Antradienis, 2021-10-26, 5:15 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Paukštienos patiekalai (receptai ir patarimai)
Paukštienos patiekalai
jurgiux28Data: Penktadienis, 2008-08-01, 3:50 PM | Žinutė # 1








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
Pasidalinkime receptais ir idėjomis kokius dažniausiai ruošiate patiekalus iš paukštienos

TROŠKINTI VIŠTIENOS KETVERTUKAI

MARINATUI,AS DEDU SVOGUNA,DAAUG CESNAKO,KRAPU SVIEZIU ,PETRAZOLIU,LAURO LAPU SVIEZIU .ROZMARIO DZIOVINTO TRUPUTUKA,PIPIRU,DRUSKOS.ALIEJAUS.VISKA SMULKAII SUPJAUSTAU ,SUDEDU I DUBINELY,,UBARSTAU DRUSKOS,PIPIRU UZPILU ALIEJAUS ,VISKA ISMAISAU IR ANT VISTIENOS KETVERTUKU(KITAME DUBENELYJ GILAIME) SUPILU,TADA VISKA TEN ISMAISAU UZDEDU LEKSTE IR I SALDYTUVA PORAI VALANDU,
TROSKINU ORKAITEJ,TAM SKIRTAME PUODE...APIE VAL GERA,NA KOL VISKAS ISITROSKINA ,IDEDU MORKU TARKUOTU.. ANT PACIO GALO KADA VISKAS JAU ISITROSKINE UZPILU GRETINELES IR PAGAL SKONI VEGETOS TRUPUTUKA.. VALGOM SU VIRTOM BULVEM,GALIAM IR TROSKINTOM BULVEM KARTU VISKA ISTROSKINT PUODE,LABAI SKANU..GARNYRYI SALOTU GAMINU,AGURKAS POMIDORAS KRAPAI GRETINE MANIOEZAS DRUSKA PIPIRAI. virejas

Atsijungęs
zidingaData: Trečiadienis, 2008-08-06, 10:48 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 143
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Vištienos blyneliai

vištienos filė supjaustoma gabaliukais,dedamas kiaušinis,preiskoniai česnakas,pora šaukštų bulvių krakmolo,ir majonezas. Viską išmaišau.Pamarinuojuvalandėlę ir kepu ,kaip blynus.

Atsijungęs
zidingaData: Ketvirtadienis, 2008-08-07, 3:48 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 143
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Vištienos vėrinukai

vištienos filė supjautau kavadračiukais,pamarinuoju majoneze su prieskoniais,česnaku,per naktį. Tada veriu ant medinių iešmų ir kepu orkaitėje. Prieš baigiant abiparstau vėrinukus,tarkuotu sūriu.

Paskutinį kartą redaguota zidinga - Ketvirtadienis, 2008-08-07, 3:49 PM
Atsijungęs
britniaData: Antradienis, 2008-08-12, 11:59 AM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Forumo mylimieji
Žinutės: 4628
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už nuoširdumą
Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže
(2-3 porcijos)

Vištienos file 400 g
Pievagrybiai 150 g
Svogūnas
Grietinėlė 200 ml
Aliejus kepimui
Druska, pipirai

Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais.

Added (2008-08-12, 11:59 Am)
---------------------------------------------
VIŠTOS ŠLAUNELĖS SU KOPŪSTAIS

4 vidutinio dydžio vištos šlaunelės;
1kg raugintų kopūstų;
5 vidutinio dydžio bulvės;
3 valgomieji šaukštai majonezo;
Paukštienos prieskonių, česnako, druskos, aliejaus.

Vištos šlauneles pabarstyti prieskoniais, padruskuoti, ištrinti susmulkintu česnaku ir majonezu. Palikti 2-3 valandom, kad prieskoniai ir majonezas įsigertų.
Ant aliejumi išteptos kepimo skardos tolygiai paskirstyti raugintus kopūstus, ant kopūstų sudėti paruoštas kepimui vištos šlauneles ir 30-40 minučių kepti orkaitėje.
Valgyti su karštomis virtomis bulvėmis.




Atsijungęs
MikeData: Antradienis, 2008-09-09, 10:31 AM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 185
Apdovanojimai: 1
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Įdaryti vištienos ketvirčiai

Ketvirčių imu tiek, kiek bus porcijų, neįgudusiom nepatarčiau iš karto labai daug užsiplėšti Juokas
Galima daryti ir iš šlaunelių , tik porcija bus ženkliai mažesnė.
Svarbu, kad ketvirčio oda būtų neskylėta. Nuimu dailiai odą, užberiu priekonių, druskos ir palieku, kol pasiruošiu įdarą. Mėsą nuimu nuo kaulo, sumalu, įdedu prieskonių, druskos, įpjaustau keleta išmirkytų abrikosų arba tarkuotų morkyčių, 1 kiaušinį ir viską sumaišau. Masę sukemšu į odą, galą užsiūnu ir dedu kepti orkaitėje 180-200C apie 20-30 min. odelė turi gražiai pagelsti. Svarbu, išėmus nepamiršti išimti siūlą mirkt



Atsijungęs
Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:23 AM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Vištienos filė kepsneliai "Mozaika"

INGREDIENTAI:

4 gabalėliai vištienos filė,
4 kiaušiniai,
2 valg. š. krakmolo,
2 morkos,
1 poras,
2 paprikos,
krapų,
prieskonių (druskos, pipirų, vegetos ir pan.),
fermentinio sūrio,
aliejaus,
majonezo.

GAMINIMAS:

Vištienos filė supjaustome kubeliais. Daržoves susmulkiname. Gerai išmaišome kiaušinius, majonezą, krapus, prieskonius ir krakmolą. Viską sudedame į vieną dubenėlį ir gerai išmaišome. Ant silpnos ugnies įkaitiname keptuvėje aliejų, dideliu šaukštu dedame paruoštą masę ir kepame iš abiejų pusių. Ant karstų kepsnelių užbarstome tarkuoto fermentinio sūrio. Prie šių kepsnelių puikiai tinka virti ryžiai, bulvių košė ir šviežios daržovės.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:24 AM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Aluje troškinta antis

INGREDIENTAI:

1 antis;
1 obuolys;
1 sauja razinų;
1 svogūnas;
1 stiklinė virtų ryžių;
Druskos ir kvapiųjų pipirų;
Muskato riešuto;
Baziliko;
500 ml tamsaus alaus;
100 g majonezo;
100 g sūrio.

GAMINIMAS:

Antį gerai išplauti. Smulkiai supjaustyti obuolį, nuplauti razinas, supjaustyti ir pakepinti svogūną, viską sudėti į virtus ryžius ir gerai išmaišyti. Antį įtrinti druska, kvapiaisiais pipirais, muskato riešutu ir baziliku. Tada į antį sudėti paruoštą įdarą ir ją įdėti į troškinimo indą. Tuomet supilti alų, alus turi apsemti pusę anties. Pašauti į orkaitę ir kepti, kol alus išgaruos. Po to antį išimti, viršų ištepti majonezu ir pabarstyti tarkuotu sūriu. Dėti vėl į orkaitę ir pabaigti kepti.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:25 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Citrininis viščiukas su kvapiomis bulvėmis

INGREDIENTAI:

1-1,2 kg viščiukas;
1 citrina;
po 1 stambią šakelę rozmarino, petražolės, baziliko, krapų, raudonėlio;
3 skiltelės česnako;
1 arb. š. šviežiai maltų pipirų;
1-1,5 valg. š. rupios druskos;
30 g sviesto;
2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus.
Bulvėms:
6-7 didelės bulvės;
2 nedideli mėlynieji svogūnai;
4 skiltelės česnako;
druskos;
pipirų;
3 valg. š. saulėgrąžų aliejaus.

GAMINIMAS:

Nuluptas bulves išilgai supjaustome į keturias dalis, dedame į verdantį vandenį ir apverdame 5 minutes. Nusunktas palaikome, kad nuvarvėtų. Viščiukui sumaišome pipirus, druską, smulkintus česnakus ir aliejų. Šiuo mišiniu gerai ištriname vištą iš išorės ir iš vidaus. Sviestą supjaustome kubeliais ir pakišame po oda keliose vietose. Sviestas kepant tirps, keps ir vištos odelė bus traški. Citriną subadome peiliu keliose vietose. Nuplautas žoleles (galima nesmulkinti, bus paprasčiau išimti) sukišame į vištos vidų kartu su citrina (citrinos smulkinti nereikia). Visas ertmes užsiuvame arba susmeigiame mediniais smeigtukais, sparnelius taip pat prismeigiame prie šonų. Kojeles surišame.
Supjaustome nuluptus svogūnus į keturias dalis, česnakus pasmulkiname. Bulves, svogūnus, česnakus, aliejų, pipirus ir druską sumaišome. Dedame į skardą vištą, aplink ją bulves ir kepame 180°C temperatūros orkaitėje.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:30 AM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Viščiukų šlaunelės su kariu

INGREDIENTAI:

12 viščiukų šlaunelių (be odos),
druskos, pipirų,
4 šaukštai žemės riešutų aliejaus,
200 g porų, 200 g svogūnų,
3 česnako skiltelės,
30 g imbierų,
2 šaukštai kario,
6 žaliųjų citrinų lapeliai arba 2 žaliųjų
citrinų tarkuotos žievelės,
1,2l. paukštienos sultinio,
600 ml kokosų pieno (nesaldinto),
1 žaliosios citrinos sulčių,
1 didelė papaja,
petražolių lapelių,
mėtų lapelių,
sezamų sėklų.

GAMINIMAS:

Šlauneles pabarstyti pipirais ir druska. Troškintuve įkaitinti aliejų ir kiekvieną šlaunelę apkepti iš abiejų pusių po 5 minutes ant vidutinio stiprumo ugnies.
Porus nuvalyti, nuplauti, supjaustyti žiedeliais. Svogūnus ir česnaką nulupti, imbierus nuskusti. Svogūnus supjaustyti plonomis skiltelėmis, o česnaką ir imbierus -mažais gabaliukais. Svogūnus, česnaką ir porus suberti į puodą, pakepinti, kol pagels. Maždaug po 4 minučių suberti karį, citrinų lapelius arba žievelę, imbierus. Dar minutėlę pakepinti.
Šlauneles sudėti į puodą, supilti sultinį ir kokosų pieną. Pavirti apie pusvalandįant nedidelės ugnies, kol jos suminkštės. Paskaninti druska, pipirais, žaliosios citrinos sultimis.
Papają nulupti, perpjauti pusiau ir šaukštu išimti kaulą. Minkštimą supjaustyti maždaug 2 cm dydžio kubeliais ir prieš pat baigiant virti sudėti į puodą su šlaunelėmis.
Patiekti giliose lėkštėse, papuošti petražolių ir mėtų lapeliais, pabarstyti sezamais. Prie šlaunelių tinka Basmati ryžiai.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:31 AM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Vištienos filė su morkomis ir apelsinais

INGREDIENTAI:

4 porcijoms reikės:
ryšelio morkų,
4 šakelių rozmarino,
3 apelsinų,
800 g vištienos krūtinėlių,
50 g migdolų,
2 šaukštų aliejaus,
1/2 stiklinės vištienos sultinio,
druskos,
pipirų.

GAMINIMAS:

Morką supjaustykite ratukais. Svogūną smulkiai supjaustykite. Rozmarino lapelius taip pat susmulkinkite.
Du apelsinus nulupkite, kad neliktų baltos žievelės, suskirstykite skiltelėmis. Trečdalį apelsino perpjaukite perpus ir išspauskite sultis.
Migdolus paspraginkite keptuvėje be riebalų. Išimkite ir toje pačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Krūtinėles kepkite vartydama apie 10 minučių. Pabarstykite druska ir pipirais. Įdėkite morką, svogūną ir rozmariną ir viską trumpai apkepinkite.
Mėsą apipilkite sultiniu ir apelsinų sultimis ir troškinkite 10 minučių. Pabaigoje sudėkite apelsinų gabaliukus ir migdolus ir dar viską pakaitinkite.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:32 AM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Vištiena su sūrio padažu

INGREDIENTAI:

700 g. vištienos gabalėlių,
miltų,
vištienos prieskonių,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas aliejaus,
džiūvėsėlių.
Padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštelis garstyčių,
stiklinė karšto vištienos sultinio,
50 g. 35% riebumo grietinėlės,
100 g. tarkuoto olandiško sūrio.

GAMINIMAS:

Vištieną įtrinti prieskoniais ir apvolioti miltuose. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir supylus aliejų apkepti vištieną iš abiejų pusių. Vištienos gabalėlius sudėti į karščiui atsparų indą ir kepti 30 min. 200°C karščio orkaitėje. Keptuvėje išlydome sviestą, suberiame miltus ir truputėlį apkepiname, paskui pilame karštą sultinį ir gerai išmaišome kol užvirs, dedam garstyčias ir šiek tiek prieskonių, supilame grietinėlę, vėl užviriname ir išjungiame, tada įmaišome sūrį. Padažas turėtų gautis gana tirštas. Kai vištiena iškeps, tada tą padažą užpilame ant jos ir ant viršaus užbarstome džiūvėsėlių, vėl dedame į orkaitę ir kepame kol apskrus.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:33 AM | Žinutė # 12








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Sūriu įdaryta vištiena

INGREDIENTAI:

500 g vištienos krūtinėlės;
200 g fermentinio sūrio;
50 g sviesto;
2 kiaušiniai;
Džiūvėsėliai;
Aliejus kepimui;
Prieskoniai (druska, pipirai);
Mediniai smeigtukai.

GAMINIMAS:

Krūtinėlę supjaustome kepsnių pavidalu, pamušame ir apibarstome prieskoniais. Gaminame įdarą: sutarkuojame sūrį ir sviestą. Juos išsukame į vientisą masę. Ant vištienos dedame įdarą, susukame taip, kad įdaras neišbėgtų bekepant ir susmeigiame mediniais smeigtukais. Išplakame kiaušinius, juose apvoliojame vištieną ir tuomet voliojame džiūvėsėliuose. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:37 AM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Sultingas ir kvapnus viščiukas

INGREDIENTAI:

100g sviesto,
švieži čiobreliai,
švieži rozmarinai,
4 skiltelės česnako,
1 citrina,
šaukštelis druskos
šaukštelis pipirų.

GAMINIMAS:

Palaikykite sviestą kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Susmulkinkite šviežius čiobrelius, rozmarinus, česnakus ir sudėkite į dubenį kartu su sviestu. Supilkite druską bei pipirus. Nulupkite geltonąją citrinos žievelės dalį, susmulkinkite ir sudėkite į sviestą. Gautą mišinį trinkite šaukštu, kol sviestas dar labiau suminkštės, o prieskoniais pasiskirstys tolygiai.
Paruoškite viščiuką taip kaip parodyta: užlenkite sparnelius ir atskirkite odą nuo mėsos, kad galėtumėte sudėti paruoštą sviesto ir prieskonių mišinį. Būkite atsargūs, kad nepažeistumėte odos. Tokiu būdu farširuojamo viščiuko mėsa bus sultinga ir puikaus skonio. Į viščiuko vidų įberkite pusę šaukštelio druskos, perpjovę citriną pusiau įspauskite šiek tiek sulčių ir sukiškite abi citrinos dalis. Taip pat įdėkite kelias čiobrelių ir rozmarino šakeles.
Ištepkite viščiuką alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska bei pipirais ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje vis ištraukdami ir apšlakstydami sultimis. Jei viščiuko odelė per daug svyla, uždenkite kepimo indą folija.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:38 AM | Žinutė # 14








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Anties krūtinėlė slyvų padaže

INGREDIENTAI:

4 anties krūtinėlės po 250 g;
4 valg. š. sojos padažo;
4 valg. š. vyšnių likerio;
2 skiltelės smulkinto česnako;
2 valg. š. slyvų džemo;
Aliejaus kepimui.

GAMINIMAS:

Krūtinėles įtrinti sojos padažu, vyšnių likeriu ir česnaku. Pastatyti nakčiai į šaldytuvą. Po to apkepinti aliejuje, įpilti stiklinę vandens, sudėti slyvų džemą ir troškinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės (apie 1 val.). Patiekti su ryžiais.

Ausra28Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 10:39 AM | Žinutė # 15








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Kalakutienos maltinukai su šparaginėmis pupelėmis

INGREDIENTAI:

3 porcijoms:
600 g kalakutienos krūtinėlių faršo;
1 kiaušinis;
150 g sviesto;
druskos ir ką tik maltų pipirų;
kapotų žalumynų.
Garnyrui:
500 g šparaginių pupelių;
1 citrinos sulčių;
200 ml grietinėlės;
2 valg. š. grūdėtųjų garstyčių;
druskos ir ką tik maltų pipirų.

GAMINIMAS:

Faršą sumaigykite šakute, įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, kapotais žalumynais ir gerai išminkykite. Iš faršo masės formuokite nedidelius apvalius maltinukus ir iš abiejų pusių patroškinkite svieste.
Garnyrui šparagines pupeles nuplaukite, nusausinkite, galiukus nuvalykite, sumeskite į verdantį vandenį, supilkite citrinos sultis ir apie 4 min. pavirkite ant silpnos ugnies. Nuvarvinkite ir apkepkite keptuvėje. Tada supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, paskaninkite pipirais, pasūdykite ir troškinkite, kol padažas sutirštės.

Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Paukštienos patiekalai (receptai ir patarimai)
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2021