Penktadienis, 2024-04-19, 12:19 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Triušienos patiekalai (receptai ir patarimai)
Triušienos patiekalai
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:22 AM | Žinutė # 1








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pasidalinkime receptais ir idėjomis mėgstamiausių patiekalų iš triušienos.
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:23 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Triušiena su garstyčiomis

INGREDIENTAI:

1 triušis (apie 1,5kg.),
1 šaukštas aliejaus,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 svogūnas,
2 šaukštai grietinės,
1 šaukštas aštrių garstyčių,
3 gvazdikėliai,
čiobrelių,
petražolių lapelių,
laurų lapų,
maltų pipirų, druskos.

GAMINIMAS:

Triušį išplauname, nusausiname, supjaustome porcijomis ir apkepiname aliejuje. Puode įkaitiname sviestą, sudedame apekepintus triušio gabalus, pabarstome miltais ir išmaišome mediniu šaukštu. Į puodą dedame nuluptą svogūną, prismaigstytą gvazdikėlių, suberiame čiobrelius, laurų lapus, petražoles, druską ir pipirus. Puodą uždengiame ir troškiname ant silpnos ugnies 45 min. Ištroškinto triušio gabalus sudedame į pašildytą indą ir pastatome šiltai. Grietinę sumaišome su garstyčiomis, supilame į likusį nuo triušio troškinimo padažą, šildome ant labai silnos ugnies ir išplakame šluotele. Padažą užpilame ant triušio gabalų ir tuoj pat tiekiame į stalą.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:23 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Triušienos kotletai

INGREDIENTAI:

1 kg. triušienos,
100g. lašinukų,
0,5 stiklinės pieno,
2 batono riekelės,
1 šaukštas sviesto,
1 kiaušinis,
maltų pipirų,
druskos.

GAMINIMAS:

Triušieną nuplauname, nusausiname, atskiriame nuo kaulų ir sumalame kartu su lašinukais ir piene išmirkytomis batono riekelėmis. Į masę įmušame kiaušinį, įberiame pipirų, pasūdome, išmaišome ir dedame kotletus. Apvoliojame miltuose arba džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintuose riebaluose. Tiekiame į stalą su karštomis daržovėmis.

linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-10-05, 4:30 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Troškintas triušis

1 triušis,
3 šaukštai riebalų,
1,5 - 2 stiklinės sultinio ar vandens,
2 šaukštai vyno ar acto,
druskos, pipirų,
2 šaukšteliai miltų,
3 šaukštai grietinės,
1 šaukštas aštraus padažo,
1 petražolės šaknis ar gabalėlis saliero,
1 svogūnas.

Gaminimas:

Triušį apipjaustyti, kad jis tilptų į troškintuvą, ir kepti įkaitintuose riebaluoe, kol apsitrauks šviesiai rusva plutele. Paskui įpilti karšto sultinio ar vandens ir uždengus dangčiu troškinti. Kiek patroškinus supilti vyną, sudėti prieskonius ir prieskonines daržoves. Ištroškintą triušį supjaustyti, sudėti į dubenį. Skystį, kuriame buvo troškinama, iškošti, pridėti šaltame vandenyje išplaktų miltų, grietinės, pavirinti ir pagardinti. Pagamintą padažą patiekti atskirai.
Patiekti su virtomis bulvėmis ar ryžiais ir troškintomis daržovėmis, saldžiomis šviežių ar marinuotų vaisių salotomis. Skanaus!


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Triušienos patiekalai (receptai ir patarimai)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024