Tortas SNIKERSAS
Karameliniai biskivitai :
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
0,5 skardinės virto kondensuoto pieno(as dedu ''Rududu'')
1 stiklinė grietinės
1 a.š. gesintos sodos Visus produktus sumaišome mikseriu. Pilame i forma išklotą sviestiniu popieriumi puse tešlos ir kepame 180 laipsnių temperatūroj apie 15min.Taip iškepame 2 bisvitus.( aš kepu 4 kad nereikėtų pjaustyt). Atvėsusius perpjauname per puse, gaunasi 4.
Kremas NR.1:
400g grietinėlės
2v.š.cukraus
aš dar deu grietinėlės standiklio
Išplakti grietinėlę su cukrumi.
Kremas NR.2
2/3 skardinės virto kondensuoto pieno (''Rududu'')
100g minkšto kambario temperatūros sviesto
80-100g pakepintų žemės riešutų
Minkštą sviestą išsukti, tada supilti kondensuota pieną ir sudėti smulkintus pakepintus riešutus.
Šokoladinis pertepimas:
Ištirpinti 100g šokolado su 50ml pieno
Torto surinkimas:
Į torto formą dėti vieną bisvitą, sulaistyti sirupu (vanduo+ cukrus), užpilti šokolado, užtepti grietinėlę, dėti antrą bisvitą, sulaistyti, užpilti vėl šokolado, sudėti sviestinį kremą, dėti trečią bisvitą, sulaityti, supilti likusį šokoladą, grietinėlės kremą ir uždengti paskutiniu bisvitu.
Ant viršaus galima užtepti šokoladinį glajų(šokoladas+ sviestas lygiomis dalimis)
RAFAELO SVAJONĖ - DANGAUS MELIS
5 dideli kiausiniai
230 gr.cukraus
230 gr. miltu
65gr.aliejaus
1 did.pakelis vanilinio cukraus
20 gr.kepimo milteliu
Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno
200 gr.sviesto gero
450 gr.grietineles
2 pakeliai tirstiklio
50 kokoso drozliu
Kiausinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol mase patrigubes ir pabals, beplakant supilti alieju plona srovele ir dar minute paplakti, sudeti miltus, sumaisytus su kepimo milteliais ir ismaisyti nuo dugno link virsaus lengavai, bet gerai.
190 temp.ikaitintoje orkaiteje kepti apie 10 min., kol vos parausta.(tesla pasidalinti i keturias dalis ir pilti po viena ant riebalais istepto kepimo popieriaus)23cm. formoje.
Suplakti grietinele su standikliu, padeti i saldytuva, kambario tempraturos sviesta suplakti su kondensuotu, sudeti kokosa, dar paplakti, padeti pusvalandziui i saldytuva.Po to sudeti grietinele ir sumaisiu suplakti abi mases.
Pasidaryti puse netoli puse litro sulaistymui skyscio: pora citrinu sulciu ir saukstelis cukraus, gerai sulaistyti biskvitus, sutepti torta