Bulvių patiekalai
|
|
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:16 PM | Žinutė # 16 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Bulvių kepsnys Ingredientai: Bulvės, 1 kilogramas Kiaušiniai, 1 vienetas Pienas, 2 stiklinės Druska, 1 šaukštelis Juodieji pipirai, truputį Fermentinis sūris, 200 gramų Česnakai, skiltelė, 1 vienetas Aliejus, 4 šaukštai Gaminimas: Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Į indą su bulvėmis suberkite apie pusę tarkuoto sūrio, įplakite kiaušinį, pieną, druską, pipirus, pertrintą česnaką ir viską gerai išmaišykite. Indą ištepkite sviestu ir supilkite bulvių masę, ant jos paskirstykite likusią sūrio dalį, įsmeikite sviesto gabalėlius. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol bulvės suminkštės ir apskrus.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:17 PM | Žinutė # 17 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Varškės ir bulvių plokštainis Ingredientai: Varškė, 300 gramų Bulvės, 1 kilogramas Aliejus, truputį Grietinė, 100 gramų Druska, pagal skonį Džiūvėsėliai, truputį Gaminimas: Bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, sudedama pertrinta varškė, druska ir viskas sumaišoma. Skarda ištepama aliejumi ar riebalais, išbarstoma džiūvėsėliais ir į ją sukrečiama masė. Kepama orkaitėje. Iškepęs plokštainis supjaustomas, sudedamas į pašildytą pusdubenį ir užpilamas pakaitintu sviestu su grietine (pagal skonį padažas pasūdomas).
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:18 PM | Žinutė # 18 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Bulvių košė su spirgučiais Ingredientai: Bulvės, 200 gramų Kiaulienos lašiniai, 50 gramų Svogūnai, 1 vienetas Druska, pagal skonį Pienas, 40 gramų Gaminimas: Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje, nukošiamos, nugarinamos ir gerai sutrinamos. Į paruoštą bulvių masę pilamas karštas pienas arba virintas karštas vanduo ir išmaišoma. Padažui pakepinkite pajustytus lašinukus su pjaustytais svogūnais. Bulvių košė apipilama su padažu ir patiekiama (padažą galim apatiekti atskirai ar sumaišyti su koše).
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:19 PM | Žinutė # 19 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Tarkuotų bulvių košė Ingredientai: Bulvės, 12 vienetų Vanduo, 900 gramų Taukai (kiaulių), 1 šaukštas Svogūnai, 1 vienetas Druska, truputį Gaminimas: Į verdantį pasūdytą vandenį sudedami žalių bulvių tarkiniai ir maišant pavirinama, kol sutirštėja. Tada pridedama taukuose pakepintų svogūnų, druskos ir košė statoma į orkaitę patroškinti.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:22 PM | Žinutė # 20 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Bulviu apkepas su dešra Ingredientai: Bulvės, Dešra, daktariška, Svogūnai, Fermentinis sūris, Grietinėlė, 150 gramų Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį Gaminimas: Virtos bulvės griežinėliais ir dedamos į indą. Ant viršaus dedama daktariška dešra ir smulkiai svogūnai. Tuomet dar sluoksnis bulvių ir tarkuotas sūris. Viską užpilam 150 g grietinėlės ir dedame į įkaitintą orkaitę. kol grietinėlė užvirs. (Druska ir pipirai pagal skoniskonį)
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:23 PM | Žinutė # 21 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Pigi Bulvių apkepėlė Ingredientai: Bulvės, Pienas apie 300-400ml, Kiaušiniai, Aliejus, Druska, truputį Prieskoniai, džiovintos žolelės, truputį Gaminimas: Bulves supjaustome griežinėliais, padruskiname, įpilame aliejų, išmaišome ir į orkaitę. Pakepę 5 min, pilame 200 ml pieno ir dar kepam 20 - 25 min. Kiaušinius išplakame su pienu ir žolelėmis, truputį įberiame druskos, ir visą masę pilame ant bulvių. Pašauname 10 min į orkaitę. Valgome vieną kaip garnyrą. Skanaus.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 12:25 PM | Žinutė # 22 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Nuo bulvių nestorėjama? Kodėl? Bulvių patiekalai skanūs, nebrangūs ir greitai paruošiami. Paneigsime mitą, kad juos valgydami priaugsite svorio. Folijoje keptos bulvės arba bulvės su moliūgais? Tai išgirdus varva seilės. Be to, bulvės stangrina odą, stiprina nervus. Valgydami bulvių patiekalų tikrai nepriaugsite svorio, nes jie turi nedaug kalorijų. Bulvėse esantys angliavandeniai pasotina ilgam, nes jie užtikrina pastovų cukraus kiekį kraujyje. 100 gbulvių turi apie 75 kcal. Bulves sudaro 80 proc. vandens ir apie 2 proc. vertingų baltymų. Pakanka suvalgyti 150 g bulvių ir mūsų organizmas gauna reikalingų aminorūgščių. Bulvėse yra vertingų mineralinių medžiagų – kalio, šalinančio skysčius iš organizmo, kalcio, magnio, geležies, vitamino C, stangrinančio audinius, ir vitamino B, stiprinančio nervus. Ypač daug gyvybiškai svarbių medžiagų išlieka folijoje su lupenomis keptose bulvėse, kurios išbrinksta virškinamajame trakte ir gerina maisto virškinimą. Tikėkimės, visi, prieš vasarą besilaikantys dietos, bulvių valgyti nebebijos ir išmėgins siūlomus kelis bulvių patiekalų receptus: Balandėliai su bulvėmis 5 bulvės, 2 svogūnai, pusė stiklinės grietinės, šlakelis pieno, šaukštas miltų,100 g fermentinio sūrio, kopūstas, aliejus, druska, pipirai. Bulves išvirkite, sugrūskite, gerai išmaišykite su pienu ir pjaustytais bei pakeptais aliejuje svogūnais. Šio įdaro įdėkite į balandėlių vidų ir 10 – 15 minučių troškinkite orkaitėje apibertus tarkuotu sūriu. Skanaus! Prancūziškai keptos bulvės Sepnynias vidutines bulves išvirkite ir karštas sumalkite mėsmale. Suplakite du kiaušinius, įpilkite po du šaukštus vandens, krakmolo, aliejaus, pieno, pasūdykite, įberkite daug pipirų, sukrėskie į bulvių masę ir išminkykite. Šią tešlą dėkite šaukšteliu į aliejų ir kepkite, kol pagels. Daržovių vyniotinis Išvirkite neluptas bulves, užminkykite tąsią tešlą. Galite įberti miltų. Sutarkuokite morką, salierą, smulkiai supjaustytą kopūstą, griežinėliais supjaustytą svogūną pakepkite aliejuje. Visas daržoves sukrėskite į puodą ir patroškinkite. Baigdami troškinti įpilkite pomidorų padažo, paskaninkite prieskoniais. Troškinys turi būti tirštas. Bulvių tešlą iškočiokite, uždėkite sluoksnį troškinio, suvyniokite ir kepkite orkaitėje, kol pagels.
|
Atsijungęs |
| |
virginijak | Data: Antradienis, 2011-03-29, 1:13 PM | Žinutė # 23 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Bulvinė pica (arba patiekalas " išluok likučius iš šaldytuvo") : Padui:apie 8 virtos bulvės (didesnės), 1 kiaušinis, šlakelis pieno ar rūgpienio, miltų tiek kad tešla nebūtų kieta, druskos. įdarui: 1 cukinija (mažytė), 1 paprika, 2 didoki svogūnai, 2 sardelės, trys šaukštai tomato. Bulves sumalti ir iš visų padui skirtų komponentų išmaišyt tešlą, iškloti ja ant aliejumi ištepto atsparaus karščiui indo dugno ir sienelių. svogūną supjaustyti ir pakepti, kartu su susmulkinta dešrele, dėti ant pado, cukinijas ir papriką susmulkinti ir pakepti aliejuje, pabaigoje įdėti truputį tomato, sudėti ant viršaus. Viską pašauti pusvalandžiui į orkaitę. Įdarui galima naudoti viską ką mėgstate, nebūtinai šiuos produktus kuriuos surašiau, šis patiekalas labai gerai kai reikia sunaudoti įvairius likučius iš šaldytuvo...
Pagalba naujokams ir ne tik čia Forumo taisyklės ir ne tik čia ] Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
|
Atsijungęs |
| |
virginijak | Data: Trečiadienis, 2011-03-30, 2:26 PM | Žinutė # 24 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 8213
Apdovanojimai: 63
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Bulvinis vyniotinis tešlai: 8 virtos bulvės (sumaltos|), 2 kiaušiniai, šaukštas grietinės, miltų kad tešla nebūtų labai kieta, druskos. įdarui:2 sardelės, 2 svogūnai, 1 virta morka džiuvesėlių, aliejaus sardeles sumalti, pakepinti su susmulkintais svogūnais, morką sutarkuoti burokine trintuve iš tešlai skirtų produktų sumaišyti tešlą ir ant folijos lapo, ant kurios pabarstyta džiuvesėlių aliejuotom rankom suformuoti keturkampį lakštą, tada ant jo viršaus tolygiai paskirstant sudėti tarkuotas morkas, ir sardelių- svogūnų padažą. Atsargiai, pasinaudojant aliminio folija susukti į ritinėlį, perkelti į aliejumi pateptą kepimo indą ir pašauti geram pusvalandžiui į 200 laipsnių orkaitę. Skanaus...
Pagalba naujokams ir ne tik čia Forumo taisyklės ir ne tik čia ] Visų darbelių atskiros detalės ir fonai paimti iš http://forum.materinstvo.ru/index.php?showforum=223 http://www.forum.fotowedding.ru/, http: / / lenagold.ru, http://photoshablon.ru/, http://allday.ru/, https://www.google.lt/imghp?hl=lt&tab=wi Nuoširdus ačiū Jų visų kūrėjams
|
Atsijungęs |
| |