Ketvirtadienis, 2024-04-25, 4:09 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: jurgutex, Romeniukas  
Forumas » ŠVENTĖS » Vestuvės » Vestuvių metinės
Vestuvių metinės
LauritukeData: Pirmadienis, 2008-07-28, 5:28 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Administratorė
Lygis:
Administratorė
Žinutės: 30254
Apdovanojimai: 36
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už forumo ir puslapio įkūrimą Forumo siela Plepučių,pleputė
Kaip jūs švenčiate vestuvių sukaktuves?

1 diena - Žaliosios vestuvės
Tai sutuoktuvių diena. Jaunieji žengia į naują gyvenimą. Nuo šios dienos skaičiuojamos visos vestuvių metinės. Pirmaisiais metasi vestuvių diena paminima kiekvieną mėnesį. Dovanojamos gėlės. Šias vestuves simbolizuoja rūtų vainikas jaunosios plaukuose.

1 metai - Kartūninės (merlinės) vestuvės
Pirmosios metinės. Jaunieji jau nugyveno metus drauge, pažino vienas kitą, susidūrė su pirmosiomis bendro gyvenimo problemomis. Šią dieną vyras su žmona dovanoja vienas kitam kartūnines nosinaites. Tai simbolizuoja į jų gyvenimą įsiskverbusią rutiną. Svečiai dovanoja gaminius iš medvilnės ir šilko.

2 metai - Popierinės vestuvės
Antraisiais gyvenimo metais šeimoje dažnai atsiranda mažylis. Sutuoktiniai turi įveikti naujus iškilusius sunkumus. Popierius greitai plyšta, todėl labai svarbu apsišarvuoti kantrybe ir itin rūpintis vienas kitu. Svečiai dovanoja gražias knygas, paveikslus, nuotraukų albumus.

3 metai - Odinės vestuvės
Šeima jau sutvirtėjo, tačiau santykiai dar vis tokie lankstūs, kaip oda. Dovanojami odos gaminiai - rankinės, segtuvai, diržai.

4 metai - Šilkinės ("gėlinės" arba “vaisinės”) vestuvės
Šios sukakties pažymėjimui tinka viskas, o tuo labiau kas siejasi su pavadinimais. Na, pradėkite šią dieną “šilkiniu” bučiniu, pariškite vyrui šilkinį kaklaraištį, niekada netrukdo žvakidė. Prasminga būtų krepšys su vaisiais, o ypač simboliniais obuoliais…

5 metai - Medinės vestuvės
Medis simbolizuoja santykių tvirtumą, tai jau ne kartūnas ar popierius.Šią dieną dovanojami mediniai daiktai - šaukštai, skrynelės, smulkūs baldai.

6 metai - Špižinės vestuvės
Špižius, nors iš pažiūros ir tvirtas, tačiau yra trapus smūgiams neatsparus metalas. Tokia yra ir santuoka - nepaisant metų, praleistų drauge, turite saugoti ją nuo smūgių ir šeimos židinyje deginti savo egoizmo malkas. Svečiai dovanoja mažus špižinius puodelius.

6.5 metų - Cinko vestuvės
Jos primena porai, kad santuoką, kaip ir cinko indus laikas nuo laiko reikia emaliuoti. Svečiai dovanoja indų ir puodų rinkinius.

7 metai - Varinės vestuvės
Nors varis ir nėra labai tvirtas, tačiau brangusis metalas. Sutuoktiniai apsikeičia variniais žiedais arba monetomis - ilgos laimės simboliu.

8 metai - Skardinės vestuvės
Metai bėga, sutuoktinių santykiai tvirtėja. Svečiai dovanoja skardinius daiktus: padėklus, kepimo skardas ir buitinius prietaisus.

9 metai - Fajansinės vestuvės
Fajanso puodeliai tokie pat gražūs, kaip ir kasmet labiau suauganti šeima. Geriausia dovana - fajansiniai indai, krištolas.

10 metų - Rožinės vestuvės
Šią dieną dovanojamos raudonos rožės, primenančios sutuoktiniams jų vestuvių dieną ir kelią į šeimyninę laimę. Kelią, nubarstytą rožių žiedlapiais ir dygliais. Kviečiami draugai, visi šoka su raudonomis rožėmis rankose.

11 metų - Plieninės vestuvės
Jos sako, kad šeimos santykiai užsigrūdino ir sutvirtėjo. Dovanojami plieniniai daiktai.

12.5 metų - Nikelio vestuvės
Jos įspėja: "nepamirškite spindėti". Švenčiamos siaurame šeimos rate.

13 metų - Nėriniuotos (pakalnučių) vestuvės
Gyvenimas jau įgavęs tam tikrą raštą. Šią dieną dovanojamos nertinės staltiesėlės, ažūriniai mezginiai iš plonos vilnos. Kadangi šios metinės dar vadinamos pakalnučių vestuvėmis, sutuoktiniai gali vienas kitam dovanoti po pakalnučių puokštelę - tokią kvapnią ir trapią, kaip ir jų meilė.

14 metų - Agato vestuvės
Kasmet santykiai įgauna vis naujų spalvų, šeimos židinys sužėri it brangakmenis. Sutuoktiniams dovanojami agatai ir dramblio kaulas.

15 metų - Stiklinės (krištolinės) vestuvės
Šios metinės simbolizuoja sutuoktinių santykių skaidrumą ir tyrumą, dviejų mylinčių žmonių laimę. Dovanojami stikliniai ar krištoliniai indai.

18 metų - Turkio vestuvės
Dovanojami papuošalai su turkiu.

20 metų - Porcelianinės vestuvės
Vaišės patiekiamos naujuose porcelianiniuose induose, nes laikoma, kad senų servizų neliko nė šukelės… Dovanojamas taip pat porcelianas.

25 metai - Sidabrinės vestuvės
Ketvirtis amžiaus nugyventas kartu... Taurusis sidabras simbolizuoja puikią ir tvirtą sąjungą. Šią dieną susirenka visa giminė. Rūtų vainikėlis pakeičiamas sidabriniu. Ant auksinio sutuoktuvių žiedo užmaunamas sidabrinis.

30 metų - Perlinės vestuvės
Tikras perlas niekada netamsėja. Čia perlas simbolizuoja nepriekaištingus šeimos santykius. Vyras žmonai dovanoja vėrinį iš 30 perlų, reiškiantį, kad trisdešimt kartu praleisti metai buvo puikūs, kaip perlai.

34 metai - Gintarinės vestuvės
Pušų sakai amžius guli jūros dugne, kol tampa gintaru. Dovanojami gintariniai papuošalai.

35 metai - Drobinės (lininės) vestuvės
Šių metinių simbolis - lininė staltiesė - reiškia taiką, gerbūvį ir ramybę. Dovanojamos lininės staltiesės, rankšluosčiai, patalynė.

37.5 metų - Aliuminio vestuvės
Simbolizuoja tvirtą šeimyninę laimę. Dovanojami daiktai ir suvenyrai iš aliuminio.

40 metų - Rubininės vestuvės
Rubinas - ugningos meilės simbolis. Sutuoktinių artumas jau įaugo į jš kraują - tą rodo raudona rubino spalva. Auksinis žiedas papuošiamas rubinu.

45 metai - Safyrinės vestuvės
Jas simbolizuoja ištikimybės akmuo - safyras. Niekas niekada neišardys šios santuokos. Manoma, kad šis akmuo ne tik išvaduoja nuo sunkių minčių, bet ir suteikia jėgų kovoti su ligomis ir negandomis. Dovanojami juvelyriniai dirbiniai su safyru.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Sveikinimų atvirukai

Atsijungęs
LauritukeData: Pirmadienis, 2008-07-28, 5:28 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Administratorė
Lygis:
Administratorė
Žinutės: 30254
Apdovanojimai: 36
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už forumo ir puslapio įkūrimą Forumo siela Plepučių,pleputė
46 metai - Levandų vestuvės
Padovanokite vienas kitam levandų - jos nuostabiai trapių kalnų gėlių.

47 metai - Kašmyro vestuvės
Kašmyro vilna tokia pat švelni ir šilta, kaip sutuoktinių jausmai.

48 metai - Ametiso vestuvės
Vyras dovanoja žmonai papuošalą su ametisu - savo ištikimybės simbolį.

49 metai - Kedrų vestuvės
Šis medis toks pat galingas ir tvirtas, kaip sutuoktinių ryšys.

50 metų - Auksinės vestuvės
Tik nedaugelis porų sulaukia šio garbingo iškilmingai švenčiamo jubiliejaus. Susirenka visa giminė ir draugai. Sutuoktiniai apsikeičia naujais auksiniais žiedais. Senieji žiedai tampa šeimos relikvija ir perduodami anūkams ar proanūkiams.

55 metai - Smaragdinės vestuvės
Dovanojami papuošalai su smaragdu.

60 metų - Deimantinės vestuvės
Deimantas - pats tvirčiausias brangakmenis, simbolizuoja santuokos amžinumą.

65 metai - Geležinės vestuvės
Šios šeimos ryšiai jau tvirti kaip geležis.

67.5 metų - Akmeninės vestuvės
Lašas po lašo ir akmenį pratašo, bet ši santuoka amžina.

70 metų - Palaimingos vestuvės
Atsisukus į nugyventą kartu gyvenimą, žiūrint į anūkus ir jau paaugusius proanūkius supranti, kad Dangaus siųsta meilė - didžiausia palaima ir tikriausia laimė.

75 metai - Karūnuotosios vestuvės
Antrosios deimantinės vestuvės.

80 metų - Ąžuolinės vestuvės
Jūsų meilė ir santuoka tokia pat ilgaamžė, kaip šis medis.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Sveikinimų atvirukai

Atsijungęs
LauritukeData: Pirmadienis, 2008-07-28, 5:29 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Administratorė
Lygis:
Administratorė
Žinutės: 30254
Apdovanojimai: 36
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už forumo ir puslapio įkūrimą Forumo siela Plepučių,pleputė
Auksinės vestuvės – sena mūsų liaudies tradicija. Auksinėmis vestuvėmis pažymimas darnaus sutuoktinių gyvenimo penkiasdešimtmetis.

Žinoma, auksinės vestuvės – visų pirma pačių jubiliatų šventė. Todėl joms reikia ruoštis patiems. Manyčiau visų pirmą kas padarytina, tai kad jubiliatas iš pat ryto pasveikintų savo jubiliatę ryškiai geltonų (aukso spalvos rožių, gėlių) puokšte, tuo pradėdamas auksinių vestuvių šventę. Tinka dovanoti auksinius ir paauksuotus papuošalus, taures, dekoratyvines lazdas.

Dažniausiai tą dieną į tėvų šeimą suplaukia jau iš gimtojo lizdo išbirę, savas šeimas sukūrę vaikai, anūkai. Jubiliatai pasidžiaugia drauge nueito gyvenimo pasiekimais, draugų būryje prisimena prabėgusius metus.

Šią datą galima pažymėti ir civilinės metrikacijos biure. Kai data jau žinoma, ji suderinama su civilinės metrikacijos biuro darbuotojais, pakviečiami vaikai ir vaikačiai, o jeigu reikia ir visuomeninės organizacijos. Gražu, jei į auksinės poros palydą galima pakviesti jų amžininkus, dalyvavusius vestuvėse liudininkais, pirmieji pabroliai ir pamergės.

Auksinių vestuvių iškilmėse juridinis aktas nesudaromas, tačiau civilinės metrikacijos įstaigos – civilinės metrikacijos biurai rūpinasi ir skatina vedybinių jubiliejų iškilmes.

Švenčiant auksines vestuves, civilinės metrikacijos biure pakartojami kai kurie santuokos momentai: žengiant į aktų salę grojama iškilminga muzika, jubiliatai eina pro garbės sargybą – pakeltų juostų tiltą.

Auksinėse vestuvėse sudaromas vestuvių jubiliejinis sukakties aktas. Jų pavyzdžiai civilinės metrikacijos biuruose yra. Jį perskaito civilinės metrikacijos biuro darbuotojas. Po aktu auksinių vestuvių registracijos knygoje (metraštyje) pasirašo jubiliatai ir liudininkai. Liudininkas kviečiami atstovai po vieną iš kiekvienos palydoje dalyvaujančios kartos. Tuo būdu auksinių vestuvių liudininkas pasirašo jubiliatų amžininkas, sūnus ar duktė, anūkas, proanūkis. Pasirašant grojama tylūs muzikos garsai.

Galima pasiruošti, kad sutuoktiniui būtų įteikiama meniška lazda – kuoka, kaip ir valdžios simbolis, o žmona perrišama tautine ryškiai geltonos spalvos juosta su įaustu pasveikinimu ar bent skaičiumi “50”. Na, suprantama, jubiliatai pasibučiuoja. Galima išgerti ir taurę šampano (midaus).

Skambant vestuviniam maršui, per nuleistų juostų taką auksinė pora ir jos palyda išeina iš aktų salės.

Auksinių vestuvių aktas juridinės galios neturi. Todėl itin svarbią vietą čia užima sveikinimai, naudojami simboliai ir atributika, emocijas keliantys elementai.

Na o iškilmės (balius) priklauso nuo išgalių, sveikatos ir išmonės.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Sveikinimų atvirukai

Atsijungęs
neringaData: Pirmadienis, 2008-07-28, 6:29 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 1648
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
o manes laukia Šilkinės vestuviu metines bitutes







Atsijungęs
AlbaData: Pirmadienis, 2008-07-28, 11:02 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





O mas pries menesi medines atsventem uzaugo
neringaData: Pirmadienis, 2008-07-28, 11:03 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 1648
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
o tai faina.







Atsijungęs
lileData: Antradienis, 2008-07-29, 0:09 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:ukmergė
Aktyvus dalyvis
Žinutės: 450
Apdovanojimai: 1
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
5 metai - Medinės vestuvės

na va mes jau už keliu dienu švesim medines, ka čia vyrui iš medžio davanoti karsta :$


Atsijungęs
neringaData: Antradienis, 2008-07-29, 0:17 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 1648
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
o kada bus Lile?







Atsijungęs
benituxData: Antradienis, 2008-07-29, 1:29 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
mes nesenai odines atšventėm

Atsijungęs
britniaData: Antradienis, 2008-07-29, 3:40 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
vakar atsventem Kartunines vestuves bitutes



Atsijungęs
DangizeeeData: Antradienis, 2008-07-29, 3:48 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 76
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
na mes siais metais svesim kartunines(merlinės)vestuves bitutes bravo

Atsijungęs
@-lion-@Data: Ketvirtadienis, 2008-07-31, 4:55 PM | Žinutė # 12








[ (IE) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Aktyvus dalyvis
Žinutės: 405
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
mes gale rugpjiucio svesim kartunines.o kai jus sventet,ka daret?

Added (2008-07-31, 4:55 Pm)
---------------------------------------------
kur nors keliavot,ar buvo sveciu namie,ar tik dviese?


Atsijungęs
KipsiukeData: Penktadienis, 2008-08-01, 9:47 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





pas mus pries 6 dienas buvo Kartūninės metines Bucinukas
benituxData: Šeštadienis, 2008-08-02, 10:50 AM | Žinutė # 14








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Sveikinu Kipsiuke ciatau

Atsijungęs
KipsiukeData: Šeštadienis, 2008-08-02, 11:50 AM | Žinutė # 15








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





aciu aciu
Forumas » ŠVENTĖS » Vestuvės » Vestuvių metinės
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024