Triušiena su garstyčiomis INGREDIENTAI:
1 triušis (apie 1,5kg.),
1 šaukštas aliejaus,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 svogūnas,
2 šaukštai grietinės,
1 šaukštas aštrių garstyčių,
3 gvazdikėliai,
čiobrelių,
petražolių lapelių,
laurų lapų,
maltų pipirų, druskos.
GAMINIMAS:
Triušį išplauname, nusausiname, supjaustome porcijomis ir apkepiname aliejuje. Puode įkaitiname sviestą, sudedame apekepintus triušio gabalus, pabarstome miltais ir išmaišome mediniu šaukštu. Į puodą dedame nuluptą svogūną, prismaigstytą gvazdikėlių, suberiame čiobrelius, laurų lapus, petražoles, druską ir pipirus. Puodą uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies 45 min. Ištroškinto triušio gabalus sudedame į pašildytą indą ir pastatome šiltai. Grietinę sumaišome su garstyčiomis, supilame į likusį nuo triušio troškinimo padažą, šildome ant labai silnos ugnies ir išplakame šluotele. Padažą užpilame ant triušio gabalų ir tuoj pat tiekiame į stalą.