Trečiadienis, 2024-04-24, 10:35 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Bulvių patiekalai (dalinamės bulvių patiekalų receptukais)
Bulvių patiekalai
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:16 PM | Žinutė # 16








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Bulvių kepsnys

Ingredientai:

Bulvės, 1 kilogramas
Kiaušiniai, 1 vienetas
Pienas, 2 stiklinės
Druska, 1 šaukštelis
Juodieji pipirai, truputį
Fermentinis sūris, 200 gramų
Česnakai, skiltelė, 1 vienetas
Aliejus, 4 šaukštai

Gaminimas:
Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Į indą su bulvėmis suberkite apie pusę tarkuoto sūrio, įplakite kiaušinį, pieną, druską, pipirus, pertrintą česnaką ir viską gerai išmaišykite. Indą ištepkite sviestu ir supilkite bulvių masę, ant jos paskirstykite likusią sūrio dalį, įsmeikite sviesto gabalėlius. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol bulvės suminkštės ir apskrus.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:17 PM | Žinutė # 17








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Varškės ir bulvių plokštainis

Ingredientai:

Varškė, 300 gramų
Bulvės, 1 kilogramas
Aliejus, truputį
Grietinė, 100 gramų
Druska, pagal skonį
Džiūvėsėliai, truputį

Gaminimas:
Bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, sudedama pertrinta varškė, druska ir viskas sumaišoma. Skarda ištepama aliejumi ar riebalais, išbarstoma džiūvėsėliais ir į ją sukrečiama masė. Kepama orkaitėje. Iškepęs plokštainis supjaustomas, sudedamas į pašildytą pusdubenį ir užpilamas pakaitintu sviestu su grietine (pagal skonį padažas pasūdomas).


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:18 PM | Žinutė # 18








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Bulvių košė su spirgučiais

Ingredientai:

Bulvės, 200 gramų
Kiaulienos lašiniai, 50 gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Druska, pagal skonį
Pienas, 40 gramų

Gaminimas:
Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje, nukošiamos, nugarinamos ir gerai sutrinamos. Į paruoštą bulvių masę pilamas karštas pienas arba virintas karštas vanduo ir išmaišoma. Padažui pakepinkite pajustytus lašinukus su pjaustytais svogūnais. Bulvių košė apipilama su padažu ir patiekiama (padažą galim apatiekti atskirai ar sumaišyti su koše).


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:19 PM | Žinutė # 19








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Tarkuotų bulvių košė

Ingredientai:

Bulvės, 12 vienetų
Vanduo, 900 gramų
Taukai (kiaulių), 1 šaukštas
Svogūnai, 1 vienetas
Druska, truputį

Gaminimas:
Į verdantį pasūdytą vandenį sudedami žalių bulvių tarkiniai ir maišant pavirinama, kol sutirštėja. Tada pridedama taukuose pakepintų svogūnų, druskos ir košė statoma į orkaitę patroškinti.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:22 PM | Žinutė # 20








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Bulviu apkepas su dešra

Ingredientai:
Bulvės,
Dešra, daktariška,
Svogūnai,
Fermentinis sūris,
Grietinėlė, 150 gramų
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį

Gaminimas: Virtos bulvės griežinėliais ir dedamos į indą. Ant viršaus dedama daktariška dešra ir smulkiai svogūnai. Tuomet dar sluoksnis bulvių ir tarkuotas sūris. Viską užpilam 150 g grietinėlės ir dedame į įkaitintą orkaitę. kol grietinėlė užvirs. (Druska ir pipirai pagal skoniskonį)


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:23 PM | Žinutė # 21








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Pigi Bulvių apkepėlė

Ingredientai:
Bulvės,
Pienas apie 300-400ml,
Kiaušiniai,
Aliejus,
Druska, truputį
Prieskoniai, džiovintos žolelės, truputį

Gaminimas: Bulves supjaustome griežinėliais, padruskiname, įpilame aliejų, išmaišome ir į orkaitę. Pakepę 5 min, pilame 200 ml pieno ir dar kepam 20 - 25 min. Kiaušinius išplakame su pienu ir žolelėmis, truputį įberiame druskos, ir visą masę pilame ant bulvių. Pašauname 10 min į orkaitę. Valgome vieną kaip garnyrą. Skanaus.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:25 PM | Žinutė # 22








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Nuo bulvių nestorėjama? Kodėl?

Bulvių patiekalai skanūs, nebrangūs ir greitai paruošiami. Paneigsime mitą, kad juos valgydami priaugsite svorio. Folijoje keptos bulvės arba bulvės su moliūgais? Tai išgirdus varva seilės. Be to, bulvės stangrina odą, stiprina nervus. Valgydami bulvių patiekalų tikrai nepriaugsite svorio, nes jie turi nedaug kalorijų.
Bulvėse esantys angliavandeniai pasotina ilgam, nes jie užtikrina pastovų cukraus kiekį kraujyje.
100 gbulvių turi apie 75 kcal. Bulves sudaro 80 proc. vandens ir apie 2 proc. vertingų baltymų. Pakanka suvalgyti 150 g bulvių ir mūsų organizmas gauna reikalingų aminorūgščių.
Bulvėse yra vertingų mineralinių medžiagų – kalio, šalinančio skysčius iš organizmo, kalcio, magnio, geležies, vitamino C, stangrinančio audinius, ir vitamino B, stiprinančio nervus. Ypač daug gyvybiškai svarbių medžiagų išlieka folijoje su lupenomis keptose bulvėse, kurios išbrinksta virškinamajame trakte ir gerina maisto virškinimą.

Tikėkimės, visi, prieš vasarą besilaikantys dietos, bulvių valgyti nebebijos ir išmėgins siūlomus kelis bulvių patiekalų receptus:

Balandėliai su bulvėmis
5 bulvės, 2 svogūnai, pusė stiklinės grietinės, šlakelis pieno, šaukštas miltų,100 g fermentinio sūrio, kopūstas, aliejus, druska, pipirai.

Bulves išvirkite, sugrūskite, gerai išmaišykite su pienu ir pjaustytais bei pakeptais aliejuje svogūnais. Šio įdaro įdėkite į balandėlių vidų ir 10 – 15 minučių troškinkite orkaitėje apibertus tarkuotu sūriu. Skanaus!

Prancūziškai keptos bulvės
Sepnynias vidutines bulves išvirkite ir karštas sumalkite mėsmale. Suplakite du kiaušinius, įpilkite po du šaukštus vandens, krakmolo, aliejaus, pieno, pasūdykite, įberkite daug pipirų, sukrėskie į bulvių masę ir išminkykite. Šią tešlą dėkite šaukšteliu į aliejų ir kepkite, kol pagels.

Daržovių vyniotinis
Išvirkite neluptas bulves, užminkykite tąsią tešlą. Galite įberti miltų. Sutarkuokite morką, salierą, smulkiai supjaustytą kopūstą, griežinėliais supjaustytą svogūną pakepkite aliejuje. Visas daržoves sukrėskite į puodą ir patroškinkite. Baigdami troškinti įpilkite pomidorų padažo, paskaninkite prieskoniais. Troškinys turi būti tirštas. Bulvių tešlą iškočiokite, uždėkite sluoksnį troškinio, suvyniokite ir kepkite orkaitėje, kol pagels.


Atsijungęs
virginijakData: Antradienis, 2011-03-29, 1:13 PM | Žinutė # 23








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Bulvinė pica (arba patiekalas " išluok likučius iš šaldytuvo") juokas :

Padui:apie 8 virtos bulvės (didesnės), 1 kiaušinis, šlakelis pieno ar rūgpienio, miltų tiek kad tešla nebūtų kieta, druskos.
įdarui: 1 cukinija (mažytė), 1 paprika, 2 didoki svogūnai, 2 sardelės, trys šaukštai tomato.
Bulves sumalti ir iš visų padui skirtų komponentų išmaišyt tešlą, iškloti ja ant aliejumi ištepto atsparaus karščiui indo dugno ir sienelių.
svogūną supjaustyti ir pakepti, kartu su susmulkinta dešrele, dėti ant pado, cukinijas ir papriką susmulkinti ir pakepti aliejuje, pabaigoje įdėti truputį tomato, sudėti ant viršaus. Viską pašauti pusvalandžiui į orkaitę.
Įdarui galima naudoti viską ką mėgstate, nebūtinai šiuos produktus kuriuos surašiau, šis patiekalas labai gerai kai reikia sunaudoti įvairius likučius iš šaldytuvo...


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
virginijakData: Trečiadienis, 2011-03-30, 2:26 PM | Žinutė # 24








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą
Bulvinis vyniotinis

tešlai: 8 virtos bulvės (sumaltos|), 2 kiaušiniai, šaukštas grietinės, miltų kad tešla nebūtų labai kieta, druskos.
įdarui:2 sardelės, 2 svogūnai, 1 virta morka
džiuvesėlių, aliejaus
sardeles sumalti, pakepinti su susmulkintais svogūnais, morką sutarkuoti burokine trintuve
iš tešlai skirtų produktų sumaišyti tešlą ir ant folijos lapo, ant kurios pabarstyta džiuvesėlių aliejuotom rankom suformuoti keturkampį lakštą, tada ant jo viršaus tolygiai paskirstant sudėti tarkuotas morkas, ir sardelių- svogūnų padažą. Atsargiai, pasinaudojant aliminio folija susukti į ritinėlį, perkelti į aliejumi pateptą kepimo indą ir pašauti geram pusvalandžiui į 200 laipsnių orkaitę.
Skanaus...


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
]
Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Bulvių patiekalai (dalinamės bulvių patiekalų receptukais)
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024