Antradienis, 2021-10-26, 4:26 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Bulvių patiekalai (dalinamės bulvių patiekalų receptukais)
Bulvių patiekalai
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 11:51 AM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
PASIDALINKIME ĮVAIRIAIS RECEPTUKAIS IŠ BULVIŲ



Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 11:52 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Bulviniai kukuliai su sūriu

INGREDIENTAI:

6-7 virtos bulvės;
25 g sviesto arba margarino;
1 kiaušinis;
½-¾ stiklinės miltų;
Druskos;
300 g fermentinio sūrio.

GAMINIMAS:
Karštas bulves sumalame mėsmale. Į bulvių masę įdedame sviesto arba margarino, įmušame kiaušinį, paskaniname druska ir gerai išmaišome. Suberiame miltus. Iš paruoštos tešlos formuojame kukulius, į jų vidų įdedami po kubelį fermentinio sūrio. Kukulius verdame pasūdytame vandenyje. Patiekiame su grietine.

Bulvių patiekalas paruoštas!


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 11:59 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Bulviniai blynai su mėsos padažu

INGREDIENTAI:

Blynams:

800 g bulvių;
100 g svogūnų;
1 kiaušinis;
2 valg. š. miltų;
Druskos;
Aliejaus kepimui.

Padažui:

300 g jautienos faršo;
100 g svogūnų;
2 susmulkintos česnako skiltelės;
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse;
2 valg. š. grietinės;
2 valg. š. aliejaus;
prieskonių.

GAMINIMAS:
Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną nulupti, sutarkuoti ir supilti į bulvių masę. Sudėti miltus, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir viską gerai išmaišyti. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti blynus.

Padažui svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Faršą kepti keptuvėje apie 10 min., po to sudėti svogūną ir kepti dar 3 min. Tada sudėti prieskonius, česnaką ir pomidorus kartu su skysčiu. Išmaišyti ir 20 min. troškinti. Pabaigus sudėti grietinę, petražoles ir viską išmaišius patiekti su blynais.

--------------------------------------------------------------------------------


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:01 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
BULVIŲ KOTLETAI

Ingredientai:
1,2 kg bulvių
2 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
3 šaukštai miltų
2 šaukštai sviesto
žiupsnelis muskato riešuto
druska, pipirai
Paniravimui:
sezamo sėklų
Kepimui aliejaus

Gaminimas:
Bulves nuplauti ir išvirti su lupinomis. Po to aplupti ir sumalti. Į bulvių masę sudėti miltus, kiaušinį ir sviestą. Paskaninti druska, pipirais, muskato riešutu ir gerai išmaišyti. Iš masės suformuoti kotletus, apvolioti sezamo sėklose ir kepti aliejuje, kol gražiai pageltonuos.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:02 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
BULVIŲ KROKETAI

Ingredientai:
1,2 kg bulvių
2 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
3 šaukštai miltų
2 šaukštai sviesto
žiupsnelis muskato riešuto
druska, pipirai
sezamo sėklos,
kepimui aliejus

Gaminimas:
Bulves nuplauti ir išvirti su lupenomis. Vėliau sumalti. Į bulvių masę sudėti miltus, kiaušinį ir sviestą. Paskaninti druska, pipirais, muskato riešutu ir gerai išmaišyti. Iš masės suformuoti kotletus, apvolioti sezamo sėklose ir kepti aliejuje, kol gražiai paskrus.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:03 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
PUSŠILKINIAI KUKULIAI

Ingredientai:
6 bulvės
1 stiklinė krakmolo
1 kiaušinis
2 svogūnai
2 šaukštai sviesto
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai džiūvėsėlių
druskos

Gaminimas:
Bulves nuplauname ir verdame nenuluptas. Išvirusias bulves nulupame ir sumalame mėsmale, suberiame krakmolą, įmušame kiaušinį, pasūdome viską gerai suminkome ir formuojame kukulius. Jie įdaromi smulkiai supjaustytais svieste pakepintais svogūnais. Verdami pasūdytame vandenyje 10-15 minučių. Paskui išgriebiami ir tiekiami su svieste pakepintais pyrago džiūvėsėliais bei grietine: svieste pakepiname pyrago džiūvėsėlius, įpilame grietinės ir dar truputi pakaitiname.
Valgoma pusryčiams, pietums.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:04 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
BULVINIAI RAGELIAI

Ingredientai:
1 kg virtų bulvių
150 g virto kumpio
2 kiaušiniai
3 šaukštai krakmolo
druska
pipirai
muskato
Įdarui:
150 g fermentinio sūrio
1 kiaušinis
petražolių

Gaminimas: Virtas bulves sumalame, o kumpį labai smulkiai supjaustome. Įberiame krakmolą, įmušame kiaušinius, paskaniname prieskoniais ir gerai išminkome.
Iš šios masės suformuojame ragelius, įspaudžiame juose duobutes ir į jas pridedame fermentinio sūrio, sumaišyto su kiaušiniu bei petražolėmis.
Ragelius sudedame į aliejumi pateptą skardą ir kepame orkaitėje, kol išsilydo sūris, o rageliai gražiai pagelsta.
Patiekiame su majonezo padažu, puošiame virtu kumpiu ir alyvomis.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:06 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
PIKANTIŠKOS BULVĖS

0,5kg bulvių
8 šaukštai tarkuoto sūrio
1 stiklinė pieno
2 kiaušiniai
žiupsnelis muskato riešuto
druskos, pipirų
žalumynų

Išplakite kiaušinius, supilkite į juos pieną ir vėl išplakite. Tada įdėkite 5 šaukštus tarkuoto sūrio ir muskato riešuto, pasūdykite ir papipirinkite. Nuskustas bulves supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti į kepimo formą ar keptuvę, prieš tai ją sutepti sviestu. Sudėtas bulves užpilti gautu skysčiu ir ant viršaus užbarstyti likusiu sūriu. Dedame į orkaite ir kepame. Prieš patiekiant papuošiame žalumynais.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:07 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Bulvės, keptos su kmynais ir česnaku

4 porcijoms reikės:
1kg bulvių,
3 šaukštų aliejaus,
šaukšto kmynų,
druskos, granuliuoto česnako.

Bulves gerai nušveiskite šepetėliu, išdžiovinkite ir supjaustykite ketvertukais. Sudėkite į dubenėlį, užpilkite aliejumi, pabarstykite druska, šaukšteliu granuliuoto česnako ir kmynais. Bulves gerai sumaišykite ir sudėkite į formą. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite apie val. vartydama, kad nepridegtų.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:09 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
BULVINIAI BLYNAI SU DEŠRELĖM

Ingredientai:

Bulvės, 1 kilogramas
Pienas, 0.5 stiklinės
Kiaušiniai, 1 vienetas
Dešrelės, 6 vienetai
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį
Aliejus

Gaminimas: Nuskutus ir sutarkavus bulves įpilti pusę stiklinės pieno, įdėti prieskonius, kiaušinį. Dešreles supjaustyti griežinėliais. Kepti blynus: įdėjus vieną sluoksnį tarkių uždėti dešrelių ir ant viršaus vėl tarkių ir kepti.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:10 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
BULVINIAI BLYNELIAI SU LAŠIŠA

Ingredientai:

Bulvės, 5 vienetai
Kiaušiniai, 1 vienetas
Druska
Aliejus, kepimui
Lydytas sūris
Lašiša

Gaminimas: Bulves sutarkuojame smulkia tarka, dedame kiaušinį, druskos ir gerai išmaišome. Jei atsiranda daug skysčio, jį nupilame. Kepame mažus blynelius. Gerai atvėsiname. Ant blynelių dedame tepamo sūrio ir puošiame lašiša.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:11 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
MĖSA IR SŪRIU ĮDARYTOS BULVĖS

8 didelės bulvės
150gr.maltos mėsos
30gr.lašinių
5 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio
3 šaukštai grietinėlės
2 šaukštai aliejaus
svogūnas,skiltelė česnako,paprika,maltų pipirų,bazilikų,kmynų,druskos.

Bulves išvirkite su lupenomis.Lašinius,papriką,svogūną ir česnaką susmulkinkkite.Apkepkite iš pradžių lašinukus,tada sudėkite maltą mėsą,po keliu minučių-daržoves,prieskonius ir kepkite 5-7min.Nuluptas bulves perpjaukite pusiau,šaukšteliu išskobkite vidų,sumaišykite jį su puse sūrio,greitinėle ir keptu faršu.Dėkite šio įdaro į bulves,viršų pabarstykite likusiu sūriu.Įdarytas bulves dėliokite į gausiai riebalais išteptą skardą ir 15min.kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:12 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
BULVIŲ VĖDARAI

Ingredientai:
12 bulvių
20 g lašinukų
2 svogūnai
0,5 šaukštelio mairūno (Kvapusis mairūnas)
2-3 kiaulės žarnos
druskos

Gaminimas:
Įdarui nuskustas bulves sutarkuoti.
Lašinukus smulkiai supjaustyti, pakepinti su svogūnais ir supilti į tarkius, sudėjus mairūną, druską, viską išmaišyti.
Žarnas gerai išvalyti, ištrinti druska su česnaku, išplauti ir nekietai prikimšti įdaro.
Skardą patepti riebalais, įpilti truputį vandens ir laisvai sudėti vėdarus.
Kepti karštoje orkaitėje 10-15 min.
Vėdarus keliose vietose subadyti adata, kad netrūkinėtų.
Retkarčiais palaistyti riebalais, jei reikia, apversti.
Patiekti su spirgučiais.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:13 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Bulvių apkepas

Ingredientai:

Bulvės, 7 vienetai
Kiaušiniai, 2 vienetai
Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
Kiauliena, 300 gramų
Kiaulienos lašiniai, 100 gramų
Svogūnai, 2 vienetai
Soda, 0.5 šaukštelio
Juodieji pipirai, pagal skonį
Druska, pagal skonį

Gaminimas:
Bulvės sutarkuojamos, svogūnai smulkiai sukapojami, kiauliena supjaustoma smulkiais gabaliukais, apkepinama kartu su susmulkintais lašinukais, suberiama soda, miltai ir viskas sumaišoma. Masė supilama į skardą ir kepama orkaitėje. Valgoma su sviestu.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:14 PM | Žinutė # 15








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Kugelis

Ingredientai:

Bulvės, 1 kilogramas
Kiaušiniai, 1 vienetas
Svogūnai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, 2 šaukštai
Kiaulienos lašiniai, švieži, 50 gramų
Pienas, 100 gramų
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį

Gaminimas:
Bulves nuskuskite, sutarkuokite, užplikykite verdančiu pienu. Smulkiai supjaustytus lašinukus ir svogūną pakepinkite. Viską sudėkite į tarkius ir gerai išmaišykite. Skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiuvėsėliais ir supilkite paruoštą masę. Kugelį kepkite karštoje orkaitėje.
Valgyti su lašinukais, paspirgintais su svogūnu ir grietine.


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Bulvių patiekalai (dalinamės bulvių patiekalų receptukais)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2021