Šeštadienis, 2024-11-30, 6:06 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Kiaulienos patiekalai
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:51 AM | Žinutė # 1








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pasidalinkime receptais ir idėjomis kokius patiekalus dažniausiai ruošiate iš kiaulienos.
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:53 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kiaulienos kepsneliai su pomidorais ir parmezanu

INGREDIENTAI:

4 porcijoms reikės:
8 pomidorų, 1/2 bandeles,
30g tarkuoto parmezano,
1/2 ryšelio petražolių,
tarkuotos 1/2 citrinos žievelės,
20g sviesto,
8 gabaliukų nugarinės,
5 šaukštų aliejaus,
2 skiltelių česnako.

GAMINIMAS:

Pomidorus įpjaukite kryžmai. sudėkite į riebalais išteptą formą. Parmezaną sumaišykite su supjaustytomis petražolėmis, citrinos žievele ir sviestu. Sudėkite juos ant pomidorų. Įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite 12-15 min.
Mėsos gabaliukus pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, jame kepkite mėsą po 3 min. iš kiekvienos pusės. Išimkite mėsą, bet neleiskite jai ataušti. Česnaką susmulkinkite, bandelę supjaustykite riekelėmis. Įkaitinkite likusį aliejų. Sudėkite česnaką. Aliejuje su česnaku apkepinkite bandelės riekeles. Pomidorus patiekite su pakepintomis bandelės riekelėmis ir mėsos kepsneliais.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:54 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Keptas kiaulienos vyniotinis su slyvomis

INGREDIENTAI:

1 kg kiaulienos nugarinės,
100 g džiovintų slyvų,
druskos,
garstyčių,
vandens arba sultinio,
1 svogūnas,
1 petražolės šaknis,
2 šaukšteliai miltų,
grietinės.

GAMINIMAS:

Mėsą, išėmus šonkaulius, įtrinti druska ir garstyčiomis. Slyvas išmirkyti ir išimti kauliukus. Mėsos gabalą apdėti slyvomis, susukti ir surišti siūlu. Kepti orkaitėje apie 2 valandas 160-170°C temperatūroje, retkarčiais palaistant vandeniu arba sultiniu.
Po valandos įdėti griežinėliais supjaustytą svogūną ir petražolės šaknį. Vyniotinis patiekiamas karštas arba šaltas. Karštą vyniotinį patiekti su padažu, pagamintu iš sulčių, kuriose kepė. Į sultis pridėti miltų, grietinės ir pavirinti 5-6 minutes. Prie jo taip pat tinka keptos arba troškintos daržovės.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:58 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kiaulienos eskalopas su apelsinais ir raudonėliu

INGREDIENTAI:

4 porcijoms:
4 kiaulienos eskalopai (neriebi, minkšta mėsa be kaulo, iš strėnų arba užpakalinės kojos minkštimo);
115 g baltos duonos džiūvėsėlių;
55 g tarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
1 arb. š. džiovinto raudonėlio;
1 išplaktas kiaušinis;
Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
Šviežia raudonėlio šakelė papuošimui.
Apelsinų padažui:
1 didelis apelsinas;
Susmulkinti 1 česnako laiškai;
Druska ir juodieji pipirai.

GAMINIMAS:

Pirmiausia pagaminkite padažą. Nulupkite keletą apelsino žievės riekelių, atidėkite. Nupjaukite apelsino viršų ir apačią, nulupkite, įpjaukite membranas, kad liktų tik minkštimas, išimkite sėklas. Šiuos veiksmus atlikite taip, kad skystis varvėtų į dubenėlį. Supjaustykite minkštimą nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su to paties apelsino sultimis bei česnako laiškais.
Kiaulienos eskalopus padėkite tarp maistinės plėvelės lakštų ir lengvai išmuškite, kad mėsa būtų vienodo storio. Plačiame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį su raudonėliu ir kitais prieskoniais. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių pamerkite į išplaktą kiaušinį, po to į džiūvėsėlių mišinį ir dėkite į didelėje keptuvėje įkaitintą aliejų, kad būtų apsemtas 1 cm. Kepkite eskalopus po 3-4 min. iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Riebalų perteklių nusausinkite ant virtuvinių servetėlių. Patikite su apelsinu padažu, raudonėlio šakele ir apelsino žievele.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:07 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kiaulienos kepsniukai su ananasais ir krienais

INGREDIENTAI:

4 gabaliukų kiaulienos nugarinės,
4 gabalėlių konservuotų ananasų,
krienų, miltų,
maltų džiūvėsių,
kiaušinio, aliejaus.

GAMINIMAS:

Kiaulieną išmušame ir atsargiai peiliu išpjauname „kišenėles“. Ananasus supjaustome kubeliais. Kiekvieną kišenėlę iš vidaus ištepame krienais ir užpildome ananasais. Mėsą apvoliojame miltuose (miltus iš anksto sumaišome su druska ir pipirais), paskui – išplaktame kiaušinyje ir galiausiai – maltuose džiūvėsėliuose. Apkepame keptuvėje iš abiejų pusių ant mažos ugnies. Baigiame kepti orkaitėje arba uždengtoje keptuvėje.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:08 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kiaulienos išpjova su obuoliais

INGREDIENTAI:

kiaulienos išpjovos,
obuolių,
svogūno galvutės,
valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
grietinės, sojos padažo,
1 valg. šaukšt. miltų,
druskos ir pipirų pagal skonį.

GAMINIMAS:

Kiaulieną supjaustykite skersai raumens skaidulų maždaug 2 cm pločio riekelėmis, sumaišykite su sojos padažu ir palikite kokiai valandai. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis juostelėmis. Miltus dubenėlyje sumaišykite su druska. Aliejų įkaitinkite keptuvėje ir apkepinkite jame mėsą, kol pasidengs plutele. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite iki geltonumo. Ant apkepintos mėsos su svogūnais užberkite miltus, sumaišytus su druska. Gerai išmaišykite ir truputį pakepinkite.Ant mėsos sudėkite obuolių juosteles, grietinę ir truputį pakepinkite. Paskui suberkite prieskonius. Leiskite užvirti ir pakaitinkite dar 10 min.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:09 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kiaulienos šonkauliukai sojų padaže

INGREDIENTAI:

700-800g. kiaulieno šonkauliukų,
1 morka, 1 svogūnas,
1 laurų lapas, 1 šaukštas medaus,
1 nedidelė česnako galvutė,
1 šaukštas citrinų sulčių arba baltojo vyno acto,
1 arbatinis šaukštelis sojų padažo,
4-5 šaukštai vištienos sultinio,
maltų juodųjų pipirų, druskos.

GAMINIMAS:

Dideliame puode užviriname 2l. vandens, sudedame nuluptą ir nuplautą morką, svogūną, laurų lapą, nuplautus ir supjaustytus kiaulienos šonkauliukus. Paverdame 10 min., po to kiaulienos šonkauliukus išimame, nuvarviname ir aptepame medaus, citrinų sulčių arba acto ir sutrinto česnako mišiniu.
Užpilame sultiniu, sumaišytu su sojų padažu, apibarstome pipirais, druska ir kepame karštoje orkaitėje apie 40-45min., kol šonkauliukai paruduoja. Tiekiame karštus su daržovėmis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:11 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kiauliena, kepta ant iešmelių

INGREDIENTAI:

1 kg kiaulienos išpjovos,
2 svogūnai, 2 česnako skiltelės,
100g. aliejaus,
4 šaukštai sojų padažo,
2 šaukštai citrinų sulčių,
2 arbatiniai šaukšteliai susmulkintos džiovintos arba šviežios kalendros arba kmynų,
maltų juodųjų pipirų,
žalumynų.

GAMINIMAS:

Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome kubeliais. Svogūnus ir česnakų skilteles nulupame, smulkiai supjaustome ir sudedame į negilų indą. Supilame aliejų, sojų padažą, citrinų sultis, susmulkintą kalendrą arba kmynus, maltus pipirus ir viską išmaišome. Į paruoštą marinatą sudedame mėsą, išmaišome, uždengiame ir padedame į šaldytuvą. Marinuojame 7-8 val. Po to mėsą išimame iš marinato, nusausiname servetėle, sumauname ant iešmelių ir kepame palaistydami marinatu orkaitėje 10 min. Tiekiame su virtais ryžiais. Puošiame žalumynais.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:12 AM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kepta kiaulienos šoninė su džiovintais vaisiais

INGREDIENTAI:

1 kg. neriebios kiaulienos šoninės,
300g. džiovintų vaisių mišinio (abrikosų, obuolių, kriaušių, slyvų),
džiovintų susmulkintų mairūnų,
druskos, maltų pipirų,
100g. balto vermuto,
1 svogūnas, 100 g. vandens,
2 laurų lapai,
kukurūzų arba bulvių krakmolo.

GAMINIMAS:

Džiovintus vaisius nuplauname ir pamerkiame į vermuto ir vandens mišinį. Mirkome, kol suminštėja. Mėsa nuplauname, nusausiname, aštriu peiliu šoninės odą įpjauname ruožais 1 cm atstumu vienas nuo kito. Šoninės viduryje, išilgai mėsos skaidulų, įpjauname "kišenę", mėsą iš viršaus ir vidaus įtriname druska ir pipirais. Išmirkusius vaisius nusausiname, sumaišome su smulkintais mairūnais ir sukemšame į mėsos įpjovą. Įpjovos kraštus persmeigiame mediniais pagaliukais, visą kepsnį apsukame medvilniniu siūlu. Į odos įpjovą įkišame 1 laurų lapą, kepsnį dedame į kepimo skardą, šalia kepsnio dedame kitą laurų lapą ir nuluptą svogūną. Šoninę kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 1,5 val. Iškepusią mėsą išimame iš kepimo indo, suvyniojame į foliją ir laikome šiltai. Padažą, susidariusį kepant, sumaišome su skysčiu, kuriame mirko džiovinti vaisiai, po to perkošiame, užverdame, įberiame pipirų, pasūdome ir sutirštiname krakmolu, išmaišytu nedideliame šalto vandens kiekyje. Šoninę tiekiame su keptomis bulvėmis ir daržovių salotomis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:14 AM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kiauliena grietinėlės ir garstyčių padaže

INGREDIENTAI:

500g. kiaulienos nugarinės,
1 didelis svogūnas,
200g. pievagrybių,
gabalėlis sviesto,
druska, pipirai,
2 šaukštai dijon garstyčių,
1 šaukštelis cukraus,
200ml. grietinėlės,
2 arbatiniai šaukšteliai peletrūno,
2 šaukštai riebios grietinės.

GAMINIMAS:

Supjaustykite riekutėmis pievagrybius. Nulupkite svogūnus, pakepinkite riebaluose ir išimkite iš keptuvės. Supjaustykite mėsą kelių centimetrų storio gabaliukais. Apkepkite juos riebaluose, pabarstykite druska ir pipirais.
udėkite į keptuvę svogūnus bei pievagrybius kartu su mėsa, supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, cukrų ir peletrūną ir troškinkite ant lėtos ugnies 15 min. Sudėkite grietinę ir patroškinkite dar porą min.
Patiekiama kartu su salotomis, ryžiais, makaronais arba bulvėmis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:17 AM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kiaulienos nugarinė

INGREDIENTAI:

Nugarinės,
pievagrybių, svogūnų,
miltų, aliejaus,
prieskonių mėsai, baltų ir juodų pipirų.

GAMINIMAS:

Mėsytė supjaustome gabalais ( 1 - 1 porcijai), trupučiuką pamušame, pabarstome prieskoniais, pavoliojame miltuose ir kepame aliejuje. Mėsą išėmus, dedame griežinėliais pjaustytus svogūnus ir pievagrybius. Apkepiname, įberiame baziliko, druskos. Galima įdėti grietinės. Tada sudedame mėsytę ir trumpai patroškiname.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:19 AM | Žinutė # 12








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kiaulienos kepsnys

INGREDIENTAI:

1 kg kiaulienos kumpio,
6 šaukštai krienų,
6 šaukštai majonezo,
prieskonių (aštrių mėsai),
aromatinės druskos.

GAMINIMAS:

Majonezą sumaišyti su krienais, prieskoniais ir aromatine druska. Šiuo mišiniu aptepti kumpį ir palikti 8-12 val. šaldytuve. Kai mėsa pasimarinuos, uždengti folija ir kepti 1-1,5 val. Kepant mėsą pavartyti.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:20 AM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kiaulienos kepsnys grybų padaže

INGREDIENTAI:

1 kg kiaulienos,
prieskonių,
druskos,
½ citrinos sulčių.
Padažui:
100 g džiovintų baravykų,
2 svogūnai,
1 stiklinė sultinio,
2 šaukštai grietinės,
1 šaukštelis miltų,
20 g sviesto miltams pakepinti.

GAMINIMAS:

Visas gabalas kiaulienos įtrinamas citrinos rūgštimi arba citrinos sultimis, pabarstomas prieskoniais (pipirais, sutrintais lauro lapeliais) ir druska. Kepamas riebaluose uždengtame keptuve orkaitėje, palaistant sultimis.
Iškepęs kepsnys supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir užpilamas grybų padažu. Atskirai patiekiamos virtos bulvės, salotos.
Padažui:
smulkiai supjaustyti svogūnai ir smulkiai sukapoti virti grybai pakepinami svieste, kol svogūnai suminkštės, tada suberiami miltai, prieskoniai, druska ir supilama grietinė.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:21 AM | Žinutė # 14








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kiaulienos kumpis su pistacijomis

INGREDIENTAI:

Kiaulienos kumpio;
pistacijų.
Marinatui:
aliejaus,
pipirų (juodųjų, baltųjų, citrinpipirių),
baziliko,
druskos (nedaug),
kiaulienos prieskonių.

GAMINIMAS:

Padarome marinatą, įtriname mėsą ir paliekame parai ar dviem. Aišku, jei darysit mažus gabaliukus - užteks keletos valandų). Išimam iš marinato,nusausinam ir prikaišiojam pistacijų. Tada dedam į skardą, uždengiam folija,kepam apie 1 valandą. Tada nudengiam palaistom atsiradusiom sultim ir dar kepam 20 - 30 min, kol apskrunda.

katulapeData: Sekmadienis, 2009-02-15, 9:07 AM | Žinutė # 15








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:pajūris
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 266
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
"MĖSOS ROŽELĖS"

Reikia tešlai:
3 stiklinių miltų
1 kiaušinio
2/3 vandens
1/2 - 1 arbatinį šaukštelį druskos

Įdaras:
500 g faršo (kiauliena+jautiena+druska)
5-6 svogūno galvos
2-3 pomidorai
100 g sviesto
100 g margarino

Daryti taip:
Paruošiam tešlą. Svogūną susipjaustyti žiedeliais ir apkepti aliejaus ir sviesto mišinyje. Pomidorus supjaustyti kubeliais ir sudėti prie apkeptų svogūnų, įberti druskos ir viską gerai išmaišyti. Tešlą iškočioti į ploną lakštą ir ant jo sudėti faršą, viską suvinioti (faršas viduj).
Gautą ruletą supjaustyti 2-3 cm storio griežinėliais ir kiekvieną apvolioti miltuose. Ruloniukus sudėti į sviestu išteptą skardą ant viršaus uždėti svogūnų ir pomidorų masę. Kepti 180 - 200 laipsnių temperatūroj apie 30-35 minutes.

Atsijungęs
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024