Troškiniai
|
|
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:27 PM | Žinutė # 1 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Pasidalinkime receptais ir idėjomis kokius troškinius dažniausiai gaminame. Ryžių ir daržovių troškinys Jums prireiks : 300-400 gr. ryžių 3 didesnės morkos 4-5 pomidorai 2 didesnės paprikos 4 vidutinės svogūnų galvutės aliejaus prieskoniai: druska, pipirai, įvairios žolelės pagal savo skonį šlakelis vandens Veiksmai: Ryžius išvirti, sutarkuoti morkas ir pakepinti aliejuje, supjaustytus svogūnus taip pat apskrudinti kartu su morkomis. Paprika supjausčius kubeliais pakepti aliejuje, pabaigoje įdėti ir pomidorų gabalėlius. Visus šiuos produktus sumaišyti su ryžiais bei pabarsčius pipirais, druska ir prieskoniais patroškinti keletą minučių puode ar didelėje keptuvėje su trupučiu vandens. Jei pageidaujama, vietoje vandens galima pilti ir pomidorų sultis.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:28 PM | Žinutė # 2 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Vištienos troškinys Jums prireiks : Vištienos filė Pomidorai - 2 vnt Raudona paprika - 1 vnt Svogūnas - 1 vnt Aliejus - 5 šaukštai Grietinė - 2 šaukštai Pomidorų padažas - 3 šaukštai Prieskoniai Veiksmai : Puodo dugną padengti aliejumi, sudėti pjaustytą kubeliais vištienos filė ir užpilti vandeniu. Virti 15 min, po to sudėti prieskonius, supjaustytus svogūnus ir papriką. Pavirti dar 15 min ir sudėti supjaustytus pomidorus, pavirti dar 5 min, gale įdėti grietinę ir pomidorų padažą.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:29 PM | Žinutė # 3 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Meksikietiškas troškinys Jums prireiks : Faršas 500 g Konservuotos pupelės tomato padaže 2 skardinės Geltonoji paprika Aitrioji paprika Svogūnai Morkos Prieskoniai Veiksmai : Aliejuje pakepinti morkas ir svogūnus. Atskirai, ant sviesto, pakepinti faršą, sudėti prieskonius. Apkepus faršui perdėti į keptuvę su morkomis ir svogūnais, įpjaustyti paprikas, sudėti pupeles ir ant silpnos ugnies troškinti apie 10-20 min.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:30 PM | Žinutė # 4 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| BUROKĖLIŲ TROŠKINYS SU PUPELĖMIS Jums prireiks : 2 kg virtų burokėlių, 0,5 l virtų pupelių, po 300 g morkų ir svogūnų, 1 stikl. pomidorų padažo, 1 stikl.aliejaus, druskos, cukraus, pipirų. Veiksmai: Puode su aliejumi apkepinu susmulkintus svogūnus, vėliau sudedu visus likusius produktus ir maišant troškinu apie 45 min.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:31 PM | Žinutė # 5 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Su daržovėmis troškinta žuvis Jums prireiks : 800 g žuvies, 4-5 bulvės, 2 morkos, 2 pomidorai, 1/2 citrinos -sultys/518/">žalios paprikos, 1/2 raudonos paprikos, petražolių lapelių, 1 svogūnas, 100 g sviesto arba aliejaus, druskos, citrininių pipirų, 1/2 citrinos sulčių. Veiksmai: Nuskustas bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į troškinimui skirto indo apačią.Ant jų dedame druska bei pipirais pabarstytus ir citrinos sultimis apšlakstytus žuvies gabalėlius.Morkas supjaustome griežinėliais, susmulkiname paprikas bei svogūną ir viską kartu pakepame su sviestu. Pakeptas daržoves sudedame į troškinimo indą ant žuvies, o viršuje sudedame pomidorų skilteles bei petražoles.Užpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname apie 1 val. uždengtame inde.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:31 PM | Žinutė # 6 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Troškintas triušis Jums prireiks: 1.1 triušis, 2.3 šaukštai riebalų, 3.1,5 - 2 stiklinės sultinio ar vandens, 4.2 šaukštai vyno ar acto, druskos, pipirų, 5.2 šaukšteliai miltų, 6.3 šaukštai grietinės, 7.1 šaukštas aštraus padažo, 8.1 petražolės šaknis ar gabalėlis saliero, 9.1 svogūnas. Veiksmai: Triušį apipjaustyti, kad jis tilptų į troškintuvą, ir kepti įkaitintuose riebaluoe, kol apsitrauks šviesiai rusva plutele. Paskui įpilti karšto sultinio ar vandens ir uždengus dangčiu troškinti. Kiek patroškinus supilti vyną, sudėti prieskonius ir prieskonines daržoves. Ištroškintą triušį supjaustyti, sudėti į dubenį. Skystį, kuriame buvo troškinama, iškošti, pridėti šaltame vandenyje išplaktų miltų, grietinės, pavirinti ir pagardinti. Pagamintą padažą patiekti atskirai. Patiekti su virtomis bulvėmis ar ryžiais ir troškintomis daržovėmis, saldžiomis šviežių ar marinuotų vaisių salotomis.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:32 PM | Žinutė # 7 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Troškinti ryžiai su mėsa Jums prireiks: 1.2 1/2 stiklinės maltų daržovių [nulupkite ir smulkiai supjaustykite vieną didelį svogūną, 1 žalią saldžiąją papriką ir dvi trumpas saliero šakneles.] 2.60g. sviesto; 3.2 trintos česnako skiltelės; 4.185g. vištų kepenėlių (smulkiai supjaustytų); 5.250g. kapotos (arba sumaltos) kiaulienos; 6.1 1/2 šaukštelio vištienos sultinio miltelių; 7.1/4 stiklinės raudonai rudo uždaro padažo. pusė šaukštelio tabasko padažo; 8.2 šaukšteliai prieskonių sumaišytų su juodaisiais pipirais [Prieskoniu pasigaminti taip : sumaišykite šaukštą česnako miltelių ir svogūno miltelių, 2 šaulštelius baltųjų pipirų, 2 šaukštelius maltų juodųjų pipirų, 9.1 1/2 šaukštelio Kajano pipirų, 2 šaukštelius džiovintų čiobrelių ir pusę šaukštelio džiovintų raudonėlio lapų] 10.2 stiklinės ilgagrūdžių ryžių; 11.3 stiklinės vištienos sultinio Veiksmai: Imkite pusę nurodyto sviesto ir pakepinkite daržoves, kol jos suminkštės. Tada sudėkite česnaką ir dar truputį pakepinkite. Išimkite iš keptuvės. Kepenėlės ir kiaulieną pakepinkite 2-3 minutes. Kepamą kiaulieną susmulkinkite šakute. SUdėkite daržoves ir kepkite 2-3 minutes. Suberkite vištienos sultinio miltelius, sudėkite padažo uždarą, tabasko padažą, pasigamintus prieskonius, pipirus, ryžius, supilikite sultinį ir kaintinkite, kol mišinys ims virti. Tada sumažinkite viryklės karštį ir pamažu kepkite 20 minučių. Paragaukite, ar užtenka prieskonių, rūpestingai išmaišykite ir paduokite į stalą.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:32 PM | Žinutė # 8 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Sojų troškinys su pupelėmis Jums prireiks: 1 pakelis rausvų sojų kubelių (tinka Pekino mėsa iš sojų, sojų kubeliai ir kt.) 1 paprika morkų pievagrybių porų svogūnų petražolių saliero sojų padažo prieskonių mišinio sojų mėsai virtų pupelių Veiksmai: Rausvus sojų kubelius užpilti verdančiu vandeniu su prieskoniais arba sultiniu pagal skonį ir 10 min. pavirinti. Daržoves susmulkinti, patroškinti. Sojų kubelius lengvai nuspausti ir pakepinti aliejuje su trupučiu miltų. Sojų kubelius sudėti į troškintas daržoves ir dar patroškinti apie 10 min. Baigiant troškinti įdėti pomidorų padažo, grietinės ir sudėti virtas pupeles.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:33 PM | Žinutė # 9 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Troškinys su dešrelėmis Jums prireiks: ½ kg mažų dešrelių 200 g raudonojo kopūsto 300 g morkų 200 g žaliųjų žirnelių 1 poras 1 geltonasis ankštpipiris sviestas arba margarinas Padažui: 200 g 38 % riebumo grietinės arba grietinėlės 2 valgomieji šaukštai dijon garstyčių 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės 1–2 valgomieji šaukštai cukraus 1 valgomasis Herbes de Provence šaukštas Veiksmai: 1. Suplakite padažo ingredientus. 2. Nuplaukite daržoves. Supjaustykite riekutėmis morkas ir porus. Morkas ir raudonąjį kopūstą apvirkite, kad suminkštėtų. Porus, žirnelius ir ankštpipirius sudėkite į verdantį vandenį ir palaikykite, kad sušiltų. 3. Sudėkite dešreles į dengtą indą (skirtą troškinti orkaitėje) ir apvirkite. 4. Nupilkite vandenį ir pakepinkite dešreles riebaluose. 5. Sumaišykite dešreles su šiltomis daržovėmis. Patiekite su padažu ir virtais makaronais, ryžiais arba bulvėmis. [b]
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-03-23, 12:34 PM | Žinutė # 10 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Pikantiškas makaronų troškinys Jums prireiks: 200g rūkytos dešros 500g norimos rūšies makaronų 200g šaldytų krevečių po 1 geltoną ir raudoną papriką 1svogūnas 1 šaukštas sojos padažo 3 skiltelės česnako 2 kiaušiniai 1 šaukštas miltų 2 šaukštai aliejaus pagal skonį pipirų, druskos, žalumynų Veiksmai: Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebus nuvarvinti ir perpilti šaltu virintu vandeniu (kad nesuliptų). Susmulkintą svogūną ir česnaką bei plonomis juostelėmis supjaustytas paprikas pakepinti aliejuje. Sudėti makaronus, krevetes, paskaninti prieskoniais ir išmaišyti. Kiaušinius išplakti su miltais ir užpilti ant makaronų. Kepti orkaitėje 10-15 minučių. Patiekiant apibarstyti žalumynais.
|
|
| |
Kipsiuke | Data: Šeštadienis, 2009-05-30, 2:33 PM | Žinutė # 11 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 4038
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| vistienos troskinys 500 g vištienos mėsos be kaulų, 2 v.š. sviesto, 5 bulvės, 2 svogūno galvutės, 2 morkos, 2 v.š. pomidorų padažo, 30 g žalumynų, druska, pipirai, prieskoniai. Vištienos mėsą supjaustyti stambiais kubeliais, pakepti iki kol paruduos. Į keptuvę suberti pjaustytą svogūną, pomidorų padažą, smulkintas morkas ir toliau kepti apie 5-8 minutes. Vištieną perkelti į indą, sudėti į keturias dalis pjaustytas bulves, užpilti vandeniu, tik kad apsemtų, pabarstyti druska, pipirais, prieskoniais ir troškinti orkaitėje arba ant viryklės. Patiekiant, kepsnį pabarstyti žalumynais.
|
Atsijungęs |
| |
Kipsiuke | Data: Šeštadienis, 2009-05-30, 3:23 PM | Žinutė # 12 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 4038
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| kaimiskai troskinta vistiena vištos 200 g rūkytos šoninės 3 šaukštų miltų 300 ml vištienos sultinio 200 g. pievagrybių šaukšto sviesto maltų pipirų druskos Receptas: Šoninę supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite iki aukso spalvos. Atsiradusiuose riebaluose apkepkite į 8 dalis padalyta ir miltų, druskos bei pipirų mišinyje apvoliotą vištą. Stambiai supjaustytus pievagrybius patroškinkite svieste ir kartu su šonine dėkite prie vištos gabalėlių. Apliekite viską sultiniu ir patroškinkite 30-40 minučių. Tiekite su keptomis bilvėmis. Skanaus!
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:19 PM | Žinutė # 13 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| VERŠIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS 500 g veršienos liemeninės 2 šaukštai aliejaus druskos, juodųjų pipirų 1/8 l baltojo vyno 1/8 l kepsnio sulčių 1 šaukštelis sojų padažo 1/4 l mėsos sultinio 1 lauro lapelis 1 raudona saldžioji paprika 1 poras 1 žiedinis kopūstas 2 šaukštai sviesto Kaip gaminti? Mėsą supjaustyti 2 cm storio gabalėliais, porcijomis dėti į įkaitintą aliejų, apkepti iš visų pusių ir perdėti į puodą. Į keptuve likusias riebalus supilti vyną, išmaišyti, supilti kito kepsnio sultis, sojų padažą, sultinį, įdėti lauro lapelį ir užvirinti. Sudėti apkepintą mėsą, pasūdyti ir troškinti uždengtame keptuve. Daržoves nuvalyti ir nulauti. Porą supjaustyti plonais žiedeliais, papriką - mažais kubeliais. Žiedinį kopūstą išskirstyti žiedynais. Daržoves porcijomis patroškinti su sviestu, kol suminkštės ir suversti į keptuvą su mėsa. Valgį dar 5 minutes patroškinti. Jei reikia, pasūdyti. Patarimas Veršio kremzlinius kaulus apkepti ir virti su kitais priedais. Tada į troškinį nereikės pilti kepsnio sultis.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:21 PM | Žinutė # 14 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PUPELIŲ TROŠKINYS SU MĖSA [b]Ingredientai:[/b] 500 g baltųjų pupelių žalumynų (čiobrelių, daržinių dašių, petražolių, lauro lapelis) 3 svogūnai 2 česnako skiltelės 300 g morkų 300 g rūkytos nugarinės 2 šaukštai aliejaus 850 ml savo sultyse konservuotų pomidorų (be odelės) 200 g dešros druskos ir baltųjų pipirų 1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų 60 g džiūvėsėlių 20 g sviesto Kaip gaminti? Pupeles suberti į prikaistuvįm užpilti 1 1/2 l vandens, užvirinti, nukelti nuo viryklės ir valandai palikti, kad išbrinktų. Sudėti žalumynus ir virti dar 1 1/2 valandos. Nuluptas morkas, svogūnus ir česnaką supjaustyti kubeliais. Keptuve įkaitinti aliejų, suversti 2 cm storio gabalėliais supjaustytą nugarinę ir greitai apkepinti. Suversti supjaustytas daržoves ir patroškinti, kol suminkštės. Sudėti pomidorus ir supilti pomidorų sunką. Keptuvą uždengti dangčiu ir virti , kol suminkštės. Dešrą supjaustyti griežinėliais, šiek tiek pakeptinti, suversti į keptuvą su mėsa bei daržovėmis ir pagardinti prieskoniais. Išvirusias pupeles nuvarvinti siete, išimti žalumynus. Pupeles su mėsa, dešra ir daržovėmis suversti į kepimo formą. Apkepą apibarstyti džiūvėsėliais, apdėti sviesto gabaliukais. Apkepti orkaitėje.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:23 PM | Žinutė # 15 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| DARŽOVĖS SU KUKULIAIS Ingredientai: 1 žiedinis kopūstas 300 g žaliųjų žirnelių 400 ml indelis konservuotų morkų 2 šaukštai sviesto 250 g maltos jautienos 1 kiaušinis 1 šaukštas džiūvėsėlių druskos ir pipirų 2 šaukštai aliejaus 8 mažos dešrelės 2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių Kaip gaminti? Nupjaustyti žiedinio kopūsto lapus. Kopūstą suskirstyti žiedynais, sudėti į verdantį vandenį ir šiek tiek pavirinti. Suberti žirnelius, kai vanduo dėl užvirs, daržoves suversti į sietelį ir nuvarvinti. Konservuotų morkų sunką pagardinti sviestu ir pakaitinti. Į maltą mėsą įmušti kiaušinį, suberti džiūvėsėlius, pagardinti druska ir pipirais, gerai išminkyti ir padaryti mažus kukuliukus. Kukuliukus pakepinti su aliejumi iš visų pusių. Sudėti dešreles ir dar pakepinti 3 minutes. Ankščiau paruoštas daržoves sudėti į morkų sunkos bei sviesto padažą ir troškinti pridengtame keptuve. Suversti pakepintus kukuliukus bei dešreles ir dar šiek tiek kartu patroškinti. Patiekti apibarstytais smulkiai kapotomis petražolėmis.
|
Atsijungęs |
| |