Trečiadienis, 2024-11-27, 0:43 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Forum moderator: linuciuxxxx  
Šalti užkandžiai
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:47 PM | Žinutė # 31








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
PIEVAGRYBIŲ APKEPELĖ

Ingredientai:

500 g mažų pievagrybių
4 šaukštai sviesto
½ šaukštelio druskos
1 šaukštas miltų
1/8 l sauso baltojo vyno
1/8 l grieitnės
sultinio miltelių
juodųjų pipirų
1 šaukštelis citrinos sulčių
2 šaukštai susmulkintų petražolių
60 g fermentinio sūrio (ementalio)

Kaip gaminti?[/b]

Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluoščiu ir perpjauti pusiau.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, suberti supjaustytus grybus ir maišant pakepinti 2 minutes. Pasūdyti ir nuvarvinti sietelyje.
Riebaluose, kurie liko keptuvėje, apkepinti miltus, supilti baltąjį vyną, sukrėsti grietinę, įberti sultinio miltelių ir supilti perkoštas grybų sultis.
Padažą paskaninti citrinos sultimis, suversti supjaustytus grybus bei suberti susmulkintas petražoles. Įberti druskos ir pipirų. Prieš patiekiant apibarstyti tarkuotu suriu ir apkepti orkaitėje, kol sūris išsilydys.




Paskutinį kartą redaguota jurgiux28 - Antradienis, 2009-06-30, 4:48 PM
Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:55 PM | Žinutė # 32








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
GRUZDINTOS KREVETĖS


Ingredientai:

250 g išlukštentų krevečių
1 šaukštas sojų padažo
1 kiaušinis
¼ šaukštelio druskos
žiupsnelis baltųjų pipirų
miltų ir džiūvėsėlių
½ - 1 l kokosų keptaukių

Kaip gaminti?

Krevetes 5 minutes virti pasūdytame vandenyje. Atšaldyti ir nuvalyti. Uodegą perpjauti pusiau ir išimti mėsą. Mėsą nusausinti ant popierinio rakšluoščio, kad susigertų skysčio perteklius.
Sojų padažą sumaišyti su plaktu kiaušiniu, druska ir pipirais. Krevetes apvolioti džiūvėsėliuose. Sudėti ant lentelės ar lėkštės vieną šalia kitos ir atšaldyti.
Įkaitinti aliejų. Krevetes aliejuje virti 5 minutes, kol gražiai pagels.
Krevetes virti mažomis porcijomis. Kiaurasamčiu išgriebti, sudėti ant popierinio rakšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Nusausinti. Valgyti karštas.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:56 PM | Žinutė # 33








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
KUMPIU ĮDARYTI OBUOLIAI

Ingredientai:

3 obuoliai
¼ l baltojo vyno
2 šaukštai cukraus
¼ l grieitnėlės
1 šaukštas maltų saldžiųjų paprikų
¼ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio baltųjų pipirų
4 šaukštai tarkuotų krienų
2 šaukštai kečupo
50 g kumpio
citrinų griežinėlių arba krapų


Kaip gaminti?

Obuoliukus nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir išskobti šiek tiek minkštimo. Baltąjį vyną užvirinti su cukrumi. Sudėti obuolius ir troškinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Palikti, kad atvėstų.
Grietinėlę su prieskoniais išplakti iki stangrumo. Pagardinti krienais bei kečupu. Obuolių įdarą sukrėsti į konditerinį maišelį.
Obuolius išgriebti iš vyno, nuvarvinti sietelyje, sudėti į pusdubenį ir įdaryti.
Kumpio griežinėlius susukti ir jais papuošti įdarytus obuolius. Kiekvieną obuolio pusę papuošti krapais ir citrinos griežinėliais.

Patarimas

Kumpį galima pakeisti kitokia rūkyta mėsa.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:57 PM | Žinutė # 34








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ANANASŲ KREMU ĮDARYTAS KUMPIS


Ingredientai:

4 griežinėliai virto kumpio (kiekvienas po 2 cm storio, po 100 g)
200 g konservuotų ananasų kubelių
50 g graikinių riešutų
1/8 l grietinėlės
2 šaukštai majonezo
žiupsnelis kario
druskos, baltųjų pipirų
4 gūžinių salotų lapai
200 g vynuogių

Kaip gaminti?

Neplonus kumpio griežinėlius įpjauti per vidurį, tik neperpjauti iki galo. Į tokias „kišenes” bus dedamas įdaras.
Ananasų griežinėlius nuvarvinti sietelyje. Riešutus smulkiai sukapoti. Grietinėlę kruopščiai išplakti iki standžių putų, sumaišyti su majonezu ir paskaninti kariu. Į grietinėlę suberti ananasų gabaliukus, riešutus, pagardinti druska bei pipirais.
Kumpio „kišenes” įdaryti ananasų kremu. Įdarytus kumpio gabaliukus sudėti ant salotų lapų. Vynuoges nupjauti, išskirstyti mažesnėmis kekėmis ir jomis papuošti užkandį.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:59 PM | Žinutė # 35








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
SKREBUČIAI

Ingredientai:

4 baltos duonos riekelės
250 g mažų pievagrybių
4 šaukštai kapotų petražolių
2 šaukštai alyvų aliejaus
2 šaukštai sviesto
druskos ir pipirų
2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio
2 maži pomidorai
petražolių šakelių

Kaip gaminti?

Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais.
Duonos riekeles pakepinti su šaukštu aliejaus, kol pagels, apversti, įpilti dar šaukštą aliejaus ir pakepinti iš kitos pusės. Pakepintas riekeles sudėti į šiltą lėkštę.
Grybus padalinti į dvi porcijas ir kiekvieną pakepinti po minutę su šaukštu sviesto. Suversti į sietelį ir nuvarvinti, paskui apibarstyti druska ir pipirais.
Pievagrybius sudėti ant skrebučių, apibarstytų sūriu. Papuošti pomidorais, supjaustytais į 8 dalis ir petražolių šakelėmis. Patiekti šiltus.

Patarimas

Jei ruošiama daugiau skrebučių, galima paruoštus pievagrybius sudėti ant pakepintos duonos ir apkepti su sūriu tik prieš pat patiekiant.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:01 PM | Žinutė # 36








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ŠPARAGAI SU KIAUŠINIŲ PADAŽU

Ingredientai:

500 g virų šparagų
4 kiaušiniai
¼ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio baltųjų pipirų
2 šaukštai švelniųjų garstyčių
2 šaukštai acto su peletrūnais
1/8 l aliejaus
4 šaukštai susmulkintų petražolių lapelių

Kaip gaminti?

Šparagus nuvarvinti sietelyje. 2 kiaušinius išvirti su šlakeliu acto, o likusius atskirti nuo baltymų. Likus 5 minutėmis iki virimo pabaigos, į puodą, kuriame verda kiaušiniai, suleisti baltymus. Išvirusius kiaušinius bei baltymus atvėsinti šaltame vandenyje.
2 trynius išplakti su šlakeliu acto bei prieskoniais. Palaipsniui po lašelį supilti aliejų ir plakti, kol padažas sutirštės. Pagardinti prieskoniais. Padažą galimą plakti elektrine maišykle.
Nuluptus kiaušinius bei baltymus supjaustyti mažais kubeliais, išmaišyti, sudėti ant šparagų ir pagardinti petražolėmis. Padažą patiekti atskirai.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:03 PM | Žinutė # 37








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
SLUOKSNIUOTI SUMUŠTINUKAI

Ingredientai:

200 g pertrintos varškės
4 šaukštai grietinės
½ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio baltųjų pipirų
1 šaukštelis aštrių garstyčių
1 virtas kiaušinio trynys
žiupsnelis kario
½ šaukštelio pomidorų tyrės
¼ šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
1 šaukštas kapotų petražolių, krapų, laiškinių česnakų
žiupsnelis tarkuoto muskato
šlakelis citrinos sulčių
200 g forminės duonos

Kaip gaminti?

Pertrintą minkštą varškę sumaišyti su druska bei pipirais ir gerai ištinti iki vienlaytės masės elektriniu maišytuvu. Varškės masę padalinti į 4 dalis.
Paruošti keturis skirtingų spalvų apteptus. Baltam aptepui varškkės masę sumaišyti su garstyčiomis. Geltonam aptepui varškės masę maišyti su tryniu ir kariu. Varškės masę sumaišius su pomidorų tyre paruošiamas raudonos spalvos aptepas. Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto, keli lašai citrinos sulčių ir kapoti prieksoniai žalumynai pagardins ir žaliai nuspalvins varškės masę aptepui.
Kiekvieną duonos riekelę aptepti skirtingos spalvos varškės mase. Riekeles sudėti vieną ant kitos, uždengti medine lentele ir šiek tiek prispausti.
Atvėsintus sumuštinius supjaustyti trikampiais arba kvadratias, sudėti vieną šalia kito ir pridengti aliuminio folija. Foliją nuimti tik prieš patiekiant.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:06 PM | Žinutė # 38








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
POMIDORŲ SUMUŠTINUKAI SU ALYVUOGIŲ UŽKANDĖLĖMIS


Ingredientai:

Alyvuogių užkandėlės:
150 g plonų šoninės griežinėlių
100 g paprikomis įdarytų alyvuogių
Pomidorų sumuštinukai:
20 g rupios ruginės duonos skridinėlių
minkšto sviesto
200 g sūrio su pelėsiias
5-6 maži pomidorai
druskos ir juodųjų pipirų
4 šaukštai kapotų laiškinių česnakų

Kaip gaminti?

Alyvuogių užkandėlėms šoninės griežinėlius perpjauti išilgai pusiau. Ant kiekvieno šoninės griežinėlio dėti po alyvuogę, susukti ir persmeigti medine balanėle.
Užkandėles glaudžiai sudėti į įkaitintą keptuvę, uždengti ir pakepinti. Kepamas užkandėles vieną kartą apversti.
Sumuštinukams duonos skridinėlius aptepti sviestus. Iš sūrio išpjauti ritinėlius (tokio skersmens kaip duonos skridinėliai) ir uždėti ant apteptos duonos.
Pomidorus nuplauti, nusausinti, išpjauti vaiskočius, supjaustyti griežinėliais ir papuošti sumuštinukus. Pomirdorus apibarstyti maltais pipirais ir susmulkintais laiškiniais česnakais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:07 PM | Žinutė # 39








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
SILKIŲ SUFLĖ SU DARŽOVĖMIS

Ingredientai:

250 g apvirtų daržovių
2 šaukštai sviesto
75 g miltų
2 kiašiniai, druskos
¼ šaukštelio tarkuoto muskato
100 g „Žementalio” sūrio

Kaip gaminti?

Į 1/8 l vandens sudėti sviestą, įberti druskos, užvirinti. Suberti miltus ir gerai išsukti, kad tešla būtų vienalytė ir tąsi.
Puodą su tešla įstatyti į šaltą vandenį arba tešlą perdėti į šaltą indą. Įmušti kiaušinį, išmaišyti, kitą kiaušinį įmušti, kai tešla atvės. Suberti tarkuotą sūrį ir pagardinti muskatu.
Karščiui atsparius kepimo indelius ištepti sviestu, į juos sudėti apvirtas daržoves, uždengti tešlos sluoksniu. Tešla ir daržovėmis pripildyti tik ¾ indelio tūrio.
Suflė kepti(apie 15 min 175 C) karštoje orkaitėje ir patiekti karštą. Ant lėkštės ar padėklo patiesti popierinę servetėlę, ant jos dėti suflė indelius.

Patarimas

Suflė kepti geriausia mažose indeliuose, galima naudoti ir nedidelius karščiui atsparius dubenėlius. Žinoma, suflė iškeps ir didesnėje fomojoe, tik tada reikėtų kepti 5 min ilgiau.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:08 PM | Žinutė # 40








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
RŪKYTA LAŠIŠA SU KREVETĖMIS IR KRIENŲ PAGARDU

Ingredientai:

8 gūžinių salotų lapai
200 ml grietinėlės
4 šaukštai tarkuotų krienų
1 šaukštelis citrinos sulčių
¼ šaukštelio druskos
1/8 šaukštelio baltųjų pipirų
250 g rūkytos lašišos
50 g valytų krevečių
4 krapų šakelės

Kaip gaminti?

Salotų lapai nuplauti ir nusausinti. Grietinėlę išplakti, suberti smulkiai tarkuotus krienus, paskaninti citrinos sultimis, druska, pipirais.
Iš salotų lapų suformuoti tarsi dailų lizdelį lėkštės viduryje.
Lašišą supjaustyti 4 cm pločio juostelėmis, kiekvieną juostelę susukti spirale ir dėti ant salotų lapų.
Su krienais išmaišytą grietinėlę sukrėsti į kulinarinį maišelį su dantytu antgaliu. Antgalis turi būti platokas (kad tarkuoti krienai jo neužkimštų). Užkandį papuošti krienais pagardinta grietinėle, sudėti krevetes. Prieš patiekiant papuošti krapais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:08 PM | Žinutė # 41








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ĮDARYTI AVOKADAI

Ingredientai:

150 g veršių kepenėlių
100 g pievagrybių
1 šaukštas aliejaus, druskos
4 šaukštai baltojo vyno
1/8 l grietinės
1 šaukštelis pomidorų tyrės
citrinos sultys
maltų aitriųjų paprikų
šlakelis tabasco padažo
2 avokadai

Kaip gaminti?


Kepenėles supjaustyti kubeliais. Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, nusausinti ir supjaustyti griežinėliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, suversti supjaustytus grybus ir pakepinti, kol pasklis aromatas. Pasūdyti ir nuvarvinti sietelyje.
Į riebalus keptuvėje supilti vyną ir troškinti, kol skystis šiek tiek nugaruos. Nukelti nuo viryklės, sumaišyti su grietine, pomidorų tyre, pagardinti citrinos sultimis, maltomis paprikomis ir tabasco padažu.
Avokadus nulpauti , perpjauti išilgai, o puseles šiek tiek pasukti į priešingas puses, kad lengviau būtų išimti kauliuką. Išgrežti minkštimą (taip, kad puselėje liktų apie ½ cm minkštumo sluoksnis) ir supjaustyti kubeliais.
Supjaustytas kepenėles, grybus ir supjaustytą avokadų minkštimą sumaišyti su padažu ir įdaryti avokadų puseles. Užkandėles papuošti krapais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:11 PM | Žinutė # 42








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
TRAŠKUČIAI SU SŪRIO APTEPU

Ingredientai:

2 morkos
1/8 l mėsos sultinio
250 g varškės
200 g lydyto sūrio
1/8 l grietinės
1 svogūnas
po 2 šaukštus kapotų krapų,
svogūnų laiškų bei petražolių
1 šaukštas citrinos sulčių
druskos ir pipirų
120 g traškučių (sausainiai)

Kaip gaminti?

Nuluptas ir nuplautas morkas virti sultinyje 20 minučių., kol sumunkštės. Varškę, lydytą sūrį ir grietinę išsukti iki vienalytės masės.
Nuluptą svogūną sutarkuoti. Krapus, petražoles ir svogūnų laiškus sumaišyti su citrinų sultimis, sūrio mase bei svogūnu. Paskaninti druska ir pipirais. Aptepą sukrėsti į konditerinį maišelį ir atšaldyti.
Morkas supjaustyti plonais griežinėliais. Traškučius išdėlioti lėkštėje.
Aptepą ant traškučių išspausti tik prieš patiekiant. Papuošti morkomis, petražolių šakelėmis bei pikantiškas skonio konservuotomis paprikomis.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:12 PM | Žinutė # 43








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
MAŽI SUMUŠTINUKAI

Ingredientai:

8 riekelės įvairių rūšių duonos
40 g sviesto
200 g dešros
100 g krevečių arba sūdytos lašišos
100 g gorgoncolos (minkšto sūrio su pelėsiais)
Puošti:
Šviežiais žalumynais, vynuogėmis, majonezu, vyšniomis, ikrais, krienų kremu, ridikėliais pomidorais, paštetu.

Kaip gaminti?

Duonos riekeles aptepti sviestu, supjaustyti nedideliais gabaliukais arba išspjausti formelėmis. Ant sumuštinukų produktus dėti pagal skonį.Sumuštinukai:
Ruginė duona su krevetėmis ir majonezu, apibarstytu stambiai maltais pipirais.
Ant batono skridinėlių - pašteto masė, paruošta iš kepenų pašteto, ištrinto su grietine ir šlakeliu konjako. Paštetą ant sumuštinukų išspausti konditeriniu švirkštu ir papuošti vyšniomis.
Batono trikampėliai su sūdytos lašišos gabalėlių ir krapų šakele.
Duonos riekelės su šoninės suktinuku ir šlakeliu majonezo, pagardinto smulkintais marinuotais agurkėliais ir prieskoniais žalumynais.
Juoda duona, pagardinti jautienos riekele, krienų kremu ir petražolės šakele.
Citrinos gabalėlių papuoštas ikrų kauburėlis ant kvietinės duonos riekelės.
Batono kvadratėkis, apteptas kremu iš gorgoncijos ir sviesto (lygiomis dalimis) bei žalių vynuogių papuoštas.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:16 PM | Žinutė # 44








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
MOLIUSKAI SU VYNU PADAŽU

Ingredientai:

1 kg moliuskų
1 svogūnas
1 morka
ryšelis petra-žolių
1 šaukštas aliejaus
1/8 l sauso baltojo vyno
1 lauro lapelis
1 šaukštelis pipirų grūdelių

Kaip gaminti?

Moliuskų geldeles nuplauti šepečiu po vandens srove, nulupti nuo geldelių plaušelius. Svogūną ir morką nulupti ir supjaustyti kubeliais, petražolių lapelius smulkiai sukapoti.
Puode įkaitinti aliejų, daržoves su petražolėmis šiek tiek patroškinti. Supilti vyną, pagardinti prieskoniais ir 10 minučių virti. Sudėti moliuskus.
Virti uždengtame puode, kartkartėmis pakratyti puodą, kad moliuskai vienodai išvirtų.
Kai moliuskų geldelės prasivers, juos išgriebti iš sultinio (neatsivėrusias geldeles išmesti) ir sudėti į pusdubenį. Sultinį patiekti padažinėje.

Patarimas

Likusius moliuskus galima tiekti su bulvių koše. Moliuskus galima įspausti į bulvių košę, apibarstyti džiūvėsėliais, išmaišytais su sviestu bei “Džiugo” sūrio ir apkepti.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:17 PM | Žinutė # 45








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ARTIŠOKŲ KREPŠELIAI

Ingredientai:

250 g išskobtų artišokų
200 g baltųjų porų bamblių
200 g pievagrybių
50 g obuolio
4 šaukštai sviesto
žiupsnelis mėsos sultinio miltelių
žiuspnelis druskos ir pipirų
3 šaukštai kapotų petražolių

Kaip gaminti?

Artišokų šerdis sudėti į sietelį, kad nuvarvėtų ir apdžiūtų. Porus supjaustyti kubeliais, nulieti vandeniu ir nusausinti. Nuvalytus grybus ir nuluptą obuolį supjaustyti kubeliais.
Porus ir obuolį kepti su šaukštu sviestu, kol suminštės. Perdėti į sietelį. Į kepimo riebalus dėti šaukštą sviesto ir 2 minutes pakepti grybus. Grybus sudėti į sietelį su porais, kad nuvarvėtų.
Į keptuvėje likusius riebalus supilti artišokų sunką ir vyną, suberti sultinio miltelius. Užvirinti ir nugarinti, kad liktų tik 4 šaukštai skysčio. Pasūdyti, apibarstyti pipirais, sudėti pakepintus priedus ir viską gerai išmaišius sudėti į dubenį.
Keptuvėje įkaitinti 1 šaukštą sviesto. Sudėti artišokus bei petražoles. Šiek tiek pasūdyti ir apkepti. Išskobtus artišokus įdaryti ir tiekti į stalą.

Patarimas

Patartina įdaryti tik dideles pievagrybių kepurėles. Kotelius atskirti, supjaustyti ir sudėti į įdarą. Šiuo atveju įdarui nereikia obuolių.


Atsijungęs
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024