Antradienis, 2024-11-26, 6:04 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Blynai ir blyneliai
britniaData: Pirmadienis, 2008-08-11, 3:33 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Pasidalinkime blynų ir blynelių receptais.

Merginos ir turiu didelį prašymą kad receptukus dėtumėt tvarkingai,kaip kad visi yra sudėti.Patiekalo pavadinimui size darome 13,spalvą pasirenkam mėlyną,o ingredientus paryškiname.Taip manau mūsų forumiukas atrodys tvarkingiau ir pačioms bus mieliau. miela

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:47 AM
Atsijungęs
britniaData: Pirmadienis, 2008-08-11, 8:46 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Blyneliai su bananais

Ingridientai:

4 bananai
4 šaukštai kepimo miltelių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai sviesto
3 šaukštai uogienės
2 kiušiniai
2 stiklinės miltų
0,5 šaukštelio sodos
1,5 stiklinės pieno
druskos
aliejaus

Paruošimo būdas:

2 bananus sutrinti, kitus supjaustyti nedideliais gabalėliais. Pasilikti porą gražių babano riekučių. Kiaušinius suplakti su cukrumi, ištirpintu sviestu, pienu, bananais. Suberti kepimo miltelius, sodą, druską, miltus ir viską vėl gerai išmaišyti. ant aliejaus kepti norimo dydžio blynelius. Blynelius dėti į lėkštę, papuošti banano riekutėmis apipilti sirupu ar uogiene skanu
dar galima iskepti blyna per visa keptuve, banana ivynioti i blyna,pakepti, ir poto apipilti istirpdytu sokoladu, labai skanu






Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:49 AM
Atsijungęs
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 8:56 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BLYNELIAI SU SŪRIU IR DEŠRELĖMIS

2 kiaušiniai
miltų
pieno
druskos
cukraus
majonezo
fermentinio sūrio
ir pieniškų dešrelių

kiausinius isplakame su ziupsneliu cukrum ir druska supilame 4stiklines miltu pilame 3 stiklines pieno ir vandens plakame kad gautusi lietiniu blynu mase iskepe lietiniu blynelius ant kiekvieno blyno tepame truputi majonezo ir dedame pusiau prpjauta desrele ir gabaleli surio tada suvyniojame ir dar kata kepame ikaitintame aliejuje kol suris issileis ir ant virsaus uzsipilame keciupo skanaus

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:49 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:01 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





MIELINIAI BLYNAI

2 stiklinės kvietinių miltų
20 g. mielių
2 kiaušiniai
2-3 stiklinės pieno
1 arbatinis šaukštelis cukraus
druskos
aliejaus kepimui

Trečdalis recepte nurodytų miltų užplikoma stikline verdančio pieno, išmaišoma, viršus apsijojamas miltais ir paliekama pusvalandžiui, kad pašaltų. Mielės išleidžiamos su cukrumi, tryniai ištrinami su druska ir sudedami į plikytą tešlą. Supilamas likęs šiltas pienas ir gaunama grietinės tirštumo tešla. Uždengus drobe, paliekama šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą atsargiai įmaišomi iki standžių putų išplakti baltymai, suberiami likusieji miltai. Blynai kepami gerai įkaitintuose riebaluose. Valgoma su grietine, cukrumi ar uogiene.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:02 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





PLIKYTI BLYNAI

1,5 stiklinės miltų
stiklinės pieno
2 šaukštai sviesto
3-4 kiaušiniai
3-4 šaukštai miltinio cukraus
truputis druskos
tarkuotos apelsino žievelės
riebalų blynams kepti

Pienas su sviestu užvirinama ir suberiami miltai. Į nuolat maišomą masę sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su cukrumi, suberiama druska, tarkuota apelsino žievelė, sudedami išplakti baltymai. Iš šios tešlos gerai įkaitintuose riebaluose kepami blynai

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:50 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:03 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





LIETINIAI BLYNAI

3 kiaušiniai
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas cukraus
2 stiklinės pieno
0,5 stiklinės aguonų
po žiupsnelį cinamono ir vanilinio cukraus
miltų, džiūvėsėlių
margarino ar aliejaus kepimui

Du kiaušiniai išplakami, supilamas pienas, grietinė, suberiamos aguonos ir dedame miltų. Tešla turi būti skysta, kaip įprastiems lietiniams. Iš tešlos iškepame lietinius blynus ir paliekame truputi ataušti. Tuo metu išplakame likusi kiaušinį. Ataušusius lietinius susukame vamzdeliu, pamirkome į kiaušinio plakinį ir apkočiojame džiūvėsėliais. Kepame įkaitintame aliejuje ar margarine, kol gražiai apskrus. Patiekiame su grietine ar uogiene.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:51 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:07 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BLYNELIAI SU VARŠKE

5 kiaušiniai,
1,5 stiklinės cukraus,
druskos,
4 stiklinės pieno,
3 stiklinės miltų,
0,5 kg varškės,
sviesto,
grietinės.

3 kiaušiniai suplakami šaukštu su 0,5 stiklinės cukraus, praskiedžiama 2 stiklinėm pieno, sumaišoma su 3 stiklinėm miltų. Tada dar praskiedžiama 2 stiklinėm pieno ir prikepama plonų blynelių. Kiti du kiaušiniai suplakami su likusiu cukrumi ir sumaišomi su varške. Ši masė įvyniojama į blynelių vidų. Blyneliai sudedami į sviestu išteptą keptuvę, aplaistomi sviestu su grietine ir kepami 20 minučių orkaitėje.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:07 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





ŽIRNINIAI BLYNAI

Pusė pakelio kefyro (250 gr.)
Maltų žirnių arba žirninių miltų
Šaukštelis sodos
Druskos, aliejaus

Kefyrą, miltus, sodą, druską sumaišyti, kad išeitų grietinės tirštumo tešla. Dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi po kelis šaukštus tešlos ir formuoti blynus. Valgyti su spirgučių padažu arba su grietine.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:52 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:08 AM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





GRIKINIAI BLYNAI

Stiklinė virtų grikių
Miltų
Kiaušiniai
Cukraus arba medus
Pieno arba vandens

Viską išmaišyti ir kepti blynus keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Norint, grikius galima pakeisti mėgstamomis kruopomis. Valgyti su spirgučių padažu arba su grietine.


Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:53 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:08 AM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





SALDŪS BLYNAI

1 kiaušinis
1 šaukštas miltų
1 šaukštas grietinės
Druskos, cukraus, aliejaus, uogienės.

Kiaušinį išplakti su druska ir cukrumi. Tuomet sudėti grietinę ir miltus ir viską gerai išmaišyti. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti po šaukštelį tešlos, kepti ant nedidelės ugnies. Blynelius valgyti su uogiene ir grietine, galima užgerti pienu.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:09 AM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BULVINIAI BLYNAI SU MĖSOS PADAŽU

800 g bulvių
100 g svogūnų
1 kiaušinis
2 šaukštai miltų
druskos
kepimui aliejaus
Padažui:
300 g jautienos
100 g svogūnų
2 susmulkintos česnako skiltelės
Pomidorų sulčių
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai aliejaus

Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną nulupti, sutarkuoti, supilti į bulvių masę, kartu sudėti ir miltus, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Įkaitintame aliejuje kepti blynus. Padažui svogūnus aplupti ir smulkiai supjaustyti. Faršą kepti keptuvėje apie 10 minučių, po to įdėti smulkintą svogūną ir pakepti dar kelias minutes. Sudėti prieskonius, česnaką, įpilti pomidorų sulčių. Išmaišyti ir apie 20 minučių troškinti. Pabaigus, sudėti grietinę, petražoles ir viską išmaišius patiekti su blynais.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:54 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:10 AM | Žinutė # 12








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BLYNELIAI SU DARZOVEMIS IR SURIU

Blyneliams:
125 g miltų,
2 kiaušiniai,
druskos,
250 ml pieno,
4 valg.šaukštai aliejaus.
Įdarui:
500 g pomidorų,
125 ml sultinio,
pundelis baziliko,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 mažos salotų gūželės,
1 raudonoji paprika,
1 geltonoji paprika,
330 g įvairių rūšių plonai supjaustyto sūrio.

Miltus išmaišyti su kiaušiniais, druska ir pienu. Palikti 60 min. Įkaitinti aliejų ir iškepti plonus lietinius. Leisti atvėsti.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Padažui reikia pomidorus keletui sekundžių panardinti į verdantį vandenį, ištraukti, aplieti šaltu vandeniu, nulupti odelę, o minkštimą smulkiai supjaustyti. Sudėti į puodą, supilti sultinį, smulkiai supjaustytą baziliką, druską ir pipirus. Truputį pavirinti ir supilti į riebalais išteptą kepimo formą.
Salotas smulkiai supjaustyti. Paprikas nuplauti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti. Sūrį supjaustyti plonomis juostelėmis. Sumaišyti salotas, papriką ir pusę sūrio. Išdėti ant blynelių, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir suvynioti. Supjaustyti nedideliais griežinėliais ir sudėti į kepimo formą su padažu, apibarstyti sūriu ir kepti 20 min.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:55 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:12 AM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





VARŠKINIAI BLYNAI SU OBUOLIAIS

4 kiaušiniai
200 g varškės
2 vidutinio dydžio sutarkuoti obuoliai
¾ puodelio miltų
1 v. š. citrinos sulčių
2 – 3 v. š. cukraus ar medaus
½ a. š. druskos
½ a. š. cinamono
2 – 3 v. š. maltų migdolų ar graikinių riešutų (nebūtinai)

Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir išplakti iki standumo. Visus kitus ingredientus gerai išmaišyti. Per kelis kartus į tešlą įmaišyti kiaušinių baltymus. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Patiekti su klevų sirupu, grietine, jogurtu ar uogiene.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:55 AM
Ausra28Data: Antradienis, 2009-02-03, 12:32 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Blynai su moliūgais

Ingredientai:

Moliūgai, smulkiai tarkuoti, 2 stiklinės
Kiaušiniai, 2 vienetai
Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
Cukrus, 1 šaukštas
Druska, pagal skonį
Grietinė, 100 gramų

Gaminimas:

Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, druska. Dedame grietinę, miltus, moliūgus ir viską gerai išmaišome. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus. Valgome su grietinės ir varškės padažu.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:56 AM
AlaData: Antradienis, 2009-02-24, 11:50 AM | Žinutė # 15








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Zarasai
Forumo senbūviai
Žinutės: 1410
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
Mėliniai blynai

Ant mielių užberti šaukštelą cukraus, šiek tiek pamaigyti šauksteliu ir palikti penkioms min., kol visą tai pavirs į tyrelę. Dubenyje maišyti kiaušinius (2-3), įpilti stiklinę šilto pieno, tirpinto sviesto(margarino) šaukštą, miltus (apie 2 stiklines), šiek tiek druskos, jei tešla per tiršta- įpilti gazuoto mineralinio vandens.. Supilti mieles. Jei turit mikserį- suplakti, jei ne- tada plakti šakute. Leisti tešlai pailsėti kokį pusvalandį. Dėti po šauksta į įkaitintus riebalus, kepti iš abiejų pusių kol apskrus. Skanaus!

Man dar tokie patinka.Meliniai blynai su vaisiais

250 ml šilto pieno
30 g šviežių mielių
1 a. š. cukraus
50 ml cukraus
2 kiaušiniai
250 g miltų
1 a. š. vanilinio cukraus
1 v. š. aliejaus
1 v. š. likerio (galima nepilti) aš darau be
2 rūgštūs obuoliai (šiame recepte netinka saldūs) galima dėti bananus, nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais,o jei darysite su bananais,tai griezinėliais.

Dubenyje mieles ištrinti su 1 a. š. cukraus. Supilti pieną ir gerai išmaišyti. Pridengti ir šiltai palikti 20 min., kol masė ims burbuliuoti ir kilti.
Kitame dubenyje mikseriu išplakti 50 ml cukraus su kiaušiniais. Įmaišyti kiaušinių masę į mieles. Suberti miltus, vanilinį cukrų, supilti aliejų ir likerį. Mikseriu paplakti 1 - 2 min. Įmaišyti obuolius arba bananus, pridengti ir šiltai pakildinti apie 45 min.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Kepti blynus ant vidutinės ugnies. skanaus. 4


http://groziosala.weebly.com/index.html

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:58 AM
Atsijungęs
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024