Penktadienis, 2024-04-26, 11:20 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Jautienos patiekalai (receptai ir patarimai)
Jautienos patiekalai
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:06 AM | Žinutė # 1








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pasidalinkime receptais ir idėjomis kokius patiekalus dažniausiai gaminame iš jautienos.
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:37 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Jautiena, troškinta su bruknėmis

INGREDIENTAI:

500 g jautienos,
2 svogūnai,
60 g riebalų,
1 šaukštas miltų,
druskos,
pipirų,
kmynų,
mairūno,
1/2 stiklinės bruknių.

GAMINIMAS:

Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais arba pailgais gabalėliais, apvolioti miltais ir apkepinti riebaluose. Kartu su mėsa pakepinti svogūnus. Viską apibarstyti druska, pipirais, grūstais kmynais, mairūnu, bruknėmis ir uždengus troškinti. Retkarčiais įpilti vandens, kad mėsa nesviltų. Patiekti su daržovėmis, makaronais ar vermišeliu.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:38 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Jautiena su obuoliais, troškinta arbatoje

INGREDIENTAI:

500 g jautienos minkštimo,
2-3 šaukštai aliejaus arba 30 g sviesto,
druskos, pipirų,
1 skiltelė česnako,
1 didelis rūgštus obuolys,
3 šaukšteliai arbatžolių,
1/2 stiklinės mėsos sultinio arba vandens.

GAMINIMAS:

Išpjausčius iš mėsos plėves, supjaustyti ją 2-3 cm dydžio kubeliais, šiek tiek apkepinti aliejuje arba svieste, apibarstyti druska, pipirais, smulkiai supjaustytu česnaku ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Prižiūrėti, kad mėsa neprisviltų.
Ji turi troškintis savo sultyse, bet priereikus galima įpilti kiek vandens arba mėsos sultinio. Baigiant troškinti, mėsą apibarstyti arbatžolėmis, ant viršaus sudėti storus obuolio griežinėlius, supilti mėsos sultinį ir dar patroškinti 10-15 minučių. Patiekti su padažu. Prie šio valgio tinka virti ryžiai.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:40 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Jautienos šonkauliukai, kepti su ananasais

INGREDIENTAI:

1,8 kg jautienos šonkauliukų,
nedidelis ananasas,
3 česnako skiltelės,
2 šaukšteliai juodųjų pipirų žirnelių,
1,5 šaukštelio sausų garstyčių,
pusė šaukštelio maltų gvazdykėlių,
2 šaukštai rudojo cukraus,
1,5 šaukšto maltų pankolių sėklų,
šaukštas aliejaus,
druskos,
petražolių papuošti.

GAMINIMAS:

Česnaką smulkiai supjaustome, sumaišome su šviežiai grūstais pipirais, garstyčiomis, pankoliais, gvazdikėliais, aliejumi ir šaukšteliu druskos. Gautu mišiniu įtriname supjaustytus šonkauliukus ir palaikome 10 minučių.
Ananasą nuvalome, perpjauname išilgai pusiau, o po to skersai-maždaug 2 cm storio gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio išpjauname šerdį. Šonkauliukus sudedame ant grilio grotelių ir vartydami kepame 20 minučių. Iškepusius sudedame į didelę lėkštę.
Ananaso gabalėlius sudedame į didelį dubenį, sumaišome su ruduoju cukrumi ir vartydami kepame grilyje 10 minučių. Šonkauliukus tiekiame su keptais ananaso gabalėliais. Papuošiame petražolėmis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:40 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Jautienos krūtinėlė su krienais

INGREDIENTAI:

1,5 kg jautienos krūtinėlės,
50 g rūkytos šoninės,
100 g šviežiai tarkuotų krienų,
500 ml grietinėlės,
4 svogūnai,
2 morkos,
100 g saliero šaknies,
šaukštas acto,
šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių,
laurų lapelis,
druskos,
cukraus.

GAMINIMAS:

Mėsą nuplauname, nusausiname, įtriname druska ir šviežiai maltais pipirais. Šoninę supjaustome griežinėliais. Jais apdedame jautieną.Daržoves nuplauname, nuvalome ir supjaustome stambiais kubeliais. Laurų lapelį sutriname.
Mėsą, daržoves ir laurų lapelį sudedame į "kepimo rankovę", jos galus užrišame, o viršų subadome adatėle. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 2,5 valandos.
Tarkuotus krienus pagardiname druska, cukrumi, actu ir sumaišome su plakta grietinėle. Iškepusią krūtinėlę tiekiame su kepimo metu atsiradusiomis sultimis ir krienų padažu.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:41 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Jautienos maltiniai

INGREDIENTAI:

700 g jautienos faršo,
2 kiaušiniai,
2 riekelės batono,
50 ml pieno,
2 vidutinio dydžio bulvės,
100 g miltų,
2-3 česnako skiltelės,
100 g sviesto,
2 šaukštai grietinės,
šaukštas miltų padažui,
2 rauginti agurkai,
cukraus,
riebalų skardai patepti,
aliejaus kepti,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

GAMINIMAS:

Į didelį dubenį sudedame piene išmirkytą batoną, smulkiai sutarkuotas bulves, susmulkintą česnaką, jautienos faršą, įmušame kiaušinius. Pasūdome, pagardiname pipirais. Visą gerai išminkome. Baigdami minkyti, jei masė kiek skystoka, įberiame truputį miltų.Padarome pailgus maltinius ir apvoliojame miltuose.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame maltinius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Apkepusius sudedame į riebalais pateptą skardą. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.
Gaminame padažą. Raugintus agurkus nulupame, išimame sėkleles ir supjaustome kubeliais.
Užpilame šilto vandens, kad apsemtų. Kai užverda, patroškiname 3-5 minutes. Keptuvėje ištirpiname sviestą, įdedame grietinės, įberiame maltų juodųjų pipirų, druskos ir cukraus.Kaitiname apie 3 minutes. Tada sudedame troškintus raugintus agurkus, supilame šaltame vandenyje išmaišytus miltus. Maišydami kaitiname, kol sutirštėja. Maltinius tiekiame su padažu ir virtomis bulvėmis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:42 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Jautienos apkepas

INGREDIENTAI:

700 g jautienos faršo,
800 g bulvių košės (paruoštos iš virtų ir trintų bulvių, pieno ir sviesto),
2 raudonos saldžiosios paprikos,
7-10 česnako skiltelių,
1/2 stiklinės jautienos sultinio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuotų muskatų,
žalumynų: smulkintų krapų ar petražolių lapelių,
aliejaus kepti.

GAMINIMAS:

Paprikas perpjauname per pusę, išvalome ir supjaustome kubeliais. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus ir pakepiname jautienos faršą. Kai mėsa šiek tiek apskrunda, sudedame kubeliais supjaustytas paprikas ir grūstą česnaką. Pakepiname dar apie 3 minutes.
Paruoštą mėsą pasūdome, pagardiname pipirais ir muskatais. Sudedame į keramikinį (ar metalinį, stiklinį) indą aukštais kraštais, apšlakstome jautienos sultiniu (ar vandeniu).
Bulvių košę sugrūdame. Sudedame ją į kulinarinį švirkštą, kad galėtume tolygiai ir gražiai išspausti ant apkepo viršaus. Kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius gražiai apskrunda. Apibarstopme žalumynais.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:44 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Jautiena su grybais ir vynu

INGREDIENTAI:

4 gabalėliai jautienos filė (po 225 g),
300 ml sauso raudonojo vyno,
300 ml portveino,
150 g nuvalytų ir supjaustytų grybų,
4 svogūnai,
300 ml sultinio,
75 g sviesto,
225 g špinatų,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas susmulkintų petražolių,
maltų pipirų,
druskos

GAMINIMAS:

Į puodą supilame vyną ir portveiną, sudedame nuluptus, žiedais supjaustytus svogūnus ir užverdame. Verdame, kol trečdalis skysčio išgaruoja. Tada supilame sultinį ir verdame, nustatę didelę kaitrą, kol skysčio sumažėja perpus.
Mėsą pasūdome, pagardiname pipirais ir iš abiejų pusių apkepiname įkaitintame aliejuje. Baigiame kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Jei norime, kad kepsnys būtų su krauju, kepame 2 minutes, jei vidutiniškai iškepęs-4 minutes, jei apskrudęs-6. Kol mėsa kepa, grybus pakepiname su 50 g sviesto. Sudedame grūstus česnakus, petražoles.
Kitoje keptuvėje trumpai patroškiname supjaustytus špinatus su likusiu sviestu. Mėsą įdedame į lėkštes. Greta dedame grybų, špinatų. Užpilame padažo.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:45 AM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Jautienos kukuliai

INGREDIENTAI:

500 g jautienos,
50 g lašinukų,
100 ml pieno,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
šaukštelis sviesto,
kiaušinis,
2 riekelės padžiūvusio batono,
pusė kiaušinio ir džiūvėsėlių kukuliams apvolioti,
stiklinė džiovintų slyvų be kauliukų,
žalumynų papuošti,
maltų prieskonių,
druskos,
riebalų kepti.

GAMINIMAS:

Svogūnus nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje įkaitintame svieste. Jautieną sumalame kartu su lašinukais ir piene išmirkytu batonu. Į sumaltą mėsą sudedame pakepintus svogūnus, suberiame prieskonius, įmušame kiaušinį, pasūdome ir labai gerai sumaišome.
Iš mėsos padarome nedidelius kukulius. Į juos įdedame po išbrinkintą slyvą. Kukulius pavilgome išplaktu kiaušiniu, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame gerai įkaitintuose riebaluose. Parusvėjusius kukulius išgriebiame iš riebalų, sudedame į kitą indą ir šiek tiek palaikome šiltoje orkaitėje. Papuošiame žalumynais. Tiekiame apšlakstytus sviestu su keptomis ar virtomis bulvėmis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:46 AM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Marinuota jautiena su razinomis

INGREDIENTAI:

1 kg jautienos,
500 ml raudonojo vyno,
150 ml raudonojo vyno acto,
500 ml vandens,
2 šaukštai razinų,
svogūnas,
petražolės šaknis,
morka,
šaukštelis garstyčių sėklų,
po šaukštelį mairūnų ir maltų kalendrų,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas migdolų drožlių,
2 laurų lapeliai,
4 gvazdikėliai,
maltų pipirų,
druskos.

GAMINIMAS:

Petražolės šaknį ir morką nuskutame, nuplauname ir smulkiai supjaustome. Smulkiai supjaustome ir nuluptą svogūną. Paruoštus produktus dedame į puodą. Supilame vyną, actą, vandenį ir užverdame. Įberiame garstyčių sėklų, kalendrų ir mairūnų, įdedame laurų lapelių ir gvazdikėlių. Ataušiname.
Mėsą nuplauname, nusausiname ir dedame į marinatą. Marinuojame 4 paras. Išimame mėsą iš marinato, nusausiname, apibarstome pipirais, druska. Apkepiname įkaitintame aliejuje. Ant mėsos užpilame marinato, uždengiame ir troškiname 200 laipsnių karštumo orkaitėje 2 valandas.
Mėsą išimame. Likusį skystį perkošiame. Į jį suberiame razinas, migdolus ir užverdame. Pagardiname pipirais ir, jei reikia, pasūdome. Mėsą supjaustome plonais griežinėliais ir sudedame į lėkštes. Užpilame padažo.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:50 AM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Troškinta marinuota jautiena

INGREDIENTAI:

1,2 kg jautienos filė arba kumpio,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas miltų,
3 šaukštai grietinėlės,
8 grūstos kadagių uogos,
2 laurų lapeliai,
2-3 smulkinti gvazdikėliai,
3 šaukštai šiaudeliais supjaustytų salierų šaknų,
šaukštas smulkintų petražolių šaknų,
1 l vandens,
3 šaukštai 9 proc. acto,
100 ml baltojo vyno (jį galime pakeisti citrina),
7 pipirų žirneliai,
šaukštas druskos.

GAMINIMAS:

Nupjauname mėsos plėveles. Mėsą nuplauname, nusausiname ir, kol gaminsime marinatą, įdedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į puodą sudedame visus marinatui skirtus produktus, pakaitiname, kol užverda, ir atvėsiname. Ant mėsos užpilame pravėsusio marinato ir paliekame pastovėti ne mažiau kaip 12 valandų. Vartome dažnai.
Išimame mėsą iš marinato, nusausiname ir įdedame į troškintuvą. Įpilame aliejaus. Uždengę troškiname 170 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. 30 minučių. Troškindami vis įpilame truputį vandens, kad neprisviltų. Išimame mėsą iš troškintuvo ir supjaustome griežinėliais.
Į padažą, kuriame troškiname mėsą, supilame vandenyje išplaktus miltus ir paviriname 3-5 minutes. Įpilame grietinėlės ir sumaišome. Padažą supilame į padažinę.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:51 AM | Žinutė # 12








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Jautiena, troškinta su lašinukais ir daržovėmis

INGREDIENTAI:

300 g jautienos kumpio,
150 g rūkytų lašinukų,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
5-6 česnako skiltelės,
200 g saliero šaknies,
2-3 pomidorai,
8-10 bulvių,
2 šaukštai pomidorų padažo,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
žiupsnelis žalumynų,
aliejaus kepti.

GAMINIMAS:

Kumpį ir lašinukus supjaustome kubeliais ir apkepiname įkaitintame aliejuje. Baigdami kepti sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir pakepiname dar 2-3 minutes. Į storasienį troškintuvą sudedame pakepintą mėsą, grūstus česnakus, įpilame vandens ir troškiname apie 10 minučių. Kai mėsa truputį suminkštėja, sluoksniais sudedame kitus paruoštus gaminti ir kubeliais supjaustytus produktus: pomidorus, salierus ir bulves. Nustatome mažą kaitrą ir troškiname, kol viskas suminkštėja. Baigdami troškinti įberiame pipirų, druskos, įdedame pomidorų padažo, įberiame žalumynų. Tiekiame inde, kuriame troškinome.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:52 AM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Jautienos kepsniai su čederiu

INGREDIENTAI:

4 gabalėliai jautienos (po 140g. kiekvienas),
4 griežinėliai čederio,
4 gabalėliai lieso kumpio,
4 šaukštai miltų,
4 kiaušinių baltymai,
4 šaukštai duonos trupinių,
4 šaukštai aliejaus,
4 šaukštai sviesto,
4 griežinėliai maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelis druskos.

GAMINIMAS:

Jautienos gabalėlius pamušame ant pjaustymo lentos. Vieną jų pusę įtriname druska ir pipirais. Ant kitos pusės dedame kumpio ir sūrio, susukame ir paslegiame. Susuktą mėsą apvoliojame miltuose, pamirkome kiaušinių baltymuose ir apvoliojame duonos trupiniuose.
Keptuvėje įkaitiname sviestą ir aliejų, sudedame jautienos suktinukus iš abiejų pusių kepame maždaug po 3 minutes, kol apskrunda ir iškepa. Kepsnius tiekiame karštus. Papuošiame citrinos griežinėliais ir šviežių prieskoninių žolelių šakelėmis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:54 AM | Žinutė # 14








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Jautienos suktinukai II

INGREDIENTAI:

0,7 kg. minkštos jautienos, druska,
50 g. lašinukų arba rūkytos mėsos su lašinukais,
2 svogūnai, šaukštas miltų,
50 g. riebalų,
prieskoninių daržovių (petražolių, salierų ir morkų),
0,5 l. sultinio, grietinės,
pomidorų padažo.

GAMINIMAS:

Mėsą nuplauti, supjaustyti piršto storumo riekelėmis, išmušti, pasūdyti. Lašinukus ar rūkytą mėsą labai smulkiai sumalti mėsmale ir pakepinti su svogūnais bei petražolėmis. Mėsos riekeles aptepti įdaru, susukti ir persmeigti mediniais pagaliukais. Suktinukus apvolioti miltuose, iš visų pusių apkepti labai karštuose riebaluose, kol gražiai pagels. Pakepinti svogūnus ir prieskonines daržoves. Troškinti dvi valandas uždengtame puode vis įpilant šalto sultinio. Jei suktinukus gaminsite iš nugarinės, patiekalą reikės troškinti trumpiau - 60 min. Baigus triškinti ištraukti pagaliukus, padažą nukošti, pagardinti ir juo apipilti suktinukus. Garnyrui tiks bulvių košė.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:55 AM | Žinutė # 15








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Jautienos kepsnys su svogūnais

INGREDIENTAI:

200 g morkų,
0,25 l. sultinio,
1 v.š. sviesto ar margarino,
1 v.š. miltų, 100 ml pieno,
1 jautienos muštinis,
1 svogūnas, 1 a.š. aliejaus,
2-3 petražolių šakelės,
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
tarkuotas muskato riešutas.

GAMINIMAS:

Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sultinį užvirti, sudėti morkas ir pavirti 3 min. Morkas išimti.
Paruošti baltą padažą: puodelyje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir maišant pilti sultinį, o paskui – pieną. Maišant apie 10 min. pavirti ant lėtos ugnies.
Mėsą nuplauti ir nusausinti. Nulupti svogūną ir supjaustyti griežinėliais. Keptuvėje kaitinti aliejų. Iš abiejų pusių apkepinti mėsą, likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos dėti svogūnus ir kepti, kol
mėsa ir svogūnai iškeps. Nuskinti nuo šakeli petražolių lapelius ir supjaustyti. Verdant padažą sudėti morkas ir šaldytus žirnelius. Užvirti. Pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Sudėti petražoles. Dėti į lėkštę iškeptą mėsą, ant jos – svogūnus, o šalia – baltą padažą su daržovėmis. Patiekite su balta duona arba virtomis bulvėmis.

Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Jautienos patiekalai (receptai ir patarimai)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024