Šeštadienis, 2024-04-20, 12:25 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Užkandžiai-Šaltieji patiekalai » Šalti užkandžiai (receptai)
Šalti užkandžiai
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:18 PM | Žinutė # 46








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
PIKANTIŠKOS JŪROS GĖRYBĖS

Ingredientai:

1 mažas svogūnas
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštas maltų aitriųjų pipirų
1/4 l grietinės
100 g žalių saldžiųjų paprikų
100 g baltųjų porų bamblių
1 šaukštas pomidorų tyrės
1 šaukštas aitriųjų paprikų padažo
200 g vėžiagyvių
šlakelis tabasco padažo

Kaip gaminti?

Svogūną nulupti, supjaustyti kubeliais ir su sviestu kepti, kol pagels. Suberti miltus bei aitriuosius pipirus, supilti grietinę. Viską išmaišyti ir šiek tiek pavirti.
Žalias saldžiąsias paprikas ir porus supjaustyti plonomis juostelėmis, nulieti vandeniu ir nusausinti sudėjus ant popierinio rankšluostėlio.
Į grietinės padažą supilti pomidorų tyrę bei aitriųjų paprikų padažą. Pagardinti pipirais ir druska. Sudėti daržoves ir šiek tiek pavirti.
Į padažą sudėti vėžiagyvius. Puodą nukelti nuo ugnies ir palaukti, kol sušiks vėžiagyvių mėsa, jei reikia pasūdyti ir tiekti į stalą.

Patarimas

Vėžiagyviai nepraras savo specifinio aromato, jei nebus nuskalauti vandeniu.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:19 PM | Žinutė # 47








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
SALOTOMIS ĮDARYTI POMIDORAI

Ingredientai:

8 pomidorai(po 150g)
150 “Žementalio” sūrio
1 konservuotas agurkas
2 obuoliai
50 g švelnaus majonezo
1/2 šaukštelio garstyčių
150 g grietininio jogurto
žiupsnelis druskos
1/2 šaukštelio pipirų
1 šaukštelis citrinos sulčių
žiupsnelis cukraus
žiupsnelis prieskoninės druskos
žiupsnelis džiovintų česnakų miltelių

Kaip gaminti?

Pomidorus nuplauti ir nusausinti. Nupjauti viršūnėles ir išskobti minkštimą. Pomidorus sudėti sietelyje pjūviu žemyn, kad nuvarvėtų.
Sūrį supjaustyti plonais šiaudeliais, agurką - kubeliais. Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti plonais šiaudeliais.
Jogurtą sumaišyti su majonezu, garstyčiomis ir pomidorų minkštimu. Viską pasūdyti, pagardinti pipirais, citrinos sultimis ir cukrumi. Suberti sūrį, agurką, obuolius ir gerai išmaišyti.
Pomidorų vidų apibarstyti druska bei česnakų milteliais, įdaryti salotomis ir užždengti nupjautomis bulvėmis.

Patarimas

salotų lapus supjaustyti juostelėmis, apšlakstyti citrinos sultimis. Sudėti pomidorus. Prieš patiekiant į stalą, pomidorus įdaryti salotomis.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:20 PM | Žinutė # 48








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
SUMUŠTINIAI SU TOTORIŠKU BIFŠTEKSU

Ingredientai:

2 kiaušinių tryniai
1 šaukštelis aštriųjų garstyčių
2 šaukštai citrinos sulčių
1/8 l aliejaus
2 šaukštai baltojo vyno
1/4 šaukštelio druskos
žiupsnelis baltųjų pipirų
250 g maltos jautienos
5 riekelės rupios duonos
sviesto
Pagardas:
tarkuotų krienų
ančiuvių filė
paprikomis įdarytų alyvuogių
ikrų
smulkiai pjaustytų svogūnų
pjaustytų laiškinių česnakų
ridikėlių griežinėlių
kubeliais pjaustyta saldžioji paprika

Kaip gaminti?

Kiaušinių trynius išsukti su garstyčiomis, citrinos sultimis, po šauktelį supilti aliejų. Supilti baltąjį vyną, pagardinti prieskoniais, išmaištyti. Palikti 5 minutėms, po to vėl išmaišyti.
Maltą mėsą sumaišyti su paruoštu padažu iki vientisos masės. Pagardinti prieskoniais ir atšaldyti. Suvartoti per kelias valandas.
Duoną paskrudinti, o kai atvės - aptepti sviestu. Kiekvieną riekelę supjaustyti į 4 trikampius, juos aptepti mėsa ir lengvai apspaudžioti šakute.
Sumuštinius papuošti mėgstamais priedais. Prieš patiekiant sumuštinius šiek tiek atvėsinti.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:21 PM | Žinutė # 49








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
KIAUŠINIŲ PUSELĖS SU BULVIŲ ĮDARU

Ingredientai:

6 kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
150 g miltingų bulvių
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštas pikantiškųjų garstyčių
1 šaukštas vyno acto
1/8 l alyvų aliejaus
šlakelis mėsos sultinio
Puošti:
30 g rūkytos lašišos
2 ryšeliai krapų
2 saliamio griežinėliai
petražolių
1 šaukštelis ikrų
2 citrinos trikampiai
1 lašišos griežinėlis
laiškinių česnakų
2 ančiuvių suktinukai
2 krevetės
1 alyvuogė įdaryta paprika
salotų lapų
1 pomidoras

Kaip gaminti?

Pradurti kiaušinius, sudėti juos į šaltą vandenį ir kietai išvirti. Išvirusius atvėsinti šaltame vandenyje ir nulupti. Bulves nulupti, supjaustyti kubeliais ir virti pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves nukošti ir dar karštas sugrūsti.
Bulvių košę pasūdyti, pagardinti garstyčiomis, actu ir maišykle ištrinti iki vienalytės masės. Į bulvių tyrę suleisti trynius, po šaukštelį supilti aliejų, įpilti šlakeliu sultinio (jei masė per tiršta - įpilti daugiau sultinio), pagardinti prieskoniais, gerai išmaišyti ir sukrėsti į konditerinį maišelį.
Kiaušinius perpjauti išilgai pusiau. Puseles papuošti paruoštu kremu bei likusiais priedais.
Iš pomidoro išpjauti spiralę, suformuoti roželę. Pusdubenio vidurį iškloti salotų lapais ir papuošti rožele.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:22 PM | Žinutė # 50








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
TUNO SALOTOMIS ĮDARYTI POMIDORAI


Ingredientai:

2 kiaušiniai
4 vidutinio dydžio pomidorai
druskos ir pipirų
1 mažas svogūnas
150 g tuno aliejuje
2 šaukštai majonezo
4 paprikomis kimštos alyvuogės
2 šauktai kapotų petražolių

Kaip gaminti?

Kiaušinius pradurti, dėti į verdantį vandenį ir virti 8 minutes. Atvėsinti šaltame vandenyje, nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais.
Nupjauti pomidorų viršūnėles, išskobti minkštimą. Pomidorų vidų pabarstyti druska ir pipirais, apversti, kad skystis išvarvėtų. Minkštimą be sėkliukių smulkiai sukapoti.
Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti, paskui sumaišyti su pomidorų minkštumu, susmulkintu tunu, kiaušinių kubeliais, smulkiai pjaustytomis alyvuogėmis ir petražolėmis. Atvėsinti.
Pomidorus įdaryti paruoštomis tuno salotomis, papuošti citrinų griežinėliais ir pridengti nupjautomis viršūnėlėmis.

Patarimas

Alyvuoges galima pakeisti kapariais arba žaliaisiais pipirais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 5:23 PM | Žinutė # 51








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ĮDARYTI ARTIŠOKAI
2008 12 22

Ingredientai:

4 artišokai
1 šaukštas acto, druskos
1 šaukštelis citrinos sulčių
1/2 šaukštelio obuolių drebučių
100 g minkšto kepenėlių pašteto
ančiuvių pastos
1/8 l grietinėlės
baltųjų pipirų
1 alyvuogė
salotų lapų
petražolių

Kaip gaminti?

Nupjauti artišokų sitebelius, žirklėmis apkarpyti išorinius lapelius, aštriu peiliu nupjauti artišokų viršų. Į puodą pripilti vandens, įpilti acto ir sudėti artišokus. Virti 15-20 minuči, kol lengvai galima bus atskirti bus atskirti serdį. Išvirusius artišokus išgriebti.
Išimti artišokų šerdis ir vidų dar išgremžti šaukšteliu.
Pašildytus drebučius apšlakstyti citrinos sultimis ir šia mase aptepti artišokus.
Paštetą sutrinti šakute, sumaišyti su ančiuvių pasta, grietinėle, apibarstyti pipirais ir išplakti iki vientisos masės. Paruoštą kremą sukrėsti į konditerinį maišelį ir įdaryti artišokus. Užkandėles papuošti petražolėmis ir alyvuogių griežinėliais. Tiekti lėkštėje, išklotoje salotų lapais.


Atsijungęs
neridaData: Antradienis, 2010-08-03, 8:54 PM | Žinutė # 52








[ (US) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 5372
Apdovanojimai: 64
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Brokoliai su sūrio padažu

Patiekalaui pagaminti prireiks:brokoliai-su-surio-padazu-receptai

* 500 g brokolių,
* Sviesto,
* Maltų pipirų,
* Druskos.

Padažui:

* 150 g kietojo sūrio,
* Stiklinės pieno,
* 2 šaukštai grietinės,
* Šaukštas sviesto,
* Kiaušinio trynys,
* Šaukštas miltų,
* Druskos.

Receptas:

Brokolius virkite pasūdytame vandenyje 5 minutes. Supilkite į kiaurasamtį,nuvarvinkite ir išskaidykite žiedynėliais.Tada sudėkite į sviestu išteptą skardą, pabarstykite druska ir pipirais.Padažui sūrį sutarkuokite, suberkite į keptuvę su ištirpintu sviestu.Supilkite miltus ,2 minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišydami supilkite pieną,pasūdykite.Užvirinkite,nukelkite nuo ugnies ir supilkite su tryniu išplaktą grietinę. Paruoštus brokolius užpilkite padažu.Šaukite į 180 C karščio orkaitę ir kepkite 25- 30 minučių.

Skanaus !


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero
Atsijungęs
neridaData: Antradienis, 2010-08-03, 8:56 PM | Žinutė # 53








[ (US) ]

Grupė: Patikimi
Lygis:
Miestas:Alytus
Forumo mylimieji
Žinutės: 5372
Apdovanojimai: 64
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Traškūs lašišų rutuliukai

Patiekalui pagaminti reikės: traskus-lasisu-rutuliukai_resize

600 g. lašišų filė
1 citrinos sulčių
30 g. smulkintų petražolių
50 g. smulkintų svogūnų laiškų
2 kiaušinių
3 šaukštų varškės
2 šaukštų džiūvėsėlių
50 g. migdolų drožlių
5 šaukštų kukurūzų dribsnių
augalinio aliejaus

Padažui pagaminti reikės:

2 pomidorų
3 šaukštų majonezo
200 g. grietinės

Receptas:

Lašišų filė nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Apšlakstykite citrinų sultimis, suberkite petražoles, pusę smulkintų svogūnų laiškų, įberkite žiupsnelį druskos.
Išplakite kiaušinius, sumaišykite varškę, žuvų masę, suberkite džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite nedidelius rutuliukus.
Migdolų drožles sumaišykite su kukurūzų dribsniais ir juose apvoliokite rutuliukus.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir rutuliukus kepkite 8 minutes, atsargiai pavartydami.
Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir smulkiai supjaustykite. Sukrėskite majonezą, grietinę, suberkite likusius svogūnų laiškus, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.

Skanaus!


Šypsena – tai pro tavo veido langą šviečianti šviesa, kuri sako žmonėms, jog tavo širdis yra namie.
B. Ferrero
Atsijungęs
IrceData: Trečiadienis, 2011-01-05, 8:59 PM | Žinutė # 54








[ (LT) ]

Grupė: Admin padejėja
Lygis:
Forumo mylimieji
Žinutės: 11602
Apdovanojimai: 72
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
Užkandinis krekerių tortas
150 g sūrių krekerių žuvyčių
200 g fermentinio sūrio
400 g neriebaus majonezo
3 kiaušiniai
300 g krabų lazdelių

Kiaušinius kietai išvirti, ataušinti ir sukapoti. Sūrį sutarkuoti stambia tarka, krabų lazdeles supjaustyti kubeliais. Viską sumaišyti: kiaušinius, krekerius, sūrį, krabų lazdeles ir majonezą. Leisti šiek tiek pastovėti ir susigerti. Papuošti ir patiekti.

Dar galima įberti maltų juodųjų pipirų ir česnako miltelių... Greita ir skanu!


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia

MANO DARBELIAI
Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Užkandžiai-Šaltieji patiekalai » Šalti užkandžiai (receptai)
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024