Įdaryti kalmarai graikiškai
Ingredientai:
Kalmarai, vidutiniai, 8 vienetai
Pomidorai, trinti per tarką, 4 vienetai
Ryžiai, 5 šaukštai
Razinos, juodos, 1 sauja
Kedrų riešutai, 1 sauja
Krapai, truputį
Petražolės, truputį
Svogūnai, 1 vienetas
Krevetės su kevalu, mažosios, truputį
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį
Gaminimas: 4 porcijos.
Padažui dar reikės:
svogūnas
1 skiltelė česnako
500 gr. natūralaus pomidorų padažo.
Išvalom kalmarus, darom padažą, supjaustom svogūną ir česnaką, dedam į didesnį puodą truputį aliejaus, apkepam svogūną su česnaku, supilam padažą, įpilam vandens, dedam druską, pipirus ir paliekam virt, kol darysim kalmarams įdarą.
Keptuvėje apkepam supjaustytą svoguną, dedam riešutus, razinas, tarkuotus pomidorus, pakepam 5 min, dedam ryžius, krapus, petražoles, kepinam, kol susigers ryžiai.
Imam kalmarus, dedam įdarą, su mediniais dantų krapštukais uždarom kalmaro viršų, kad neišbėgtų įdaras. Kalmarus dedam į puode verdantį padažą, verdam 25 min.