Vaikučių mėgstamiausi užsiėmimai
|
|
snieguoliuke | Data: Antradienis, 2012-02-07, 7:30 PM | Žinutė # 361 |
[ ( LT) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 21154
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (Romeniukas) Tai visgi su saiku kompiuteris gali būti net ir naudingas. tai aišku kad naudingas , bet viskas su saiku svarbiausia nepamiršti
Kad didžiausią žalą kompiuteris vis dėlto daro vaikų akims. Oftalmologai pataria mažiesiems iki 5-erių metų prie kompiuterio sėdėti ne daugiau kaip 20 minučių per dieną, vyresniems ikimokyklinukams - iki pusvalandžio. nes pasižiūrint kiek vaikų 5-7 metukų su akiniais, net baisu
Ir labai gerai pasakyta Kiek pranašumų beturėtų kompiuterio žaidimai, jie neugdo, tikro, nuoširdaus bendravimo įgūdžių. Tai ypač atmintina tėvams, auginantiems drovius ir uždaro būdo vaikus: kompiuteris leidžia persikelti į kitą pasaulį, kurį traukia pamatyti, kuriame smagu pažaisti. Tuo tarpu vaikas vis dažniau nusigręžia nuo realios erdvės, kuri jam grasina neigiamais įvertinimais bei verčia keisti save
Kalba man už nugaros? Vadinasi aš priekyje ! Aptarinėja mano gyvenimą? Reiškia jis įdomesnis nei jų ! Stengiasi įžvelgti trūkumus? Reiškia pavydi ! O jei pavydi- vadinasi yra ko pavydėti :)
|
Atsijungęs |
| |
snieguoliuke | Data: Antradienis, 2012-02-07, 7:32 PM | Žinutė # 362 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (Romeniukas) Mėgiamos užduotėlių knygutės liuks Mėgsta spręsti užduotėles iš šių knygučių. liuks super super tos knygelės, norėjom kinderiui paimti, bet pats nenorėjo, sako čia mažiems :juokas:
Kalba man už nugaros? Vadinasi aš priekyje ! Aptarinėja mano gyvenimą? Reiškia jis įdomesnis nei jų ! Stengiasi įžvelgti trūkumus? Reiškia pavydi ! O jei pavydi- vadinasi yra ko pavydėti :)
|
Atsijungęs |
| |
Romeniukas | Data: Antradienis, 2012-02-07, 7:32 PM | Žinutė # 363 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 19290
Apdovanojimai: 23
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (snieguoliuke) tai aišku kad naudingas , bet viskas su saiku Tai aišku juk tą jau išsiaiškinome čia viskas eina apie tai,kad su saiku kompiuteris nėra priešas ir jis nekenkia.
Pagalba naujokams ir ne tik čia
|
Atsijungęs |
| |
snieguoliuke | Data: Antradienis, 2012-02-07, 7:34 PM | Žinutė # 364 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| o va čia tai kažkaip visai nepatinka
Apie šešiamečius „kompiuteristus“
Ikimokyklinuko organizme vyksta labai intensyvūs pokyčiai: toliau formuojasi kaulų sistema, plaštakos vis dar vystosi, todėl galima pastebėti, kad padirbėjus su klaviatūra rankutės labai greitai pavargsta. Akių akomodacijai (gebėjimui prisitaikyti) tenka ypač didelis krūvis (žvilgsnis šokinėja nuo klaviatūros prie ekrano ir atvirkščiai). Tai gali pakenkti akių raumenų vystymuisi. Tokio amžiaus vaikams per dieną prie kompiuterio galima praleisti ne daugiau kaip 15 minučių. Jeigu nori išmokyti mažylį darbo kompiuteriu pagrindų, pasitelk atitinkamus žaidimus. Paprastai ant dėžutės būna pateikiama informacija, kokio amžiaus vaikams jie tinka. Jei kalbame apie šešiamečius, jiems skirtuose žaidimuose neturėtų būti labai smulkių detalių ir itin ryškių spalvų (ypač vengtina juoda ir raudona).
Kodėl būtina laikytis šios 15 minučių taisyklės? Įrodyta, kad ilgesnis sėdėjimas prie kompiuterio kenkia šešiamečių regėjimo aštrumui, ir ši problema itin išryškėja tuo atveju, jeigu vienas iš tėvų (arba abu tėvai) yra trumparegis.
Darbas kompiuteriu yra labai svarbus streso veiksnys. Jeigu žaidžiama vakare, vaikutis tampa jaudrus, itin aktyvus, dirglus. Užmigti tampa labai sunku, o kai tai galiausiai pavyksta, kokybiškai išsimiegoti vis tiek neįmanoma: smarkiai nukenčia miego kokybė, vaikutis dažniau pabunda. Štai keli patarimai, į kuriuos mažylio labui turėtum atkreipti dėmesį:
Ribok laiką, kurį vaikas praleidžia prie kompiuterio; Išmokyk sūnelį arba dukrytę daryti akių mankštą; Tinkamai įrenk darbo vietą; Nupirk kokybišką monitorių; Išrink kokybiškus ir tinkamus žaidimus, programas (amžius paprastai būna nurodytas).
Amžiaus liga
Jeigu augini mokyklinio amžiaus vaiką, atkreipk dėmesį į tai, koks jis būna, kai grįžta iš informatikos pamokų (arba apskritai padirbėja kompiuteriu). Daugumai vaikų po tokios veiklos pasireiškia hipotoninė širdies ir kraujagyslių sistemos reakcija: sumažėja kraujospūdis, ima svaigti galva, kartais ją skauda, jaučiamas nuovargis. Neretai gali pasireikšti ir nerimo jausmas, dirglumas, depresija. Itin vaiką išvargina žaidimai, nes jų metu reikia įsitempti, greitos reakcijos, daug jaudinamasi, vyksta staigi nuotaikų kaita.
Daugiausia tokių problemų pasireiškia pirmokėliams (6–7 metų amžiaus vaikams) ir penktokėliams (11–12 metų amžiaus). Tai galima paaiškinti didžiausiais adaptacijos sukeliamais sunkumais, pratinantis prie tokio darbo. Jau po 15 minučių žaidimo smarkiai sumažėja vaiko gebėjimas įsiminti informaciją, o po 45 – pavargstama tiek protiškai, tiek fiziškai.
Kaip įrengti vaiko darbo vietą
Įrengti tinkamą darbo vietą nėra sunku. Verta pasistengti: taip gerokai sumažinsi neigiamą poveikį sūnelio ar dukrytės organizmui. Iš pradžių susirask liniuotę arba centimetrinę juostelę. Kėdė, ant kurios sėdės vaikas, būtinai turi būti su atlošu. Vaikas turi sėdėti bent 50–70 cm atstumu nuo ekrano (kuo toliau, tuo geriau) ir matyti jo centrą. Sėdėti reikia tiesiai arba šiek tiek palinkus į priekį, remiantis 2/3 – 3/4 šlaunų ilgio. Tarp vaiko kūno ir stalo krašto turi likti maždaug 5 cm tarpas, rankos – laisvai gulėti ant stalo. Po kojomis galima padėti kėdutę ar pagalvėlę, kad kelėnai būtų sulenkti, ir kojos sudarytų maždaug 90 laipsnių kampą. Stalas ir kėdė – pagal vaiko ūgį, darbo vieta gerai apšviesta, bet taip, kad šviesa neatsispindėtų ekrane. Nuo to, kaip įrengsi šį kamputį, labai priklausys ir vaiko sveikata.
Kaip ja pasirūpinti:
Pastatyk kompiuterį kambario kampe arba palei sieną; Kasdien drėgnu skuduru išvalyk kambarį, kuriame stovi kompiuteris; Prieš ir po darbo nuvalyk monitorių specialia servetėle; Dažniau vėdink kambarį; Kad kambario oras būtų drėgnesnis, galima pastatyti akvariumą, oro drėkintuvą ar tiesiog indą su vandeniu.
|
Atsijungęs |
| |
snieguoliuke | Data: Antradienis, 2012-02-07, 7:35 PM | Žinutė # 365 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (Romeniukas) Tai aišku juk tą jau išsiaiškinome čia viskas eina apie tai,kad su saiku kompiuteris nėra priešas ir jis nekenkia. liuks tikrai taip
|
Atsijungęs |
| |
Romeniukas | Data: Antradienis, 2012-02-07, 7:36 PM | Žinutė # 366 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (snieguoliuke) super super tos knygelės, norėjom kinderiui paimti, bet pats nenorėjo, sako čia mažiems Taviškis jau didelis sprendžia pratybas,praėjo jo jau tas amžius tokių knygučių.
|
Atsijungęs |
| |
snieguoliuke | Data: Antradienis, 2012-02-07, 7:38 PM | Žinutė # 367 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (Romeniukas) Taviškis jau didelis sprendžia pratybas,praėjo jo jau tas amžius tokių knygučių. dabar intensyviai olimpiadai ruošiasi, atsinešė pernai metų užduotis, tai net man yra ką pagalvoti, o ir parašytos sudėtingai
|
Atsijungęs |
| |
dru-gelis | Data: Ketvirtadienis, 2012-02-09, 12:20 PM | Žinutė # 368 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 100
Apdovanojimai: 0
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (Romeniukas) Mėgiamos užduotėlių knygutės liuks Mėgsta spręsti užduotėles iš šių knygučių. liuks
kokios šaunios knygelės reiks ir savo sūneliui tokių paieškoti, nes visai patinka spręsti užduotėles bet iš visų smagiausia kažką sukonstruoti ir prikabinti PRIEKABĄ!!!! mašinas rūšiuoja pagal tai ar jos turi kablį ar ne įdedu foto
|
Atsijungęs |
| |
Romeniukas | Data: Ketvirtadienis, 2012-02-09, 12:28 PM | Žinutė # 369 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (dru-gelis) kokios šaunios knygelės reiks ir savo sūneliui tokių paieškoti, nes visai patinka spręsti užduotėles bet iš visų smagiausia kažką sukonstruoti ir prikabinti PRIEKABĄ!!!! mašinas rūšiuoja pagal tai ar jos turi kablį ar ne įdedu foto Na ir geras turinys Kur veža tuos guminukus,šaunuolis berniukas susigalvoja žaidimų
|
Atsijungęs |
| |
snieguoliuke | Data: Ketvirtadienis, 2012-02-09, 1:22 PM | Žinutė # 370 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (dru-gelis) bet iš visų smagiausia kažką sukonstruoti ir prikabinti PRIEKABĄ!!!! mašinas rūšiuoja pagal tai ar jos turi kablį ar ne juokas juokas juokas įdedu foto sypsausi oj smagus žaidimukas toks, maniškis su kareivių mašinom taip daro
|
Atsijungęs |
| |
dru-gelis | Data: Ketvirtadienis, 2012-02-09, 6:44 PM | Žinutė # 371 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 100
Apdovanojimai: 0
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (Romeniukas) Kur veža tuos guminukus,šaunuolis berniukas susigalvoja žaidimų Quote (snieguoliuke) oj smagus žaidimukas toks, maniškis su kareivių mašinom taip daro
Vežiojo močiutei į kitą stalo pusę
|
Atsijungęs |
| |
Irce | Data: Ketvirtadienis, 2012-02-09, 9:03 PM | Žinutė # 372 |
[ ( LT) ]
Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 11602
Apdovanojimai: 72
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (dru-gelis) Vežiojo močiutei į kitą stalo pusę Va čia tai geras užsiėmimas Mano merginai dabar multikų periodas,gali visą dieną žiūrėti.Nors bežiūrėdama dar ir nuveikia kažką,tai piešia,tai dėlioja,tai lipdo,o dabar ir siuvinėti mokinasi,išsibado popieriaus lape skylutes ir pagal jas siuvinėja telikas jai kaip fonas pažiūri trumpai ir vėl kažką sumąsto ir nebandyk multiko išjungti,tipo žiūri
Pagalba naujokams ir ne tik čia Forumo taisyklės ir ne tik čia MANO DARBELIAI
|
Atsijungęs |
| |
Romeniukas | Data: Ketvirtadienis, 2012-02-09, 9:29 PM | Žinutė # 373 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (dru-gelis) Vežiojo močiutei į kitą stalo pusę Bet tai kaip faina
|
Atsijungęs |
| |
Laurituke | Data: Penktadienis, 2012-02-10, 0:16 AM | Žinutė # 374 |
[ ( LT) ]
Grupė: Administratorė
Lygis:
Administratorė
Žinutės: 30254
Apdovanojimai: 36
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| o gera priemonė vežioti guminukus,šaunuolis vikiukas
Pagalba naujokams ir ne tik čia Forumo taisyklės ir ne tik čia Sveikinimų atvirukai
|
Atsijungęs |
| |
Romeniukas | Data: Penktadienis, 2012-02-10, 0:40 AM | Žinutė # 375 |
[ ( LT) ]
Lygis:
Forumo mylimieji
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Quote (Laurituke) o gera priemonė vežioti guminukus,šaunuolis vikiukas Aha man ir labai faina idėja pasirodė
|
Atsijungęs |
| |