Ketvirtadienis, 2024-03-28, 7:21 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Konservavimas » Kompotų konservavimas (receptai)
Kompotų konservavimas
KristalijaData: Šeštadienis, 2008-08-02, 2:11 PM | Žinutė # 1








[ (TR) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:zemaitija
Forumo mylimieji
Žinutės: 3656
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Ar verdate kompotus žiemai? Jei taip tai kokius? Pasidalinkite patirtimi ir receptais.
Atsijungęs
mama23Data: Sekmadienis, 2008-08-17, 1:40 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





aš tai darau vyšnių,ir serbentų (juodųju,geltonųju,raudonųju) kiti man kažkaip nepatinka.darau lb.paprastai,supilu uogas į sloviką,užpilu 2,5-3 stiklines cukraus ir verdanti vandenį ir užsuku,apverčiu ,uždengiu per nakti. sumusam neverdu jokių sirupų,man taip greičiau gaunasi bebebe
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:03 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Agrastų kompotas su erškėtrožių žiedlapiais

INGREDIENTAI:

3 kg agrastų,
1 stiklinė erškėtrožių žiedlapių,
400-500 g cukraus,
1 l vandens.

GAMINIMAS:

Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val. Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapių galima naudoti stipriau kvepiančių rožių žiedlapius, jeigu jos augo švarioje vietoje, toli nuo kelio ir nebuvo purkštos jokiomis cheminėmis medžiagomis.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:04 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kriaušių kompotas su cinamonu

INGREDIENTAI:

3 kg gražių, neprinokusių kriaušių,
1 kg cukraus,
1/2 l acto,
gvazdikėlių,
cinamono.

GAMINIMAS:

Kriaušes nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Cukrų užpilti actu, dviem stiklinėm vandens, įdėti gvazdikėlių ir cinamono, užvirinti. Marinatą ataušinti ir užpilti ant kriaušių, palaikyti maždaug 8 val. Tada marinatą nupilti ir užvirinti. Kriaušes sudėti į stiklainius, užpilti ataušintu marinatu, uždengti, pakaitinti 20-25 min.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:05 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kriaušių skiltelės sirupe

INGREDIENTAI:

3 kg kriaušių,
4 kg cukraus,
3 stiklinės vandens,
3 šaukštai malto cinamono,
7-9 gvazdikėliai,
0,5 šaukštelio citrinų rūgšties.

GAMINIMAS:

Kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Skilteles 2 min. pamerkiame į parūgštintą karštą vandenį. Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą. Į jį suberiame kriaušių skilteles. Verdame, kol skiltelės tampa skaidrios. Baigiant virti įmaišome prieskonius ir citrinų rūgštį. Karštą viralą supilame į iškaitintus stiklainius ir atvėsusią uždarome dezinfekuotais dangteliais.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:05 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Vyšnių ir vyno kompotas

INGREDIENTAI:

3 kg. vyšnių,
800 g. cukraus,
1 l. vandens,
0,5 l. raudonojo desertinio vyno.

GAMINIMAS:

Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių. 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85° C temperatūroje 20min. Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, kompotą suvartoti reikia per metus.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:06 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Juodųjų serbentų kompotas

INGREDIENTAI:

1 kg. juodų serbentų uogų,
1 l. vandens,
350-370 g. cukraus.

GAMINIMAS:

Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištirps. Verdantį sirupą užpilame ant uogų, stiklainius sandariai uždarome.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:06 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Cukinijų kompotas su slyvaitėmis

INGREDIENTAI:

1 kg. cukinijų,
500 g. kaukazinių slyvaičių,
1,5-2 g. citrinų rūgšties.
Sirupui:
1 l. vandens,
600-700 g. cukraus,
stiklinė aronijų ar juodųjų serbentų.

GAMINIMAS:

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:07 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Cukinijų kompotas su svarainiais

INGREDIENTAI:

1kg. paruoštų cukinijų,
250-300g. svarainių.
Sirupui:
400-500g. cukraus,
500-600g. vandens,
2 gvazdikėliai,
citrinų žievelių,
1g. citrinų rūgšties.

GAMINIMAS:

Cukinijas nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80 laipsnių pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui paruoštus stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos.

Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Konservavimas » Kompotų konservavimas (receptai)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024