Padažai karštiems patiekalams
|
|
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:27 PM | Žinutė # 1 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PASIDALINKIME PADAŽŲ RECEPTAIS KURIE TINKA PRIE KARŠTŲ PATIEKALŲ
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:28 PM | Žinutė # 2 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Svogūnų padažas Sudėtis: 2 šaukštai giretinės, 2 šaukštai sviesto, 1 svogūnas, 2 šaukštai miltų, 0,5 l vandens, druska, svogūnų laiškai. Ištirpintame svieste pakepinti supjaustytą svogūną, kol pasidarys šviesiai geltonas, suberti miltus ir dar kepinti, kol miltai pagels. Tada maišant supilti skystį ir keletą minučių virinti. Pagamintą padažą pasūdyti, pridėti grietinės, supjaustytų svogūnų laiškų. Padažas tinka prie jautienos, avienos valgių ir valgių iš faršo. --------------------------------------------------------------------------------
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:30 PM | Žinutė # 3 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Pomidorų padažas grilio patiekalams INGREDIENTAI: 1 puodelis alyvuogių aliejaus, 0,5 puodelio švelnaus vynuogių acto, 2-3 pomidorai, 1 agurkas, garstyčių miltelių, cukrus, druską, baltieji pipirai. GAMINIMAS: Gerai sumaišoma 1 puodelis alyvuogių aliejaus, 1/2 puodelio švelnaus vynuogių acto, 2-3 nuplikyti karštu vandeniu, nuvarvinti ir smulkiai supjaustyti pomidorai, 1 labai smulkiai supjaustytas agurkas, garstyčių ant peilio galo, daug cukraus, truputis druskos ir baltųjų pipirų.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:30 PM | Žinutė # 4 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Pomidorų ir majonezo padažas INGREDIENTAI: 100 g. pomidorų padažo, 100-120 g. majonezo, 1-2 skiltelės česnako. GAMINIMAS: Pomidorų padažą ir majonezą sudėkite į padažinę, ar nedidelį dubenelį ir sumaišykite, kad pasidarytų vietisa masė. Taip pat smulkiai supjaustykite česnako skilteles. Čia tiesiog paprasta ir greita. Tinka prie karbonadų, suktinukų, kepsnių ir šiaip prie mėsos gaminių.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:31 PM | Žinutė # 5 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kario padažas INGREDIENTAI: alyvuogių aliejus, sviestas, 2-3 obuoliai, vienas didelis svogūnas, 1-2 skiltelės česnako, 1 šaukštelis kario, 1 stiklinė balto vyno, 0,5 šaukštelio krakmolo, prieskoniai sriubai, cukrus, ananasų sultys, tiršta grietinė. GAMINIMAS: Alyvų aliejuje ir svieste patroškinama 2-3 nuskusti ir plonai supjaustyti obuoliai, 1 didelis smulkiai supjaustytas svogūnas, 1-2 sumaigytos česnako skiltelės ir arbatinis šaukštelis kario prieskonių. Po to įpilama stiklinė balto vyno, padažas sutirštinamas 1 nubrauktu arbatiniu šaukšteliu atskiesto kukurūzų krakmolo ir padažas užverdamas. Po to padažas ištrinamas per sietelį ir pagardinamas prieskoniais sriubai, druska ir trupučiu cukraus ir ananasų sultimis ir tiršta grietine; Padažas turi būti tirštokas ir gražiai geltonos spalvos. Curry padažas puikiai tinka su paukštiena, kepsniais ir žuvies patiekalais.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:32 PM | Žinutė # 6 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Maltos mėsos padažas makaronams INGREDIENTAI: 300 g maltos mėsos, svogūnas; 1-2 š. aliejaus; indelis konservuotų pomidorų; prieskoniai; druskos; skiltelė česnako; vandens. GAMINIMAS: Mėsą pakepinti aliejuje kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu. Įdėti supjaustytus pomidorus, česnaką, prieskonius, įpilti vandens. Troškinti ant silpnos ugnies 10-15 min.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:33 PM | Žinutė # 7 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Padažas su raugintais agurkais INGREDIENTAI: Svogūnų padažo, 1 nedidelis raugintas agurkas, 1 šaukštas pomidorų tyrės, marinuotas ankštinis pipiras, truputis garstyčių arba krienų. GAMINIMAS: Pomidorų tyrę troškinti kartu su svogūnais. Kiek patroškinus, sudėti nuluptą smulkiai supjaustytą raugintą agurką ir ankštinį pipirą. Pagamintą padažą pagardinti garstyčiomis ir tarkuotais krienais. Patiekti prie virtos kiaulienos, avienos ir jautienos.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:34 PM | Žinutė # 8 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Padažas keptiems koldūnams Reik: 1 šaukštas grietinės 2 šaukštai majonezo pundelis svogūnų laiškų pundelis krapų gabaliukas sūrio Daryti: Iškeptus koldūnus sudėjus į dubenį būtinai uždengti leisti atvėst sutarkuoti sūri,sudėti svogūnus su krapais grietine,majoneza viska sumaišyt ir i mikrobange.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:35 PM | Žinutė # 9 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| MAJONEZO PADAŽAS SU POMIDORAIS IR SALDŽIOSIOMIS PAPRIKOMIS Ingredientai: 3 stiklinės majonezo stiklinė pomidorų tyrės 100 g saldžiųjų paprikų šaukštas aštraus pomidorų padažo druskos Kaip gaminti? Paprikas perpjaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Pomidorų tyrę užvirinkite, atvėsusią gerai išmaišykite su majonezu, sudėkite pomidorų padažą, paprikas. Pasūdykite ir dar kartą
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:36 PM | Žinutė # 10 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| GRYBŲ PADAŽAS Ingredientai: 20 g džiovintų baravykų 400 g pievagrybių 100 g rūkytos šoninės svogūnas 150 ml sauso raudonojo vyno 2 šaukštai pomidorų padažo šaukštas sviesto stiklinė mėsos sultinio šaukštas krakmolo ryšelis bazilikų druskos maltų pipirų paprikos žiupsnelis tarkuoto muskato Kaip gaminti? Šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir paspirginkite su sviestu. Po kelių minučių suberkite susmulkintus svogūnus ir kepkite, kol jie taps skaidrūs. Berkite plonomis skiltelėmis suraikytus pievagrybius ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol išgaruos visas skystis. Galiausiai suberkite sutrintus džiovintus grybus, krėskite pomidorų padažą. Supilkite sultinį ir vyną, du šaukštus sultinio atsidėkite išleisti krakmolui. Padažą virkite neuždengtą, kol skysčio sumažės perpus. Krakmolą išleiskite atidėtame sultinyje, supilkite į padažą ir pavirkite dar kelias minutes, kol jis sutirštės. Gardinkite prieskoniais, smulkintais bazilikais.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:37 PM | Žinutė # 11 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Padažiukas su džiūvėsėliais 2 šaukštai sviesto 2-3 šaukštai džiūvėsėlių Sultinys Grietinė Išlydyti sviestą keptuvėje, suberti džiūvėsėlius, pakepinti, kol džiūvėsėliai paruduoja, tada užpilti sultiniu, maišant dar pakaitinti truputį, tada įdėti grietinės, priklausomai nuo to kokį padažiuką mėgstate. Dar kartais įdedu pora šaukštų pomidorų padažo
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:38 PM | Žinutė # 12 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Grybų padažas su krienais. 300 - 400 g. virtų grybų, 3 - 4 šaukštai tarkuotų krienų, 1 stiklinė grietinės, druskos, cukraus, acto raba rūgščių sulčių, krapų arba petražolių lapelių, svogūnų laiškų, (1 - 2 kietai virti kiaušiniai). grybus sukapoti arba supjaustyti plonomis juostelėmis, grietinę išplakti su prieskoniais. grybus sumaišyti su krienais bei pagardinta grietine ir apibarstyti kapotais žalumynais. Puošti virto kiaušinio griežinėliais ir žalumynų lapeliais. --------------------------------------------------------------------------------
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:39 PM | Žinutė # 13 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Šaltas grybų padažas. 300 - 400 g. virtų grybų, 1 svogūnas, (1 obuolys), 1,5 stiklinės grietinės, prieskonių (druskos, cukraus, garstyčių, acto), svogūnų laiškų, krapų. grybus, svogūną ir obuolį sukapoti. Į grietinę įdėti prieskonių. Viską sumaišyti ir apibarstyti susmulkintais žalumynais. Padažą patiekti su šaltais užkandžiais arba su karštomis bulvėmis bei kruopų koše.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2011-02-07, 1:41 PM | Žinutė # 14 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Snieguoliukes česnakinis padažas reikia: majonezas ( mes naudojam norfoj pirkta Provansalio majonezas riebumas 67proc, arba maksimoj rusiškas kur riebumas 40 arba 42proc) reikia kuo riebesnio nes padažas skanesnis išspaudžiamas česnakas, jo kiekis priklauso nuo to kokio aštrumo norima. deda dar krapų ir mėtų ( bet nebūtina) gerai suplaka ir kartis įdeda šaukštą grietinės (bet igi nebūtina)
|
Atsijungęs |
| |