Eilėraštukai, dainelės vaikams
|
|
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:07 PM | Žinutė # 1 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 6166
Apdovanojimai: 41
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Pasidalinkime eilėraštukais ir dainelėmis skirtomis vaikams
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:08 PM | Žinutė # 2 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| LĖLYTĖS SAPNAS Mik, mažoji lėle, Mik, saldžių sapnų! Pūko pagalvėlę Tau išpurenu. Mik, mažoji lėle, Su gėle plaukuos! Ramūs balandėliai Tau sapne burkuos... Po žvaigždes skraidysi Tu šviesiam sapne, Bet visur matysi Mamą ir mane. /K.Kubilinskas/ LĖLĖS Kai užmiega kaladėlės, Kai akis užmerkia gėlės, Laumės klaidžioja per tylą, Tyliai tyliai mėnuo kyla, Pro žvaigždžių sidabro dainą Patylom kažkas ateina... Tai iš sapno, pasakėlės Pas vaikus keliauja lėlės! Bet slapčia išeina tyliai, Jei vaikučiai jų nemyli. /Ramutė Skučaitė/ LĖLĖ Aplankytum, Pamatytum, Kokią lėlę aš turiu. Pabučiuoju, Pačiūčiuoju, Kai neklauso, tai baru. Ji mažutė, bet neverkia, Ji gerutė ir linksma. Paguldyta užsimerkia Ir užmiega supama. /Kostas Kubilinskas/
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:15 PM | Žinutė # 3 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| GRYBŲ KOŠĖ Sušuoliavo tarp eglaičių Kiškiai rauti voveraičių. Prakaitavo, plušo, rovė, Ir ant seno kelmo krovė. Aš prie kiškio prislinkau Ir į ausį jam sakau. Pailsėkit tarp eglaičių, Kam jums šitiek voveraičių. Kiškiai juokias atsilošę, Iš tų grybų virsim košę. Oi tai juoko bus smagaus Kas tos košės paragaus.
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:16 PM | Žinutė # 4 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Ką aš veiksiu žiemą Visos gėlės jau nuvytę, Liūdna be gėlių. Aš per žiemą tau, mamyte, Būsiu žiedeliu. Vėjas ūžia, medžiai šlama, Paukščių jau nėra. Aš per visą žiemą, mama, Būsiu tau gera. Aš lakštingala tau suoksiu, Lėlę supdama. O kai garsiai nusijuoksiu, Pasibaigs žiema.
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:17 PM | Žinutė # 5 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Darbai darbeliai Kiek darbelių, Kiek darbų! Kiaurą dieną aš skubu. Reikia kasą susipinti, Rainį pienu pamaitinti, Kiškiui ausį reikia prausti Ir neklaužadą nubausti. Reikia laistyti gėles, Reikia peršukuot lėles, Pailsėjus nors truputį, Reikia žadinti meškutį Ir, užmovus batukus, Nusivesti pas vaikus. Kiek darbelių, Kiek darbų! Nekliudykite - Skubu!
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:18 PM | Žinutė # 6 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Ceslovas Navakauskas. Vitaminu maistas Mano vardas - A raide, Vitaminas - pvarde. Mano broliai - B ir C, Dar broluikas vienas K. O jauniausiasis - PP Mes visi labai laimingi, Pavyzdingi ir tvarkingi. Jei ims grauzt tave liga - Pulsim ja visi staiga. Padulkes tik gripo padai Trauksis virusu brigados! O ligu princesei Slogai Bus labai nuo musu bloga. Negaluoti ims Sloga - Ir ateis jos pabaiga. Na, matai kokie mes stiprus, Kibus, skvarbus, narsus, vikrus, Landus, kandus, paalaptingi, Zvitrus, mitrus, stebuklingi. ********************** Aš į daržą nuėjau, Pasakėlėn patekau. Ten morkytė šoka, suka Linksmą pasakų ratuką. Ten ridikėliai muzikantai, O kopūstai - dirigentai. Ir pupelės valsą šoko, Kol labai gerai išmoko. Dar dainavo žirnių choras Ir solistas pomidoras. Artistus aš surinkau Ir dantukais sukramtau. Buvo pasaka graži Ir labai labai skani..
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:19 PM | Žinutė # 7 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ČIAUŠKUTĖ ČIAUŠKA PER DIENAS SESUTĖ, JI – NENUORAMA ČIAUŠKUTĖ. IR VISIEMS – MAMYTEI, TĖČIUI – PASIRENGUSI PADĖTI. VORAS TRIŪSIA, TINKLĄ NERIA, SPINDULIUS SAULUTĖ BERIA. KAI ČIAUŠKUTĖ PO MIEGELIO ATSIBUS, SĖDĖS ANT KELIŲ. TAI NE VIENĄ, O KELIAS PINSIU SESEI KASELES. PLAUKUS JAI GRAŽIAI ŠUKUOSIU, KNYGĄ APIE ČIPOLINĄ DUOSIU. ŠEŠIOS KASOS JAU SUPINTOS, PINSIU SESEI IR SEPTINTĄ! RANKELE ČIAUŠKUTĖ MOJA IR UŽ GROŽĮ MAN DĖKOJA.
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:21 PM | Žinutė # 8 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| E. Mieželaitis Traukinukas - Aš svajoju jau seniai: Kai užaugsiu, būtinai Būsiu aš mašinistu- Čiuku čiuku! Tū tū tū! Atvažiuoju į peroną. Prašom lipti į vagoną Su kuprinėm, dideliais Lagaminais, ryšuliais. Kraukit paštą ir bagažą - Traukinys nemažą veža...
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:25 PM | Žinutė # 9 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| MANO MAMYTĖ Mano maytė - Pati gražiausia! Kas rytą saulytė Veidelį jai prausia... Jos akys - kaip pirmos Pavasario gėlės, Geros ir švelnios - Lyg žibuoklėlės. Mano mamytė - Pati geriausia! Myli mane - vis paglosto, Priglaudžia... Mes kartu žaidžiam, Piešiam, šėliojam, Žiūrim pro langą Ar garsiai svajojam... Ar saulė už lango, Ar apniukus diena, Man gera širdelėj - Šalia juk mama!
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:25 PM | Žinutė # 10 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| METAI Metai turi daug vaikų, Juos išvardint net sunku! Sausis mėgsta baltą spalvą, Puošia ja kiekvieną kalvą. Visad rūstauja vasaris. Kovas žada būti geras. Bet balandis jo nemėgsta, Orą painioja ir šėlsta. Gegužė - mieliausias vaikas, Nuo gėlių kvapų apsvaigęs. O birželis tik svajoja Ir atostogas planuoja. Liepa ir švelnus rugpjūtis Kviečia mus pliaže pabūti. Sunokins rugsėjis slyvų. Spalis užaugins daug grybų. Lapkritį lietus vis drengia. Gruodis šiltai apsirengia. Ir tada visi pamato: Apsisuko metų ratas! Pagal Barbarą Sudol Iš knygelės "Šešiamečio elementorius"
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:27 PM | Žinutė # 11 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Juozas Nekrošius Žirafa Išdidi žavi grafaitė - Ilgakaklė žirafaitė. Stebis Afrika nutilus: - Koks grakštumas! Koks jos stilius! Liūtas Kur Afrikos savanos žalios, Jam duota laisvės iki valios... Kaip gaila!.. Kartą zooparke Mačiau žvėrių Karalius... verkė... Dramblys Tu pats stipriausias! Tu - dramblys! O ką galiūnui pažadėti? Nelaimėj stengsiuos visados Nors mažumėlę tau padėti... Strutis Netikėjome jog strutis Toks bėgikas, toks greitutis! Tuoj nuskuos jis per Sacharą - Smėlis dulka! "Viso gero!.." Krokodilas Dilo dilo ir nudilo Dantys seno krokodilo. Krokodilas vis nedrįsta Vienas plaukti pas dantistą. Begemotas Begemotas begemotui Daug dainelių padainuotų Apie džiaugsmą, gerą upą.... Bet, deja, jam trukdo lūpa!.... Kengūra Sapnavau, tai sapnavau, Jog Australijoj buvau, Su kengūrom šuoliavau... Nepavijęs - nugriuvau... Pandos Jos skuba išlėto. Lėčiau negalėtų... Kuo dar ypatingos Tingėti jos... tingios!
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:28 PM | Žinutė # 12 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŽIRAFA Žirafa - Ruda, gelsva... Lyg ant bokšto Jos galva. Ji nuo medžio Baobabo Lapą po lapelio Skabo. - Daug vaikučių Neišmano, Kam tau reikia Kaklo - krano? - Kam man krano? Kaklo - bokšto? - Aš skaniausių Lapų trokštu. O skaniausia jie, Matai, Ten - labai labai Aukštai! ZEBRAI - Ei arkliukai! Ei dryžuoti, Kur jūs skubate Šuoliuoti? - Mes per dykumą - Lenktynių! Lig šaltinių krištolinių. Atsigersim, Pailsėsim, Per dykynę Vėl dundėsim... PANTERA - Mano kailis Žvilga dailiai, O nagai, O iltys - peiliai! Bet... labai Bijau žmogaus: Trenks žaibais Arba sugaus. Dar išveš Į zooparką, Kur dvi mano sesės Verkia.
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:29 PM | Žinutė # 13 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Pirmasis dantukas Ankstų rytą atsikėlę Sėmėm košės dubenėlį. Dzink, burnytėje šaukštukas, O gi žiūrime - dantukas! Toks baltutis, nedidukas Gal ten cukraus gabaliukas? Gal ištirps jis kaip sniegelis Nuo pavasario saulelės? Čiupinėjom, žiūrinėjom, Ir vis mums įkast norėjo... Vieną turim mes dantuką, Tokį baltą, nediduką. Bet jau greit, ne už kalnų, Miškas bus jau tų dantų. Ir kai mes juos vėl pamesim Paprašysim pelės sesės, Kad atneštų mums kitus, Dar gražesnius už perlus, Kad nuo vaiko šypsenos Džiūtų ašaros veiduos.
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:30 PM | Žinutė # 14 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŪMĖDĖ Gimiau po pirmų gaidžių. Pradžiugo mama ir tėtis. Nuo pirmo lietaus skleidžiu Raudoną mažytį skėtį. Kokie dideli lašai Nuo eglės ant samanų tyška! Kaip šoka šalti lašai, Kankorėžiai, vėjas, miškas!.. Pašokčiau ir aš kartu, Bet stoviu prie kelmo oriai, Nes aš kojinaičių baltų Aptėkšti rasa nenoriu. /Judita Vaičiūnaitė/ BARAVYKAS Laistė liastė rudenėlis Samanėlę purią, Kėlė klė baravykas Rudąją kepurę. Pynė pynė tėtušėlis Žilvitinę kraitę, Bėgom bėgom per pievelę Mudu į giraitę. Pustėm pustėm kadugyne Samanėlę purią, Nešėm nešėm baravyką - Kotą ir kepurę. /Martynas Vainilaitis/
|
Atsijungęs |
| |
Atile | Data: Ketvirtadienis, 2009-12-17, 12:32 PM | Žinutė # 15 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| zuikis puikis ilgaausis ten po krūmu prausės, prausės suka, suka jis ūsus žada atvažiuot pas mus kiškelienė blynus kepė o zuikučiai sviestu tepė zuikis puikis atvažiavo vaikai blynų paragavo sako ačiū jam vaikai nepamiršime ilgai.
|
Atsijungęs |
| |