Antradienis, 2024-04-23, 5:23 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Miltiniai patiekalai » Makaronų patiekalai (receptai)
Makaronų patiekalai
britniaData: Trečiadienis, 2008-08-13, 2:56 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Pasidalinkime įvairiais receptais iš makaronų.

Merginos ir turiu didelį prašymą kad receptukus dėtumėt tvarkingai,kaip kad visi yra sudėti.Patiekalo pavadinimui size darome 13,spalvą pasirenkam mėlyną,o ingredientus paryškiname.Taip manau mūsų forumiukas atrodys tvarkingiau ir pačioms bus mieliau. miela






Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:44 AM
Atsijungęs
Flora7Data: Ketvirtadienis, 2008-09-04, 3:30 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 93
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Mano sugalvotas

Reikės:

1) makaronai;
2) dešrelės;
3 2 kiaušiniai;
4) šaldytų žirnelių;
5) aliejaus;
6) pievagrybių;
7) bulijono (kostilijos) 2 kubeliai;
8) majonezas;
9)1 svogūnas;
10) česnakas;
11) 3 šaukštai džiuvėsiu, arba miltų.

Procesas:

Išverdu makaronus (1 pak.), nukošiu, sumaišau su 2 kiaušiniais, išdedu į skardą.
Smulkiai svogūną supjaustau, 1 skiltelę česnako, sudedu į keptuvę su aliejumi, apkepinu, įdedu kokius 3 šaukštus džiuvesėlių, įdedu kokius 6 šaukštus majonezo (kėdainių naudoju), kubelius sutrupinu, įpilu 1,5 vandens virinto, dedu susmulkintas dešrelias (apie 5 hodogines), įdedu žirnelius, susmulkintus pievagrybius, pakaitinu iki užvirimo.
visą masę užpilu ant makaronų, į skardą, tada kepu apie 20-30 min. okrkaitėje 150-200 C karštyje. Volia, skanaus sumusam
Valgom su daržovėm, skanu su tarkuotais kopūstus: kopūstai, druska, truputis pipirų, majonezas.
jami jami ;)


http://galerija.ucoz.com





Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:15 AM
Atsijungęs
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:37 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





"Pesto" makaronai

INGREDIENTAI:

2 porcijoms:

400 g makaronų (geriausia- lazdelės formos),
100 g šviežių baziliko lapelių,
20 g petražolių,
50 g parmezano sūrio,
50 g fermentinio sūrio,
1 saujelė graikiškų riešutų,
50 g alyvuogių aliejaus,
druskos,
mėgstantiems aštriau- truputis žalios aitriosios paprikos.

GAMINIMAS:

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Baziliką, petražoles, parmezano ir fermentinį sūrį, graikinius riešutus ir aliejų susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Jei gaunama masė nėra vientisa, galima įpilti truputėlį daugiau aliejaus. Padažą užpilkite ant karštų makaronų ir iš karto patiekite.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:16 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:38 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Makaronai su sūriu

INGREDIENTAI:

4 porcijoms:
500g makaronų (geriausia vamzdelio formos);
~100g sūrio;
~200g faršo arba dešros;
3-4 valg. š. pomidorų padažo (kuo tirštesnio);
1 valg. š. majonezo;
1 skiltelė česnako;
1 pomidoras;
3-4 valg. š. aliejaus (geriausia alyvuogių).
Prieskoniai:
džiovintas smulkintas bazilikas ir mairūnas,
grūsti juodieji pipirai (mėgstant aštriau- čili pipirai),
sojų padažas.

GAMINIMAS:

Puode vandens su 2 šaukštais aliejaus verdame makaronus (taip jie išverda geriau ir nesukimba) apie 10 min., kad būtų ne per minkšti. Kol verda makaronai sutarkuojame sūrį, pasiruošiame faršą ir supjaustome pomidorą kubeliais. Išvirusius makaronus nukošiame, perdedame į kitą indą ir paliekame. Į puodą, kuriame virė makaronai, įdedame faršą ar dešrą (priklausomai nuo to ką naudojate), pakepiname ant aliejaus kartu su susmulkinta česnako skiltele. Nukeliame nuo ugnies. Makaronus suberiame į puodą, kartu su faršu ar dešra, viską gerai sumaišome. Sudedame prieskonius ir vėl viską gerai sumaišome. Supilame pomidorų padažą, majonezą bei pomidorus ir vėl viską gerai sumaišome. Pačioje pabaigoje suberiame sūrį ir viską gerai sumaišome, tada reikia viską pašildyti ant ugnies ir maišyti kol sūris gerai išsilydys ir sukibs su visais makaronais.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:38 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Lazanija su pievagrybiais ir Bechamel padažu

INGREDIENTAI:

4 asmenims:
Pusė pakelio lazanijos lakštų (250 g.),
200 g parmezano sūrio;
1 svogūnas,
1 didelė morka,
skiltelė česnako,
300 g jautienos faršo,
200 g pievagrybių,
0,5 stiklinės balto vyno,
0,5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų padažo,
75 g sviesto,
prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui:
50 g sviesto,
50 g miltų,
250 gr. grietinėlės
650 gr. vandens,
malto muskato.

GAMINIMAS:

Gilesnėje keptuvėje ištirpinamas sviestas. Jame pakepinamas svogūnas, sutarkuota morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai. Viskas šiek tiek apkepama. Tuomet įpilama pusė stiklinės balto vyno, tiek pat vandens ir 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo. Viskas sumaišoma su mėsa, pabarstoma baziliku, pipirais, druska ir kepama neuždengus keptuvės apie 30-45 minutes, kol masė taps tiršta.
Gaminamas Bechamel padažas:
Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada nuolat maišant pilama grietinėlė, skiesta vandeniu. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 min. vandenyje, ištraukti dedami po vieną ant lėkščių (kad nesuliptų). Aliejumi arba sviestu ištepamas kepimo indas. Dedamas sluoksnis lazanijos lakštų, ant jų tepamas Bechamel, o po to mėsos ir daržovių masė, ant viršaus pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip vienas po kito sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu. Viršuje uždedama sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:23 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:39 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Lakštiniai makaronai su jūros gėrybėmis

INGREDIENTAI:

2 asmenims:
lakštiniai makaronai,
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
jūrų gėrybių kokteilis,
švieži bazilikai, druska.

GAMINIMAS:

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Perlieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti.
Keptuvėje įkaitintame alyvuogių aliejuje 5 minutes pakepinti jūrų gėrybes, sudėti makaronus, išmaišyti ir dar kelias minutes kepinti.
Patiekti pabarščius smulkintais bazilikais.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:24 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:39 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Spagečiai su paprika ir kumpiu

INGREDIENTAI:

90ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
90g supjaustytos šoninės arba kumpio,
1 didelis smulkintas svogūnas,
1 skiltelė smulkinto česnako,
2 valgomieji šaukštai kapotų petražolių,
6 baziliko lapai, suplėšyti,
2 raudonosios paprikos, sėkleles išimti, supjaustyti plonomis juostelėmis,
2 geltonosios paprikos, sėkleles išimti, supjaustyti plonomis juostelėmis,
1 indelis (400g) konservuotų pomidorų
su sultimis,
2 raudonos aitriosios paprikos, sėkleles
išimti, sukapoti,
žiupsnelis džiovintų raudonėlių,
Druska,
2 valgomieji šaukštai kapario, išimti iš
sūrymo, nuplauti ir nusausinti,
Sauja juodųjų alyvuogių be kauliuku-
stambiai supjaustyti,
500g spagečių,
30g šviežiai tarkuoto avies pieno sūrio arba parmezano.

GAMINIMAS:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinio karštumo. Sudėkite šoninės arba kumpio gabalėlius ir kepinkite juos 3 minutes, kol gražiai apskrus. Sudėkite svogūnus, česnaką, petražoles, baziliką ir papriką. Kepinkite apie 10 minučių, kol paprika ir svogūnai suminkštės. Sudėkite pomidorus, aitriąją papriką, užberkite raudonėlio ir druskos. Gerai sumaišykite, uždenkite ir troškinkite uždengę dangčiu apie 15 minučių, kol pomidorai subliūkš. Sudėkite kaparius ir alyvuoges. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite dar 2 minutes.
Tuo tarpu į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens sudėkite spagečius ir virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į keptuvę. Ant didelės ugnies pakaitinkite dar 1 minutę. Perdėkite į serviravimui skirtą indą. Apibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu ir karštus patiekite į stalą.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:24 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:40 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Spagečiai su cikorijomis ir sūriu

INGREDIENTAI:

4 porcijos:
60ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
1 didelis plonais griežinėliais supjaustytas svogūnas,
5 mažos susmulkintos cikorijos galvutės,
Druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai,
500g spagečių,
125ml riebios grietinės,
250g švelnaus kieto sūrio, supjaustyto mažais kubeliais,
2 arbatiniai šaukšteliai šviežiai,
tarkuoto muskato riešuto.

GAMINIMAS:

Didelėje keptuvėje pakaitinkite aliejų iki vidutinio karštumo. Sudėkite svogūnus ir kepinkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite cikorijas ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį ir uždengę patroškinkite 5-7 minutes, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Tuo tarpu į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens sudėkite spagečius ir virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškile ir sudėkite į keptuvę su cikorija. Sudėkite grietinę, sūrį pagardinkite muskatu. Pamaišykite ir pakepinkite ant didelės ugnies dar 2 minutes. Perdekite į serviravimui skirtą indą ir patiekite karštus.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:25 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:40 AM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Spagečiai su krevetėmis

INGREDIENTAI:

4-6 porcijos:
1,5 kg kiaulinių krevečių, galima naudoti paprastąsias krevetes arba langustus,
Druska, 3 skiltelės smulkinto česnako,
6 valgomieji šaukštai šviesto, supjaustyti gabaliukais,
60ml sauso baltojo vyno,
500g spagečių,
2 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių.

GAMINIMAS:

Nuplaukite krevetes ir išimkite akis. Įkirpkite jų pilvukus virtuvinėmis žirklėmis. Arbatiniu šaukšteliu išimkite jų mėsytę. Sudėkite į didelį indą ir atidėkite į šalį.
Į didelį puodą įpilkite šalto vandens, pasūdykite ir sudėkite krevečių kiautus. Pavirkite juos 20 minučių, nukoškite sultinį.
Į didelę keptuvę įdėkite 2 šaukštus sviesto ir pakepinkite česnaką 1-2 minutes. Sudėkite krevečių mėsą ir patroškinkite 5 minutes. Tada į keptuvę supilkite vyną, pagardinkite druska ir nuimkite nuo ugnies.
Krevečių kiautų sultinyje išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad jie liktų apykiečiai. Nukoškite, pasilikite 2 valgomuosius šaukštus nuoviro. Sudėkite spagečius ir įpilkite 2 paliktus šaukštus nuoviro į keptuvę. Įdėkite likusius 4 šaukštus sviesto ir leiskite jam ištirpti. Pabarstykite petražolėmis ir patiekite į stalą.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:25 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:41 AM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Dantytieji makaronai su kedro riešutais ir razinomis

INGREDIENTAI:

4-6 porcijos:
2 skiltelės smulkinto česnako,
125g pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
4 valgomieji šaukštai kedro riešutų,
4 valgomieji šaukštai šviesių razinų,
125ml pomidorų pastos (koncentrato), ištirpintos 125ml vandens,
4 sūdyti ančiuviai, nuplauti ir nukaulinti,
Druska ir šviežiai grūsti juodieji
pipirai,
500g makaronų reginette,
2 valgomieji šaukštai šviežiai kapotų petražolių.

GAMINIMAS:

Didelėje keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 3 minutes, kad truputį pagelstų. Sudėkite kedro riešutus ir razinas, kepinkite apie 3 minutes, kad riešutai apskrustų. Sudėkite pomidorų pastos mišinį. Įdėkite ančiuvius ir kepdami juos 5-10 minučių, sutrinkite šakute, kad jie išsileistų. Pagardinkite druska ir gerokai užberkite grūstų pipirų.
Tuo tarpu į didelį kiekį verdančio pasūdyto vandens sudėkite makaronus ir virkite apie 14 minučių, kad jie liktų apykiečiai. Nukoškite, pasilikite apie 2 valgomuosius šaukštus nuoviro. Makaronus ir 1 šaukštus nuoviro sumaišykite su padažu. Pakratykite juos keptuvėje, apibarstykite sūriu ir patiekite karštus.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:26 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:41 AM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Spagečiai su daržovių padažu

INGREDIENTAI:

6Oml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
2 dideli smulkinti svogūnai,
6 smulkiai supjaustytos salierų šakelės,
2 smulkiai supjaustytos vidutinio dydžio morkos,
150g žirnelių,
2 vidutinio dydžio cukinijos, supjaustytos mažais gabalėliais,
Druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai,
1 indelis (400g) konservuotų pomidorų su sultimis,
500g rupių miltų spagečių,
30g šviežiai tarkuoto parmezano.

GAMINIMAS:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutiniško karštumo. Sudėkite svogūnus, salierus, morkas, žirnelius ir cukiniją. Įberkite druskos ir pipirų. Pakepinkite apie 5 minutes, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite pomidorus ir gerai išmaišykite. Keptuvę uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol pomidorai subliūkš ir padažas sutirštės.
Tuo tarpu išvirkite spagečius dideliame kiekyje pasūdyto vandens, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į keptuvę. Gerai išmaišykite ir dar pakepinkite 1 minutę. Perdėkite į serviravimui skirtą indą. Apibarstykite parmezano sūriu ir patiekite karštus.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:27 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:42 AM | Žinutė # 12








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Spiralės formos makaronai su mėsos padažu

INGREDIENTAI:

60ml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
2 valgomieji šaukštai taukų arba sviesto,
2 smulkinti svogūnai,
200g supjaustytos šoninės (arba kumpio),
1 lauro lapelis,
1 kg maltos jautienos,
150g sauso balto vyno,
150ml karšto jautienos sultinio, galima ir daugiau,
Šviežio baziliko lapų nuo vieno krūmelio, lapus suplėšyti,
1 valgomasis šaukštas šviežiai kapotų petražolių,
Druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai,
500g makaronų Fusilli lunghi,
6-8 valgomieji šaukštai šviežiai tarkuoto avies pieno sūrio.

GAMINIMAS:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir taukus/sviestą iki vidutinio karštumo. Sudėkite svogūnus, šoninę ar kumpį, lauro lapelį ir jautienos faršą. Uždenkite ir kepinkite ant vidutiniškos ugnies apie 30 minučių, pamaišykite. Padidinkite ugnį ir supilkite vyną ir sultinį. Pagardinkite baziliko lapais, petražolėmis, druska, pipirais ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite pusiau uždengę apie 2 valandas, jeigu padažas per daug sutirštėja, įpilkite daugiau sultinio. Į didelį kiekį verdančio pasūdyto vandens sudėkite makaronus ir virkite apie 13 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į padažą. Gerais išmaišykite. Pabarstykite tarkuotu avies sūriu ir patiekile karštus.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:27 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:42 AM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Spageciai su mėsos kukuliais

INGREDIENTAI:

Padažui:
1 mažas smulkiai supjaustytas svogūnas,
1 smulkiai supjaustyta morka,
60ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
350g jautienos pjausnys,
lkg prinokusių pomidorų, odelę nulupti ir supjaustyti,
Druska.
Mėsos kukuliai:
350g maltos jautienos,
1 kiaušinis,
250g šviežiai tarkuoto parmezano,
250g šviežios baltos duonos minkštimo,
l/4 arbatinio šaukštelio šviežiai tarkuoto muskato riešuto,
250ml alyvuogių aliejaus kepimui,
500g spagečių.

GAMINIMAS:

Padažas: didelėje keptuvėje ant vidutiniškai karštos ugnies aliejuje pakepinkite svogūną ir morką, kepinkite apie 5 minutes kol suminkštės. Įdėkite jautieną ir kepinkite ją apie 10 minučių. Sudėkite pomidorus, pagardinkite druska. Troškinkite ant mažos ugnies apie 3 valandas, kol mėsa suminkštės. Nukelkite nuo ugnies. Mėsą bus galima patiekti atskirai, po spagečių ar kita proga.
Kukuliai: dideliame inde gerai sumaišykite mėsos faršą, kiaušinį, parmezaną, baltą duoną ir muskatą. Padarykite nedidelius 1-2 cm skersmens rutuliukus. Didelėje keptuvėje pakaitinkite aliejų ir kepkite mėsos kukuliukus 5-7 minutes mažomis partijomis, kol jie gražiai apskrus. Nusausinkite juos ant popierinio rankšluosčio.
Spagečius virkite apie 12 minučių dideliame kiekyje pasūdyto vandens, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į keptuvę su padažu. Sumaišykite su mėsos kukuliais ir patiekite karštus. Šį tradicinį pietų Italijos regiono patiekalą galima pagaminti ir greičiau pakeičiant šiame recepte esantį padažą paprastesniu pomidorų padažu.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:28 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:43 AM | Žinutė # 14








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Lakštiniai su sūrio pasta, bulvėmis ir pupelėmis

INGREDIENTAI:

4-6 porcijos:
400 g. žaliųjų supjaustytų šparaginių pupelių,
500 g. lakštinių,
6-8 šviežios bulvės, supjaustytos kubeliais,
1 porcija pastos be graikinių riešutų (žr. receptą: "Spagečiai su graikinių riešutų pasta"),
3 valgomieji šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
30 g. parmezano, supjaustyto plonomis riekelėmis,
baziliko šakelių papuošimui.

GAMINIMAS:

Sudėkite šparagines pupeles į didelį kiekį pasūdyto vandens ir pavirkite 3-4 minutes, kad liktų apykietės. Nukoškite ir padėkite šalia.
Lakštinius sudėkite į didelį kiekį verdančio pasūdyto vandens ir virkite 5 minutes. Ten pat sudėkite bulves ir virkite dar 7-8 minutes, kol lakštiniai ir bulvės suminkštės. Nukoškite, pasilikite 3 valgomuosius šaukštus nuoviro ir sudėkite lakštinius ir bulves į serviravimui skirtą indą.
Į pastą supilkitę aliejų ir paliktą nuovirą. Masę sudėkite ant lakštinių ir bulvių, taip pat sudėkite šparagines pupeles ir gerai išmaišykite. Pagardinkite pipirais ir parmezanu. Papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite karštus.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:28 AM
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 9:47 AM | Žinutė # 15








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Spagečiai su marinuota žvėriena

INGREDIENTAI:

6 porcijos:
1 jaunas kiškis arba triušis (sveriantis
apie 1,5 kg),
500ml baltojo vyno acto,
5OOml ar šiek tiek daugiau vandens,
4 valgomieji šaukštai pirmojo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
150g supjaustytų lašinukų, pancetos (arba šoninės),
1 didelis smulkiai supjaustytas raudonasis svogūnas,
2 skiltelės suspausto bet nesmulkinlo
česnako,
2 lauro lapeliai, 2 šakelės rozmarino,
1 nedidelė lazdelė cinamono,
2 gvazdikėliai,
500ml sauso raudonojo vyno (gaminant triušį labiau tinka sausas baltasis vynas),
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos (koncentrato), sumaišytos su 180 ml jautienos sultinio,
Druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai, 500g spagečių.

GAMINIMAS:

Kruopščiai nuplaukite kiškį ir supjaustykite didesniais gabalėliais, pjaustykite atsargiai, kad neliktų kauliukų atplaišų. Į stiklinį ar keraminį indą su vandeniu ir actu sudėkite mėsos gabalėlius, uždenkite indą maisto produktų plėvele ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms. Po to marinatą nupilkite, o mėsos gabalėlius nusausinkite.
Didelėje keptuvėje pakaitinkite aliejų, pakepinkite lašinukus ir apkepinkite mėsą ant vidutinio karštumo ugnies 8-10 minučių, kol gražiai apskrus. Sudėkite svogūnus, česnaką, lauro lapus, cinamoną, gvazdikėlius ir rozmariną, pakepinkite dar 3 minutes. Įpilkite vyno ir supilkite pomidorų pastos mišinį. Keptuvę uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 2 valandas, kol mėsa suminkštės, įpildami šiek tiek vandens, kad mėsa neliptų prie keptuvės dugno (gaminant triušį, troškinti reiktų apie 1 valandą).
Kol troškinasi kiškis, išvirkite spagečius dideliame kiekyje pasūdyto vandens, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į mėsos troškinį. Gerai išmaišykite ir patiekite karštus.

Paskutinį kartą redaguota linuciuxxxx - Ketvirtadienis, 2010-04-08, 5:29 AM
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Miltiniai patiekalai » Makaronų patiekalai (receptai)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024