Šeštadienis, 2024-11-23, 3:39 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Forum moderator: linuciuxxxx  
Daržovių konservavimas
KristalijaData: Šeštadienis, 2008-08-02, 2:11 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:zemaitija
Forumo mylimieji
Žinutės: 3656
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Pasidalinkime receptais kaip galima būtų konservuoti agurkus, pupeles, paprikas ar kitas daržoves žiemai.
Atsijungęs
KipsiukeData: Ketvirtadienis, 2008-08-07, 10:02 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





MARINUOTOS SLYVOS

1kg. vengriniu slyvu, stikline 6% acto, stikline vandens, 250g. cukraus, keletas gvazdikeliu, cinamono žievele.

Slyvas nuplikyti verdanciu vandeniu, nulupti odeles ir sudeti i stiklainius. Acta sumaišyti su vandeniu, iberti cukraus, gvazdikeliu, cinamono, užvirinti ir atšaldyti. Slyvas užpilti marinatu, uždengti, kaitinti 20-25min. Vietoj acto galima naudoti sausa vyna.

Added (2008-08-07, 10:02 Am)
---------------------------------------------
MARINUOTOS CUKINIJOS

3 litrai vandens,
5 šaukštai ( be kaupo) druskos,
1 stiklinė acto,
5 šaukštai cukraus.

Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam munkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais. Greitai, skanu. Mes jas valgom vienas, labai skanu į mišraines vietoj agurkų, o ypač į tradicinę burokėlių mišrainę su pupelėm sumusam

neriuxData: Ketvirtadienis, 2008-08-28, 9:37 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:netoli gimtines
Forumo senbūviai
Žinutės: 943
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
as darau pomidorus su zele..
1litras vandens,
3 saukstai zelatinos,
3 saukstai cukraus,
2 saukstau druskos,keleta pipiru,lauro lapu,
0.5 stiklines 9%acto.
pomidorai,svogunai.
Pomidorus supjaustyti skiltelemis,svogunus griezineliais ir viska sloksniuojant dedame i stiklainius.paruosiam marinata:uzvirti vandeni,deti druska,cukru,prieskonius.truputi pavirti.stiklineje salto vandens isbrinkyti zelatina ir ja supilti i verdanti marinata,pilant butinai maisyti kad zelatina nesusoktu!!!po to supilam acta-tada marinatas bus jau paruostas.ir ji pilam ant sudetu pomidoru.(marinato uztenka 6 puslitriukams).Paruostas darzoves pasterizuojame 10min... salotos

Added (2008-08-28, 9:37 Am)
---------------------------------------------
Gal pasidalins kas receptukais-KAIP ZIEMAI RASIDARYTI SPARAGINES PUPELES? pagalvokim




Paskutinį kartą redaguota neriux - Ketvirtadienis, 2008-08-28, 9:30 AM
Atsijungęs
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:38 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Paprikose marinuoti agurkai

INGREDIENTAI:

8-10 plonos geltonos saldžiosios paprikos,
8-10 vidutinio dydžio agurkai,
kelios šviežios morkos,
kelios skiltelės šviežio česnako.
Marinatui:
1 l vandens,
5 valg. š. cukraus,
1 valg. š. druskos,
100 ml acto,
1 arb. š. prieskonių mišinio marinavimui.

GAMINIMAS:

Paprikas nuplauti, nupjauti dalį su kotu ir išimti sėklas. Agurkus nuplauti, po vieną įkišti į papriką ir dėti į paruoštą stiklainį. Į tarpus pridėti skustų šviežių morkų. Užpilti verdančiu vandeniu. Tuo metu paruošti marinatą iš nurodytų ingredientų. Nupilti vandenį iš stiklainio, sudėti česnako skilteles, užpilti verdančiu marinatu ir iš karto užsukti. Stiklainį kelias valandas palaikyti šiltai ir tada atvėsinti šaltame vandenyje arba iš karto nešti į vėsų rūsį.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:39 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Marinuoti agurkai su paprikomis

INGREDIENTAI:

3 kg agurkų
750 g paprikų,
3 šaukšteliai garstyčių sėklų.
Marinatui:
1 l. vandens,
300 ml 9 proc. acto,
3-4 šaukštai cukraus,
2-3 šaukštai druskos,
6 laurų lapeliai,
6-8 kvapieji pipirai.

GAMINIMAS:

Agurkus nulupti, perpjauti pusiau, išgremžti sėklas, išilgai supjaustyti į 3 dalis, kurių kiekvieną perpjauti pusiau. Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje plikyti 2 min., paskui staigiai atvėsinti šaltu vandeniu, sudėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtu vanduo. Paprikas nuplikyti, atvėsinus šaltu vandeniu nulupti, perpjauti išilgai, išimti sėklas ir supjaustyti juostelėmis (ilgas juosteles perpjauti į dvi dalis).
Išvirti marinatą. Daržoves sudėti į stiklainius, apibarstyti garstyčių sėklomis, užpilti verdančiu marinatu. Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 15-20 min., 1 l - 25-30 min.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:39 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Užpilta paprika su česnaku

INGREDIENTAI:

2-3 kg. paprikos,
česnako,
6 stiklinės vandens,
stiklinė cukraus,
stiklinė aliejaus,
2-3 šaukštai druskos,
2 šaukšteliai citrinos rūgšties,
kvapniųjų ir karčiųjų pipirų.

GAMINIMAS:

Iš visų nurodytų produktų, išskyrus papriką, išvirti užpilą. Papriką nuvalyti, supjaustyti gabalėliais skersai ar išilgai. 1-2min. įmesti į verdantį užpilą ir išgriebti. Karštą papriką sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu užpilu, įdėti po skiltelę česnako ir uždengti. Kaitinti nereikia.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:41 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Konservuoti ankštiniai pipirai

INGREDIENTAI:

1kg. raudonų arba žalių ankštinių pipirų,
2 ankštys aitriųjų pipirų,
6 skiltelės česnako,
keletas krapų šakelių,
šaukštelis kvapiųjų pipirų,
3-4 lauro lapeliai,
30g. druskos,
1l. vandens.

GAMINIMAS:

Ankštinius pipirus nuplauti ir išėmus sėklas sluoksniais sudėti į stiklainį. Įmesti nuplautų krapų, susmulkintų lauro lapelių, nuluptas česnako skilteles, aitriąsias paprikas. Vandenį užvirinti su druska bei kvapiaisiais pipirais. Stiklainius uždengti ir keletą dienų laikyti šiltoje vietoje. Paskui pasterizuoti arba išnešti į šaltą, tamsią patalpą.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:42 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Marinuota paprika su kopūstais

INGREDIENTAI:

30 paprikos ankščių,
4-5 kopūstų gūžių (raudonųjų ar baltųjų),
5 šaukštai druskos,
7 šaukštai cukraus,
vyno acto,
lauro lapelių,
kvapniųjų ir karčiųjų pipirų.

GAMINIMAS:

Kopūstus susmulkinti, išmaišyti su druska, pipirais ir cukrumi. Papriką nuplauti, išskobti vidų ir pridėti ten kopūstų. Užpilti marinatu iš vienodo kiekio vandens ir acto. Uždengus stiklainius pakaitinti - pirmą dieną 30min., 100 laipsnių temperatūroje; antrą dieną - 20min., 90 laipsnių temperatūroje.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:43 AM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Konservuoti burokėliai

INGREDIENTAI:

2 kg. burokėlių,
1,5 l. vandens,
stiklinė 10% acto,
10 karčiųjų pipirų,
10 kvapniųjų pipirų,
4 lauro lapai,
šaukštas cukraus,
šaukštas druskos.

GAMINIMAS:

Vandenį su prieskoniais virti 15min. Baigiant - supilti actą. Vienodo dydžio burokėlius išvirti, nulupti ir sudėti į stiklainius. Užpilti karštu marinatu, uždengti ir 15 min. pakaitinti.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:44 AM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Marinuotos šparaginės pupelės

INGREDIENTAI:

1 stiklinė 9% acto,
2 stiklinės vandens,
1 stiklinė cukraus,
2 šaukštai druskos,
krapų, lauro lapų,
pipirų.

GAMINIMAS:

Pupeles pavirti 10 - 15 min. Į stiklainius dėti lauro lapus, krapų, pipirų. udėti opupeles. Išvirti marinatą, užpilti ir užsukti dangtelius.
Pupeles galima pjaustyti arbe ne, neturi reikšmės. Aš vakuoju nepjaustytas, jei labai reikai supjaustau prieš naudojant. Kad nekiltų klausimų dėl cukraus ir druskos - nesuklydau, šparaginėms reikia daugiau cukraus, nei druskos.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:45 AM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Konservuoti pomidorai su saldžiąją paprika

INGREDIENTAI:

1,5 l. konservuotų pomidorų troškinio jums reikės:
1 kg žaliųjų ir raudonųjų saldžiųjų paprikų ankščių,
1 kg pomidorų,
2 arbat. šaukštelių cukraus,
1 arbat. šaukštelio druskos.

GAMINIMAS:

Pomidorus nuplaukite, keletui sekundžių pamerkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę, o minkštimą stambiai supjaustykite. Pomidorų gabalėlius sudėkite į puodą ir troškinkite apie penkiolika minučių. Po to masę pertrinkite per sietelį.
Saldžiųjų paprikų ankštis nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis, supjaustykite juostelėmis ir suberkite į pomidorų tyrę. Įberkite druskos ir cukraus. Masę su saldžiosiomis paprikomis virkite apie dešimt minučių, po to išpilstykite į sterilizuotus stiklainius taip, kad saldžiosios paprikos juostelės būtų visiškai apsemtos pomidorų tyrele. Sterilizuokite apie pusvalandį, o po to sandariai užsukite dangteliais.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:51 AM | Žinutė # 12








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Patisonai, marinuoti su želatina

INGREDIENTAI:

1 kg patisonų,
0,5 kg pomidorų,
300 g svogūnų,
2 saujos petražolių lapų,
1 sauja gelsvės lapų.
Marinatui:
1 l vandens,
2 šaukštai druskos,
2 šaukštai cukraus,
3 šaukšteliai citrinų rūgšties,
laurų lapų, pipirų,
3 šaukštai želatinos.

GAMINIMAS:

Patisonus, pomidorus ir svogūnus supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite žalumynus. Daržoves sluoksniais sudėkite į stiklainius. Išvirkite marinatą. Išbrinkintą ir ištirpintą želatiną supilkite į atvėsusį marinatą. Šiuo marinatu užpilkite daržoves, stiklainius pridenkite dangteliais ir kaitinkite 20 min. Sandariai uždarykite.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:52 AM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Konservuoti pomidorai su žele

INGREDIENTAI:

2 litrai virinto vandens,
5 šaukštai su kaupeliu želatinos,
4 šaukštai cukraus,
4 šaukštai druskos,
1 šaukštas acto.

GAMINIMAS:

Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti. Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių. Dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reikia 3 šaukštų.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:54 AM | Žinutė # 14








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Bulgariškai marinuoti svogūnai

INGREDIENTAI:

1 l. stiklainiui :
nedideli svogūnai (iki 3 cm skersmens),
9 juodųjų pipirų žirneliai,
1 nedidelė aitriosios paprikos (čili) ankštis,
4-5 lauro lapeliai,
1 šaukštas druskos.
Marinatui:
9 proc. acto ir vandens (santykiu 1:1) mišinio.

GAMINIMAS:

Svogūnai nulupami, galiukai nupjaunami ir sudedami į stiklainį. Į tarpus priberiama prieskonių, druskos ir užpilama verdančiu marinatu. Užsukama dangteliu ir laikoma vėsiai.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 11:54 AM | Žinutė # 15








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Konservuoti žalieji žirneliai

INGREDIENTAI:

1 litrui vandens:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
2 šaukštai acto.

GAMINIMAS:

Žirnelius perrinkti, nuplauti. Vandenį pasūdyti, užvirti, suberti žirnelius ir pavirti apie 10 - 15 min. Tada išgriebti, sudėti į indelius, įmesti po 1juodąjį ir kvepiantį pipirą, užpilti verdančiu marinatu, užsukti, sudėti žemyn dangteliais ir uždengti šiltai. Laikyti, kol atvės.

Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024