Antradienis, 2021-10-26, 4:08 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Troškiniai (receptai ir patarimai)
Troškiniai
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:27 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pasidalinkime receptais ir idėjomis kokius troškinius dažniausiai gaminame.

Ryžių ir daržovių troškinys

Jums prireiks :

300-400 gr. ryžių
3 didesnės morkos
4-5 pomidorai
2 didesnės paprikos
4 vidutinės svogūnų galvutės
aliejaus

prieskoniai:
druska,
pipirai,
įvairios žolelės pagal savo skonį
šlakelis vandens

Veiksmai:

Ryžius išvirti, sutarkuoti morkas ir pakepinti aliejuje, supjaustytus svogūnus taip pat apskrudinti kartu su morkomis. Paprika supjausčius kubeliais pakepti aliejuje, pabaigoje įdėti ir pomidorų gabalėlius. Visus šiuos produktus sumaišyti su ryžiais bei pabarsčius pipirais, druska ir prieskoniais patroškinti keletą minučių puode ar didelėje keptuvėje su trupučiu vandens. Jei pageidaujama, vietoje vandens galima pilti ir pomidorų sultis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:28 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Vištienos troškinys

Jums prireiks :

Vištienos filė
Pomidorai - 2 vnt
Raudona paprika - 1 vnt
Svogūnas - 1 vnt
Aliejus - 5 šaukštai
Grietinė - 2 šaukštai
Pomidorų padažas - 3 šaukštai
Prieskoniai

Veiksmai :

Puodo dugną padengti aliejumi, sudėti pjaustytą kubeliais vištienos filė ir užpilti vandeniu. Virti 15 min, po to sudėti prieskonius, supjaustytus svogūnus ir papriką. Pavirti dar 15 min ir sudėti supjaustytus pomidorus, pavirti dar 5 min, gale įdėti grietinę ir pomidorų padažą.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:29 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Meksikietiškas troškinys

Jums prireiks :

Faršas 500 g
Konservuotos pupelės tomato padaže 2 skardinės
Geltonoji paprika
Aitrioji paprika
Svogūnai
Morkos
Prieskoniai

Veiksmai :

Aliejuje pakepinti morkas ir svogūnus. Atskirai, ant sviesto, pakepinti faršą, sudėti prieskonius. Apkepus faršui perdėti į keptuvę su morkomis ir svogūnais, įpjaustyti paprikas, sudėti pupeles ir ant silpnos ugnies troškinti apie 10-20 min.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:30 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BUROKĖLIŲ TROŠKINYS SU PUPELĖMIS

Jums prireiks :
2 kg virtų burokėlių,
0,5 l virtų pupelių,
po 300 g morkų ir svogūnų,
1 stikl. pomidorų padažo,
1 stikl.aliejaus,
druskos,
cukraus,
pipirų.

Veiksmai:

Puode su aliejumi apkepinu susmulkintus svogūnus, vėliau sudedu visus likusius produktus ir maišant troškinu apie 45 min.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:31 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Su daržovėmis troškinta žuvis

Jums prireiks :
800 g žuvies,
4-5 bulvės,
2 morkos,
2 pomidorai,
1/2 citrinos -sultys/518/">žalios paprikos,
1/2 raudonos paprikos,
petražolių lapelių,
1 svogūnas,
100 g sviesto arba aliejaus,
druskos,
citrininių pipirų,
1/2 citrinos sulčių.

Veiksmai:

Nuskustas bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į troškinimui skirto indo apačią.Ant jų dedame druska bei pipirais pabarstytus ir citrinos sultimis apšlakstytus žuvies gabalėlius.Morkas supjaustome griežinėliais, susmulkiname paprikas bei svogūną ir viską kartu pakepame su sviestu. Pakeptas daržoves sudedame į troškinimo indą ant žuvies, o viršuje sudedame pomidorų skilteles bei petražoles.Užpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname apie 1 val. uždengtame inde.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:31 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Troškintas triušis

Jums prireiks:

1.1 triušis,
2.3 šaukštai riebalų,
3.1,5 - 2 stiklinės sultinio ar vandens,
4.2 šaukštai vyno ar acto,
druskos, pipirų,
5.2 šaukšteliai miltų,
6.3 šaukštai grietinės,
7.1 šaukštas aštraus padažo,
8.1 petražolės šaknis ar gabalėlis saliero,
9.1 svogūnas.

Veiksmai:

Triušį apipjaustyti, kad jis tilptų į troškintuvą, ir kepti įkaitintuose riebaluoe, kol apsitrauks šviesiai rusva plutele. Paskui įpilti karšto sultinio ar vandens ir uždengus dangčiu troškinti. Kiek patroškinus supilti vyną, sudėti prieskonius ir prieskonines daržoves. Ištroškintą triušį supjaustyti, sudėti į dubenį. Skystį, kuriame buvo troškinama, iškošti, pridėti šaltame vandenyje išplaktų miltų, grietinės, pavirinti ir pagardinti. Pagamintą padažą patiekti atskirai.
Patiekti su virtomis bulvėmis ar ryžiais ir troškintomis daržovėmis, saldžiomis šviežių ar marinuotų vaisių salotomis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:32 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Troškinti ryžiai su mėsa

Jums prireiks:

1.2 1/2 stiklinės maltų daržovių [nulupkite ir smulkiai supjaustykite vieną didelį svogūną, 1 žalią saldžiąją papriką ir dvi trumpas saliero šakneles.]
2.60g. sviesto;
3.2 trintos česnako skiltelės;
4.185g. vištų kepenėlių (smulkiai supjaustytų);
5.250g. kapotos (arba sumaltos) kiaulienos;
6.1 1/2 šaukštelio vištienos sultinio miltelių;
7.1/4 stiklinės raudonai rudo uždaro padažo. pusė šaukštelio tabasko padažo;
8.2 šaukšteliai prieskonių sumaišytų su juodaisiais pipirais [Prieskoniu pasigaminti taip : sumaišykite šaukštą česnako miltelių ir svogūno miltelių, 2 šaulštelius baltųjų pipirų, 2 šaukštelius maltų juodųjų pipirų, 9.1 1/2 šaukštelio Kajano pipirų, 2 šaukštelius džiovintų čiobrelių ir pusę šaukštelio džiovintų raudonėlio lapų]
10.2 stiklinės ilgagrūdžių ryžių;
11.3 stiklinės vištienos sultinio

Veiksmai:

Imkite pusę nurodyto sviesto ir pakepinkite daržoves, kol jos suminkštės. Tada sudėkite česnaką ir dar truputį pakepinkite. Išimkite iš keptuvės. Kepenėlės ir kiaulieną pakepinkite 2-3 minutes. Kepamą kiaulieną susmulkinkite šakute. SUdėkite daržoves ir kepkite 2-3 minutes. Suberkite vištienos sultinio miltelius, sudėkite padažo uždarą, tabasko padažą, pasigamintus prieskonius, pipirus, ryžius, supilikite sultinį ir kaintinkite, kol mišinys ims virti. Tada sumažinkite viryklės karštį ir pamažu kepkite 20 minučių. Paragaukite, ar užtenka prieskonių, rūpestingai išmaišykite ir paduokite į stalą.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:32 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Sojų troškinys su pupelėmis

Jums prireiks:

1 pakelis rausvų sojų kubelių (tinka Pekino mėsa iš sojų, sojų kubeliai ir kt.)
1 paprika
morkų
pievagrybių
porų
svogūnų
petražolių
saliero
sojų padažo
prieskonių mišinio sojų mėsai
virtų pupelių

Veiksmai:

Rausvus sojų kubelius užpilti verdančiu vandeniu su prieskoniais arba sultiniu pagal skonį ir 10 min. pavirinti.
Daržoves susmulkinti, patroškinti.
Sojų kubelius lengvai nuspausti ir pakepinti aliejuje su trupučiu miltų.
Sojų kubelius sudėti į troškintas daržoves ir dar patroškinti apie 10 min.
Baigiant troškinti įdėti pomidorų padažo, grietinės ir sudėti virtas pupeles.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:33 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Troškinys su dešrelėmis

Jums prireiks:

½ kg mažų dešrelių
200 g raudonojo kopūsto
300 g morkų
200 g žaliųjų žirnelių
1 poras
1 geltonasis ankštpipiris
sviestas arba margarinas

Padažui:
200 g 38 % riebumo grietinės arba grietinėlės
2 valgomieji šaukštai dijon garstyčių
1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės
1–2 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis Herbes de Provence šaukštas

Veiksmai:

1. Suplakite padažo ingredientus.
2. Nuplaukite daržoves. Supjaustykite riekutėmis morkas ir porus. Morkas ir raudonąjį kopūstą apvirkite, kad suminkštėtų. Porus, žirnelius ir ankštpipirius sudėkite į verdantį vandenį ir palaikykite, kad sušiltų.
3. Sudėkite dešreles į dengtą indą (skirtą troškinti orkaitėje) ir apvirkite.
4. Nupilkite vandenį ir pakepinkite dešreles riebaluose.
5. Sumaišykite dešreles su šiltomis daržovėmis. Patiekite su padažu ir virtais makaronais, ryžiais arba bulvėmis. [b]

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:34 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pikantiškas makaronų troškinys

Jums prireiks:

200g rūkytos dešros
500g norimos rūšies makaronų
200g šaldytų krevečių
po 1 geltoną ir raudoną papriką
1svogūnas
1 šaukštas sojos padažo
3 skiltelės česnako
2 kiaušiniai
1 šaukštas miltų
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį pipirų, druskos, žalumynų

Veiksmai:

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perpilti šaltu virintu vandeniu (kad nesuliptų). Susmulkintą svogūną ir česnaką bei plonomis juostelėmis supjaustytas paprikas pakepinti aliejuje. Sudėti makaronus, krevetes, paskaninti prieskoniais ir išmaišyti. Kiaušinius išplakti su miltais ir užpilti ant makaronų. Kepti orkaitėje 10-15 minučių. Patiekiant apibarstyti žalumynais.

KipsiukeData: Šeštadienis, 2009-05-30, 2:33 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 4038
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
vistienos troskinys

500 g vištienos mėsos be kaulų,
2 v.š. sviesto,
5 bulvės,
2 svogūno galvutės,
2 morkos,
2 v.š. pomidorų padažo,
30 g žalumynų,
druska,
pipirai,
prieskoniai.

Vištienos mėsą supjaustyti stambiais kubeliais, pakepti iki kol paruduos. Į keptuvę suberti pjaustytą svogūną, pomidorų padažą, smulkintas morkas ir toliau kepti apie 5-8 minutes. Vištieną perkelti į indą, sudėti į keturias dalis pjaustytas bulves, užpilti vandeniu, tik kad apsemtų, pabarstyti druska, pipirais, prieskoniais ir troškinti orkaitėje arba ant viryklės. Patiekiant, kepsnį pabarstyti žalumynais.


Atsijungęs
KipsiukeData: Šeštadienis, 2009-05-30, 3:23 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 4038
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
kaimiskai troskinta vistiena

vištos
200 g rūkytos šoninės
3 šaukštų miltų
300 ml vištienos sultinio
200 g. pievagrybių
šaukšto sviesto
maltų pipirų
druskos

Receptas:

Šoninę supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite iki aukso spalvos. Atsiradusiuose riebaluose apkepkite į 8 dalis padalyta ir miltų, druskos bei pipirų mišinyje apvoliotą vištą. Stambiai supjaustytus pievagrybius patroškinkite svieste ir kartu su šonine dėkite prie vištos gabalėlių. Apliekite viską sultiniu ir patroškinkite 30-40 minučių. Tiekite su keptomis bilvėmis.
Skanaus!


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:19 PM | Žinutė # 13








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
VERŠIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS

500 g veršienos liemeninės
2 šaukštai aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
1/8 l baltojo vyno
1/8 l kepsnio sulčių
1 šaukštelis sojų padažo
1/4 l mėsos sultinio
1 lauro lapelis
1 raudona saldžioji paprika
1 poras
1 žiedinis kopūstas
2 šaukštai sviesto

Kaip gaminti?

Mėsą supjaustyti 2 cm storio gabalėliais, porcijomis dėti į įkaitintą aliejų, apkepti iš visų pusių ir perdėti į puodą.
Į keptuve likusias riebalus supilti vyną, išmaišyti, supilti kito kepsnio sultis, sojų padažą, sultinį, įdėti lauro lapelį ir užvirinti.
Sudėti apkepintą mėsą, pasūdyti ir troškinti uždengtame keptuve. Daržoves nuvalyti ir nulauti. Porą supjaustyti plonais žiedeliais, papriką - mažais kubeliais. Žiedinį kopūstą išskirstyti žiedynais.
Daržoves porcijomis patroškinti su sviestu, kol suminkštės ir suversti į keptuvą su mėsa. Valgį dar 5 minutes patroškinti. Jei reikia, pasūdyti.

Patarimas

Veršio kremzlinius kaulus apkepti ir virti su kitais priedais. Tada į troškinį nereikės pilti kepsnio sultis.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:21 PM | Žinutė # 14








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
PUPELIŲ TROŠKINYS SU MĖSA

[b]Ingredientai:[/b]

500 g baltųjų pupelių
žalumynų (čiobrelių, daržinių dašių, petražolių, lauro lapelis)
3 svogūnai
2 česnako skiltelės
300 g morkų
300 g rūkytos nugarinės
2 šaukštai aliejaus
850 ml savo sultyse
konservuotų pomidorų (be odelės)
200 g dešros
druskos ir baltųjų pipirų
1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
60 g džiūvėsėlių
20 g sviesto

Kaip gaminti?

Pupeles suberti į prikaistuvįm užpilti 1 1/2 l vandens, užvirinti, nukelti nuo viryklės ir valandai palikti, kad išbrinktų. Sudėti žalumynus ir virti dar 1 1/2 valandos.
Nuluptas morkas, svogūnus ir česnaką supjaustyti kubeliais. Keptuve įkaitinti aliejų, suversti 2 cm storio gabalėliais supjaustytą nugarinę ir greitai apkepinti. Suversti supjaustytas daržoves ir patroškinti, kol suminkštės. Sudėti pomidorus ir supilti pomidorų sunką. Keptuvą uždengti dangčiu ir virti , kol suminkštės.
Dešrą supjaustyti griežinėliais, šiek tiek pakeptinti, suversti į keptuvą su mėsa bei daržovėmis ir pagardinti prieskoniais. Išvirusias pupeles nuvarvinti siete, išimti žalumynus.
Pupeles su mėsa, dešra ir daržovėmis suversti į kepimo formą. Apkepą apibarstyti džiūvėsėliais, apdėti sviesto gabaliukais. Apkepti orkaitėje.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:23 PM | Žinutė # 15








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
DARŽOVĖS SU KUKULIAIS

Ingredientai:

1 žiedinis kopūstas
300 g žaliųjų žirnelių
400 ml indelis konservuotų morkų
2 šaukštai sviesto
250 g maltos jautienos
1 kiaušinis
1 šaukštas džiūvėsėlių
druskos ir pipirų
2 šaukštai aliejaus
8 mažos dešrelės
2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių

Kaip gaminti?

Nupjaustyti žiedinio kopūsto lapus. Kopūstą suskirstyti žiedynais, sudėti į verdantį vandenį ir šiek tiek pavirinti. Suberti žirnelius, kai vanduo dėl užvirs, daržoves suversti į sietelį ir nuvarvinti.
Konservuotų morkų sunką pagardinti sviestu ir pakaitinti. Į maltą mėsą įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius, pagardinti druska ir pipirais, gerai išminkyti ir padaryti mažus kukuliukus.
Kukuliukus pakepinti su aliejumi iš visų pusių. Sudėti dešreles ir dar pakepinti 3 minutes.
Ankščiau paruoštas daržoves sudėti į morkų sunkos bei sviesto padažą ir troškinti pridengtame keptuve. Suversti pakepintus kukuliukus bei dešreles ir dar šiek tiek kartu patroškinti. Patiekti apibarstytais smulkiai kapotomis petražolėmis.


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Troškiniai (receptai ir patarimai)
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2021