Daržovių konservavimas
|
|
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:56 AM | Žinutė # 16 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Marinuota paprika INGREDIENTAI: Marinatas : 0,5 stiklinės 9% acto, 3 stiklinės vandens, 0,5 stiklinės cukraus, 1 šaukštas aliejaus, 1,5 šaukšto druskos. GAMINIMAS: Į iškaitintus stiklainius dedame lauro lapų, kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų žirnelių. Papriką perpjauname, išvalome sėklas ir pjaustome pagal norą: kubeliais, šiaudeliais, juostelėm... ir nuplikinam verdančiu vandeniu. Užverdam marinatą, suberiam paprikas ir paverdam 2 - 3 min. Tada sudedam į stiklainiukus ir užsukam.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:59 AM | Žinutė # 17 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Marinuotos cukinijos INGREDIENTAI: Marinatas : 3 litrai vandens, 5 šaukštai (be kaupo) druskos, 1 stiklinė acto, 5 šaukštai cukraus. GAMINIMAS: Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam munkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais. Greitai, skanu. Mes jas valgom vienas, labai skanu į mišraines vietoj agurkų, o ypač į tradicinę burokėlių mišrainę su pupelėm.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:00 PM | Žinutė # 18 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Konservuoti agurkai su patisonais INGREDIENTAI: 1 l. stiklainiui: 450 g nedidelių agurkėlių, 150 g patisono, skiltelė česnako, krieno lapas, krapų, petražolės šakelė, 2 gvazdikėliai, keli kvapieji pipirai. Marinatui: 1 l. vandens, 40 g. druskos, 50 g. cukraus, šaukštas acto. GAMINIMAS: Patisoną perpjauti pusiau, išimti sėklas ir kartu su agurkais supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais. Į stiklainį sudėti žalumynus ir prieskonius, paskui susluoksniuoti agurkus ir patisonus. Daržoves užpilti karštu marinatu (kad liktų nuo viršaus 2–1,5 cm tarpas), uždengti dangteliais ir pasterizuoti 10 min. Sandariai uždaryti.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:02 PM | Žinutė # 19 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Konservuotos paprikos INGREDIENTAI: 5 kg paprikų, 1 stiklinė 9% acto, 1 stiklinė aliejaus, 1 stiklinė vandens, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas druskos. GAMINIMAS: Visus komponentus išskyrus papriką sudėti į didelį puodą, išmaišyti ir užvirti. Žalias ir raudonas paprikas išplauti, pašalinti kotelį ir sėklas, supjaustyti žiedais, suberti į puodą ir pavirti 30 minučių, pastoviai maišant.
|
|
| |
katulape | Data: Sekmadienis, 2009-02-15, 9:21 AM | Žinutė # 20 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:pajūris
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 266
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| “Ukrainietiški barščiai” 1 kg kopūstų, 1 kg žalių burokelių, 1 kg pomidorų, 0,5 kg morkų, 0,5 kg svogūnų, 0,5 l aliejaus, 2 šaukštai druskos, 2 šaukštai cukraus, 1 arb. šaukštelis citrinos rūgšties. Kopūstus, svogūnus ir pomidorus supjaustyti, morkas ir burokėlius sutarkuoti, pilti aliejų, berti cukrų ir druską. Troškinti apie 40 min. nuo užvirimo, kol bus minkštos daržovės. Dėti citrinos rūgštį, pilti į įkaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti. Reikės tik išvirti supjaustytas bulves, suversti vieną stiklainiuką, jei reikia, dar įdėti druskos ir skanaus.
|
Atsijungęs |
| |
katulape | Data: Sekmadienis, 2009-02-15, 9:22 AM | Žinutė # 21 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:pajūris
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 266
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Koncervuotos paprikos su trintais pomidorais 4-5 kg. juostelėmis supjautytų paprikų, 1l. į vientisą masę sutrintų pomodorų, 1l. vamdens, 1 šaukštas druskos, 1 stiklinė cukraus, 250ml. 9 proc. acto, 1 šaukštas aliejaus, 3 galvutės česnako, keli kvap.pipirai ir lauro lapai. Paprikas nuplikyti verdančiu vandeniu, kurį po 5 min. išpilti. iš vandens, pomidorų tyrės, druskos, cukraus, acto ir aliejaus užvirinti marinatą, į jį supilti paprikas bei smulkiai sukapotą česnaką, sudėti prieskonius ir viską pavirti 5 minutes. karštas paprikas krėsti į stiklainius, užsukti. naudoti žiemai atėjus, į picą, padažus, troškinius, mišrainę.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2009-05-25, 8:58 PM | Žinutė # 22 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| RUGŠTYNĖS ŽIEMAI mums reikės: Rugštynių,vandens ir druskos. Nusiplaunam ir susipjaustom rugštynes.Į puodą įpilam vieną litrą vandens ir įdedam vieną šaukštą druskos,kai užverda vanduo sudedam rugštynes.Nuo užvirimo paverdam kokias penkias minutes.Supilstom į stiklainius ir uždarom dangteliais. {p.s.vandens kiekis priklauso nuo rugštynių kiekio,tik tiek orentuotis reikia kad ant litro vandens dedasi vienas šaukštas druskos}
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-07-02, 11:26 PM | Žinutė # 23 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SALDŽIARŪGŠČIAI AGURKAI Pagal šį receptą 1 kg agurkų reikia 1/2 l marinato. Užpilus garima paruošti pagal pateiktą receptą arba kitais būdais: 1 litrui marinato reikia imti truputį mažiau nei 1/2 l 5 % acto ir šiek tiek daugiau nei 1/2 l vandens arba 1/4 l citrinos sulčių (8-10 % koncentracijos) ir 3/4 l vandens. 5 stiklainiai (po 1/2 litro) 2 kg agurkų 3 šaukštai druskos 300 g svogūnų 2 šaukštai garstyčių sėklų 2 šaukštai krapų sėklų 1 šaukštelis pipirų grūdelių 375 g cukraus 3/8 I prieskoninių žalumynų acto Paruošimo būdas Agurkus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti 3 mm storio griežinėliais. Apibarstyti druska, išmaišyti, sudėti į molio arba porceliano indą. Prispausti lėkštute ar lentele ir palaikyti 3 valandas. Agurkus nuvarvinti sietelyje ir nusausinti. Nuluptus svogūnus plonai supjaustyti. Į stiklainius dėti agurkų, svogūnų ir prieskonių sluoksnius. Užvirinti 1/2 l cukrumi pasaldinto vandens ir virti 5 minutes. Supilti actą, kai marinatas ims virti, juo užpilti agurkus. Stiklainius sandariai užsukti dangteliais. Stiklainius laikyti 15°C temperatūroje ne ilgiau kaip metus. Tie, kas neturi tokių sąlygų, agurkus gali sterilizuoti. Tada agurkų stiklainius puode reikia užpilti šaltu vandeniu ir sterilizuoti 15 minučių 85°C temperatūroje. Jei agurkai bus laikomi dideliuose stiklainiuose, tai prieš užsukant dangteliais agurkus reikia kelis kartus užpilti karštu marinatu, nupilti ir vėl užvirinti. Geriausiai agurkus laikyti mažuose stiklainiuose ir atidarius greitai suvartoti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-07-02, 11:41 PM | Žinutė # 24 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PADAŽAS “CHUTNEY” Čatnis -taip lietuviškai vadintųsi šis daržovių ir vaisių mišinys. Tai tirštas, saldžiarūgštis daržovių, vaisių ir prieskonių mišinys. Pikantišką skonį suteikia prieskoniai. Čatnis - puikus priedas prie mėsos. Šioms atsargoms laikyti geriausiai tinka plačiagurkliai stiklainiai su užsukamaisiais dangteliais. Galima naudoti ir nuo džemų likusius stiklainius. Dovana draugams - čatnis įmantrios formos stiklainyje. Dangtelį galima apsukti atitinkamo dydžio gražios medžiagos skiaute ir užrišti siaurą puošnią juostelę. 9 stiklainiai po 1/4 l 1,5 kg prinokusių pomidorų 500 g obuolių 500 g svogūnų 250 g razinų 350 g cukraus, 3/8 l acto 1 šaukštelis malto cinamono 1 šaukštelis maltų gvazdikėlių 1 1/2 šaukštelio druskos 1 šaukštelis maltų garstyčių Paruošimo būdas Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę, išpjauti vaiskočius ir supjaustyti kubeliais. Nuplautus obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti griežinėliais. Nuluptus svogūnus perpjauti pusiau. Razinas suberti j sietelį, nulieti karštu vandeniu ir palikti, kad nuvarvėtų. Pomidorus, obuolius, svogūnus ir razinas sumaišyti su cukrumi, actu, cinamonu, gvazdikėliais, druska ir garstyčiomis. Viską užvirinti maišant. Sumažinti ugnį ir 1 valandą virti, retsykiais pamaišyti. Karštą masę sukrėsti į išplautus sausus stiklainius ir tuoj pat užsukti dangtelius. Palikti, kad atvėstų. Laikyti vėsioje vietoje. Priedai Kepenėlės, šalta kalakutiena, mėsos fondiu, kepta žuvis, dešra, keptas viščiukas. Patarimas Galima įberti 1 šaukštą tarkuoto imbiero.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-07-02, 11:42 PM | Žinutė # 25 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SALDŽIARŪGŠČIAI AGURKAI Agurkus lupti nuo galiuko į viršų, nupjauti karčius galiukus, perpjauti pusiau, išskobti sėklas, o minkštimą supjaustyti 2 cm storio gabalėliais. Agurkus geriausiai marinuoti moliniame inde. Patariama laikyti ne aukštesnėje negu 15°C temperatūroje. 10 stiklainių po 370 ml 2,25 kg agurkų (paruoštų) 300 g svogūnų kubelių 3 ryšeliai krapų 1/2 l vyno acto 750 g aštriųjų garstyčių 250 g cukraus 2 lauro lapeliai 1 šaukštas pipirų grūdelių Paruošimo būdas Į indą supilti actą, suberti svogūnus, kapotus krapus, cukrų, sukrėsti garstyčias ir sudėti sutrupintus lauro lapelius. Marinatą užvirinti. Dažnai maišyti. Į marinatą sudėti agurkų gabaliukus, gerai išmaišyti, užvirinti ant stiprios ugnies ir iškart sukrėsti j stiklainius. Stiklainius užsukti dangteliais. 10 stiklainių po 1/2 l 3 kg agurkų (paruoštų) 200 g druskos krapų 250 g svogūnėlių 2 buteliai agurkų sulčių 1 cinamono lazdelė 6 gvazdikėliai 2 šaukštai baltųjų pipirų grūdelių cukraus 180 g garstyčių sėklų Paruošimo būdas Agurkų gabaliukus suversti j didelį dubenį, pasūdyti, prispausti lėkšte ir patikti nakčiai. Agurkus išgriebti iš sunkos, nusausinti, sumaišyti su krapais ir nuluptais svogūnėliais, suversti j stiklainius. Agurkų sultis atskiesti 1/2 l vandens, suberti prieskonius ir užvirinti. Jei reikia, pasūdyti. Agurkus užpilti verdančiu marinatu ir sandariai uždaryti dangteliais.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-07-02, 11:43 PM | Žinutė # 26 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| DARŽOVIŲ RINKINIAI SRIUBOMS Daržovių rinkinius geriausiai ruošti rudenį, kai daržovės gardžiai kvepia ir yra pigiausios. Daržoves patariama laikyti vidutinio dydžio stiklainiuose plačiais gurkliais. Tokie stiklainiai labai praktiški, jie neužima daug vietos, juos galima dėti vieną ant kito. Dideliame puode galima paruošti daržovig atsargų 4-7 stiklainiams (1/4 l talpos) iš 2 kg morkų, 1,4 kg salierų gumbų su lapkočiais ir 1,8 kg porų. Paruošimo būdas Morkas ir salierus nulupti, salierų lapkočius kruopščiai nuvalyti. Porus nuvalyti, žalumą perpjauti išilgai pusiau (iki baltųjų bamblių). Daržoves supjaustyti šiaudeliais, kubeliais arba griežinėliais. Puode užvirinti 5 l vandens, pagardinti 1 šaukštu citrinos sulčių. Pirmiausiai apiplikyti salierus, paskui morkas ir porus, o galiausiai - salierų lapkočius. Daržoves porcijomis dėti į metalinį sietelį ir nardinti į verdantį vandenį. Daržoves su sieteliu išgriebti, apipilti šaltu vandeniu ir suversti į kitą sietą. Puode nuolat turi būti 5 I vandens, todėl jo reikia nuolat pripilti. 1 1/2 l daržovių nuoviro perkošti per tankų sietelį. Daržoves glaudžiai sudėti į stiklainius. Daržovių nuovirą užvirinti, pasūdyti ir juo užpilti daržoves. Stiklainius uždaryti dangteliais, dėti į didelį plokščią puodą, tris ketvirčius stiklainių pripilti šilto vandens. Pasterizuoti 1 valandą 98°C temperatūroje. Stiklainius išgriebti specialiomis žnyplėmis, dėti ant drobulės ir atvėsinti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-07-02, 11:53 PM | Žinutė # 27 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| DU POMIDORŲ PADAŽAI 4 stiklainiai (po 1/2 l) 3 kg pomidorų 1 šaukštas gvazdikėlių 1 šaukštas kvapiųjų pipirų 1 šaukštelis cinamono 3 lauru lapeliai 1 šaukštelis malto imbiero 1 šaukštas baltųjų pipirų 2 česnako skiltelės 2 šaukštai druskos 4 šaukštai cukraus 3/4 l vyno acto Paruošimo būdas Prinokusius pomidorus nuplauti, nusausinti, supjaustyti mažais kubeliais. Apvirti plačiame puode, nemaišyti. Prieskonius sutrinti grūstuvėliu, suberti į puodą su pomidorais ir 10 minučių virti. Puodą pašauti ant žemiausio karštos orkaitės įtvaro ir kaitinti, ko! padažas sutirštės. Padažą pertrinti per sieteli, užvirinti, pasūdyti, supilti į sterilius stiklainius ir uždaryti dangteliais. 3 stiklainiai po 3/4 litro 1,3 kg pomidorų 1 šaukštas druskos 1 šaukštas baltųjų pipirų žiupsnelis maltų uoginių paprikų Paruošimo būdas Pomidorus nuplauti, smulkiai supjaustyti. 10-15 minučių patroškinti uždengtame puode. Pomidorus pertrinti per sietelį, tyrę 10 minučių virti ant stiprios ugnies. Pagardinti prieskoniais ir pašauti ant žemiausio orkaitės įtvaro. Garinti 150″C temperatūroje, kol padažas sutirštės. Padažą pasūdyti ir dar verdantį išpilstyti į sterilius stiklainius, užsukti dangteliais. Patarimas Pomidorų padažą galima išvirti ir iš žalių pomidorų. Toki padažą reikia pagardinti pikantiškais prieskoniais ir patiekti su kepsniais ar dešrelėmis, keptomis ant grotelių.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-07-02, 11:54 PM | Žinutė # 28 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SULTINYS SU RŪKYTU LIEŽUVIU Sultinys 8 stiklainiai po 1/4 l 3 kiaules kojos 3 veršio kojos 500 g kiaulės odelės 1 I baltojo vyno 4 ryšeliai prieskoninių šakniavaisių 4 svogūnai 2 šaukštai pipirų grūdelių 1 šaukštas druskos 2 laurų lapeliai Paruošimo būdas Kapotas kojas ir kiaulės odelę užvirinti, nuplauti, sudėti į gilią skardą ir užpilti 6 I vandens, sumaišyto su vynu. Skardą pašauti į 250°C orkaitę. Kai vanduo užvirs, sumažinti orkaitės temperatūrą iki 150°C. Po 4 valandų suberti smulkiai supjaustytas daržoves ir prieskonius. Po valandos sultinį perkošti per tankų sietelį, pagardinti prieskoniais, išpilstyti į stiklainius ir uždaryti. Pasterizuoti 1 valandą 98°C vandenyje. Iš tokio sultinio galima paruošti gardžią sriubą arba padažą. Sultinys su rūkytu liežuviu 3 stiklainiai po 1/2 l 1 rūkytas marinuotas liežuvis 1/4 l mėsos sultinio 4 šaukštai maderos Paruošimo būdas Liežuvį dėti į puodą, užpilti 2 I vandens ir 2 valandas virti ant vidutinės ugnies. Liežuvį išimti iš puodo, nulieti šaltu vandeniu, nulupti, supjaustyti didesniais gabaliukais ir sudėti į stiklainius. Sultinį (be riebalų) užvirinti su madera ir 1/4 I perkošto liežuvio nuoviro. Pagardįnti prieskoniais ir palikti šaltai. Šaltu skysčiu užpilti į stiklainius sudėtus liežuvio gabaliukus (kad siektų stiklainių gurklius). Pasterizuoti 1 valandą 98°C temperatūroje. Stiklainius atvėsinti, paskui įdėti į šaldytuvą. Po 24 valandų pasterizuoti dar kartą. Riekelėmis supjaustytą liežuvį galima patiekti šaltam užkandžiui su grietinės ir krienų padažu bei skrebučiais arba pašildyti ir patiekti su pievagrybių padažu.
|
Atsijungęs |
| |
ritukas | Data: Penktadienis, 2009-07-31, 7:35 PM | Žinutė # 29 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Alytus
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 133
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Agurkai su garstyciomis reikes 1 l. vandens, 1 st. cukraus, 3 saukstai kaupini druskos, 3 nubraukti saukstai garstyciu koses 1 stikline acto, per daug as tai pilu daugiau kaip puse stiklines acto. agurkus supjaustyti griezineliais, sudeti i stiklainius as ati 0,7 l uzpilti verdanciu marinatu ir pakaitinti stiklainius su agurkais. skanaus. labai skanu
|
Atsijungęs |
| |
ritukas | Data: Penktadienis, 2009-07-31, 7:41 PM | Žinutė # 30 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Alytus
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 133
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| dar siulau marinuotos sparagines pupeles 1 l vandens 1 saukstas druskos 4 saukstai cukraus puse stiklines acto isdarinetas pupeles pavirti puode vienas kol uzverda dar kokia 20 min. , sudeti i stiklainius ir uzpilti marinatu, tada sudeti i puoda ir kaitinti kai uzvirs dar kokia 15min skonis pasaka
|
Atsijungęs |
| |