Ketvirtadienis, 2024-04-25, 1:54 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Troškiniai (receptai ir patarimai)
Troškiniai
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:40 PM | Žinutė # 16








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
SU DARŽOVĖMIS TROŠKINTAS VIŠČIUKAS

Ingredientai:

300 g vištienos krūtinėlių su kaulais
1 raudona saldžioji paprika
150 g pievagrybių
1 svogūnas
3 šaukštai aliejaus
1/8 l baltojo vyno
1 šaukštas sojų padažo
1 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio pipirų
1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
280 g konservuotų kukurūzų
4 šaukštai grietinės

Kaip gaminti?

Mėsą nupjaustyti nuo kaulų ir supjaustyti 4 cm storio kubeiais. Papriką nuplauti, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti 4 cm pločio kubliais. Nuvalytus grybus nuplauti ir nuvarvinti. Nuluptą svogūną smulkiai supjaustyti.
Visus produktus paeiliui pakepinti su aliejumi, kol pagels.
Į kkeptuvėje likusius riebalus supilti vyną, suberti prieskonius ir virti. Sudėti apkeptus produktus ir uždengus troškinti.
Galiausiai suberti kukurūzus, supilti grietinę ir 5 minutes patroškinti. Pagardinti ir patiekti.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:42 PM | Žinutė # 17








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
STRASBŪRIO TROŠKINYS

Ingredientai:

po 250 g kiaulienos, ėrienos ir jautienos mentės
1 česnako skiltelė
3/4 šaukštelio druskos
1 šaukštelis čiobrelių
1 lauro lapelis
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
400 g svogūnų
800 g bulvių
3/4 l baltojo vyno

Kaip gaminti?

Kiekvienos rūšies mėsą supjaustyti į 4 dalis. Grūstuvėliu sutrinti druską, čiobrelius, lauro lapelio gabalėlį bei pipirus. Česnaką smulkiai sutarkuoti. Mėsą įtrinti paruoštu prieskonių mišiniu.
Svogūnus ir bulves nulupti ir supjaustyti storais grie-inėliais. Į keptuvą sluoksniais sudėti mėsą ir bulves (taip, kad viršuje būtų bulvės).
Užpilti vynu. Keptuvą sandariai uždengti ir pašauti į įkaitintą orkaitę (troškinti apie 2 valandas).Likus 10 minučių iki troškinimo pabaigos atidengti keptuvą.

Patarimas

Iš vakaro mėsą užpilti vyno ir prieskonių marinatu, tada troškinti reikės 1/2 valandos trumpiau.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:44 PM | Žinutė # 18








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
KIAULIENOS ŠONKAULIAI SU PUPELĖMIS

Ingredientai:

500 g baltųjų pupelių
500 g kiaulienos šonkaulių
200 g morkų
1 poras
4 rūkytos dešrelės
druskos ir juodųjų pipirų
4 šaukštai pjaustytų petražolių
acto pagal skonį

Kaip gaminti?

Pupeles mirkyti per naktį 1 1/2 l šalto vandens. Kitą dieną virti tame pačiame vandenyje ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Po 30 virimo minučių sudėti šonkaulius.
Nulupti morkas ir supjaustyti griežinėliais, suberti į pupeles likus 30 minučių iki virimo pabaigos.
Nulupti porą, nuplauti. Supjaustyti griežinėliais ir suberti į pupeles likus 10 minučių iki virimo pabaigos. Po to sudėti dešreles.
Pagardinti druska, pipirais ir petražolėmis. Nukelti nuo ugnies ir įpilti acto pagal skonį.

Patarimas

Pupeles galima ilgai mirkyti arba užvirinti ant stiprios ugnies, pridengti ir mirkyti apie valandą.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:46 PM | Žinutė # 19








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
BULVIŲ ŠIUPINYS SU DARŽOVĖMIS

Ingredientai:

400 g jautienos krūtininės
prieskoninių žalumynų
(lauro lapelio, daržinių dašių, saliero lapkočių, petražolių, čenako)
1 šaukštelis pipirų grūdelių
druskos
400 g bulvių
200 g morkų
100 g saliero gumbo
200 g porų
200 g žiedinio kopūsto
100 g saldžiosios paprikos
4 šaukštai kapotų petražolių


Kaip gaminti?

Mėsą įdėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti. Nugraibyti putas, suberti žalumynus bei prieskonius ir virti, kol suminkštės.
Nuovirą perkošti, įpilti vandens (kad būtų 1 l skysčio) ir užvirinti. Mėsą supjaustyti kubeliais, suberti į nuovirą ir gausiai pagardinti prieskoniais.
Nulupti bulves, morkas ir saliero gumbą, supjaustyti šiaudeliais, suversti į nuovirą.
Nuvalytus porus bei papriką supjaustyti šiaudeliais, žiedinį kopūstą išskirstyti žiedynais. Daržoves suversti į šiupinį. Virti 5 minutes. Prieš patiekiant šiupinį pagardinti prieskoniais ir apibarstyti petražolėmis.

Patarimas

Greitpuodyje mėsa išvirs per 40 minučių.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:47 PM | Žinutė # 20








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
VEGETARŲ TROŠKINYS

Ingredientai:

500 g morkų
125 g saliero
400 g bulvių
200 g svogūnų
2 česnako skiltelės
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštassezamų aliejaus
530 g savo sultyse
konservuotų pomidorų
1 žalia saldžioji paprika
1 poras
1/2 šaukštelio čiobrelių
6 šaukštai susmulkintų petražolių
druskos ir pipirų

Kaip gaminti?

Daržoves nulupti, nuplauti ir supjaustyti 1 cm storio kubeliais. Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti smulkiais kubeliais, bulves supjaustyti į 4 dalis.
Daržoves pakepinti su aliejumi, kol suminkštės, suberti svogūnus, česnako skilteles ir šiek tiek patroškinti.
Supilti pomidorų sultis, pridengti puodą ir dar šiek tiek patroškinti. Papriką nuplauti, supjaustyti į 4 salis, išskobti sėklas ir supjaustyti šiaudeliais. Porą nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti plonais žiedeliais.
Pomidorus, papriką ir porą sudėti į troškinį, gerai išmaišyti ir dar 10 minučių patroškinti. Įberti druskos ir pipirų. Prieš patiekiant troškinį pagardinti čiobreliais ir petražolėmis.

Patarimas

Žemės riešutų ir kitų riešutų aliejai turi malonų armatą ir stiprų skonį, todėl juos reikia vartoti saikingia.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:49 PM | Žinutė # 21








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ŠONINĖS IR ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ MIŠINYS

Ingredientai:

300 g liesos kiaulienos šoninės
1 šaukštelis sultinipo miltelių
750 g šparaginių pupelių
1 kg bulvių
2 svogūnai
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio pipirų
1 ryšelis dašių
50 g lašinių
2 šaukštai kapotų petražolių

Kaip gaminti?

Šoninę užpilti 1/2 l vandens, suberti sultinio miltelius, pridengti ir virti 40 minučių ant silpnos ugnies.
Pupeles nuvalyti, nupjauti kietus galus, plaušus, supjaustyti mažesniais gabaliukais. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Daržoves suberti į puodą su mėsa, pasūdyti, įberti pipirų, ant viršaus dėti čiobrelius ir virti uždengtame puode.
Smulkiais gabaliukais supjaustytus lašinukus paspirginti keptuvėje. Iš šiupinio išimti dašius, išvirusią šoninę supjaustyti kubeliais ir vėl sumesti į puodą. Prieš patiekiant šiupinį pagardinti spirgučiais ir petražolėmis.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:50 PM | Žinutė # 22








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
VIŠČIUKAS SU ŽIRNELIAIS

Ingredientai:

1 viščiukas (1.2 kg)
2 šaukštai citrinos sulčių
100 g šoninės
1 šaukštelis rozmarinų
1 česnako skiltelė
1 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
1 šaukštelis vištienos sultinio miltelių
10 mažų svogūnėlių
200 g pievagrybių
300 g šaldytų žaliųjų žirnelių
10 konservuotų svogūnelių
50 g minkšto sviesto
2 šaukštai miltų
žiuspnelis cukraus

Kaip gaminti?

Viščiuką supjaustyti dalimis. Mėsos gabaliukus nuplauti, nusausinti ir apšlakstyti citrinos sultimis.
Plonus šoninė griežinėlius ppačirškinti. Keptuvėje likusiuose riebaluose apkepinti vištienos gabaliukus. Mėsą sudėti į puodą, įpilti 1/4 l karšto vandens, uždengti ir troškinti.
Rozmarinus sugrūsti su česnakais, sumaišyti su druska, kartu su pipirais ir sultinio milteliais suberti troškinį. Pagardinti mėgstamais prieskoniais.
Svogūnėlius nulupti, grybus nuplauti, supjaustyti ir apkepinti keptuvėje likusiuose riebaluose. Žirnelius suberti į sietelį, perlieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Sviestą ištirpinti, pakepinti miltus, suberti žirnelius, paskui suversti į keptuvą su mėsa, grybais bei svogūnais ir šiek tiek patroškinti. Pagardinti pikantiškais prieskoniais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:52 PM | Žinutė # 23








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
JAUTIENA SU KUKURŪZAIS

Ingredientai:

500 g jautienos
1/8 l baltojo vyno
2 šaukštai aliejaus
1 l mėsos sultinio
1 česnako skiltelė
1 svogūnas
2 šaukštai maltų saldžiųjų paprikų
250 g morkų
1 raudona saldžioji paprika
1 poras
150 g ilgagrūdžių ryžių
280 g konservuotų kukurūzų
druskos ir pipirų
4 šaukštai kapotų petražolių


Kaip gaminti?

Mėsą supjaustyti 1 cm storio gabaliukais. Užpilti baltuoju vynu, išmaišyti ir gerai atšaldyti.
Mėsą suversti į sietelį ir palikti, kad nuvarvėtų. Marinato neišpilti. Nusausintus mėsos gabalėlius pakepinti su aliejumi. Užpilti mėsos sultiniu tap, kad skystis apsemtų mėsą.
Nuluptus svogūną ir česnaką supjaustyti kubeliais. Apibarstyti maltomis saldžiomis paprikomis. Likusias daržoves supjaustyti plonais šiaudeliais.
Į indą su mėsa sudėti morkas ir suberti ryžius. Pavirti 10 minučių, paskui sudėti likusias daržoves ir suberti kukurūzus. Supilti jų sunką. Virti uždengtame puode.
Supilti mėsos marinatą, išmaišyti ir pagardinti druska bei pipirais. Suberti petražoles ir pasūdyti.

Patarimas

Iš anksto išvirtą mėsą reikia atšaldyti. Mėsą virti ant silpnos ugnies. Mėsos nuovire galime išvirti ir ryžius.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:54 PM | Žinutė # 24








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
TROŠKINTI KOPŪSTAI SU KIAULIENA

Ingredientai:

400 g kiaulienos sprandinės
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis druskos
1/4 l mėsos sultinio
2 svogūnai
400 g bulvių
1 kg šviežių kopūstų
2 šaukštai sviesto
juodųjų pipirų


Kaip gaminti?

Mėsą supjaustyti 3 cm storio kubeliais, keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti mėsą. Dažnai maišyti. Paskaninti druska, užpilti sultiniu ir valandą troškinti.
Svogūnus ir bulves nulupti, bulves supjaustyti į 4 dalis, o svogūnus - žiedeliais. Po 30 troškinimo minučių į puodą su mėsa suversti svogūnus ir bulves. Paskaninti druska ir pipirais.
Kopūstus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti juostelėmis ir nuplikyti verdančiu vandeniu.
Po valandos virimo ant bulvių ir svogūnų suberti pjaustytus kopūstus ir dar pavirti 10 minučių. Įberti šiek tiek druskos ir pipirų.
Prieš patiekiant įdėti sviesto, dar pagardinti pipirais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:55 PM | Žinutė # 25








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
DEŠRELES SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS

Ingredientai:

3 svogūnai
75 g kiaulienos šoninės
1 česnako skiltelė
750 g raugintų kopūstų
1 šaukštas kiaulinių taukų
4 šaukštai pomidorų tyrės
1/4 l obuolių sulčių
2 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
1 šaukštelis aitriųjų paprikų
4 liesos dešrelės (150 g)
100 g grietinės

Kaip gaminti?

Nuluptus svogūnu ir šoninę supjaustyti kubeliais. Česnako skiltelę sugrūsti su žiupsneliu druskos. Raugintus kopūstus susmulkinti.
Šoninę pačirškinti su taukais. Suberti svogūnus ir kepti, kol gražiai pagels. Sudėti česnaką, pomidorų tyrę, supilti obuolių sultis. Viską išmaišyti, pagardinti maltomis saldžiosiomis bei aitriosiomis paprikomis, suversti raugintus kopūstus, užvirinti, išmaišyti ir uždengtame puode troškinti 15 minučių.
Ant kopūstų, troškinamų ant silpnos ugnies, sudėti dešreles ir kaitinti 10 minučių.
Valgyti karštą patiekalą, užpiltą grietine.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:57 PM | Žinutė # 26








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
TIRŠTA BULVIENĖ SU PAPRIKOMIS

[b]Ingredientai:

2 svogūnai
500 g bulvių
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai maltų saldžiųjų paprikų
1 1/2 mėsos sultinio
1 lauro lapelis
1 poras
4 liesos dešrelės (po 125 g)
2 šaukštai pomidorų tyrės
200 ml grietinės
druskos ir juodųjų pipirų
4 šaukštai kapotų žalumynų
(krapų, petražolių, špinatų)[/b]

Kaip gaminti?

Nuluptus svogūnus ir bulves supjaustyti kubeliais. Keptuvėje įkaitinti sviestą ir apkepti svogūnų kubelius, kol gražiai pagels.
Suversti supjaustytas bulves, suberti paprikų miltelius ir šiek tiek patroškinti. Dažnai maišyti. Įdėti lauro lapelį ir užpilti sultiniu. Virti 15 minučių.
Nuvalytą porą supjaustyti žiedeliais ir nuplauti. dešreles supjaustyti griežinėliais. Supjaustytą prą ir dešrelių griežinėlius suversti į sriubą ir dar 5 minutes pavirti.
Sriubą pagardinti pomidorų tyre, grietine, druska ir pipirais. Prieš patiekiant valgį apibarstyti kapotais žalumynais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:58 PM | Žinutė # 27








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
MĖSOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS

Ingredientai:

250 g kiaulienos išpjovos
žiupsnelis juodųjų pipirų
250 g jaučių kepenų
1/8 l pieno
300 g morkų
2 šaukštai sviesto
1 poras
300 g šaldytų žirnelių
apie 1/2 l mėsos sultinio
druskos, 2 šaukštai aliejaus
žiupsnelis miltų

Kaip gaminti?

Mėsą supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, apibarstyti pipirais. Kepenis supjaustyti 4 cm storio griežinėliais, nupjauti plėveles ir pamerkti į pievą.
Nuluptas morkas patroškinti su sviestu, kol suminkštės. Nuvalytą porą supjaustyti 1 cm storio žiedeliais, nuplauti. Žirnelius nulieti šaltu vandeniu.
Morkas užpilti sultiniu, užvirinti, suberti porus bei žirnelius ir 10 minučių pavirti.
Kepenų griežinėlius nusausinti, apvolioti miltuose (perteklių nupurtyti), kartu su mėsa dėti į įkaitintą aliejų ir apkepti iš abiejų pusių. Pasūdyti ir perdėti į molinį dubenį.
Daržoves pagardinti prieskoniais ir sudėti į indą su mėsa. Išmaišyti.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:00 PM | Žinutė # 28








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
TIRŠTAS KAIMIŠKAS TROŠKINYS

Ingredientai:

8 maži svogūnai
1 didelė morka
500 g bulvių
400 g jautienos
žiupsnelis miltų
3 šaukštai sviesto
druskos, juodųjų pipirų
530 g konservuotų pomidorų
300 g šaldytų žaliųjų žirnelių
4 šaukštai grietinės
4 šaukštai pjaustytų petražolių

Kaip gaminti?

Orkaitėje įkaitinti karščiui atsparų indą. Nulupti svogūnus, nuskusti morką ir supjaustyti griežinėliais. Bulves nulupti ir nuplauti. Nupjaustyti mėsos riebalus, sudėti atskirai, o liesą mėsą supjaustyti kubeliais ir apvolioti miltuose.
Keptuvėje įkaitinti šaukštą sviesto, apkepinti bulves, po to mėsą ir sudėti jas į kepimo indą. Svogūnus ir morką 10 minučių troškinti su 4 šaukštais vandens. Pagardinti mėgstamais prieskoniais ir sukrėsti į kepimo indą. Sudėti nuvarvintus pomidorus, suberti karštu vandeniu perpiltus žirnelius.
Į keptuvėje likusį sviestą suberti smulkiai supjaustytus jautienos riebalus, supilti konservuotų pomidorų marinatą, sukrėsti grietinę. Paskaninti druska ir juodaisiais pipirais. Patiekalą užpilti padažu ir dar šiek tiek pakepti. Apibarstyti petražolmis ir patiekti.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:04 PM | Žinutė # 29








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ŪKININKO JAUTIENA

Ingredientai:

500 g jautienos mentės
1 česnako skiltelė
1 svogūnas
2 šaukštai aliejaus
1/8 l raudonojo vyno
1/8 mėsos sultinio
1/4 šaukštelio maltų džiovintų čiobrelių
1/4 šaukštelio maltų džiovintų mairūnų
druskos, juodųjų pipirų
1 mažas žiedinis kopūstas
200 g žirnelių su ankštimis
4 maži pomidorai
1 šaukštelis krakmolo
4 šaukštai grietinės

Kaip gaminti?

Mėsą supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. Svogūną bei česnaką nulupti ir supjaustyti kubeliais.
Įkaitinti aliejų ir mėsą apkepinti, kol gražiai parus. Suberti į puodą, o keptuvėje likusiuose riebaluose apkepinti svogūno ir česnako kubelius.
Supilti vyną, sultinį, paskaninti druska, pipirais bei kitais prieskoniais. Užpilti ant mėsos ir troškinti uždengtame puode.
Daržoves nulupti, žiedinį kopūstą supjaustyti žiedynėliais. Pomidorus perpjauti, išskobti sėklas ir kartu su žirniais suberti į mėsą likus 15 minučių iki virimo pabaigos.
Grietinę sutirštinti krakmolu, supilti keptuvėje likusius riebalus, viską išmaišyti, užvirinti ir pagardinti pagal skonį.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:05 PM | Žinutė # 30








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
VIŠTIENOS GULIAŠAS SU RYŽIAIS

Ingredientai:

1 viščiukas (apie 1 kg)
2 šaukšteliai druskos
½ šaukštelio baltųjų pipirų
1 svogūnas
prieskoninių žalumynų
(petražolių, salierų lapelių, čiobrelių)
1 lauro lapelis
100 g ilgagrūdžių ryžių
350 g morkų
300 g šaldytų žirnelių
300 g konservuotų šparagų
4 šaukštai kapotų petražolių

Kaip gaminti?

Viščiuką supjaustyti porcijomis, nuplauti, dėti į puodą, apibarstyti druska bei pipirais. Tarp mėsos gabaliukų įdėti žalumynų šakelių, užpilti vandeniu ir virti, kol suminkštės. Išvirusią mėsą atvėsinti sultinyje.
Svogūną nulupti, supjaustyti kubeliais ir pakepti keptuve su vištienos nuoviro riebalais. Suberti ryžius ir patroškinti, kol suminkštės. Troškinį užpilti vištienos sultiniu ir virti uždengtame keptuve.
Morkas supjaustyti kubeliais, žirnelius nulieti šaltu vandeniu ir suberti į indą su ryžiais likus 7 min. iki virimo pabaigos.
Viščiuko kaulus išpjauti, nulupti odelę, mėsą supjaustyti mažais gabaliukais ir suberti į guliašą. Šparagus perpjauti į 3 dalis ir suversti į puodą su mėsa. Guliašą apibarstyti petražolėmis, išmaišyti ir šiek tiek pakaitinti.

Patarimas

Troškinį galima greitai atvėsinti šalto vandens vonelėje. Karštomis dienomis nuoviras gali greitai surūgti, todėl nakčiai patariama jį įdėti į šaldytuvą.


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Troškiniai (receptai ir patarimai)
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024