Šeštadienis, 2024-11-30, 6:08 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Mišrainių konservavimas
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:27 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kaip konservuojate mišraines žiemai? Pasidalinkite patirtimi ir receptais.
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:28 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Salotos ilgesniam laikymui

INGREDIENTAI:

5 kg kopūstų,
1 kg morkų,
1 kg svogūnų,
500 g paprikos,
500 g cukraus(galima mažiau),
500 ml aliejaus,
250 ml obuolių acto,
5 valg. š. druskos;
žalumynų (krapų, petražolių ir t.t.).

GAMINIMAS:

Kopūstus nuplauname ir smulkiai supjaustome. Morkas nuskutame ir susmulkiname. Svogūną nulupame ir susmulkiname. Papriką perpjauname pusiau, išimame sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustome. Visas daržoves sumaišome. Pagardiname druska ir cukrumi, užpilame aliejumi bei actu ir apibarstome kapotais žalumynais. Viską gerai sumaišome, palaikome 24 val. ir jau galime vartoti, arba laikyti dar ilgiau.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:29 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Pomidorų ir paprikos mišrainė žiemai

INGREDIENTAI:

3 kg pomidorų,
500 g agurkų,
4 paprikos,
1 kg svogūnų,
500 ml aliejaus,
2 valg. š. acto,
2 valg. š. cukraus;
2 valg. š. druskos;
keli lauro lapeliai.

GAMINIMAS:

Dideliame prikaistuvyje ar puode įkaitinti aliejų. Sudėti pjaustytus svogūnus ir virti, kol jie suminkštės. Tuomet sudėti smulkintus agurkus, pavirti 5 min. ir sudėti paprikas. Pavirti dar 5-8 min ir sudėti pomidorus be odelių. Sudėti actą, cukrų druską ir lauro lapelius. Mišrainę sudėti į stiklainius.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:30 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Agurkų mišrainė su perlinėmis kruopomis

INGREDIENTAI:

2 kg agurkų,
1 kg morkų,
1 kg svogūnų,
1 kg pmidorų,
1 kg perlinių kruopų,
200 g acto,
2 valg. š. druskos,
300 g cukraus,
500 ml aliejaus,
truputis pipirų,
prieskonių.

GAMINIMAS:

Svogūnus pjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti ir kartu su svogūnais pakepkite aliejuje. Agurkus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Nuluptus pomidorus supjaustyti griežinėliais.
Perlines kruopas išvirti. Tuomet į jas sudėti visas daržoves, užpilti actu, užberti druska bei cukrumi. Nuolat maišant mišrainę virti 20 - 30 minučių. Jei kruopos sausos, užpilti dvi stiklines vandens. Paruoštą mišrainę sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:30 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Marinuotos daržovių salotos

INGREDIENTAI:

2 kg kopūstų;
2 kg morkų;
2 kg agurkų;
2 kg pomidorų.

Marinatui:

1 l vandens;
1 šaukštas druskos;
1 šaukštas cukraus;
1 arbatinis šaukštelis citrinų rūgšties.

GAMINIMAS:

Susmulkintus kopūstus, agurkus, morkas sumaišome dubenyje, sudedame į 1 litro stiklainius, užpildydami ¾ stiklainio. Į likusią ¼ stiklainio pridedame supjaustytų pomidorų. Užpilame išvirtu ir atvėsintu marinatu. Stiklainius kaitiname 15 min.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:30 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Burokėlių salotos žiemai

INGREDIENTAI:

4 kg virtų burokėlių,
500 g svogūnų,
1,5 kg pomidorų,
500 g paprikos,
200 g česnakų,
1 aštrioji paprika,
60 g druskos,
300 g aliejaus,
½ stiklinės cukraus,
½ stiklinės obuolių acto,
maltų pipirų ir petražolių.

GAMINIMAS:

Į puodą supilame aliejų ir pakaitiname. Dedame supjaustytus svogūnus, papriką, vėliau susmulkintus pomidorus bei išspaustus česnakus. Vėliausiai sudedame sutarkuotus (stambia tarka) burokėlius. Pagardiname cukrumi, druska, pipirais ir petražolėmis. Supilame actą ir kaitinam viską apie 10 min. Paskui išpilstome į karštus stiklainius. Tai puikios salotos žiemą, kai skubame!

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:31 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Marinuotos agurkų salotos su morkomis

INGREDIENTAI:

4 kg agurkų,
3 kg morkų,
400 g svogūnų,
200 g petražolių lapelių,
2 šaukštai cukraus,
3 šaukštai druskos,
5 šaukšteliai citrinų rūgšties.

GAMINIMAS:

Agurkus, morkas, svogūnus ir petražoles smulkiai supjaustyti, sumaišyti su cukrumi, druska bei citrinų rūgštimi ir palaikyti 3 val. Sudėti į 1 l. stiklainius, kuriuos sterilizuoti apie 20 min. Sandariai uždaryti.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:31 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Konservuota mišrainė su pupelėmis

INGREDIENTAI:

1 kg. pomidorų,
0,5 kg. svogūnų,
0,5 kg. morkų,
0,5 kg. paprikos,
1 l. virtų pupelių,
4 valg. šaukštai cukraus,
2 valg. šaukštai druskos,
0,5 l. aliejaus
4 valg. š. pomidorų padažo.

GAMINIMAS:

Morkas sutarkuoti, paprikas ir svogūnus supjaustyti, pomidorus sumalti. Puode su aliejumi pakepinti morkas ir svogūnus, įdėti pomidorų masę ir pupeles. Pamažu sudėti cukrų, druską, pomidorų padažą ir paprikas. Ant silpnos ugnies troškinti 40-45 min.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:31 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Paprikų, morkų ir pomidorų troškinys

INGREDIENTAI:

4 kg paprikų,
2 kg pomidorų,
1,5 kg morkų,
400 g svogūnų,
400 ml aliejaus,
130 ml 9 proc. acto,
300 g cukraus,
4 šaukštai druskos.

GAMINIMAS:

Visas daržoves supjaustykite kubeliais. Morkas pakepkite su aliejumi. Tada daržoves sumaišykite su cukrumi, druska, actu bei aliejumi ir 2 val. laikykite kambario temperatūroje. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Karštą troškinį sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:36 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Gūžiniai kopūstai su daržovėmis

INGREDIENTAI:

1,2 kg gūžinių kopūstų,
1,2 kg pomidorų,
200 g aliejaus,
100 g cukraus,
60 g druskos,
80 g česnako,
200 g saldžiosios paprikos,
200 g petražolių,
½ stiklinės acto (9%).

GAMINIMAS:

Kopūsto galvą nuplaukite, supjaustykite ir apvirkite 4 min pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite. Pomidorus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Į pomidorų tyrę įpilkite actą, aliejų, druską, cukrų, susmulkintus česnakus, petražoles ir pipirus. Viską sudėkite į puodą ir kaitinkite iki užvirimo. Kopūstus sudėkite į pomidorų tyrę. Virkite ant lėtos ugnies apie 10 – 15 min. Karštą masę supilstykite į stiklainius ir iš karto uždenkite metaliniais dangteliais.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:37 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Cukinijų ir svogūnų salotos

INGREDIENTAI:

1,5 kg cukinijų,
2 aitriosios paprikos,
150 g raudonųjų svogūnų.

Marinatui:
440 ml vandens,
125 ml acto (8 proc),
40 g cukraus,
25 g prieskonių konservuotoms daržovėms.

GAMINIMAS:

Cukinijas nuplauti. Pusę jų sutarkuoti stambia tarka, likusias supjaustyti gabaliukais. Paprikas nuplauti ir perpjauti pusiau. Svogūną nulupti ir supjaustyti juostelėmis. Vandenį užvirinti su actu ir cukrumi, įpilti prieskonių ir maišant virti apie 5 min. Į stiklainius sudėti tarkuotas cukinijas, svogūnus, cukinijų gabaliukus, paprikas ir užpilti marinatu. Stiklainius užsukti, sudėti į puodą su vandeniu ir pasterizuoti 90°C temperatūroje 25 min.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:39 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Konservuota kopūstų mišrainė

INGREDIENTAI:

1 kopūsto galva,
2-3 nevirti burokėliai,
1 didelė morka,
2 rūgštūs obuoliai,
kelios česnako skiltelės,
1 stiklinė aliejaus,
1 stiklinė acto,
2 stiklinės vandens,
keli žirneliai pipirų,
0,5 stiklinės cukraus,
1 valg. šaukštai druskos.

GAMINIMAS:

Kopūstą smulkiai supjaustome, kitas daržoves ir obuolius sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome ir sudedame į 3 l stiklainį. Marinatui - užviriname vandenį, supilame actą, druską, cukrų, aliejų, pipirus. Užpilame daržoves stiklainyje šiltu marinatu, atvėsiname ir į šaldytuvą. Valgyti po 3 dienų, kuo ilgiau stovi tuo skanesnė mišrainė. Aš išlaikau apie porą mėnesių.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:39 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Agurkų mišrainė žiemai

INGREDIENTAI:

Agurkų,
svogūnų,
acto arba citrinos,
druskos,
cukraus,
juodųjų ir kvepiačiančiųjų pipirų,
krapų ir lauro lapų.

GAMINIMAS:

Agurkus nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti ( kubeliais, skiltelėmis, nesvarbu). Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Tada sudėti į puodą, pridėti prieskonių, žalumos, išmaišyti ir palikti 12-15 val. Aš palieku nakčiai. Reikėtų laikas nuo laiko pamaišyti. Ryte paragauti, ko trūksta, pridėti, užvirinti ir 3 -5 min patroškinti. Tada sudėti į stiklainiukus ir užsukti. Lygiai taip pat galim air cukinijas ir patisonus, tik prieskonių reikia aštreasnių (paprika, čili, karis).

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:40 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Daržovių mišrainė žiemai

INGREDIENTAI:

1 kg apvirtų šparaginių pupelių,
1 kg morkų,
1kg svogūnų,
1 kg kopūstų,
1kg pomidorų,
1kg agurkų (aguročių, cukinijų, moliūgų),
0,5 kg paprikos,
150 g druskos,
250 g cukraus,
0,5 stiklinės acto,
1 stiklinė aliejaus,
petražolių šaknų.

GAMINIMAS:

Viską susmulkinti, sumaišyti ir palikti per naktį. Užvirti, pavirti apie 10 min, supilstyti į indelius ir uždaryti.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:40 PM | Žinutė # 15








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Konservuotos šparaginės pupelės su paprikomis

INGREDIENTAI:

1 kg pupelių,
0,5 kg svogūnų,
0,5 kg morkų,
2-3 paprikos,
1 litras pomidorų padažo,
3 šaukštai cukraus,
7 šaukštai acto,
aliejaus apie pusę stiklinės,
maltų pipirų,
petražolių,
druskos.

GAMINIMAS:

Pupeles stambiai supjaustyti ir pavirti 15 min.. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuoti ( galima ir plonai pjaustyti), papriką - juostelėmis. Viską troškinti aliejuje, kol suminkštės. tada sudėti į pupeles, supilti pomidorų padažą, actą, sudėti prieskonius ir patroškinti dar 10-15 min. Užsukti ir laikyti šaltai.

  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024