Šeštadienis, 2024-11-23, 7:47 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Forum moderator: linuciuxxxx  
Šalti užkandžiai
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 3:59 PM | Žinutė # 1








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
Pasidalinkime šaltųjų užkandžių receptais.
Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:01 PM | Žinutė # 2








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
LIEŽUVIŲ IR MARINUOTŲ SVOGŪNŲ UŽKANDĖLĖ

Ingredientai:

3 kiaulių liežuviai
2 svogūnai
apelsinas
4 kiaušiniai
stiklinė majonezo
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus
4 šaukštai vyno acto

Kaip gaminti?

Svogūnus supjaustykite plonais žiedais. Stiklinėje vandens ištirpinkite maždaug po šaukštelį druskos ir cukraus, supilkite actą.Užpilkite svogūnus paruoštu marinatu ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite, supjaustykite smulkiais šiaudeliais, virtus liežuvius - taip pat. Nuluptas apelsinų skilteles supjaustykite į keturias dalis. Į salotinę sluoksniais sudėkite marinuotus svogūnus, pjaustytą liežuvį ir užpilkite trečdaliu majonezo. Sudėkite sluoksnį kiaušinių ir taip pat užpilkite majonezu. Pabaigoje sudėkite apelsinus ir užpilkite likusiu


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:02 PM | Žinutė # 3








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
PAŠTETAS SU PIEVAGRYBIAIS

Ingredientai:

Viščiukas
400 g šviežių pievagrybių
400 g veršių kepenų
200 g konservuotų pievagrybių
svogūnas
bandelė
2 džiovinti baravykai
2 kiaušiniai
4 šaukštai aliejaus
druskos
maltų pipirų
maltų muskatų
sultinio kubelis

Kaip gaminti?

Viščiuką užpilkite paruoštu sultiniu ir išvirkite. Baravykus ir bandelę išmirkykite. Kepenėles supjaustykite gabalėliais. Pievagrybius bei svogūną susmulkinkite. Svogūną pakepinkite aliejuje. Kai apskrus, suberkite baravykus, pievagrybius, dar pakepinkite. Apkepkite kepenėles, įpilkite sultinio, kuriame virė viščiukas ir 10 minučių patroškinkite. Virtą vištieną sumalkite su nuspausta bandele bei kepenėlėmis. Į masę įmaišykite grybus su svogūnais, kiaušinius bei prieskonius.
Paštetą sukrėskite j riebalais išteptą kepimo formą. Valandą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Ant ataususio pašteto sudėkite konservuotų pievagrybių galvutes.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:03 PM | Žinutė # 4








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ŠVENTINIS “PAŠTETAS”

Ingredientai:

Tešlai:
250 g miltų
125 g sviesto
žiupsnelis druskos
Paštetui:
600 g vištos filė
125 g rūkytos šoninės
200 g kiaulių kepenų
6 kiaušiniai
100 ml sultinio
2 šaukštai brendžio
svogūnas
petražolių
1 gvazdikėlis
cinamono
muskatų
druskos
maltų pipirų
sviesto kepti

Kaip gaminti?

Paruoškite tešlą: ant minkymo lentos į kauburėlį nusijokite miltus, per vidurį padarykite duobutę ir suberkite į ją druską, įtarkuokite sviestą, įpilkite kelis šaukštus šalto vandens. Užminkykite kietą tešlą.
Ją suspauskite į rutulį, suvyniokite į maisto plėvelę ir 1 -2 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Kol tešla šąla, ruoškite paštetą. Kepenis, šoninę ir svogūną sumalkite, pasūdykite, gardinkite druska, pipirais ir išminkykite. 5 kiaušinius kietai išvirkite ir perpjaukite išilgai pusiau. Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, gardinkite prieskoniais ir pakepkite su trupučiu sviesto.
Kepimo formą (labiausiai tiks išardoma) ištepkite sviestu ir išklokite į lakštą iškočiota tešla taip, kad jos kraštai nukartų nuo formos kraštų. Į apačią dėkite pusę malinio, ant jo pusę vištienos, kiaušinius, likusią vištieną, tuomet likusį malinį. Sujunkite tešlos kraštus virš pašteto, sudrėkinkite juos ir suklijuokite.
Puoškite tešlos ornamentais, ištepkite kiaušinio plakiniu. Per vidurį padarykite angą, į ją įstatykite 5 cm ilgio į vamzdelį susuktą sviestinio ar kepimo popieriaus gabalėlį. Per šį„kaminą” supilkite brendį, sultinį ir šaukite paštetą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių. Tiekite karštą.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:06 PM | Žinutė # 5








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
MARINUOTI LIEŽUVIAI

Ingredientai:

1 kg liežuvių
4 žirneliai karčiųjų pipirų
2 žirneliai kvapiųjų pipirų
lauro lapelis
česnako skiltelė
žiupsnis druskos
žiupsnelis kalendros
žiupsnelis cukraus

Kaip gaminti?

Česnaką sutrinkite, lauro lapelį sulaužykite, pipirus sugruskite.
Liežuvius nuplaukite, įtrinkite prieskoniais, glaudžiai sudėkite į emaliuotą arba keraminį indą ir 7-10 dienų paslėkite vėsioje patalpoje arba šaldytuve.
Marinuotus liežuvius virkite maždaug 2 valandas (kol ims luptis odelė), po to atvėsinkite ir nulupkite.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:08 PM | Žinutė # 6








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
KEPTAS JŪRŲ LIEŽUVIS

Ingredientai:

400 g žuvų filė
2 šaukštai citrinos sulčių
500 g špinatų
druskos
žiupsnelis tarkuoto muskato
žiupsnelis pipirų
1 bananas
1/8 l grieitnės
100 g tarkuoto sūrio

Kaip gaminti?

Žuvies gabaliukus apšlakstyti citrinos sultimis. Špinatus perrinkti, nuskabyti kotelius. Lapus gerai nuplauti, sudėti į sūdytą verdantį vandenį ir apvirti 5 minutes. Nukošti, nuspausti vandens likučius.
Į riebalais išteptą skardą sudėti špinatus, apibarstyti tarkuotu muskatu ir druska.
Žuvies gbalėlius susukti ir sudėti ant špinatų. Pagardinti druska bei pipirais ir kepti karštoje orkaitėje.
Nuluptą bananą supjaustyti griežinėliais. Skardą su žuvimi išimti iš orkaitės. Sudėti bananus ir užpilti grietinės bei sūrio mišiniu. Vėl pašauti į orkaitę.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:10 PM | Žinutė # 7








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
“Vol-au-vent” su kalakutienos įdaru
2008 12 28

Ingredientai:

400 g kalakutų krūtinėlių
1 askolinis česnakas
300 g šaldytų žirnelių
2 šaukštai sviesto
1/4 šaukštelio kario
2 šaukštai miltų
1/4 l baltojo vyno
1/4 l grietinėlės
4 sluoksniuotos tešlos krepšeliai
1/4 šaukštelio mėsos sultinio miltelių
druskos ir pipirų
žiupsnelis cukraus
4 citrinos griežinėliai

Kaip gaminti?

Mėsą supjaustyti 1 cm storio gabaliukais. Nuluptą askolinį česnaką smulkiai supjaustyti. Žirnelius nulieti drungnu vandeniu ir nuvarvinti.
Gilioje keptuvėje ant nedidelės ugnies įkatinti sviestą. Mėsą kepti 4 minutes iš visų pusių. Perdėti į kitą indą.
Karį sumaišyti su kepimo sultimis. Supilti grietinę, vyną, grietinėlę ir maišant kaitinti, kol sutirštės. Galiausiai suberti žirnelius ir pakaitinti juos 2 minutes.
Prieš įdarant krepšelius šiek tiek apkepti orkaitėje.
Mėsą pakaitinti su padažu, tik nevirinti. Suberti sultinio miltelius, pasūdyti, suberti pipirus, supilti citrinų sultis, suberti cukrų ir išmaišyti.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:11 PM | Žinutė # 8








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
SRAIGĖS SU PRIESKONINIU SVIESTU

Ingredientai:

24 konservuotos sraigės
24 sraigių kiauteliai
125 g prieskoninio sviesto
2 šaukštai džiūvėsėlių

Kaip gaminti?

Sraiges nusausinti sudėjus ant popierinio rakšluoščio. Į kiekvieną kiautelį įdėti po sraige, šiek tiek sviesto, įberti džiūvėsėlių ir jos gerai prispausti.
Įkaitinti orkaitę. Kiautelius dėti į skardą ertmėmis į viršų ir kepti. Į stalą tiekti karštas sraiges.

Prieskoninis sviestas

Jei nenusipirkote tokio sviesto parduotuvėje, pasigaminkite namuose. 100 g minkšto sviesto sumaišyti su 3 šaukštais kapotų prieskoninių žalumynų, žiupsneliu druskos bei pipirų, 1/2 šaukšteliu citrinos sulčių, sugrūsta česnako skiltele bei tarkuotu svogūnu. Prieskoninį sviestą laikyti šaltai.

Patarimas

Vietoje prieskoninio sviesto tinka ir sviestas, pagardintias ančiuvių pasta.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:12 PM | Žinutė # 9








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
SILKĖS MARINUOTOS GRIETINĖS PADAŽE

Ingredientai:

1.5 kg išskrostų, nesūdytų silkių
2 šaukštai druskos
1 morka
4 vogūnai
1 lauro lapelis
6 juodieji pipirai
čiobrelių šakelės
1/4 l baltojo vyno
1/4 l vyno acto
500 g obuolių
2 marinuoti agurkai
Grietinės padažas:
250 g minkštos varškės
1/4 l grietinėlės
1 ryšelis laiškinių česnakų
žiupsnelis druskos ir cukraus
žiupsnelis baltųjų pipirų

Kaip gaminti?

Silkes įtrinti druska, prislėgti ir 4-5 valandas laikyti šaltai. Nulieti šaltu vandeniu ir nusausinti.
Griežinėliais supjaustytą morką bei svogūnus užpilti 1/4 l vandens. Suberti susmulkintus prieskonius. Pavirti 15 minučių ir nukošti. Nuovirą šiek tiek nugarinti.
Į nuovirą supilti vyną ir actą, sudėti silkes. Puodą uždengti ir kaitinti, kol užvirs. sudėti griežinėliais supjaustytus obuolius, agurkus bei svogūnus. Palikti atvėsinti, o po to atšaldyti.
Elektrine maišykle išsukti varške, sumaišyti su grietinėlės putomis ir smulkiai supjaustytais laiškiniai česnakais. Pagardinti prieskoniais bei šlakeliu marinato.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:13 PM | Žinutė # 10








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ŽUVIES PAŠTETAS SU KRAPAIS

Ingredientai:

1 svogūnas
2 šaukštai sviesto
700 g upėtakių filė
80 g baltos duonos be plutelės
1 kiaušinis
1 šaukštelis jūros druskos
1/4 šaukštelio baltųjų pipirų
žiupsnelis maltų muskatų žiedų
350 ml grietinėlės
krapų

Kaip gaminti?

Svogūną nulupti, supjaustyti kubeliais ir pakepinti su sviestu, kol suminkštės. Išimti upėtakių ašakas. 200 g upėtakių filė atidėti, o likusią žuvį supjaustyti kubeliais.
Duoną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su svogūno bei žuvies kubeliais, įmušti kiaušinį ir pagardinti prieskoniais. Sukrėsti grietinėlę, gerai išmaišyti ir palikti šaltai.
Paruoštą mišinį padalinti mažomis porcijomis. Kiekvieną porciją elektrine maišykle suplakti šalto vandens (su ledo gabalėliais) vonelėje iki vientisos masės. Pusę masės sukrėsti į sviestu išteptą pašteto formą (1 1/2 l), sudėti ūpėtakių filė ir užkrėsti likusia mase.
Formą uždengti dangčiu, įstatyti į indą su karštu vandeniu (kad apsemtų 3/4 formos) ir virti. Išvirusį ir atvėsusį paštetą apibarstyti kapotais krapais.

Patarimas

Formą iškloti kepimo popieriumi, tada bus lengviau išimti išvirusį paštetą.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:14 PM | Žinutė # 11








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
KUMPIO PELYTĖS SU VYNO DREBUČIAIS

Ingredientai:

1 svogūnas
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
1/4 l mėsos sultinio
1/2 pakelio želatinos
300 g žalio kumpio
1/4 l grietinėlės
druskos, juodųjų pipirų
Drebučiai:
3 šaukšteliai želatinos
1/8 l baltojo vyno
1/8 l mėsos sultinio

Kaip gaminti?

Nuluptą svogūną supjaustyti mažais kubeliais ir šiek tiek patroškinti su sviestu. Apibarstyti miltais, padidinti ugnį, dar šiek tiek pakepinti, supilti sultinį ir virti 15 minučių. Želatiną išbrinkyti šaltame vandenyje, sudėti į padažą ir ištirpinti. Padažą atvėsinti šalto vandens vonelėje, retkarčiais maišyti.
Mėsą sumalti mėsmale arba supjaustyti kubeliais ir susmulkinti virtuvės kombainu. Grietinėlę išplakti iki standžių putų.
maltą mėsą ir grietinėlę sukrėsti į drungną pdažą. Paruoštą kremą palikti šaltai, o paskui šaukštu išpjauti mažas pelytes.
Vyną užvirinti su sultiniu ir jame ištirpinti išbrinkytą želatiną. Pasūdyti ir palikti šaltai. Sustingusius drebučius supjaustyti kubeliais ir apibarstyti pelytes.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:16 PM | Žinutė # 12








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ŠILTOS ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS

Ingredientai:

1 žiedinis kopūstas (700 g)
1 1/2 šaukšto druskos
3 pusiau kietai virti kiaušiniai
3 česnako skiltelės
8 šaukštai alyvų aliejaus
2 šaukštai kapotų petražolių

Kaip gaminti?

Puode užvirinti 1 1/2 l vandens. Žiedinį kopūstą išskirstyti žiedynais ir suberti į verdantį vandenį.
Kiaušinius nuplauti, pradurti, dėti į puodą su žiediniu kopūstu ir virti 8 minutes. Išvirusius kiaušinius išgriebti iš puodo ir nulieti šaltu vandeniu. Žiedynus nuvarvinti sieteluje ir suvynioti į drobulę.
Nuluptą česnaką supjaustyti mažais kubeliais, pakepinti su aliejumi ir petražolėmis, kol suminkštės. Šiek tiek pasūdyti.
Nuluptus kiaušinius supjaustyti kubeliais. Žiedynus suberti į pusdubenį, apibarstyti kiaušinių kubeiais ir pagardinti česnako padažu.

Patarimas

Žiedinio kopūsto lapus supjaustyti šiaudeliais, o nuluptus kotelius - griežinėliais. Viską patroškinti su sviestu ir šlakeliu sultinio, apdėti skrebučius. Kiekvieną skrebutį pridengti “Žementalio” griežinėliu ir apkepti orkaitėje.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:17 PM | Žinutė # 13








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
DARŽOVĖMIS ĮDARYTI JŪRŲ LIEŽUVIAI

Ingredientai:

8 jūrų liežuvių filė (po 8 g)
vieno citrinos sultys
1 svogūnas
1 maža raudona saldžioji paprika
2 šaukštai aliejaus
žiupsnelis druskos ir maltų saldžiųjų paprikų
1 česnako skiltelė
100 g kiniškų kopūstų
2 šaukštai kečupo

Kaip gaminti?

Jūrų liežuvių filė nuplauti ir apšlakstyti citrinos sultimis.
Papriką perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Svogūną nulupti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Papriką ir svogūną 5 minutes patroškinti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Sukrėsti į dubenėlį, pagardinti druska ir maltomis saldžiosiomis paprikomis.
Česbako skiltelę nulupti ir sutrinti. Nuplautus kiniškus kopūstus supjaustyti plonais šiaudeliais ir perpjauti pusiau. Viską sukrėsti į dubenėlį su daržovėmis, pagardinti kečupu ir išmaišyti. Žuvų filė pasūdyti, užkrėsti įdaro, suvynioti ir susmeigti mediniais smeigtukais.
1/8 l vandens sumaišyti su užpilo komponentais ir užvirinti. Įdėti žuvį ir troškinti, kol suminkštės. Galima tiekti ir karštą, ir šaltą.

Patarimas

Filė vynioti odele į vidų.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:20 PM | Žinutė # 14








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
LIEŽUVIO SUKTINUKAI SU GRIETINĖLĖS ĮDARU

Ingredientai:

8 maži salotų lapai
1 šaukštas ir 1 šaukštelis citrinos sulčių
sauja pipirnių
2 konservuotos imbierų šaknys
200 ml grietinėlės
druskos ir baltųjų pipirų
8 virto jaučio liežuvio griežinėliai

Kaip gaminti?

Salotų lapus nuplauti, nusausinti, jais iškloti pusdubenį, apšlakstyti šaukštu citrinos sulčių ir papuošti pipirnėmis.
Imbierų šaknis supjaustyti plonais griežinėliais, po to - mažais kubeliais. Grietinėlę išplakti, suberti supjaustytas imbierų šaknis ir pagardinti 2 šaukštais imbierų sunkos, šaukšteliu citrinos sulčių ir žiupsneliu druskos bei pipirų.
Liežuvį griežinėlius aptepti paruoštu grietinėlės kremu, susukti suktinukus ir išdėlioti pusdebenyje, išklotame salotų lapais. Užkandį papuošti pipirnių šakelėmis.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 4:21 PM | Žinutė # 15








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
KUMPIO SUKTINUKAI SU KRIENŲ PADAŽU

Ingredientai:

100 g minkštos varškės
100 g majonezo
2 šaukštai apelsinų sulčių
2 obuoliai
4 šaukštai tarkuotų krienų
žiupsnelis druskos
150 g rūkyto kumpio

Kaip gaminti?

Varškę sumaišyti su majonezu ir šluotele išplakti iki kremo tirštumo. Supilti apelsinų sultis.
Nuluptus obuolius, krienus sutarkuoti ir sukrėsti į varškės kremą. Pasūdyti, pagardinti kitais prieskoniais.
Krienų kremą sukrėsti ant kumpio griežinėlių. Kumpį susukti, sudėti į lėkštes ir papuošti.

Patarimas

Krienus nulupti ir nupjauti sumedėjusius galus. Minkštesnius gabaliukus stambiai supjaustyti ir sumalti.


Atsijungęs
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024