Troškiniai
|
|
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:40 PM | Žinutė # 16 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SU DARŽOVĖMIS TROŠKINTAS VIŠČIUKAS Ingredientai: 300 g vištienos krūtinėlių su kaulais 1 raudona saldžioji paprika 150 g pievagrybių 1 svogūnas 3 šaukštai aliejaus 1/8 l baltojo vyno 1 šaukštas sojų padažo 1 šaukštelis druskos 1/4 šaukštelio pipirų 1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų 280 g konservuotų kukurūzų 4 šaukštai grietinės Kaip gaminti? Mėsą nupjaustyti nuo kaulų ir supjaustyti 4 cm storio kubeiais. Papriką nuplauti, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti 4 cm pločio kubliais. Nuvalytus grybus nuplauti ir nuvarvinti. Nuluptą svogūną smulkiai supjaustyti. Visus produktus paeiliui pakepinti su aliejumi, kol pagels. Į kkeptuvėje likusius riebalus supilti vyną, suberti prieskonius ir virti. Sudėti apkeptus produktus ir uždengus troškinti. Galiausiai suberti kukurūzus, supilti grietinę ir 5 minutes patroškinti. Pagardinti ir patiekti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:42 PM | Žinutė # 17 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| STRASBŪRIO TROŠKINYS Ingredientai: po 250 g kiaulienos, ėrienos ir jautienos mentės 1 česnako skiltelė 3/4 šaukštelio druskos 1 šaukštelis čiobrelių 1 lauro lapelis 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų 400 g svogūnų 800 g bulvių 3/4 l baltojo vyno Kaip gaminti? Kiekvienos rūšies mėsą supjaustyti į 4 dalis. Grūstuvėliu sutrinti druską, čiobrelius, lauro lapelio gabalėlį bei pipirus. Česnaką smulkiai sutarkuoti. Mėsą įtrinti paruoštu prieskonių mišiniu. Svogūnus ir bulves nulupti ir supjaustyti storais grie-inėliais. Į keptuvą sluoksniais sudėti mėsą ir bulves (taip, kad viršuje būtų bulvės). Užpilti vynu. Keptuvą sandariai uždengti ir pašauti į įkaitintą orkaitę (troškinti apie 2 valandas).Likus 10 minučių iki troškinimo pabaigos atidengti keptuvą. Patarimas Iš vakaro mėsą užpilti vyno ir prieskonių marinatu, tada troškinti reikės 1/2 valandos trumpiau.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:44 PM | Žinutė # 18 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| KIAULIENOS ŠONKAULIAI SU PUPELĖMIS Ingredientai: 500 g baltųjų pupelių 500 g kiaulienos šonkaulių 200 g morkų 1 poras 4 rūkytos dešrelės druskos ir juodųjų pipirų 4 šaukštai pjaustytų petražolių acto pagal skonį Kaip gaminti? Pupeles mirkyti per naktį 1 1/2 l šalto vandens. Kitą dieną virti tame pačiame vandenyje ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Po 30 virimo minučių sudėti šonkaulius. Nulupti morkas ir supjaustyti griežinėliais, suberti į pupeles likus 30 minučių iki virimo pabaigos. Nulupti porą, nuplauti. Supjaustyti griežinėliais ir suberti į pupeles likus 10 minučių iki virimo pabaigos. Po to sudėti dešreles. Pagardinti druska, pipirais ir petražolėmis. Nukelti nuo ugnies ir įpilti acto pagal skonį. Patarimas Pupeles galima ilgai mirkyti arba užvirinti ant stiprios ugnies, pridengti ir mirkyti apie valandą.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:46 PM | Žinutė # 19 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| BULVIŲ ŠIUPINYS SU DARŽOVĖMIS Ingredientai: 400 g jautienos krūtininės prieskoninių žalumynų (lauro lapelio, daržinių dašių, saliero lapkočių, petražolių, čenako) 1 šaukštelis pipirų grūdelių druskos 400 g bulvių 200 g morkų 100 g saliero gumbo 200 g porų 200 g žiedinio kopūsto 100 g saldžiosios paprikos 4 šaukštai kapotų petražolių Kaip gaminti? Mėsą įdėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti. Nugraibyti putas, suberti žalumynus bei prieskonius ir virti, kol suminkštės. Nuovirą perkošti, įpilti vandens (kad būtų 1 l skysčio) ir užvirinti. Mėsą supjaustyti kubeliais, suberti į nuovirą ir gausiai pagardinti prieskoniais. Nulupti bulves, morkas ir saliero gumbą, supjaustyti šiaudeliais, suversti į nuovirą. Nuvalytus porus bei papriką supjaustyti šiaudeliais, žiedinį kopūstą išskirstyti žiedynais. Daržoves suversti į šiupinį. Virti 5 minutes. Prieš patiekiant šiupinį pagardinti prieskoniais ir apibarstyti petražolėmis. Patarimas Greitpuodyje mėsa išvirs per 40 minučių.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:47 PM | Žinutė # 20 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| VEGETARŲ TROŠKINYS Ingredientai: 500 g morkų 125 g saliero 400 g bulvių 200 g svogūnų 2 česnako skiltelės 3 šaukštai aliejaus 1 šaukštassezamų aliejaus 530 g savo sultyse konservuotų pomidorų 1 žalia saldžioji paprika 1 poras 1/2 šaukštelio čiobrelių 6 šaukštai susmulkintų petražolių druskos ir pipirų Kaip gaminti? Daržoves nulupti, nuplauti ir supjaustyti 1 cm storio kubeliais. Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti smulkiais kubeliais, bulves supjaustyti į 4 dalis. Daržoves pakepinti su aliejumi, kol suminkštės, suberti svogūnus, česnako skilteles ir šiek tiek patroškinti. Supilti pomidorų sultis, pridengti puodą ir dar šiek tiek patroškinti. Papriką nuplauti, supjaustyti į 4 salis, išskobti sėklas ir supjaustyti šiaudeliais. Porą nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti plonais žiedeliais. Pomidorus, papriką ir porą sudėti į troškinį, gerai išmaišyti ir dar 10 minučių patroškinti. Įberti druskos ir pipirų. Prieš patiekiant troškinį pagardinti čiobreliais ir petražolėmis. Patarimas Žemės riešutų ir kitų riešutų aliejai turi malonų armatą ir stiprų skonį, todėl juos reikia vartoti saikingia.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:49 PM | Žinutė # 21 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŠONINĖS IR ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ MIŠINYS Ingredientai: 300 g liesos kiaulienos šoninės 1 šaukštelis sultinipo miltelių 750 g šparaginių pupelių 1 kg bulvių 2 svogūnai 1 šaukštelis druskos 1/2 šaukštelio pipirų 1 ryšelis dašių 50 g lašinių 2 šaukštai kapotų petražolių Kaip gaminti? Šoninę užpilti 1/2 l vandens, suberti sultinio miltelius, pridengti ir virti 40 minučių ant silpnos ugnies. Pupeles nuvalyti, nupjauti kietus galus, plaušus, supjaustyti mažesniais gabaliukais. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Daržoves suberti į puodą su mėsa, pasūdyti, įberti pipirų, ant viršaus dėti čiobrelius ir virti uždengtame puode. Smulkiais gabaliukais supjaustytus lašinukus paspirginti keptuvėje. Iš šiupinio išimti dašius, išvirusią šoninę supjaustyti kubeliais ir vėl sumesti į puodą. Prieš patiekiant šiupinį pagardinti spirgučiais ir petražolėmis.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:50 PM | Žinutė # 22 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| VIŠČIUKAS SU ŽIRNELIAIS Ingredientai: 1 viščiukas (1.2 kg) 2 šaukštai citrinos sulčių 100 g šoninės 1 šaukštelis rozmarinų 1 česnako skiltelė 1 šaukštelis druskos 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų 1 šaukštelis vištienos sultinio miltelių 10 mažų svogūnėlių 200 g pievagrybių 300 g šaldytų žaliųjų žirnelių 10 konservuotų svogūnelių 50 g minkšto sviesto 2 šaukštai miltų žiuspnelis cukraus Kaip gaminti? Viščiuką supjaustyti dalimis. Mėsos gabaliukus nuplauti, nusausinti ir apšlakstyti citrinos sultimis. Plonus šoninė griežinėlius ppačirškinti. Keptuvėje likusiuose riebaluose apkepinti vištienos gabaliukus. Mėsą sudėti į puodą, įpilti 1/4 l karšto vandens, uždengti ir troškinti. Rozmarinus sugrūsti su česnakais, sumaišyti su druska, kartu su pipirais ir sultinio milteliais suberti troškinį. Pagardinti mėgstamais prieskoniais. Svogūnėlius nulupti, grybus nuplauti, supjaustyti ir apkepinti keptuvėje likusiuose riebaluose. Žirnelius suberti į sietelį, perlieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Sviestą ištirpinti, pakepinti miltus, suberti žirnelius, paskui suversti į keptuvą su mėsa, grybais bei svogūnais ir šiek tiek patroškinti. Pagardinti pikantiškais prieskoniais.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:52 PM | Žinutė # 23 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| JAUTIENA SU KUKURŪZAIS Ingredientai: 500 g jautienos 1/8 l baltojo vyno 2 šaukštai aliejaus 1 l mėsos sultinio 1 česnako skiltelė 1 svogūnas 2 šaukštai maltų saldžiųjų paprikų 250 g morkų 1 raudona saldžioji paprika 1 poras 150 g ilgagrūdžių ryžių 280 g konservuotų kukurūzų druskos ir pipirų 4 šaukštai kapotų petražolių Kaip gaminti? Mėsą supjaustyti 1 cm storio gabaliukais. Užpilti baltuoju vynu, išmaišyti ir gerai atšaldyti. Mėsą suversti į sietelį ir palikti, kad nuvarvėtų. Marinato neišpilti. Nusausintus mėsos gabalėlius pakepinti su aliejumi. Užpilti mėsos sultiniu tap, kad skystis apsemtų mėsą. Nuluptus svogūną ir česnaką supjaustyti kubeliais. Apibarstyti maltomis saldžiomis paprikomis. Likusias daržoves supjaustyti plonais šiaudeliais. Į indą su mėsa sudėti morkas ir suberti ryžius. Pavirti 10 minučių, paskui sudėti likusias daržoves ir suberti kukurūzus. Supilti jų sunką. Virti uždengtame puode. Supilti mėsos marinatą, išmaišyti ir pagardinti druska bei pipirais. Suberti petražoles ir pasūdyti. Patarimas Iš anksto išvirtą mėsą reikia atšaldyti. Mėsą virti ant silpnos ugnies. Mėsos nuovire galime išvirti ir ryžius.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:54 PM | Žinutė # 24 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| TROŠKINTI KOPŪSTAI SU KIAULIENA Ingredientai: 400 g kiaulienos sprandinės 1 šaukštas aliejaus 1 šaukštelis druskos 1/4 l mėsos sultinio 2 svogūnai 400 g bulvių 1 kg šviežių kopūstų 2 šaukštai sviesto juodųjų pipirų Kaip gaminti? Mėsą supjaustyti 3 cm storio kubeliais, keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti mėsą. Dažnai maišyti. Paskaninti druska, užpilti sultiniu ir valandą troškinti. Svogūnus ir bulves nulupti, bulves supjaustyti į 4 dalis, o svogūnus - žiedeliais. Po 30 troškinimo minučių į puodą su mėsa suversti svogūnus ir bulves. Paskaninti druska ir pipirais. Kopūstus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti juostelėmis ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Po valandos virimo ant bulvių ir svogūnų suberti pjaustytus kopūstus ir dar pavirti 10 minučių. Įberti šiek tiek druskos ir pipirų. Prieš patiekiant įdėti sviesto, dar pagardinti pipirais.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:55 PM | Žinutė # 25 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| DEŠRELES SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS Ingredientai: 3 svogūnai 75 g kiaulienos šoninės 1 česnako skiltelė 750 g raugintų kopūstų 1 šaukštas kiaulinių taukų 4 šaukštai pomidorų tyrės 1/4 l obuolių sulčių 2 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų 1 šaukštelis aitriųjų paprikų 4 liesos dešrelės (150 g) 100 g grietinės Kaip gaminti? Nuluptus svogūnu ir šoninę supjaustyti kubeliais. Česnako skiltelę sugrūsti su žiupsneliu druskos. Raugintus kopūstus susmulkinti. Šoninę pačirškinti su taukais. Suberti svogūnus ir kepti, kol gražiai pagels. Sudėti česnaką, pomidorų tyrę, supilti obuolių sultis. Viską išmaišyti, pagardinti maltomis saldžiosiomis bei aitriosiomis paprikomis, suversti raugintus kopūstus, užvirinti, išmaišyti ir uždengtame puode troškinti 15 minučių. Ant kopūstų, troškinamų ant silpnos ugnies, sudėti dešreles ir kaitinti 10 minučių. Valgyti karštą patiekalą, užpiltą grietine.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:57 PM | Žinutė # 26 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| TIRŠTA BULVIENĖ SU PAPRIKOMIS [b]Ingredientai: 2 svogūnai 500 g bulvių 2 šaukštai sviesto 2 šaukštai maltų saldžiųjų paprikų 1 1/2 mėsos sultinio 1 lauro lapelis 1 poras 4 liesos dešrelės (po 125 g) 2 šaukštai pomidorų tyrės 200 ml grietinės druskos ir juodųjų pipirų 4 šaukštai kapotų žalumynų (krapų, petražolių, špinatų)[/b] Kaip gaminti? Nuluptus svogūnus ir bulves supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti sviestą ir apkepti svogūnų kubelius, kol gražiai pagels. Suversti supjaustytas bulves, suberti paprikų miltelius ir šiek tiek patroškinti. Dažnai maišyti. Įdėti lauro lapelį ir užpilti sultiniu. Virti 15 minučių. Nuvalytą porą supjaustyti žiedeliais ir nuplauti. dešreles supjaustyti griežinėliais. Supjaustytą prą ir dešrelių griežinėlius suversti į sriubą ir dar 5 minutes pavirti. Sriubą pagardinti pomidorų tyre, grietine, druska ir pipirais. Prieš patiekiant valgį apibarstyti kapotais žalumynais.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:58 PM | Žinutė # 27 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| MĖSOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS Ingredientai: 250 g kiaulienos išpjovos žiupsnelis juodųjų pipirų 250 g jaučių kepenų 1/8 l pieno 300 g morkų 2 šaukštai sviesto 1 poras 300 g šaldytų žirnelių apie 1/2 l mėsos sultinio druskos, 2 šaukštai aliejaus žiupsnelis miltų Kaip gaminti? Mėsą supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, apibarstyti pipirais. Kepenis supjaustyti 4 cm storio griežinėliais, nupjauti plėveles ir pamerkti į pievą. Nuluptas morkas patroškinti su sviestu, kol suminkštės. Nuvalytą porą supjaustyti 1 cm storio žiedeliais, nuplauti. Žirnelius nulieti šaltu vandeniu. Morkas užpilti sultiniu, užvirinti, suberti porus bei žirnelius ir 10 minučių pavirti. Kepenų griežinėlius nusausinti, apvolioti miltuose (perteklių nupurtyti), kartu su mėsa dėti į įkaitintą aliejų ir apkepti iš abiejų pusių. Pasūdyti ir perdėti į molinį dubenį. Daržoves pagardinti prieskoniais ir sudėti į indą su mėsa. Išmaišyti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:00 PM | Žinutė # 28 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| TIRŠTAS KAIMIŠKAS TROŠKINYS Ingredientai: 8 maži svogūnai 1 didelė morka 500 g bulvių 400 g jautienos žiupsnelis miltų 3 šaukštai sviesto druskos, juodųjų pipirų 530 g konservuotų pomidorų 300 g šaldytų žaliųjų žirnelių 4 šaukštai grietinės 4 šaukštai pjaustytų petražolių Kaip gaminti? Orkaitėje įkaitinti karščiui atsparų indą. Nulupti svogūnus, nuskusti morką ir supjaustyti griežinėliais. Bulves nulupti ir nuplauti. Nupjaustyti mėsos riebalus, sudėti atskirai, o liesą mėsą supjaustyti kubeliais ir apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti šaukštą sviesto, apkepinti bulves, po to mėsą ir sudėti jas į kepimo indą. Svogūnus ir morką 10 minučių troškinti su 4 šaukštais vandens. Pagardinti mėgstamais prieskoniais ir sukrėsti į kepimo indą. Sudėti nuvarvintus pomidorus, suberti karštu vandeniu perpiltus žirnelius. Į keptuvėje likusį sviestą suberti smulkiai supjaustytus jautienos riebalus, supilti konservuotų pomidorų marinatą, sukrėsti grietinę. Paskaninti druska ir juodaisiais pipirais. Patiekalą užpilti padažu ir dar šiek tiek pakepti. Apibarstyti petražolmis ir patiekti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:04 PM | Žinutė # 29 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŪKININKO JAUTIENA Ingredientai: 500 g jautienos mentės 1 česnako skiltelė 1 svogūnas 2 šaukštai aliejaus 1/8 l raudonojo vyno 1/8 mėsos sultinio 1/4 šaukštelio maltų džiovintų čiobrelių 1/4 šaukštelio maltų džiovintų mairūnų druskos, juodųjų pipirų 1 mažas žiedinis kopūstas 200 g žirnelių su ankštimis 4 maži pomidorai 1 šaukštelis krakmolo 4 šaukštai grietinės Kaip gaminti? Mėsą supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. Svogūną bei česnaką nulupti ir supjaustyti kubeliais. Įkaitinti aliejų ir mėsą apkepinti, kol gražiai parus. Suberti į puodą, o keptuvėje likusiuose riebaluose apkepinti svogūno ir česnako kubelius. Supilti vyną, sultinį, paskaninti druska, pipirais bei kitais prieskoniais. Užpilti ant mėsos ir troškinti uždengtame puode. Daržoves nulupti, žiedinį kopūstą supjaustyti žiedynėliais. Pomidorus perpjauti, išskobti sėklas ir kartu su žirniais suberti į mėsą likus 15 minučių iki virimo pabaigos. Grietinę sutirštinti krakmolu, supilti keptuvėje likusius riebalus, viską išmaišyti, užvirinti ir pagardinti pagal skonį.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:05 PM | Žinutė # 30 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| VIŠTIENOS GULIAŠAS SU RYŽIAIS Ingredientai: 1 viščiukas (apie 1 kg) 2 šaukšteliai druskos ½ šaukštelio baltųjų pipirų 1 svogūnas prieskoninių žalumynų (petražolių, salierų lapelių, čiobrelių) 1 lauro lapelis 100 g ilgagrūdžių ryžių 350 g morkų 300 g šaldytų žirnelių 300 g konservuotų šparagų 4 šaukštai kapotų petražolių Kaip gaminti? Viščiuką supjaustyti porcijomis, nuplauti, dėti į puodą, apibarstyti druska bei pipirais. Tarp mėsos gabaliukų įdėti žalumynų šakelių, užpilti vandeniu ir virti, kol suminkštės. Išvirusią mėsą atvėsinti sultinyje. Svogūną nulupti, supjaustyti kubeliais ir pakepti keptuve su vištienos nuoviro riebalais. Suberti ryžius ir patroškinti, kol suminkštės. Troškinį užpilti vištienos sultiniu ir virti uždengtame keptuve. Morkas supjaustyti kubeliais, žirnelius nulieti šaltu vandeniu ir suberti į indą su ryžiais likus 7 min. iki virimo pabaigos. Viščiuko kaulus išpjauti, nulupti odelę, mėsą supjaustyti mažais gabaliukais ir suberti į guliašą. Šparagus perpjauti į 3 dalis ir suversti į puodą su mėsa. Guliašą apibarstyti petražolėmis, išmaišyti ir šiek tiek pakaitinti. Patarimas Troškinį galima greitai atvėsinti šalto vandens vonelėje. Karštomis dienomis nuoviras gali greitai surūgti, todėl nakčiai patariama jį įdėti į šaldytuvą.
|
Atsijungęs |
| |