Penktadienis, 2019-11-22, 3:03 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Konservavimas » Grybų konservavimas (receptai)
Grybų konservavimas
linuciuxxxxData: Sekmadienis, 2009-12-13, 9:11 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
PASIDALINKIME ĮVAIRIAIS GRYBŲ KONSRVAVIMO RECEPTUKAIS


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Sekmadienis, 2009-12-13, 9:20 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
SALDŽIARŪGŠČIAI MARINUOTI GRYBAI

5 kg grybų
200 ml acto
100 g druskos
80 g cukraus
20-30 karčiųjų pipirų
10 laurų lapelių
250 g svogūnų
300 g morkų

Nuvalytus grybus pavirkite 10-12 minučių,išgriebkite sieteliu ir nuvarvinkite.Užvirkite litrą vandens,berkite į jį druską,cukrų,prieskonius,sudėkite stambiai tarkuotas morkas,žiedeliais pjaustytus svogūnus,pilkite actą ir virkite 5 minutes.Grybus krėskite į stiklainius,užpilkite karštu marinatu ir pasterizuokite 30-40 minučių.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2010-07-12, 8:54 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
RAUGINTOS VOVERUŠKOS

1 kg voveraičių
1-2 svogūnai
5-6 lauro lapeliai (Lauro lapas)
50 g druskos
0,5 šaukštelio cukraus
juodųjų pipirų
kvapiųjų pipirų (Kvapieji pipirai)


Voveraites nuvalyti, patrumpinti kotus, nuplauti ir nuvarvinti. Kelias minutes apvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti.
Svogūnus nulupti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais.
Druską išmaišyti su cukrumi.
Grybus sluoksniais dėti į išplikytą puodynę, puodą arba stiklainį, kiekvieną sluoksnį apibarstyti druska su cukrumi, kas antrą sluoksnį-svogūnais arba prieskoniais.
Uždėti lėkštutę ir paslėgti stiklainiu su vandeniu arba akmeniu.
Po kelių dienų indą su grybais išnešti į šaltą patalpą.
P. S. Grybai nuolat turi būti apsemti skysčio. Jei jo trūksta, dar užpilti sūrymo (užvirinti I I vandens su 30 g druskos).


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2010-07-12, 8:55 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
MARINUOTI BARAVYKAI

1,5 kg baravykų
2 l vandens
35 g druskos
5 g garstyčių sėklų
1 morka
1 svogūnas


Marinatui:

0,4 l vandens
2 lauro lapeliai (Lauro lapas)
0,125 l acto (8 proc.)
10 g druskos
10 g cukraus
3 juodieji pipirai

Vandenį užvirinti su actu, druska, cukrumi, juodaisiais pipirais ir lauro lapeliais. Perkošti ir palikti atvėsti.
Morką ir svogūną nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti.
Grybus nuvalyti, supjaustyti, nuplauti ir virti pasūdytame vandenyje 3-5 min. Nukošti.
Sudėti į stiklainius ir apibarstyti garstyčių sėklomis. Pridėti pjaustytos morkos ir svogūno, užpilti marinatu.
Stiklainius užsukti ir sudėti į puodą su vandeniu. Pasterizuoti apie 30 min. nuo užvirimo pradžios.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2010-07-12, 8:57 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
MARINUOTI NEPJAUSTYTI GRYBAI

3 kg mažų grybų
0,5 puodelio citrinų sulčių
1 šaukštas druskos
2,5 puodeliai 5% acto
1 šaukštas raudonėlio lapų
1 šaukštas džiovintų baziliko lapelių (Bazilikas)
2 puodeliai alyvų aliejaus
0,5 puodelio susmulkintų svogūnų
0,25 puodelio paprikos
2 skiltelės česnako, supjaustyti perpus
25 juodųjų pipirų žirneliai


Išrinkite nedidelius, šviežius grybus, kurių galvučių skersmuo ne didesnis nei 3 cm. Nuplaukite juos. Nupjaukite kotelius, palikdami 1 cm ilgio kotelį prie kepurėlės. Sudėkite grybus į indą ir užpilkite citrinų sultimis bei vandeniu, kad grybai būtų apsemti. Užvirkite. Troškinkite 5 minutes. Grybus nusunkite.
Sumaišykite alyvų aliejų, actą, baziliką ir druską. Sudėkite svogūnus ir paprikas bei užvirinkite.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite pusę skiltelės česnako ir 5-6 pipirų žirnelius.
Užpildykite karštus stiklainius grybais bei užpilkite juos karštu, gerai išmaišytu alyvos/acto tirpalu, palikdami 1 cm oro tarpą iki dangtelio.
Uždarykite ir pakaitinkite stiklainius karštame vandenyje (Pusės litro stiklainius kaitinkite apie 25-30 min.)


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Pirmadienis, 2010-07-12, 9:09 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
KONSERVUOTI GRYBAI SAVO SULTYSE

1kg grybų,
20g druskos,
kmynų pagal skonį,
lauko lapų pagal skonį,
juodųjų pipirų

Veiksmai :
Išplauti grybai supjaustomi ir sudedami į emaliuotą puodą. Kilogramui šviežių grybų beriama 20 g druskos ir kaitinama be vandens, retkarčiais pajudinant su visu puodu arba atsargiai pamaišant mediniu šaukštu, kad neprikibtų prie dugno. Juoduojančius grybus prieš virimą patartina pamerkti į parūgštintą ir pasūdytą vandenį. Grybai verdami, iki puode lieka ketvirtadalis visų sulčių. Baigiant virti, jei kam patinka, galima įberti truputį kmynų, lauro lapelių, juodųjų pipirų. Po to grybai sudedami į stiklainius, šaukštu paspaudžiami, kad neliktų oro tarpų, uždengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje 40 minučių kitame verdančiame puode. Atšaldomi, o kitą dieną pakartotinai pakaitinami dar 20 minučių kad grybų gleivėse neliktų gyvybingų bakterijų sporų. Po to stiklainiai sandariai uždaromi.


Atsijungęs
snieguoliukeData: Šeštadienis, 2010-09-18, 4:46 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Panevėžys
Forumo mylimieji
Žinutės: 21154
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
gal kas žinote kokias mišraines galima daryti su grybais žiemai 10 , internete tik vieną receptuką radau 10

Kalba man už nugaros? Vadinasi aš priekyje ! Aptarinėja mano gyvenimą? Reiškia jis įdomesnis nei jų ! Stengiasi įžvelgti trūkumus? Reiškia pavydi ! O jei pavydi- vadinasi yra ko pavydėti :)
Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-09-21, 7:03 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Grybų mišrainė žiemai

1 kg kopūstų,
3 pakepintos morkos,
3 pakepinti smulkinti svogūnai,
200 g virtų bet kokių grybų,
200 g pomidorų padažo,
1 saldi paprika,
1 stiklinė vandens,
druskos, cukraus pagal skonį.

Kopūstą supjaustyti, sudėti į puodą, užpilti stikline vandens ir troškinti ant nedidelės ugnies. Papriką supjaustyti šiaudeliais. Sudėti visus ingredientus ir troškinti dar apie 40 min.
Sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Antradienis, 2010-09-21, 7:07 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Grybų salotos žiemai su daržovėm.

Jums reikės: 4 litrams mišrainės
0,75 l. grybų virtų
2,0 kg.kopūsto
1 kg. morkų
1 kg. svogūnų
3 šk. druskos
5 šk. pamidorų pastos aštrios
0,5 l aliejaus
lauro, pipirų, petražoliu lapelių.

Kopūstas supiaustomas ir apverdamas nedideliame kiekyje vandens,morkos virtos supiaustomos,svogūnai apkepinami,viskas sumaišoma, sudedama virti grybai,pamidorų padažas, prieskoniai ir troškinama 15-20 min.


Atsijungęs
snieguoliukeData: Antradienis, 2010-09-21, 7:51 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Panevėžys
Forumo mylimieji
Žinutės: 21154
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Quote (linuciuxxxx)
Grybų salotos žiemai su daržovėm.

čia neparašyta kad reikia dar ir 0,5l aliejaus 10


Kalba man už nugaros? Vadinasi aš priekyje ! Aptarinėja mano gyvenimą? Reiškia jis įdomesnis nei jų ! Stengiasi įžvelgti trūkumus? Reiškia pavydi ! O jei pavydi- vadinasi yra ko pavydėti :)
Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Konservavimas » Grybų konservavimas (receptai)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2019