė # 18








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
5 būdai atgaivinti veido odą per šventes

Net ir smagiausios šventės neišvengiamai kenkia odai. Nesvarbu, ar planuoji vakarėlį, ar rengiesi į paskutinės minutės kelionę – tau tikrai pravers ekstra priemonės, kaip greitai ir efektyviai atgaivinti savo odą ir grąžinti jai skaistumą, žvalumą, gyvybiškumą. Taigi visų pirma kvėpuok giliau ir...
skaityk toliau!

* Vos pajutusi, kad nuo sauso patalpos oro odą ėmė tempti, perštėti, čiupk stiklinę šalto vandens. Šaltą vandenį organizmas absorbuoja greičiau nei šiltus ar kambario temperatūros gėrimus, taigi po stiklinės vandens su ledukais pirmoji pagalba tavo odą pasieks sparčiau, nei kad išgėrus puodelį karštos arbatos. O dar geriau būtų jei ne tik per šventes išsiugdytum įprotį dažniau pagurkšnoti vandens: maždaug po 1 stiklinę kas 1-2 valandas.

* Pastebėjai, kad oda ėmė kaisti, raudonuoti, tapo ypač jautri? Jei kol kas neturi laiko palepinti jos raminamąja kauke, atsipalaiduoti ir gerai išsimiegoti – išgerk tabletę aspirino ar silpniausio ibuprofeno. Tai sustabdys odoje besiformuojantį uždegimą.

* Jei oda ir vėl pasidengė riebiu blizgesiu, skubiai atstatyk jos normalų rūgštingumą. Pavalyk odą acto tirpalu (2 šaukštus acto išmaišyk 1 stiklinėje vandens). Actas subalansuos rūgščių pusiausvyrą ląstelėse ir nuvalys nešvarumus nepažeisdamas natūralaus apsauginio riebalų sluoksnio.

* Vakarėlis „nusėdo“ užstalėje ir niekas nė neketina šokti? Inicijuok šokius pati arba, nuėjusi į kitą kambarį, pašokinėk, padaryk 20 pritūpimų. Kitaip tariant, leisk sau truputėlį suprakaituoti. Prakaitas padeda išsivalyti poroms, o bet kokia fizinė veikla suaktyvina kraujotaką. Tai, be abejo, grąžina odai gyvybingumą ir žvalų rausvumą.

* Turėk plaukų gumytę. Pajutusi, kad oda sudirgo, susirišk ja plaukus. Pasirodo, riebalai, nešvarumai ir netgi šampūno ar šukuosenos formavimo priemonių likučiai nuo plaukų patekę ant veido gali dirginti ir erzinti odą, ypač tada, kai jos jautrumas padidėjęs dėl šventinio streso. Taigi kad ir kaip besusišukuotum šventinį vakarą, būk pasirengusi prireikus susisukti elegantišką kuodą ar suimti plaukus į žaismingą uodegėlę. Nieko nepadarysi, kartais odos būklė diktuoja sąlygas netgi šukuosenai!


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 4:38 PM | Žinutė # 19








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Jautri paakių zona

Vyrai dažnai sako, kad, sutikę gražią moterį, pirmiausia atkreipia dėmesį į jos akis. Greičiausiai meluoja, tačiau akys iš tikrųjų sukuria tam tikrą įspūdį apie naujai sutiktą žmogų.

Yra žinoma, kad smulkių raukšlelių tinklas aplink akis, juodi ratilai ir maišeliai moterį smarkiai sendina. Šios veido vietos oda pati ploniausia ir sausiausia, todėl itin pažeidžiama. Paakių oda - tik 0,1-0,5 mm storio.

Tai reiškia, kad ji maždaug tris ar keturis kartus plonesnė nei kitų kūno dalių, o poodinis riebalinis sluoksnis ne toks storas. Dėl menko riebalinių ir prakaito liaukų kiekio paakių zona tarsi dykuma skurdžiai maitinama ir drėkinama. O ir elastino bei kolageno skaidulų tinklas - nuo šio priklauso odos stangrumas - nėra tankus, tamprus. Dar lyg tyčia oda aplink akis yra aktyviai veikiama veido mimikos (juokiamės, raukomės, prisimerkiame, pasiremiame veidą ranka), aplinkos (oro teršalai, tabako dūmai). Nikotinas ir alkoholis sutrikdo smulkiųjų kapiliarų veiklą.

Pirmoji problema - maišeliai

Maišeliai po akimis dažniausiai atsiranda dėl limfotakos sutrikimo. Rytais akių vokai būna paburkę, nes naktį limfa teka lėčiau nei dieną. Gali būti ir taip, kad maišelius po akimis lemia sunkesnės ligos - inkstų, širdies ir kraujagyslių, imuninės sistemos (alergija). Kai kurie žmonės šią problemą paveldi - tėvai genetiškai perduoda jiems tokią anatominę veido struktūrą. Tad būna, kad maišeliai po akimis atsiranda dar ankstyvoje jaunystėje. O senstant ši problema pradeda kamuoti dėl to, kad silpsta apyakio raumenų tonusas, oda praranda elastingumą, todėl nebegali išlaikyti apatinių vokų zonoje esančio riebalinio sluoksnio.

Antroji problema - raukšlelės

Jaunų merginų paakių odai tinka kremai su vaisių ar uogų ekstraktais, augaliniais aliejais, želė tekstūros priemonės - šios trukdo atsirasti raukšlelėms. Tačiau tokios priemonės vyresnio amžiaus moterų odai per silpnos. Joms reikėtų koncentruotesnių, kurių sudedamosios dalys skatina regeneracijos procesą, elastino ir kolageno sintezę.

Trečioji problema - tamsūs ratilai

Ši problema pastaruoju metu vis dažniau apninka dėl to, kad lėtinis nuovargis tapo nuolatiniu protinį darbą dirbančių žmonių palydovu. Stresas dieną, nemiga naktį, deguonies badas biure - ši mirtina trijulė mėgsta juodą spalvą. Genai taip pat atlieka savo neigiamą darbą. Kai kurių žmonių žvilgsnio nenuskaidrina net ilgos atostogos. Dėl tam tikros anatominės struktūros jų kapiliarai išsidėstę arčiau paviršiaus, todėl prasišviesdami pro itin ploną paakių odą sukuria juodos spalvos efektą.

Ar yra tikrai veiksmingų priemonių nuo pajuodusių paakių? Pasaulyje išmėginta šią problemą gydyti lazeriu arba impulsine šviesa.
Tokio metodo tikslas - sutraukti kapiliarus. Antrasis būdas - naudoti hialurono rūgšties užpildus, šie panašūs į tuos, kurie naudojami kaktos raukšlėms ar esančioms ties lūpų kampučiais koreguoti. Užpildas pastorina kapiliarus dengiantį odos sluoksnį, todėl tamsūs ratilai išnyksta. Deja, neilgam. Jų nesimato nuo trijų mėnesių iki pusės metų, vėliau procedūrą reikia kartoti.

Priežiūros programa

Paakių kremai ir želė. Kasdienės priežiūros priemonės. Net jei jums nėra dvidešimties. Jaunoms labiau tinka želė, nes ši yra skystesnės konsistencijos.

Intensyvi priežiūra. Toms, kurioms per trisdešimt, paakius derėtų prižiūrėti šiek tiek atidžiau. Tinka serumai.

Kaukės. Vokus ir paakius jomis palepinkite vieną ar du kartus per savaitę.

Maskuojamosios priemonės. Jos neturėtų būti pernelyg šviesios. Priešingu atveju, tamsūs ratilai ir paburkimas dar labiau išryškėja. Priemonę rinkitės tokią, kurios spalva šiek tiek tamsesnė nei jūsų odos.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 4:40 PM | Žinutė # 20








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Mitai apie sveikatą: dėl šokolado ir kepto maisto atsiranda spuogų

Šio mito atsiradimą lėmė didelis saldumynų pasirinkimas ir greito maisto restoranų paplitimas. Mūsų seneliai nematė tokios gausybės saldumynų ir vaikystėje nesimaitino greito maisto užkandinėse, todėl iš jų dažnai ir girdime, kad "toks maistas augina spuogus".

Spuogai susidaro tuomet, kai odos riebalinės liaukos išskiria per daug vaškingų riebalų, kuris organizme naudojamas odai sutepti. Tačiau kai šių riebalų ir negyvų ląstelių perteklius užkemša poras, ta odos sritis sudirginama, parausta ir ištinsta – tai yra įprastiniai spuogo požymiai.

Nežinoma, dėl ko tiksliai riebalinės liaukos išskiria riebalų perteklių, tačiau pagrindiniai įtariamieji yra hormonai, kas paaiškintų ir faktą, kad su spuogų ir inkštirų problemomis dažniausiai susiduriama paauglystėje ir vėliau jos neretai išnyksta.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Penktadienis, 2010-07-30, 9:23 PM | Žinutė # 21








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Ne tik veido oda turi būti lepinama


Daugelis moterų naudoja nemažai priemonių, skirtų veido odai prižiūrėti. Pieneliai, tonikai, naktiniai ir dieniniai kremai - visa tai puiku, bet ar susimąstome, kad lygiai taip pat puoselėti reikia ir viso kūno odą? Žmogaus oda - kūno apsauginė danga, kaupianti vandenį ir tam tikras maisto medžiagas. Kad oda galėtų atlikti daugelį savo funkcijų, turime ja tinkamai pasirūpinti. Kaip?
Stengiantis išlaikyti odą lygią, gražią ir švelnią, būtina saugoti ją nuo drėgmės netekimo bei maitinti. Jau trečiąjį gyvenimo dešimtmetį ima lėtėti odos atsinaujinimo procesai. Sumažėja odos elastingumas, ji tampa nebe tokia lygi ir švelni. Tuo pat metu silpniau palaikoma drėgmė, dėl to oda pamažu ima prarasti savo apsaugines funkcijas.

Kokios priemonės reikalingos?
Nuvalyti
Kūno priežiūros priemonių yra pačių įvairiausių - kremai, losjonai, pieneliai, kūno šveitikliai, tačiau prieš pradedant vartoti bet kurią iš jų verta žinoti, kad oda nuolat atsinaujina, jos paviršiniame sluoksnyje lieka senosios ląstelės. Susidariusias ląstelių sankaupas būtina nuvalyti. Tam naudojami kūno šveičiamieji kremai (vadinamieji pilingai), kurie yra aštresni nei skirti veidui. Šie kremai nuvalo senąsias odos ląsteles, todėl panaikinamos galimybės kauptis prakaitui, riebalams, susidaryti nemaloniam kvapui.
Šveitikliais nereikia prausti kūno kasdien. Atsižvelgiant į odos tipą, tai užtenka daryti kartą per savaitę ar net per mėnesį.

Apsaugoti
Losjonai, kūno pieneliai naudojami kaip apsauginiai veiksniai, atnaujinantys odos drėgmės balansą, neleidžiantys jai sausėti. Jų sudėtyje yra riebalų, vitaminų ir kitų biologiškai veiklių medžiagų, sugrąžinančių odos elastingumą ir stangrumą.

Kojoms
Kojoms yra gaminami specialūs kremai, į kurių sudėtį įeina minkštinamosios, maitinamosios ir antiseptinės (saugančios nuo grybelinių odos ligų) medžiagos. Ypač kruopšti turėtų būti linkusių gausiai prakaituoti kojų priežiūra.

Kaip pasirinkti?
Svarbu pasirinkti tinkamas kosmetikos priemones - priemonę įsigijus, pravartu ją išbandyti ant vidinio žasto paviršiaus - jei ji jums netinka, pamatysite paraudimą, atsiras pateptos vietos niežulys ar kitos reakcijos. Tada geriausia šios priemonės atsisakyti.
Pagrindinė taisyklė renkantis kremus - rinktis pagal savo odos tipą.

Kokių medžiagų būna kremuose ir kaip jos veikia?
Beveik visų kremų pagrindinė sudedamoji dalis - riebalai (glicerinas ir kiti), riebaluose tirpūs vitaminai E ir A, pantenolis, subalansuotas tam tikrų rūgščių kiekis ir t.t.
Į kai kurių kremų sudėtį įeina dezinfekuojamųjų medžiagų - šios priemonės skirtos probleminei, spuoguotai odai.
Geliai su citrusais suteikia šviežumo ir vėsos pojūtį, oda tampa elastingesnė ir stangresnė. Citrusų kremas tinka kasdieninei odos priežiūrai.
Kremai su našlaitėmis tradiciškai naudojami sudirgintai odai prižiūrėti.
Nuo seno žinomos ir ramunėlių bei medetkų gydomosios galios, kurios ramina ir regeneruoja odą.
Agurkų ekstraktas veiksmingai drėkina ir balina.
Priemonės su alijošiumi reguliuoja odos drėgmės pusiausvyrą ir akivaizdžiai suteikia odai glotnumo bei stangrumo.
Odos drėgmę saugo simondsijų, abrikosų kauliukų aliejus.
Dedešvos tinka sausėti linkusiai odai ir ilgai apsaugo nuo drėgmės netekimo.
Vertingas jojobos aliejus. Reguliariai tepant juo odą, ji ilgiau išlieka jauna bei elastinga.

Kada ir kaip vartoti kūno priežiūros priemones?
Kūno odos priežiūros priemonės skirtos kasdieninei odos priežiūrai - aliejais ir kremais odą reikėtų tepti po kiekvieno maudymosi.
Ypač reikalingos esant šiurkščiai, šerpetojančiai ar sukietėjusiai odai alkūnių ir kelių srityje, jei oda nuvarginta, pvz., po saulės vonių, saunos, soliariumo ar sporto.
Vertinantieji natūralumą turėtų rinkti lietuvių gamybos priemones. Pavyzdžiui, specialiai kūnui tobulinti, gražinti ir puoselėti sukurti "Rasa" kūno linijos produktai. Šių gaminių sudėtyje yra unikalus veiklusis augalinės kilmės komponentas (Regu-shape), kuris prasiskverbia pro epidermio sluoksnius, neleidžia poodyje kauptis riebalams, šalina celiulito sukeltus odos pakitimus. Odą stangrinantys ir medžiagų apykaitą skatinantys gebenių, šalavijų ir jūros dumblių ekstraktai gerina mikrocirkuliaciją, padeda iš organizmo lengviau pasišalinti šlakams ir toksinams.
Ypač populiarios kosmetikos priemonės su šaltalankiais, su alavijais, su pienu ir medumi.
Reguliariai naudokite jas po maudynių ar dušo.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
RomeniukasData: Penktadienis, 2010-07-30, 10:17 PM | Žinutė # 22








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Natūralios naminės priemonės veido odos atgaivinimui

Šiais laikais veido odos gaivinimo ir puoselėjimo priemonių yra begalė. Tačiau dažnai jų sudėtyje yra daug cheminių medžiagų, kurios kai kuriems žmonėms sukelia įvairiausių alergijų. Todėl vietoje to, kad leidžiate pinigus įvairiausioms veido kaukėms bei šveitikliams, įsigykite daugiau maisto produktų, kad užtektų ne tik valgymui, bet ir natūralios naminės kaukės gamybai.

Jeigu norite švelnios odos, atskieskite medų trupučiu vandens ir užtepkite ant veido. Palaikykite 5 minutes ir nuplaukite vėsiu vandeniu, parūgštintu obuolių actu (1 litri vandens 2 valgomieji šaukštai obuolių acto).
Jeigu norite nušveisti veido odą, tačiau neturite šveitiklio, pasigaminkite jo namuose. Sumaišykite jogurtą, greipfruto sultis ir nelabai smulkiai maltus ryžius. Gauta mase apvaliais judesiais trinkite odą maždaug 5 minutes, o po to nuplaukite ir patepkite odą drėkinamuoju kremu.
Norite pamaitinti ir atgaivinti pavargusią odą? Išmėginkite bulvių kaukę. Išvirkite nenuluptas bulves, jas sutrinkite ir sumaišykite su grietine. Gauta mase aptepkite veidą ir po 20 minučių nuplaukite. Po to odą patepkite kremu.
Jeigu jūsų oda labai išblyškusi, išmėginkite šią kaukę: sumaišykite jūros kopūstus su druska ir medumi, ištrinkite iki baltumo ir aptepusios veidą gauta mase po 20 minučių nulaukite pašildytu mineraliniu vandeniu. Po to švelniai suvilgykite veidą ledo gabalėliu. Oda atsigaus ir taps skaisti bei švytinti.
Norite, jog jūsų veidas švytėtų? Avižinius dribsnius susmulkinkite smulkintuvu, įdėkite kelis šaukštelius medaus, įpilkite šiek tiek pieno (kad gautumėte tirštą, lipnią masę). Išsitepkite veidą ir palaikykite 10 min.
Jei esate ne namuose ir norite greitai bei veismingai atgaivinti odą, apšlakstykite veidą vandeniu – oda taps skaisti ir gaivi, atgaus natūralų rausvumą. Turėti buteliuką vandens naudinga ir darbovietėje, ypač jei dirbate kompiuteriu. Bent keletą kartų apšlakstykite veidą negazuotu mineraliniu arba paprastu vandeniu.


Pagalba naujokams ir ne tik čia



Paskutinį kartą redaguota Romeniukas - Penktadienis, 2010-07-30, 10:18 PM
Atsijungęs
snieguoliukeData: Šeštadienis, 2011-01-08, 0:03 AM | Žinutė # 23








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Panevėžys
Forumo mylimieji
Žinutės: 21154
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Kokį paakių kremą naudojate miela aš praėjau naudoti margaritos , kol kas man patinka _liuks_ _liuks_

Kalba man už nugaros? Vadinasi aš priekyje ! Aptarinėja mano gyvenimą? Reiškia jis įdomesnis nei jų ! Stengiasi įžvelgti trūkumus? Reiškia pavydi ! O jei pavydi- vadinasi yra ko pavydėti :)
Atsijungęs
RomeniukasData: Šeštadienis, 2011-01-08, 0:11 AM | Žinutė # 24








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Nenaudoju paakių kremo,nereikia man jo,nesuprantu kam jis reikalingas paakiai nepajuodę,raukšlių nėra,netempia ar dar kažkas,nežinau kam jo reikia 10

Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
snieguoliukeData: Šeštadienis, 2011-01-08, 3:51 PM | Žinutė # 25








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Panevėžys
Forumo mylimieji
Žinutės: 21154
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Quote (Romeniukas)
Nenaudoju paakių kremo,nereikia man jo,nesuprantu kam jis reikalingas paakiai nepajuodę,raukšlių nėra,netempia ar dar kažkas,nežinau kam jo reikia

na pas mane irgi nėra raukšlių, nei ir paakiai nepajuodę, bet po 25m patartina naudoti kremą paakiam, nes kai pradės darystis maišeliai po paakiais tada kremas nepadės miela man kosmetologė sakė, labai nustebo kad dar nenaudoju, sakė kai pamatysi kapšiukus po akimis jokie kremai nepadės juokas juokas tai nusipirkau, bet nevisada pasitepu vakarais tiesiog pamirštu juokas juokas juokas , manau čia panašiai kaip kiti kremai jie yra rekomenduojami bet nebūtini miela


Kalba man už nugaros? Vadinasi aš priekyje ! Aptarinėja mano gyvenimą? Reiškia jis įdomesnis nei jų ! Stengiasi įžvelgti trūkumus? Reiškia pavydi ! O jei pavydi- vadinasi yra ko pavydėti :)
Atsijungęs
RomeniukasData: Šeštadienis, 2011-01-08, 9:23 PM | Žinutė # 26








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Nežadu kol kas naudoti 10 viskam ateina savas laikas ie raukšlelėm ir viskam kitam,galima tik visa tai truputi nutolinti 10

Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
RomeniukasData: Šeštadienis, 2011-02-05, 8:30 PM | Žinutė # 27








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:panevezys
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Kad švytėtų veidas

Avižinius dribsnius susmulkinkite smulkintuvu, įdėkite kelis šaukštelius medaus, įpilkite šiek tiek pieno (kad gautumėte tirštą, lipnią masę). Išsitepkite veidą ir palaikykite 10 min.


Pagalba naujokams ir ne tik čia

Atsijungęs
ValedyData: Pirmadienis, 2011-02-07, 10:02 PM | Žinutė # 28








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Veido odos valymas

Tinkamas odos valymas, taisyklingas makiažo nuėmimas – tai vieni iš esminių kosmetinės priežiūros dalykų. Prastai nuvalytos dulkės bei prakaito likučiai užkemša odos poras – ji nebegali normaliai kvėpuoti. Dėl sutrikdyto kvėpavimo proceso ir raginio paviršinio odos sluoksnio sustorėjimo oda įgauna nesveiką pilkšvą atspalvį, tampa glebi, greičiau sensta, raukšlėjasi ir t.t.

Paviršinis ir giluminis odos valymas
Skiriami du odos valymo tipai: paviršinis ir giluminis. Kasdien (iš ryto ir vakare) nuo odos paviršiaus būtina nuvalyti dulkes, prakaitą, riebalų perteklių. Tam naudojami specialūs preparatai: valomieji pieneliai, geliai, prausimosi putos, hidrofiliniai aliejai. Paviršinio valymo procedūrą rekomenduojama pabaigti toniku, kuris odą atgaivina, nuramina, padeda jai atnaujinti pH. Nuo to, ar odos paviršius kasdien valomas taisyklingai bei kruopščiai, priklauso kitų kosmetinių procedūrų efektyvumas. Giluminis odos valymas vadinamas pilingu (angliškai peel reiškia lupti). Jo metu pašalinamos negyvos, suragėjusios ir atsilupusios epidermio (paviršinio odos sluoksnio) ląstelės. Todėl oda natūraliai atsinaujina – tampa gaivesnė, skaistesnė, lygesnė, nustoja pleiskanoti ir t.t.

Trumpai apie kai kuriuos paviršiniam odos valymui skirtus preparatus
Kosmetinis pienelis

Kaip minėta, oda išlieka skaisti, gaivi ir sveika tik tada, kai yra kasdien sistemingai bei taisyklingai valoma. Į ką svarbiausia atsižvelgti renkantis valomąją kosmetinę priemonę? Vienas iš pagrindinių kriterijų – odos tipas (riebi, sausa, normali, mišri) bei būklė (jautri, pleiskanojanti, suerzinta ir pan.).
Sausai odai moterims patartina naudoti valomuosius pienelius, kurių sudėtyje yra veiksmingų aliejų (migdolų, vynuogių kauliukų, alyvuogių ir kt.). Oda ne tik švelniai nuvaloma, bet ir minkštinama, drėkinama, aktyviai maitinama. Į pienelių sudėtį įeinantys aliejai, vitaminai, drėkinamosios medžiagos suteikia odai lygumo, elastingumo. Riebiai odai tinka pieneliai, turintys dezinfekuojamųjų sudedamųjų dalių, kurios efektyviai apsaugo veido odą nuo uždegimo. Jautriai odai rekomenduotini pieneliai su odos susierzinimą raminančių vaistažolių (ramunėlių, liepžiedžių, triskiaučio lakišiaus ir kt.) ekstraktais.
Jeigu nuvalius veido odą kosmetiniu pieneliu išlieka nemalonus pojūtis, kad ji riebi, galima nuprausti veidą vandeniu, o paskui atgaivinti toniku.

Valomasis gelis, prausimosi putos
Tiek valomasis pienelis, tiek gelis, tiek prausimosi putos – lygiavertės kosmetinės odos valymo priemonės. Jei moteris mėgsta praustis vandeniu, jai labiau patiks valomasis gelis ar prausimosi putos. Nedidelį kiekį gelio arba putų reikia užtepti ant šlapios odos ir, laikantis masažuojamųjų linijų, pirštais lengvai išmuiluoti. Paskui odą dera nuplauti vandeniu.
Ir valomasis gelis, ir prausimosi putos giliai bei švariai valo odos paviršių nuo riebalų pertekliaus. Todėl itin tinka riebiai veido odai.

Hidrofilinis aliejus
Tai labai ekonomiška kosmetinė priemonė, skirta veido odai valyti. Vienam kartui užtenka keleto lašų hidrofilinio aliejaus. Užlašinus ant pirštų, aliejus tepamas ant sudrėkintos veido odos švelniais judesiais (pagal masažuojamąsias veido linijas). Aliejumi įtrinta oda nuplaunama vandeniu. Hidrofilinis aliejus puikiai pašalina makiažą, nepažeidžia apsauginio rūgštinio odos sluoksnio.

Tonikas

Tonikas taip pat pasirenkamas pagal odos tipą. Ši priemonė puikiai pašalina nuo odos kosmetinio pienelio ar vandens likučius. Kadangi mūsų vanduo nėra kokybiškas, jame ištirpusios kalkės užkemša poras, erzina ir džiovina odą. Tonikas – būtina veido valymo priemonė, ji puikiai tonizuoja ir dezinfekuoja odą, sutraukia išsiplėtusias poras ir, – tai priklauso nuo rūšies, – drėkina, gaivina, ramina ir kt.
Laikantis tam tikro kosmetinės priežiūros nuoseklumo, paviršinis veido valymas paprastai baigiamas toniku.

Giluminis odos valymas ir jo rūšys
Yra keletas giluminio odos valymo rūšių:

Mechaninis pilingas.
Odą valyti padeda grūdėto pilingo sudėtyje esančios įvairios kietosios dalelės (riešuto kevalo, susmulkintų kaulavaisių, jūros smėlio, sintetinių polimerų ir kt.). Taip pašalinamas suragėjęs paviršinis odos sluoksnis, oda nušlifuojama.
Kaulavaisių dalelės yra grubesnės, o sintetinių polimerų – švelnesnės. Mechaninio pilingo priemonių pasirinkimas – labai įvairus. Todėl norint išsirinkti tinkamiausią, patartina pasikonsultuoti su kosmetologu. Jis, įvertinęs odos tipą ir būklę, kvalifikuotai patars, kokią pilingo priemonę reikėtų pasirinkti. Mechaninio pilingo priemonių (vadinamojo „skrabo“) negalima naudoti, jei oda yra probleminė, jautri, spuoguota. Mat grubios šveičiamosios grūdėtos dalelės infekciją gali išnešioti po visą veido odą ir nusėti ją pūlinukais.

Gomažas
(prancūziškai gommage reiškia nutrinti trintuku). Palyginti su grūdėtuoju pilingu, gomažas yra švelnesnis, be įvairių augalinių ekstraktų. Viena iš jo sudedamųjų dalių – baltasis molis. Užteptas ant veido ir kaklo odos, gomažas kelias minutes paliekamas padžiūti. Džiūdamas jis puikiai sugeria riebalų perteklių bei visus odos nešvarumus. Gomažą reikia nutrinti pirštais, lengvais trinamaisiais judesiais. Trinant tuo pačiu nuimamas ir suragėjęs epidermio sluoksnis. Taip oda paskatinama greičiau atsinaujinti.

Cheminis ir enziminis pilingas.
Šių dviejų pilingo rūšių veikimo principas labai panašus. Cheminio pilingo sudėtyje yra salicilo, AHA (alfa hidroksilinių) rūgščių. Jos padeda suardyti ragines ląsteles – jas tirpdo. Į enziminio pilingo sudėtį įeinantys augalų enzimai, fermentai (kaip ir AHA rūgštys) taip pat tirpdo raginį odos sluoksnį, padeda pasišalinti negyvoms ląstelėms.

Giluminio valymo nauda
Giluminis valymas skatina odos regeneraciją, neleidžia užsikimšti jos riebalinių liaukų latakams ir susidaryti inkštirams. Oda tampa lygesnė ir plonesnė. Pagerėjus jos kraujotakai, geriau pasisavinamos kitos kosmetinės priemonės.
Sausą ir normalią odą reikėtų valyti kartą per savaitę, riebią – du kartus per savaitę.

Pravartu žinoti

Odą geriau, giliau ir švariau nuvalysite, jei kosmetinio pienelio pilsite ne ant vatos lapelio, o ant pirštų. Jais “išmuilavus” odą, pienelis geriau ištirpdys porose esančius nešvarumus.
Jei abejojate, nuo kurios vietos (kaktos ar dekoltė srities) derėtų pradėti valyti odą, elkitės kaip jums patogiau. Mat šiuo klausimu nėra vieningos kosmetologų nuomonės. Vieni teigia, kad reikėtų pradėti nuo kaktos, kiti – nuo dekoltė srities (nes ji švaresnė).
Akių vokų ir paakių oda išliks tampri ir jaunatviška, jei ją valysite specialiais pieneliais ir tonikais (veido odai skirtos valymo priemonės paakių sričiai yra per stiprios, nes paakių odoje, skirtingai nei veido, nėra riebalinių liaukų).
Po intensyvių darbų ar smagaus vakarėlio stinga jėgų nusivalyti makiažą? Geriausia išeitis – drėkintos servetėlės makiažui nuimti. Jos idealiai odos nenuvalys, tačiau suteiks jai tam tikrą greitąją pagalbą. Akių makiažui nuimti yra skirtos specialios servetėlės. Todėl niekada nevalykite akių nepritaikytomis servetėlėmis.
Nenuskriauskite lūpų – jas galite valyti kosmetiniu pieneliu. Lūpų pilingui galima naudoti gomažą.
Atsiminkite: gaivios ir jaunatviškos odos paslaptis – tinkamas valymas.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
ValedyData: Pirmadienis, 2011-02-07, 10:03 PM | Žinutė # 29








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Miestas:Ten kur širdis
Forumo mylimieji
Žinutės: 9789
Apdovanojimai: 62
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Makiažo valymas

Tai labai svarbus momentas rūpinantis savo oda, nes prastai prižiūrint oda gana greitai gali būti pažeista. Dekoratyvinės kosmetikos priemonės, reaguodamos su dulkėmis bei odos išskyromis, užteršia odos poras, o tai gali išprovokuoti tolimesnius uždegimus. Be viso to, tokie užteršimai trukdo odai kvėpuoti.

Makiažą valyti reikia labai atsargiai, netampant odos. Valymo priemonės turėtų atitikti jūsų odos tipą bei būklę.
Pirmiausia nuvalome lūpų dažus. Tai geriausia daryti vatos tamponėliu, braukiant nuo lūpų kampų link centro. Sekantis etapas - akių demakiažas. Dabar reikia būti ypatingai atsargioms, nes vokų oda labai elastinga, o be to, akies gleivinę labai lengva sudirginti. Po apatinio akies voko blakstienomis padėkime drėgną vatos tamponėlį, po to kitu tamponėliu, suvilgytu specialia valymo priemone arba kosmetiniu pieneliu, atsargiai nuvalome tušą nuo blakstienų ir šaknelių braukdami galiukų link.

Makiažui nuvalyti galima naudoti ir namų priemones: vatos tamponėlį suvilgyti vandeniu, lengvai nuspausti, patepti jį bet kokiu augaliniu aliejumi (išskyrus saulėgrąžų). Šiuo tamponu valykite viršutinį voką nuo vidinio akies kampo link išorinio, po to neatitraukdami tampono, nuo išorinio link vidinio. Po to kitu tamponu pakartokite procedūrą.
Veido odą nuvalome kosmetiniu pieneliu ar kita valomąja priemone.


Laimėtojų garbės lenta
Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Atsijungęs
mikae8361Data: Ketvirtadienis, 2016-02-25, 8:57 AM | Žinutė # 30








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Naujokas
Žinutės: 11
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Labai naudinga tema apie odos priežiūra. Ypač apie paakius info pravers. Gal kas galėtumėt plačiau papasakoti apie prp terapija? Būtų įdomu. :)
Atsijungęs
Forumas » BŪKIME GRAŽIOS » Kūno priežiūra » Odos priežiūra,veido odos valymas
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024