Šalti užkandžiai
|
|
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:23 PM | Žinutė # 16 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PIKANTIŠKI KREPŠELIAI SU VOVERAITĖMIS Ingredientai: 250 g miltų 125 g sviesto 1 trynys žiupsnelis druskos 3 šaukštai grietinės Įdaras: 250 g voveraičių 1 svogūnas 1 šaukštas aliejaus žiupsnelis druskos ir pipirų 1 šaukštas chereso 1 šaukštas grietinės Kiaušinienė: 1 šaukštas sviesto 3 kiaušiniai žiupsnelis druskos ir pipirų Kaip gaminti? Iš miltų, sviesto, trynio, druskos ir grietinės išminkyti trapiąją tešlą ir palikti 45 minutėms. Ant miltais apibarstytų lentelės iškočioti 1/2 cm storio lakštą. Formele ar stiklinaite išpjauti skritulėlius ir sudėti juos ant apverstų formelių, gerai apspausti ir atšaldyti. Kepti 15 minučių. Voveraites nuvalyti, nuplauti ir perpjauti pusiau. Nuluptą svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su aliejumi. Sukrėsti grybus ir kepti 2-3 minutes. Pagardinti druska, pipirais, cheresu ir grietine. Kiaušinienę kepti su sviestu, nuolat maišyti. Pagardinti druska ir pipirais. Į šiltus krepšelius sukrėsti kiaušinienę, ant viršaus sudėti grybų įdarą.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:25 PM | Žinutė # 17 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| KREPŠELIAI SU GRYBAIS IR MĖSA Ingredientai: 300 g jautienos paslėpsnio 2 svogūnai 1 šaukštas miltų 1 šaukštas aliejaus 1 šaukštas sviesto 1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų 1/2 šauktelio džiovintų čiobrelių, druskos 1/4 l raudonojo vyno 100 g pievagrybių 4 tešlos krepšeliai 3 šaukštai grietinės 1 šaukštas bruknių drebučių 1 šaukštus pjaustytų petražolių Kaip gaminti? Mėsą supjaustyti 1 cm storio kubeliais ir apvolioti miltuose. Nulupti svogūnus ir supjaustyti kubeliais. Aliejų su sviestu įkaitinti, mėsą gerai apkepinti iš virų pusių. Sumažinti ugnį, suberti prieskonius ir supilti raodonąjį vyną. Mėsą su vynu troškinti ant silpnos ugnies. Piebagrybius nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliais ir apkepinti. Suberti į mėsą likus 10 minučių iki virimo pabaigos. Krepšelius pašildyti orkaitėje. Į troškinį sukrėsti grietinę, burknių drebučius, pagardinti mėgstamais prieskoniais ir petražolėmis. Tešlos krepšelius įdaryti paruoštu trošnikiu ir iš karto patiekti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:26 PM | Žinutė # 18 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| KARALIŠKI UŽKANDŽIAI Ingredientai: šaldytos sluoksniuotos tešlos 1 trynys 1/2 l mėsos sultinio 250 g viščiuko krūtinėlių 1 auro lapelis 1 svogūnas 20 g sviesto 1 šaukštas miltų 150 g pievagrybių 1/8 l grietinės druskos, baltųjų pipirų 1 šaukštelis vorčesterio padažo 1 šaukštelis citrinų sulčių Kaip gaminti? Tešlą atšildyti uždengtame inde ir supjaustyti į 8 (6*6 cm) kvadratėlius, išpjauti jų viduriukus. Iškočioti lakštą iš likusios tešlos ir išpjauti dar 4 tokio pat dydžio lakštelius. Ant kiekvienos tešlos lakštelio dėti po 2 kvadratėlius išpjautų viduriukų ir jų vidų bei viršų aptepti išplaktu tryniu. 15 minučių palaikyti šaldytuve. Pirmas 5 minutes orkaitėje kepti aukštesnėje temperatūroje, likusį laiką - žemesnėje. Mėsos sultinį užvirinti, sudėti viščiukų krūtinnėles, lauro lapelį ir svogūną. Virti 20 minučių ant silpnos ugnies. Miltus pakepinti su sviestu, supilti mėsos sultinį ir virti, kol padažas sutirštės. Grybus nulupti, nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir suberti į padažą. Virti 5 minutes. Mėsą supjaustyti kubeliais ir suberti į grybų padažą. Grietinę sumaišyti su tryniu, sukrėsti į padažą (tik nevirti). Įberti prieskonių. Padažą sukrėsti į užkandukų vidų. Patiekti su citrinos griežinėliais, pagardintais vorčesterio padažu.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:27 PM | Žinutė # 19 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| VALDORFO SUKTINUKAI Ingredientai: 250 g kumpio griežinėlių 2 šaukttai apelsinų sulčių 1/4 šaukštelio baltųjų pipirų 200 ml grietinėlės 1/4 šaukštelio druskos 2 šaukštai majonezo 125 g saliero 2550 g obuolių 2 šaukštai kapotų graikinių riešutų Kaip gaminti? Kumpio griežinėlius apšlakstyti apelsinų sultimis ir apibarstyti baltaisiais pipirais. Grietinėlę suplakti iki standžių putų, įberti druskos, sukrėsti majonezą ir atsargiai išmaišyti. Salierą ir obuolius nuplauti, nusausinti ir nulupti. Sutarkuoti smulkiai ir sukrėsti į suplaktą grietinėlę. Į grieintėlę suberti kapotus graikinius riešutus ir paskaninti mėgstamais prieskoniais. Įdarą sukrėsti ant kumpio griežinėlių ir susukti. Suktinukus sudėti į pusdubenį. Uždengti aliuminio folija ir gerai atšaldyti. Prieš patiekiant papuošti. Patarimas Įdarą galima pagardinti tarkuotais krienais, cukrumi ir šlakeliu citrinos sulčių.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:28 PM | Žinutė # 20 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŠPARAGAI SU DARŽOVIŲ PADAŽU Ingredientai: 1,2 kg šparagų druskos ir cukraus 1 šaukštas citrinos sulčių 1 šaukštelis sviesto 1 pomidoras 1 svogūnas 1 žalia saldžioji paprika 3 šaukštai aliejaus 2 šaukštai acto žiupsnelis pipirų ir rozmarinų 1 šaukštas kapotų petražolių Kaip gaminti? Šparagus nulupti stengiantis nepažeisti galvučių. Nupjauti sumedėjusius galus. NUlieti vandeniu ir surišti į 4 ryšelius. Į 3/4 l vandens įberti 2 šaukštelius druskos, 1/2 šaukštelio cukraus, supilti citrinos sultis, sudėti šparagus ir virti. Išvirusius šparagus išgriebti, palikti atvėsti, nukirpti siūlus. Nuluptą svogūną ir nuplauti pomidorą supjaustyti kubeliais. Papriką perpjauti pusiau, išskobti sėklas, nulieti vandeniu ir uspjaustyti kubeliais. Viską užpilti aliejumi, actu ir 2 šaukštais šparagų nuoviro. Pagardinti žiupsneliu druskos, pipirais, cukrumi bei rozmarinais, petražolėmis. Šparagus užpilti paruoštu daržovių padažu. Patarimas Šparagų muovirą galima naudoti sriubai virti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:29 PM | Žinutė # 21 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| KUKŪRUZAIS IR PAPRIKOMIS ĮDARYTOS DEŠRELĖS Ingredientai: 280 g konservuotų kukurūzų 1 svogūnas 1 raudona saldžioji paprika 1 šaukštas aliejaus žiupsnelis druskos ir pipirų 600 g dešrelių 1 šaukštas sviesto Kaip gaminti? Kukurūzus nukošti. Svogūną nulupti ir supjaustyti kubeliais. Papriką perpjauti pusiau, išskobti sėklas, nuplauti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Svogūną ir papriką 10 minučių patroškinti įkaitintame aliejuje. Suberti kukurūzus, šiek tiek pakaitinti, pagardinti pipirais ir druska. Dešreles įpjauti išilgai ir pakepinti su sviestu (pirmiausiai dėti pjūviu į apačią), paskui apversti. Sudėti į lėkštes ir įdaryti daržovių mišiniu.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:30 PM | Žinutė # 22 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŠPARAGAI SU SVIESTU IR RIEŠUTAIS Ingredientai: 750 g šapragų 2 kiaušiniai 1 apelsino sultys 50 g išlukštentų lazdynų riešutų 100 g sviesto žiupsnelis druskos Kaip gaminti? Šparagus nuskusti. Lupenas užpilti vandeniu ir apvirti. Lupenų nuovire 10 minučių virti kiaušinius, po to nuovirą perkošti ir pagardinti apelsino sultimis. Nuovirą pasūdyti ir užvirinti. Sudėti nuvalytus šparagus ir išvirti. Riešutus spraginti ant sausos keptuvės, kol pasklis aromatas, po to nuvalyti rudus lukštelius. Riešuts pridengti lino rakšluostėliu ir sutrinti kočėlu. Nulupti kiaušinius ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Šparagus nuvarvinti. Tiekiant į stalą apiberti kiaušinius ir aplieti ištirpintu sūdytu sviestu, pagardintu riešutais. Patarimas Taip pat galima paruošti žiedinius kopūstus, brokolius arba kaliaropes.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:33 PM | Žinutė # 23 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| VIŠTŲ KRŪTINĖLĖS SU RIEŠUTŲ PADAŽU Ingredientai: 300 g žiedinių kopūstų druskos 250 g viščiukų krūtinėlių 50 g sūdytų žemės riešutų 2 šaukštai japoniško sojų padažo 1 šaukštas ir 1/2 šaukštelio citrinų sulčių žiupsnelis maltos saldžiosios paprikos 1 šaukštas aliejaus 2 šaukštai sviesto 1/2 prieskoninės druskos 2 šaukštai kapotų petražolių Kaip gaminti? Žiedinį kopūstą išskirstyti žiedynais (didesnius žiedynus perpjauti pusiau), sumesti į verdantį pasūdytą vandenį ir 3 minutes virti ant silpnos ugnies. Vandenį nupilti, kopūstą suvynioti į drobinį rakšluostėlį. Mėsą aptepti šaukštu soj padažo. Riešutus sumalti ir užvirinti su šaukštu sojų padažo, 8 šaukštais vandens, 1/2 šaukštelio citrinų sulčių ir žiupsneliu paprikų. Pagardinti pagal skonį. Mėsą kepti 5 minutes gerai įkaitintame aliejuje ant stiprios ugnies nuolat vartant. Iškepusius mėsos gabaliukus suvynioti į aliuminio foliją ir palikti 10 minučių, kad atvėstų. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir sumaišyti su šaukštu citrinų sulčių bei prieskonine druska. Suberti kopūstų žiedynus, apibarstyti petražolėmis ir gerai išmaišyti. Mėsą supjaustyti ir patiekti su kopūstais bei padažu.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:34 PM | Žinutė # 24 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| UPĖTAKIŲ FILĖ SU PIPIRNĖMIS Ingredientai: 500 g petražolių šaknų 1/2 šaukštelio druskos 1/4 l grietinės baltųjų pipirų 1 kiaušinio baltymas pipirnių rūkytų upėtakių filė Kaip gaminti? Petražolių šaknis nulupti ir įstrižai supjaustyti plonais griežinėliais. Virti 10 minučių 1/4 l pasūdyto vandens. Isgriebti daržoves, nukošti nuovirą ir garinti, kol jo gerokai sumažės. Padažui į petražolių nuovirą supilti grietinę, kai padažas sutirštės, įberti druskos bei prieskonių, po to suberti petražoles. Baltymą pasūdyti ir išplakti iki standžių putų. Pipirnes sukapoti ir suberti į putas. Upėtkių filė pašildyti garuose ir sudėti į lėkštę su padažu ir petražolių griežinėliais. Užkrėsti žalumynais pagardintų baltymų putų kauburėlį, papuošti papirnėmis. Patarimas Rūkytos žuvies skoonį bei aromatą galima pajusti tik kambario temperatūroje, todėl rūkytos žuvies nepatariama tiekti tiesiai iš šaldytuvo.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:36 PM | Žinutė # 25 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| BROKOLIAI SU BERNO PADAŽU Ingredientai: 500 g brokolių 2 šaukštai druskos 100 g šaltai rūkyto kumpio 1/8 l rūgpienio 1 kiaušinis 2 šaukšteliai aštriųjų garstyčių 2 šaukšteliai citrinos sulčių žiupsnelis maltų aitriųjų paprikų Kaip gaminti? Brokolius išskirstyti 6 cm skersmens žiedynais, kiekvieną žiedyną perpjauti išilgai per pusę. Suberti į 2 l verdančio pasūdyto vandens ir apvirti. Nuvarvinti sietelyje ir laikyti šaltai. Kumpį supjaustyti mažais kubeliais, rūgpienį ir likusius komponentus uplakti elektrine maišykle. Paskui šluotele plakti garuose, kol padažas sutirštės ir įkais iki 70 C temperatūros. Padažą pasūdyti. Galima įdėti nedidelį gabalėlį sviesto. Brokolius ir kumpį sudėti į dubenį, užpilti padažu. Padažą galima tiekti ir atskirai.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:40 PM | Žinutė # 26 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PRIEŠPIEČIAI SU PIPIRNĖMIS Ingredientai: 2 kiaušiniai 200 g kumpio 4 pipirnių pakeliai 1/8 l grietininio jogurto 1 šaukštelis citrinos sulčių 1 šaukštelis konjako žiupsnelis druskos ir pipirų 2 ančiuvių filė 1 šaukštas medaus 1 šaukštelis sojų padažo Kaip gaminti? Pradurti kiaušinių viršūnės, kad verdami nesuaižėtų, sudėti į šaltą vandenį ir kietai išvirti. Išvirtus kiaušinius užpilti šaltu vandeniu, nulupti ir supjaustyti į 8 dalis. Kumpį supjaustyti plonomis lazdelėmis. Supjaustytus kiaušinius, kumpį ir pipirnėmis išdėlioti į lėkštes. jogurtą sumaišyti su citrinos sultimis, konjaku, pagardinti druska ir pipirais. Užpili ant kiaušinių bei pipirnių. Ančiuvių filė supjaustyti smulkiais kubeliais, paskaninti šaukšteliu paruošto užpilo, medumi ir sojų padažu. Į lėkštes sudėti pipirnes, kumpio šiaudelius ir kiaušinius. Pagardinti užpilu ir patiekti. Patarimas Pipirnes žiklėmis nukirpti nuo šaknelių ir perrinkti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:41 PM | Žinutė # 27 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SUMUŠTINIAI SU SŪRIU IR IKRAIS Ingredientai: 6 riekelės baltos duonos 200 g sūrio 30 g ikrų 2 šaukštai sviesto Kaip gaminti? Duonos pluteles nupjaustyti ir ant kiekvienos riekelės uždėti po 2 mm storio sūrio griežinėlį. Jei sūris tepamas - duoną aptepti. Kiekvieną riekelę perpjauti į 4 dalis. 12 duonos gabaliukų aptepti ikrais ir aptepta puse dėti ant 12 riekelių su sūriu. Sumuštinius 1 minutę iš abiejų pusių pakepti su sviestu. Sumuštinius sudėti ant šilto padėklo ir valgyti dar karštus. Patarimas Atidaryti ikrų indelį suvartoti per 8-14 dienų. Ikrus kabinti patartina ne metaliniu šaukštu, bet medine arba plastiko mentele. Vietoj eršketo ikrų galima šiam valgiui naudoti lašišinių žuvų ir netgi lydekos ikrus ar baltyminius ikrus - pagal skonį ir kišenę.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:43 PM | Žinutė # 28 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| MOLIUSKAI SU ŽALUMYNŲ PADAŽU Ingredientai: 1 kg moliuskų 1 svogūnas 2 šaukštai sviesto 3 šaukštai kapotų petražolių 1 šaukštas kapotų pastarnokų 1/4 l sauso baltojo vyno 1/4 šaukštelio maltų pipirų 1/8 l grietinės 1 trynys Kaip gaminti? Geldeles nuvalyti ir gerai nušveisti šepetėliu. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais. Įkaitinti didelį keptuvą. Ištirpinti sviestą ir pakepinti svogūno kubelius, kol suminkštės. Keptuvą su keptais svogūnais dėti ant stiprios ugnies, suberti prieskoninius žalumynus, supilti vyną ir užvirinti. Suberti moliuskus bei pipirus. Virti uždengtame puode. Moliuskus kiaurasamčiu išgriebti iš puodo. Nuovirą nukošti per drobulę į švarų puodą ir užvirinti. Su tryniu išplaktą grietinę supilti į nuovirą. Pašildyti, tik nevirti. Šiuo padažu užpilti moliuskus. Patarimas vietoje pastarnokų galima vartoti česnakus arba salierų lapelius.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:44 PM | Žinutė # 29 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| MOLIUSKAI SU BERNO PADAŽU Ingredientai: 1/8 l baltojo vyno 1 šaukštelis citrinos sulčių žiupsnelis druskos 450 g šaldytų išlukštentų moliuskų 1 nedidelis svogūnas 2 šaukšteliai sviesto Kaip gaminti? Į 1/8 l vandens supilti baltąjį vyną, citrinos sultis, suberti druską ir užvirti. Sudėti moliuskus ir virti uždengus 2 minutes. Nukelti nuo ugnies. Po 10 minučių moliuskus išgriebti ir supjaustyti gabaliukais. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais ir kepti su sviestu, kol suminkštės. Suberti moliuskus ir kepti, kol viskas gražiai pagels. Dažnai maišyti. Padažu užpiltą valgį į stalą tiekti specialiuose indeliuose. Patarimas Mažiau kalorijų turės padažas, paruoštas iš 150 g grietinės ir 150 g natūralaus jogurto. Viską sumaišyti su žiupsneliu druskos ir cukraus, šaukštu citrinos sulčių, šaukšteliu garstyčių ir 2 šaukštais kapotų prieskoninių žalumynų.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:46 PM | Žinutė # 30 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| KALAKUTO KEPENĖLĖS SU PORTULAKOMIS 2008 12 27 [b]Ingredientai: 200 g kalakutų kepenėlių 1 šaukštas konjako 1 šaukštas maderos juodųjų pipirų ¼ šaukštelio druskos žiupsnelis cukraus 2 šaukštai vyno acto 4 šaukštai aliejaus 1 šaukštas lazdynų riešutų aliejaus 1 mažas svogūnas 2 šaukštai sviesto Kaip gaminti? [/b] Kepenėles kruopščiai nuplauti, išpjauti plėves, supjaustyti plonais griežinėliais. Marinatą paruoštti iš konjako, maderos bei pipirų ir jame pamarinuoti kepenėles. Druską bei cukrų sumaišyti su vyno actu ir aliejumi. Viską gerai išmaišyti. Nulupti svogūną, supjaustyti plonais griežinėliais ir suberti į paruoštą užpilą. Pagardinti pagal skonį. Portulakų lapelius nulauti, nusausinti. Lapeliais iškloti lėkštės pakraščius. Sviestą ištirpinti ant vidutinės ugnies. Kai nustos putoti, suberti iš marinato išimtus nusausintus kepenėlių griežinėlius ir kepti. Iškeptas kepenėles sudėti į lėkštes ir apibarstyti druska. Į kepimo metu išsiskurusias sultis supilti marinatą, truputį pavirinti. Užpilti kepenėles ir gerai išmairyti. Šiltas kepenėles sudėti ant portulakų, jas užpilti paruoštu užpilu ir patiekti. Patarimas Šiam valgiui galima vartoti ne tik kalakutų, bet ir veršių arba vištų kepenėles.
|
Atsijungęs |
| |