Jautienos patiekalai
|
|
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:57 AM | Žinutė # 16 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Jautienos ir grybų kotletai INGREDIENTAI: 500 g maltos jautienos; 1 smulkiai supaistytas svogūnas; 1 didelis kiaušinis; 100 g smulkiai supjaustytų grybų (naudojau šampinjonus); aliejaus kepimui; druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Padažui: 500 g pomidorų; keli šaukštai aliejaus; 1 svogūnas, supjaustytas žiedeliais; 2 skiltelės susmulkinto česnako; 2 a.š.juodųjų garstyčių grūdelių; druskos, juodųjų pipirų. GAMINIMAS: Į jautieną sudėti svogūnus, plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Suberti supjaustytus grybus, druskos ir pipirų. Formuoti kotletus. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir apkepti kotletus iš abiejų pusių keletą minučių ant didelės ugnies. Padažui pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, po pusės minutės nulupti odelę ir smulkiai supjaustyti. Puode įkaitinti aliejų, suberti garstyčių grūdelius, kai jie pradės šokinėti, įberti pipirų, sudėti svogūnus ir česnaką, truputį pakaitinus – suberti pomidorus, pasūdyti. Uždengus pakaitinti ant silpnos ugnies 8-10 min. Kai suminkštės pomidorai ir svogūnai, sudėti kotletukus, uždengti ir vėl ant silpnos ugnies troškinti 20 min.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:58 AM | Žinutė # 17 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Jautiena burgundiškai INGREDIENTAI: 1,5 kg jautienos, 150 g riebalų, druskos, baltųjų pipirų, 400 g morkų, 1 ryšelis svogūnų laiškų, 60 g sviesto, 2 šaukštai miltų, 1 stiklinė konjako, 1l. raudonojo burgundiškojo vyno, 2 česnako skiltelės, 1 lauro lapas, 1 čiobrelio šakelė, 3-4 petražolių stiebeliai. GAMINIMAS: Mėsą ir lašinius supjaustyti dideliais kubeliais, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Daržoves nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti dideliais gabalais. Puode pašildyti sviestą, jame pakepinti lašinius ir mėsos gabalėlius. Pridėti daržoves ir taip pat pakepinti. Visus ingredientus pabarstyti miltais, užpilti konjaku ir po truputį vis pripilti raudonojo vyno. Kartu sudėti nuluptą, susmulkintą česnaką, lauro lapus, čiobrelį ir petražoles. Uždengti ir 2 val. virti ant vidutinės ugnies.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:01 PM | Žinutė # 18 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Jautienos muštinukai su džiovintais grybais INGREDIENTAI: 750g jautienos be kaulų, svogūnas, 4 džiovinti grybai, stiklinė raudono vyno, 1,5 stiklinės sultinio, 50g kumpio, pipirų, druskos. GAMINIMAS: Nuplautą mėsą sudėti į puodą, apiberti supjaustytu svogūnu, užpilti vynu ir palaikyti keletą valandų. Džiovintus grybus pamirkyti šaltame vandenyje (iš vakaro). Po to, tame pačiame vandenyje išvirti. Mėsą ištraukti iš marinato, supjaustyti, išmušti ir kepti taukuose. Sudėti į troškintuvą, suberti juostelėmis pjaustytus grybus, supilti grybų sultinį, marinatą, įberti druskos, pipirų, pjaustyto kumpio. Troškinti, kol mėsa suminkštės. Jei sultinys išgaruos - įpilti.
|
|
| |
vingiliauskiene | Data: Trečiadienis, 2009-02-18, 1:43 PM | Žinutė # 19 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Neseniai gaminau Kepta jautiena su mango vaisiais 340 g. jautienos file gabalas, supjaustytas plonais griezineliais 2 saukstai alyvu aliejaus (as dejau alyvuogiu) 3 sugrustos cesnako skilteles puse saukstelio cili tyres 1 saukstas alyvu aliejaus papildomai 1 raudonas ankstinis pipiras supjaustytas plonomis juostelemis 8 laiskiniai svogunai supjaustyti 3 cm gabaliukais 1 saukstas soju padazo 1 saukstas chereso 1 saukstas rudojo cukraus pusantro puodelio konservuotu mango vaisiu, nuvarvintu ir supjaustytu juostelemis (nusipirkau maximoj nukainuotu uz 1.70) 1 saukstas sukapotos sviezios kalendros (sviezios taip pat neradau, tai dejau dziovinta) Sudekite jautiena, alyvu alieju, cesnaka ir cili tyre i dubeni, gerai ismaisykite ir marinuokite 10 min.) Ikaitinkite papildoma aliejaus kieki kinu keptuveje ant stiprios ugnies. Sudekite jautiena ir kepkite vis pamaisydami 3 min. Imaisykite ankstini pipira, laiskinius svogunus, soju padaza, cheresa ir ke[kite dar minute. Atsargiai imaisykite mango vaisiu, kad jo nesumaigytumete. Sudekite kalendra ir patiekite. Laaabai skanu
|
Atsijungęs |
| |
vingiliauskiene | Data: Trečiadienis, 2009-02-18, 1:44 PM | Žinutė # 20 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Jautiena su pievagrybiais 500 g juostelėmis pjaustytos jautienos 500 g pievagrybių Kelios skiltelės trinto česnako šaukštas smulkinto imbiero šaukštas čili padazo šaukštas krakmolo šaukštas vyno du šaukštai sojos padažo Šaukšte aliejaus pakepinti imbierą, česnaką ir čili padažą, sudėti jautieną ir apkepti kol pakeis spalvą. Padėti šiltai. Keptuvėje pakepinti pievagrybius, sudėti jautieną, supilti šaukste vyno ištirpintą krakmolą ir sojos padažą. Patroškinti, kol padažas sutirštės.
|
Atsijungęs |
| |
vingiliauskiene | Data: Trečiadienis, 2009-02-18, 1:44 PM | Žinutė # 21 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Apelsininė jautiena 230 g jautienos 2 šaukštai šerio 2 šaukštai kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį) 2 kiaušinių baltymai 6 šaukštai žemės riešutų aliejaus Padažui: 1,5 puodelių jautienos sultinio 2 šaukštai šviesaus sojų padažo 1 šaukštelis cukraus 1,5 šaukšto kukurūzų miltų 1 šaukštelis raudono vyno acto 5 džiovinti čili pipirai, susmulkinti (ekstremalams, jei nelabai galite/mėgstate valgyti aštriai - mažinkite pipirų kiekį) (Čili pipirai) 1 apelsino žievelė (tik oranžinė dalis) juodųjų pipirų Suplakite kartu šeri, kukurūzų krakmolą ir kiaušinių baltymus iki putų. Supjaustykite mėsą 5x5 cm gabaliukais. Sudėkite jautienos gabaliukus į kiaušinių baltymų mišinį ir gerai išmaišykite. Padėkite į šoną. Inde "vok" įkaitinkite 4 šaukštus žemės riešutų aliejaus. Greitai apkepkite, iki mėsa taps traški ir ruda, padėkite ant indo "vok" grotelių, kad nuvarvėtų. Supilkite likusius 2 šaukštus žemės riešutų aliejaus. Į indą sudėkite apelsino žieveles ir čili pipirus. Kepkite, kol apelsinų žievelė ims tamsėti ir aliejaus aromatas taps malonus. Sudėkite likusius produktus ir maišykite, kol mišinys pradės burbuliuoti (įpilkite daugiau jautienos sultinio, jei per tirštas). Sudėkite jautieną ir gerai išmaišykite, kad gabaliukai gerai pasidengtų padažu. Patiekite tuojau pat su ryžiais.
|
Atsijungęs |
| |
vingiliauskiene | Data: Trečiadienis, 2009-02-18, 1:45 PM | Žinutė # 22 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Jautienos juostelės su apelsinu ir imbieru (4 porcijos) Šis patiekalas idealiai tinka tiems, kas stengiasi suliesėti, laikosi dietos, reikalaujančios vartoti maistą su mažu riebalų ir cholesterolio kiekiu, o taip pat tiems, kas paprasčiausiai mėgsta sveiką maistą. 450 g jautienos filė , supjaustyto plonomis juostelėmis 1 apelsinas 1 šaukštas šviesaus sojos padažo 1 šaukštelis kukurūzų miltų 2,5 cm imbiero šaknies , smulkiai supjaustytos svogūnų laiškų 1 didelė morka, supjaustyta degtuko storumo šiaudeliais 1. Juostelėmis supjaustytą jautienos filė sudėti į dubenėlį, pabarstyti trinta vieno apelsino žievele ir užpilti apelsino sultimis, sumaišyti. Marinuoti 30 min. 2. Iš marinuojamos jautienos išpilti skystį ir atidėti jį vėlesniam naudojimui. Į dubenėlį su jautiena sudėti sojos padažą, kukurūzų miltus ir imbierą, sumaišyti. 3. Inde "vok" arba gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų. Į jį sudėti jautienos gabaliukus ir apkepti juos, maišant, ant didelės ugnies 1 minutės bėgyje, kol mėsa pakeis savo spalvą. Įdėti morkas ir pakepti dar 2-3 minutes. 4. Suberti svogūnų laiškus ir supilti skystį, kuriame marinavosi mėsa. Mėsą ir daržoves patroškinti padaže, kol padažas nesutirštės. Patiekalą patiekti karštą su virtais ryžiais arba makaronais.
|
Atsijungęs |
| |
Kipsiuke | Data: Šeštadienis, 2009-05-30, 2:50 PM | Žinutė # 23 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 4038
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kepenys senoviškai (6 porcijoms) 750 g jautienos kepenų, 300 g lašinukų, 3 svogūnai, 2 stiklinės mėsos sultinio, 1 morka, 1 petražolės šaknis, 6 skiltelės česnako, 3 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai lydyto sviesto, druskos. Kepenis perpjauti horizontaliai ir atversti kaip knygą. Ant viršaus sudėti lašinukų gabalėlius, pakepintus susmulkintus svogūnus, sugrūstą česnaką, pasūdyti. Susukti vyniotinį ir perrišti virvele. Pakepinti vyniotinį svieste, kol apskrus, supilti sultinį, suberti susmulkintą petražolės šaknį, morką ir troškinti. Tiekiant vyniotinis supjaustomas gabalėliais. Garnyrui tinka virtos arba keptos bulvės, papuošiama žalumynais.
|
Atsijungęs |
| |
Kipsiuke | Data: Šeštadienis, 2009-05-30, 3:21 PM | Žinutė # 24 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 4038
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| 4 jautinos gabalelei 200 g salotų 200 g vynuoginių pomidorų 2 šaukštai sviesto Šaukštelis garstyčių grudelių Maltų pipirų 2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio Padažui: Svogūnas Česnako skiltelė 250 ml grietinės 4 šaukštai garstyčių Druskos Maltų pipirų 50 ml baltojo vyno Receptas: Mėsą nuplaukite, nusausinkite, apvoliokite smulkintų garstyčių bei pipirų mišinyje ir apkepkite su įkaitintu sviestu. Baigę suvyniokite į foliją ir palikite 10 minučių. Į keptuvėje likusį skystį pilkite vyną ir pavirkite 2-3 minutes. Tada pridėkite smulkiai kapotus svogūną ir česnaką, krėskite grietinę, garstyčias, gardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite ir pilkite ant paruoštos mėsos. Tiekite su salotomis ir pomidorais. Užbarstykite tarkuoto sūrio.
|
Atsijungęs |
| |