Kompotų konservavimas
|
|
Kristalija | Data: Šeštadienis, 2008-08-02, 2:11 PM | Žinutė # 1 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:zemaitija
Forumo mylimieji
Žinutės: 3656
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Ar verdate kompotus žiemai? Jei taip tai kokius? Pasidalinkite patirtimi ir receptais.
|
Atsijungęs |
| |
mama23 | Data: Sekmadienis, 2008-08-17, 1:40 PM | Žinutė # 2 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| aš tai darau vyšnių,ir serbentų (juodųju,geltonųju,raudonųju) kiti man kažkaip nepatinka.darau lb.paprastai,supilu uogas į sloviką,užpilu 2,5-3 stiklines cukraus ir verdanti vandenį ir užsuku,apverčiu ,uždengiu per nakti. neverdu jokių sirupų,man taip greičiau gaunasi
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:03 PM | Žinutė # 3 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Agrastų kompotas su erškėtrožių žiedlapiais INGREDIENTAI: 3 kg agrastų, 1 stiklinė erškėtrožių žiedlapių, 400-500 g cukraus, 1 l vandens. GAMINIMAS: Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val. Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapių galima naudoti stipriau kvepiančių rožių žiedlapius, jeigu jos augo švarioje vietoje, toli nuo kelio ir nebuvo purkštos jokiomis cheminėmis medžiagomis.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:04 PM | Žinutė # 4 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kriaušių kompotas su cinamonu INGREDIENTAI: 3 kg gražių, neprinokusių kriaušių, 1 kg cukraus, 1/2 l acto, gvazdikėlių, cinamono. GAMINIMAS: Kriaušes nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius. Cukrų užpilti actu, dviem stiklinėm vandens, įdėti gvazdikėlių ir cinamono, užvirinti. Marinatą ataušinti ir užpilti ant kriaušių, palaikyti maždaug 8 val. Tada marinatą nupilti ir užvirinti. Kriaušes sudėti į stiklainius, užpilti ataušintu marinatu, uždengti, pakaitinti 20-25 min.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:05 PM | Žinutė # 5 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kriaušių skiltelės sirupe INGREDIENTAI: 3 kg kriaušių, 4 kg cukraus, 3 stiklinės vandens, 3 šaukštai malto cinamono, 7-9 gvazdikėliai, 0,5 šaukštelio citrinų rūgšties. GAMINIMAS: Kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Skilteles 2 min. pamerkiame į parūgštintą karštą vandenį. Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą. Į jį suberiame kriaušių skilteles. Verdame, kol skiltelės tampa skaidrios. Baigiant virti įmaišome prieskonius ir citrinų rūgštį. Karštą viralą supilame į iškaitintus stiklainius ir atvėsusią uždarome dezinfekuotais dangteliais.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:05 PM | Žinutė # 6 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Vyšnių ir vyno kompotas INGREDIENTAI: 3 kg. vyšnių, 800 g. cukraus, 1 l. vandens, 0,5 l. raudonojo desertinio vyno. GAMINIMAS: Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių. 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85° C temperatūroje 20min. Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, kompotą suvartoti reikia per metus.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:06 PM | Žinutė # 7 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Juodųjų serbentų kompotas INGREDIENTAI: 1 kg. juodų serbentų uogų, 1 l. vandens, 350-370 g. cukraus. GAMINIMAS: Iš vandens ir 250 g cukraus išverdame sirupą. Juo užpilame uogas ir užviriname. Puodą nukeliame nuo ugnies, pridengiame marle ir paliekame nakčiai. Rytojaus dieną sirupą nupilame, uogas suberiame į paruoštus stiklainius. Į sirupą suberiame likusį cukrų ir paverdame, kol cukrus ištirps. Verdantį sirupą užpilame ant uogų, stiklainius sandariai uždarome.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:06 PM | Žinutė # 8 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Cukinijų kompotas su slyvaitėmis INGREDIENTAI: 1 kg. cukinijų, 500 g. kaukazinių slyvaičių, 1,5-2 g. citrinų rūgšties. Sirupui: 1 l. vandens, 600-700 g. cukraus, stiklinė aronijų ar juodųjų serbentų. GAMINIMAS: Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:07 PM | Žinutė # 9 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Cukinijų kompotas su svarainiais INGREDIENTAI: 1kg. paruoštų cukinijų, 250-300g. svarainių. Sirupui: 400-500g. cukraus, 500-600g. vandens, 2 gvazdikėliai, citrinų žievelių, 1g. citrinų rūgšties. GAMINIMAS: Cukinijas nuplauti, pašalinti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80 laipsnių pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui paruoštus stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos.
|
|
| |