Uogienių konservavimas
|
|
Kristalija | Data: Šeštadienis, 2008-08-02, 2:12 PM | Žinutė # 1 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:zemaitija
Forumo mylimieji
Žinutės: 3656
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kokias uogienes konservuojate dažniausiai? Ir kaip? Pasidalinkite patirtimi ir receptais.
|
Atsijungęs |
| |
Kipsiuke | Data: Ketvirtadienis, 2008-08-07, 10:16 AM | Žinutė # 2 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| galiu jums parasyt kelis mano mociutes receptuku, gal jums patiks, bet as tai pas mociute visada smalyziauju uogieniem Added (2008-08-07, 10:09 Am) --------------------------------------------- AGRASTŲ IR KIVIŲ DŽEMAS 400g. agrastų, 250g. kivių, 600g. cukraus, Nuvalytus ir nuplautus agrastus sumalti mėsmale per stambų sietelį. Kivi nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, viską sudėti į vieną indą, suberti cukrų ir virti dvi minutes ant stiprios ugnies. Įpilti romo. Išvirusį džemą pilti į stiklainius ir uždaryti. Added (2008-08-07, 10:16 Am) --------------------------------------------- OBUOLIŲ ŽELĖ Obuolių, cukraus 1,2kg, sake galima dėti spalvinančių uogų... Obuolius nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir virti. Karštus atsargiai nusunkti, kad sultys būtų skaidrios. Jei norite, kad želė būtų spalvota, į verdančius obuolius galite įmesti truputį juodųjų serbentų uogų. Sultis perpilti į didelį puodą, užvirinti, įberti cukraus - 1,2kg. litrui sulčių - ir virti ant mažos ugnies 30min. (jei pervirsite, blogai stings želė). Želė perpilti į pakaitintus stiklainius ir neuždengtus palikti vienai dienai. Kitą dieną sandariai uždenkite.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:09 PM | Žinutė # 3 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Cukinijų uogienė su citrinomis INGREDIENTAI: 1 kg cukinijų; 2 citrinos; 700 g cukraus. GAMINIMAS: Cukinijas supjaustyti gabaliukais, supilti 200 g cukraus ir palaikyti vėsioje vietoje, kol išsiskirs sultys. Cukinijas užvirti ir virti ant silpnos ugnies 4-5 min. Po to puodą nuo ugnies nukelti ir palaikyti 10-12 val. vėsioje vietoje. Sultis nupilti, o cukinijas, subėrus likusį cukrų, vėl užvirinti ir lėtai virti, kol cukrus ištirps. Nukelti nuo ugnies ir palaikyti vėsioje vietoje. Po 3 val. supilti citrinų sultis ir cukinijas vėl virti atsargiai maišant ant nedidelės ugnies, kol cukinijų gabalėliai pasidarys skaidrūs. Karštą uogienę sukrėsti į stiklainius ir hermetiškai uždaryti.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:11 PM | Žinutė # 4 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Vitamininė juodųjų serbentų uogienė INGREDIENTAI: juodųjų serbentų, cukraus. GAMINIMAS: Vienam litrui maltų uogų imu 1,5 litro cukraus. Uogas nuplauname, nurenkame šakeles ir permalame su mėsmale. Suberiame cukrų, gerai išmaišome ir paliekame kokioms 6 valandoms, galima ir per naktį. Nepamirštame laikas nuo laiko pamaišyti. Uogienė išsilaiko iki 2 metų, tik atidarius ją geriau greitai sunaudoti (užtai pilstau į mažesnius indelius), nes pradeda cukruotis.
|
|
| |
sandrulia7 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:14 PM | Žinutė # 5 |
[ ( LT) ]
Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Utena
Forumo mylimieji
Žinutės: 5896
Apdovanojimai: 22
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Dažniausia kiek man pačiai teko darytis uogienių žiemai, tai būna braškių ir vyšnių uogienės. O darau jas pagal mamos receptą, nors koks ten receptas, uogos, vanduo ir cukrus
El.parduotuve www.sdgsventems.lt
|
Atsijungęs |
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:15 PM | Žinutė # 6 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Rabarbarų uogienė su apelsinais INGREDIENTAI: apie 1 kg rabarbarų lapkočių, apie 1 kg cukraus, apie 1 kg apelsinų, 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono, 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero, maltų gvazdikėlių. GAMINIMAS: Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaliukais, dėti į keraminį indą ir sluoksniuoti su cukrumi. Uždengti ir laikyti per naktį šaldytuve. Apelsinų odelę nutarkuoti ir atsidėti. Likusį baltą apelsinų sluoksnį nulupti, apelsinus supjaustyti gabaliukais (sėklas, jeigu yra, išimti). Nuo rabarbarų nusunkti susidariusį sirupą, supilti į puodą (tik ne aliumininį), užvirti, sukrėsti rabarbarų gabaliukus, supjaustytus apelsinus, sumažinti ugnį ir virti maišant apie 10 – 15 min. Tada suberti nutarkuotas apelsinų žieveles, cinamoną, imbierą ir dar pavirti apie 5 min. Supilti į paruoštus indus, sandariai uždaryti. Laikyti šaltoje vietoje.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:16 PM | Žinutė # 7 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Gervuogių uogienė su žemuogėmis INGREDIENTAI: 1 kg. gervuogių, 700 g. žemuogių, 2 stiklinės vandens, 1,3 kg. cukraus, 2 citrinų nutarkuotos žievelės. GAMINIMAS: Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į jį suberiame perrinktas ir nuplautas uogas. Verdame, kol gervuogės ims blizgėti. Tuomet sudedame nutarkuotas citrinų žieveles ir paverdame 1 min.Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais.Uogienė ypač tinka prie varškės patiekalų ir sūrių.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:17 PM | Žinutė # 8 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kriaušių kubelių uogienė INGREDIENTAI: 2 kg kriaušių, 3 kg cukraus, 10 gvazdikėlių. GAMINIMAS: Kriaušes nuplauname, nulupame, pašaliname sėklalizdžius. Kriaušes supjaustome kubeliais ir pamerkiame į pasūdytą vandenį 2 min. Tuomet kubelius išgriebiame ir užpilame cukrumi. Paliekame 2-3 val. stovėti. Į puodą nupilame susidariusias sultis ir užverdame. Suberiame kriaušių kubelius ir verdame, kol jie tampa skaidrūs. Baigiant virti suberiame gvazdikėlius. Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir atvėsusią uždarome dezinfekuotais dangteliais.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:18 PM | Žinutė # 9 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Marinuotos slyvos su cinamono žievele INGREDIENTAI: 1kg. vengrinių slyvų, stiklinė 6% acto, stiklinė vandens, 250g. cukraus, keletas gvazdikėlių, cinamono žievelė. GAMINIMAS: Slyvas nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles ir sudėti į stiklainius. Actą sumaišyti su vandeniu, įberti cukraus, gvazdikėlių, cinamono, užvirinti ir atšaldyti. Slyvas užpilti marinatu, uždengti, kaitinti 20-25 min. Vietoj acto galima naudoti sausą vyną.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Pirmadienis, 2009-02-02, 12:19 PM | Žinutė # 10 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Obuolių želė INGREDIENTAI: Obuolių, cukraus, galima dėti spalvinančių uogų. GAMINIMAS: Obuolius nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir virti. Karštus atsargiai nusunkti, kad sultys būtų skaidrios. Jei norite, kad želė būtų spalvota, į verdančius obuolius galite įmesti truputį aronijos ar juodųjų serbentų uogų. Sultis perpilti į didelį puodą, užvirinti, įberti cukraus - 1,2kg. litrui sulčių - ir virti ant mažos ugnies 30min. (jei pervirsite, blogai stings želė). Želė perpilti į pakaitintus stiklainius ir neuždengtus palikti vienai dienai. Kitą dieną sandariai uždenkite.
|
|
| |
katulape | Data: Penktadienis, 2009-02-06, 1:42 PM | Žinutė # 11 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:pajūris
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 266
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kiaulpienių uogienė Reikės: 400 pilnai pražydusių kiaulpienių galvučių 1 citrinos 1 kg cukraus Darom taip: Žiedynus nuplaunam vandeniu ir pamerkiam 12-16 val (per naktį), po to dar kartą perplaunam šaltu vandeniu ir verdam 0,5 l vandens su supjaustyta citrina (vietoj jos galima dėti arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties). Po 15 min. žiedynus nusunkti, į nuovirą dėti cukrų ir virti 40 min. Po to supilstyti į stiklainius.
|
Atsijungęs |
| |
katulape | Data: Penktadienis, 2009-02-06, 1:46 PM | Žinutė # 12 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:pajūris
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 266
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Kitokia kiaulpienių uogienė Reiks: 400 kiaulpienių galvučių 2 citrinų 1,5 kg cukraus 1 l vandens Darom: Citrinas su žieve supjaustom ir verdam su kiaulpienėm 10 min., po to paliekam parai, kad pritrauktų. Paskui masę nusunkiam, sudedam cukrų ir verdam 30 min., karštą uogienę supilstom į stiklainius.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-07-02, 11:22 PM | Žinutė # 13 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SALDŽIARŪGŠČIAI VAISIAI Saldžiarūgščius konservuotus vaisius tinka valgyti ir su saldžiais kepiniais, ir su mėsos patiekalais. Užpilą galima naudoti vaisių salotoms paskaninti. 4 stiklainiai (po 3/4 l) 1/2 l baltojo vyno acto 1/2 I baltojo vyno 450 g cukraus 6 nedidelės kriaušės 750 g melionų 500 g vyšnių 1 šaukštelis garstyčių grūdelių Paruošimo būdas Actą, vyną ir cukrų kaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies, kol užvirs. Kriaušes nuplauti, perpjauti pusiau ir išimti sėklalizdžius. Kriaušių puseles sumesti į sirupą ir apvirti ant mažos ugnies, kol šiek tiek suminkštės. Kriaušes išimti ir nuvarvinti sietelyje. Melioną nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais ir apvirti. Išimti, nuvarvinti ir dėti prie kriaušių. Vyšnias nuplauti, nuskabyti kotelius ir 2 minutes pavirti. Išgriebti, nuvarvinti dėti prie kitų apvirtų vaisių. Užvirusį marinatą nuimti nuo ugnies ir atvėsinti. Į atvėsus] skystį suberti garstyčias ir išmaišyti. Vaisius sudėti į stiklainius ir užpilti šaltu marinatu. Užsukti dangtelius arba aprišti celofanu ir laikyti šaltoje tamsioje vietoje. Atidarytą stiklainį laikyti šaldytuve. Atidaryto stiklainio negalima per ilgai laikyti. Patarimas Užpilui galima naudoti 9 procentų actą, atskiestą keturiomis vandens dalimis.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-07-02, 11:23 PM | Žinutė # 14 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| VAISIA SU ROMU Nuo gegužės iki liepos mėnesio galima nusipirkti įvairiausių vaisių ir uogų, juos užpilti romu ir per metus papildyti antpilą vis kitais vaisiais. Per žiemos šventes, kai stalai lūžta nuo pačių įvairiausių gėrybių, vaisiai jau bus įsigėrę romo ir visa šeima mielai ragaus šį skanėstą. Vaisiams su romu ruošti labiausiai tinka moliniai indai, nors galima naudoti ir porcelianinius ąsočius, ir tamsaus ar permatomo stiklo indus. Tokį antpilą reikėtų laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje Indas antpilui turi būti kruopščiai išplautas, perlietas karštu vandeniu ir nusausintas. 1 sluoksnis 500 g braškių ar kitų uogų 250 g cukraus 1 I romo (54 proc.) 2 sluoksnis 500 g vaisių 250 g cukraus 1/2 l romo (54 proc.) Vaisių rūšys: Į 4 dalis supjaustyti ananasų griežinėliai, nulupti abrikosai be kauliuku, nuluptu kriaušiu gabaliukai, bruknės, vyšnios (gali būti ir su kauliukais), nulupti persikai be kauliukų, vynuogės, nulupti ir griežinėliais supjaustyti kiviai. Paruošimo būdas Išsirinkti pačius gražiausius vaisius, juos nuplauti, nusausinti ir supjaustyti. Abrikosus ir persikus trumpam panardinti į verdantį vandenį, paskui į šaltą (taip lengviau bus nulupti). Vaisius tuoj pat nusausinti drobule, kad neparustų. Vaisius sumaišyti su cukrumi, palaikyti šaltai, kol cukrus ištirps. Vaisius sudėti į molinį indą ir užpilti romu. Jei vaisiai iškils j paviršių, prispausti lėkšte. Indo viršų pridengti celofanu ir laikyti j šaltoje ir vėsioje vietoje.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-07-02, 11:24 PM | Žinutė # 15 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| JUODŲJŲ SERBENTŲ DREBUČIAI IR MARMELADAI Birželio pabaigoje pasirodo pirmosios juodųjų serbentų uogos, o rugpjūčio pabaigoje jų sezonas baigiasi. Sių uogų drebučiai bei marmeladai vertinami dėl ypatingo skonio, vitaminų bei pektinų gausos. 12 stiklainių (po 450 g) 2,5 kg juodųjų serbentų 2,5 kg cukraus šiek tiek uogienių tirštiklio Paruošimo būdas Šviežias uogas nuplauti, nuskabyti kotelius, leisti apdžiūti ir pasverti (turėtų būti apie 2,25 kg). Uogas sutrinti elektriniu maišikliu. Iš uogų (su koteliais) galima išspausti sultis ir jas pasverti. Galima uogas sumalti mėsmale ir išspausti. Uogų tyrę sudėti j puodą, išmaišyti su cukrumi ir kaitinti, kol užvirs. Kaitinti 10 minučių ant stiprios ugnies, suberti tirštiklį ir kelis kartus užvirinti. Stiklainius išplauti karštu vandeniu ir išdžiovinti. Marmeladą supilti į stiklainius (iki gurklio viršaus turi likti apie 1 cm). Vėsinti, kol marmelado paviršius sustings. Iš celofano iškirpti stiklainio gurklio skersmens apskritimus, suvilgyti romu arba konjaku ir uždengti marmelado paviršių. Stiklainius užsukti arba uždengti plėvele ir užrišti virvele ar gumyte. Ruošiant juodųjų serbentų drebučius reikia naudoti sulčiaspaude spaustas sultis. Galima uogas užpilti nedideliu kiekiu vandens, pavirti, sudėti į drobulės maišelj ir išspausti sultis rankomis. Į 1 l vandens berti 1 kg cukraus ir 2 minutes virti ant stiprios ugnies. Verdančią masę supilstyti j stiklainius ir užsukti. Patarimas Skirtingų firmų uogienių tirštiklius (Lietuvos parduotuvėse galima rasti Gelfix 2+1, Džemfix tirštiklių) reikia naudoti taip, kaip nurodo gamintojo rekomendacijos.
|
Atsijungęs |
| |