Penktadienis, 2024-04-19, 4:16 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Forum moderator: Romeniukas  
Forumas » ŠEIMA » Sveikata » Sloga,alerginis-sezoninis rinitas
Sloga,alerginis-sezoninis rinitas
benituxData: Ketvirtadienis, 2008-07-24, 8:18 AM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Sloga yra dažniausias peršalimo simptomas.
Jis pasireiškia 80% sergančiųjų peršalimu. Sloguoti pradedama, kai nosies gleivinėje apsigyvena rinovirusai. Dėl sukelto uždegimo gleivinė paburksta ir pradeda gaminti gausiai tekantį sekretą. Atsiranda užsikimšusios nosies jausmas bei padažnėja čiaudulys. Sekretas iš pradžių būna vandeningas ir bespalvis, tačiau vėliau palaipsniui pereina į klampų ir gelsvai žalsvą.

Vaistai nuo slogos

Vandeningą slogą palengvina vaistai, kurie šalina nosies gleivinės paburkimą. Vaistinėse gausus pasirinkimas įvairių purškalų, lašų, tablečių nuo slogos. Dauguma vaistinių medžiagų, įeinančių į šių vaistų sudėtį, yra simpatomimetikai. Tai vaistinės medžiagos, kurios stimuliuoja vegetacinės (nevalingos) nervų sistemos simpatinės dalies alfa adrenoreceptorius ir sukelia nosies gleivinės kraujagyslių susitraukimą. Tuomet išburkusi nosies gleivinė atslūgsta ir taip atlaisvina sinusų latakus. Sinusuose susikaupęs skystis gali lengviau nutekėti, todėl sumažinamas sinusų uždegimo (sinusito) pavojus.

Šiai grupei priskiriamos sekančios vaistinės medžiagos:

• adrenalinas (įeina į vaistinėse gaminamų lašų sudėtį)
• ksilometazolinas
• nafazolinas
• oksimetazolinas
• tetrahidrozolinas (tetrizolinas)
• pseudoefedrinas

Reikia žinoti

Nosies purškalai ir lašai su minėtomis vaistinėmis medžiagomis skirti tik trumpalaikiam vartojimui – nebent gydytojas skyrė kitaip. Preparatų maksimalus vartojimo laikas būna nurodytas ant pakuotės. Paprastai juos galima vartoti ne ilgiau kaip 3 ar 5 paras.
Ilgai vartojant gleivinės paburkimą mažinančius purškalus ar lašus, nosies gleivinėje esančios kraujagyslės praranda savybę savarankiškai reguliuoti savo spindį - išsivysto pripratimas. Taip pat tokiais vaistais veikiama nosies gleivinė gali būti per daug išdžiovinama ir atrofuotis. Tokiu atveju pažeistai gleivinei atstatyti reikia naudoti aliejinius lašus į nosį, kurių sudėtyje yra vitaminų - retinolio ir tokoferolio.

Alternatyvus slogos gydymas

Kaip alternatyva nosies lašams ir purškalams yra valgomosios druskos tirpalas - 1 g valgomosios druskos reikia ištirpinti 100 ml vandens. Tokiu namų sąlygomis pagamintu preparatu skalaujant gleivines taip pat galima išsigydyti slogą.

Gleivingos slogos gydymas

Jei sloga pereina į gleivių stadiją su gausia sekrecija, aukščiau minėti nosies lašai ar purškalai nebetinka. Tada reikia stengtis gerti daugiau skysčių - mažiausiai 2 litrus per parą. Tai skystina gleives ir padeda joms lengviau pasišalinti. Taip pat galima daryti eterinių aliejų inhaliacijas. Tinka eukaliptų ar pušų eteriniai aliejai. Eterinių aliejų neturėtų vartoti vaikai arba suaugusieji, kurie serga astma.


Atsijungęs
benituxData: Ketvirtadienis, 2008-07-24, 8:22 AM | Žinutė # 2








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Čia pateikiame keletą liaudiškų slogos gydymo receptų. Susipažinkite, tačiau vertinti juos siūlome atsargiai.

*Prasidedant slogai vertėtų kelis kartus per dieną uostyti uostomo tabako.
*Vatos gabaliuką suvilgyti svogūno arba česnako sultyse ir 10 minučių įsikišti į nosį. Kartoti 3 kartus per dieną 2-3 dienas.
*Lygiomis dalimis sumaišyti citrinų sultis ir šviežiai trintų krienų tarkius. Vartoti po arbatinį šaukštelį 3-4 kartus per dieną, likus 40 minučių iki valgio. Galima vartoti krienus su medumi.
*Sergant sloga, nakčiai vertėtų galvą apsidengti kepuraitę, kad po audiniu būtų plaukų linija. Stipri sloga praeis po kelių dienų nuo tada, kai ligonis pradės miegoti su kepure.
*Rekomenduojama kartą per 30 minučių viena, o paskui kita šnerve pauostyti amoniako.
*Išgerti karštame vandenyje išmaišytus 1-2 šaukštelius obuolių acto ir tiek pat medaus. Gerti karštą.
*Valgomajame vandens šaukšte išmaišyti 2-3 lašus 3 proc. vandenilio peroksido. Naudoti kaip lašus į nosį.
*Į nosį lašinti šviežiai spaustų česnakų arba svogūnų sulčių, sumaišytų su pienu.
*Nakčiai ant pėdų jodu nusipiešti tinklelį ir užsimauti šiltas kojines.
*Tik pajutus pirmuosius slogos požymius reikia nosį skalauti sūriu vandeniu.
*Vaikams nuo slogos gerai padeda atskiestos burokėlių sultys. Išspaudus nedidelio buroko sultis reiktų per pusę atskiesti virintu vandeniu ir lašinti į nosį kelis kartus per dieną.
*Pajutus pirmuosius slogos požymius nakčiai reiktų apsimauti šiltą kepuraitę, o į ausis įsikišti boro spirite sumirkytos vatos. Per naktį ausys gerai sušils, o spirito garai dezinfekuos vidinius nosies sinusus. Ryte slogos nebebus.
*Senovinis būdas. Tik prasidėjus slogai ant pėdų uždėti garstyčių ir apvynioti flanele. Apsimauti šiltas kojines ir garstyčias laikyti tiek, kiek išeis. Nusiimti ir greitai pavaikščioti. Iki ryto sloga praeis.
*Pirmosiomis dienomis padeda sodos ir taninų lašai. Paruošimas: 1 valgomasis šaukštas šviežiai plikytos arbatos, žiupsnelis geriamosios sodos. Lašus lašinti tik šiltus. 8-10 lašų 3-4 kartus per dieną. Jei nėra alergijos morkoms, galima pakaitomis lašinti morkų sultis bei sodos ir taninų lašus.
*Į puodą įpilti stiklinę pieno ir suberti 1 valgomą šaukštą šalavijų. Puodą uždengti. Mišinį užvirti, leisti atvėsti ir perkošti. Vėl užvirti. Gerti karštą prieš miegą.
*Smulkiai sutarkuoti vieną svogūno galvutę, įdėti arbatinį šaukštelį medaus ir šaukštą kopūstų sulčių. Košę vartoti 3 kartus per dieną po valgio: suaugusiesiems - šaukštas, vaikams - šaukštelis. Iš košės išspaustas sultis, per pusę atskiedus vandeniu, galima lašinti į nosį.
*Česnako galvutę padalinti į skilteles. Paimti likusį stiebelį, jį sekundę palaikyti prie ugnies šaltinio, užgesinti ir kvėpuoti jo dūmais.
*Sunkią slogą gali išgydyti paprastas ūkiškas muilas. Tokiu muilu gerai išmuiluoti pirštą ir nuoširdžiai praplauti šnerves.
*Slogą galima gydytis beriant į nosį sausų garstyčių miltelių.
*Vandens stiklinėje ištirpdyti arbatinį šaukštelį druskos ir iš delno paeiliui traukti mišinį į abi šnerves. Kartojant šią procedūra kelis kartus per dieną sloga praeina. Jei ją atliktumėte kartą per dieną ilgesnį laiką, išsigydytumėte chronišką slogą, tai būtų puiki peršalimo ligų profilaktika.
Sloga galima gydyti vartojant šviežiai tarkuotus krienus su citrinų sultimis. Į 150-200 gr. tarkuotų krienų supilti 2-3 citrinų sultis. Vartoti mišinį prieš valgį du kartus per dieną po pusę arbatinio šaukštelio.
*Sutrinkite 2 šaukštus svogūno arba česnako, suberkite į stiklinę, ją įstatykite į verdančio vandens puodą. Stiklinę uždengti iš popieriaus padarytu piltuvėliu, per kurio plonąjį galą po 10 min. kiekviena šnerve kvėpuokite garais. Po 3-4 kasdieninių procedūrų sloga turėtų išgyti ilgam.
*Paimti po 1 arbatinį šaukštelį kadagių ir erškėtrožių uogų nuoviro, pridėti ½ spiritinio pikio antpilo, kruopščiai sumaišyti. Prasidėjus slogai, vatą suvilgyti tirpale ir įsikišti į šnervę. Procedūrą galima kartoti 3-4 kartus per dieną, bet kaskart reikia naudoti šviežias erškėtrožių uogas.
*Žibale sumirkytą ir nuspaustą skudurėlį pridėkite prie padų, apsimaukite vilnones kojines ir nakčiai šiltai apsiklokite. Ryte arba palengvės, arba sloga išnyks.


Atsijungęs
benituxData: Ketvirtadienis, 2008-07-24, 8:22 AM | Žinutė # 3








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
*Sergant sloga po pagalve reikia pasidėti ryšuliuką gailių ir visą naktį kvėpuoti jų aromatu.
*Kaime į sergančiųjų peršalimo ligomis lovas ant antklodžių dažnai dėdavo beržų arba alksnių lapų, suvilgytų šiltame vandenyje.
*Esant stipriai slogai rekomenduojama burnoje 6 minutes palaikyti gurkšnį degtinės. Vėliau ją galima arba išspjauti, arba nuryti.
*2 šaukštams augalinio aliejaus reiks 4 skiltelių česnako arba ketvirčio svogūno galvutės. Aliejų palaikyti 30 min. verdančio vandens vonelėje, atšaldyti ir pridėti sutrinto česnako arba svogūno. Leisti 2 valandas prisitraukti, perkošti ir naudoti nosiaryklei tepti.
*Peršalus nosies skalavimui galima naudoti raudonųjų svogūnų lukštų antpilą. Pridėti pusę stiklinės lukštų, užpilti karštu vandeniu ir palikti 20 min. Po šio laiko antpilas paruoštas vartojimui.
*Sušildykite sulenktą skarelę arba šaliką, palaikę jį virš garų ar ugnies, ir pridėkite prie nosies taip, kad uždengtų abi šnerves, apatinę kaktos dalį ir siektų smakrą. Per šaliką kvėpuokite tol, kol jis atvės. Procedūrą kartokite kelis kartus per dieną. 3 dienas į lauką reikėtų neiti.
Inde sutrinkite 20 g. susmulkinto pikio su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus, į mišinį pridėkite saulėgrąžų aliejaus, kol masė taps vientisa, lygi ir svers maždaug 100 g. Ja vilgyti vatos gabaliukus ir kištis juos į nosį ryte ir vakare.
*Užuot lašinus lašų, galima šnerves plauti gydomųjų augalų antpilais: ramunėlių, šalpusnių, česnakų, varnalėšų, o taip pat alijošių sultimis. Sultis praskieskite 2-5 kartus alyvuogių arba saulėgrąžų aliejumi, o alijošių sultis - šaltu virtu vandeniu.
*Kaip profilaktinę priemonę nuo astmos galima naudoti virtų ropių sultis arba šakniavaisių antpilą. Jis vartojamas po ketvirtį stiklinės 2-3 kartus per dieną prieš valgį. Labai veiksmingos sergant sloga, ypač, su astmos priepuoliais, garinės šalpusnių, gysločių, pušų pumpurų, eukaliptų, eukaliptų aliejaus, vitamino A, persikų arba anyžių aliejaus mišinio inhaliacijos. Labai svarbi taisyklė: lašinant ir darant inhaliacijas reikia saugoti nosies gleivinę. Lašinimui ir inhaliacijoms nenaudokite koncentruoto aliejaus, būtinai skieskite augaliniu aliejumi.
*Kovoti su sloga padės sodos tirpalas, lašinamas į nosį. Jei gausu snarglių, vertėtų nosį praplauti - įlašinkite į nosį kelis tirpalo lašus, o po minutės išsišnirpškite. Procedūrą kartokite du tris kartus per dieną.
*Paimti 3 šaukštus smulkinto svogūno galvutės, užpilti 50 ml šilto vandens, įdėti vieną arbatinį šaukštelį medaus, maišyti, kol ištirps, palikti 30 min., perkošti. Naudoti skalaujant nosį arba lašinti į nosį po 4 ar 5 kartus per dieną po 4 ar 6 lašus į kiekvieną šnervę.
*Esant stipriai slogai į kiekvieną šnervę kas 2 ar 3 valandas lašinti po 5 lašus šviežiai spausto alijošiaus.
*Prasidedant slogai užtenka 2-3 kartus per dieną nosies ertmę sutepti šviežiomis kalankių lapų sultimis ir sloga greitai pasibaigs. Galima lašinto į nosį po 3 ar 5 lašus.
*Nuo slogos padeda medaus ir burokėlių sulčių mišinys. Sumaišykite arbatinį šaukštelį medaus ir 3 šaukštus burokėlių sulčių. Kelis lašus lašinkite po 3 ar 4 kartus per dieną.
*Kovoti su tik prasidedančia sloga padės lygiomis daliomis sumaišytų žolelių arbata: džiovintų gysločių lapai, liepų ir mėtų lapeliai. Šis mišinys pašalina nosies gleivinės uždegimą, sumažėja snargliavimasis. Būtent gysločiai mažina snargliavimąsi.


Atsijungęs
IndriuskeData: Ketvirtadienis, 2008-07-24, 1:11 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 135
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Oho kokia plati slogos gydymosi vaistinėlė sypsena O aš slogos atveju apsiriboju tik Gripex'u ir lašais į nosį - labai jau nepakenčiu užsikišusios nosies, kai prakvėpuot neina pagalvokim


glitter text generator by GlitX.com

Atsijungęs
benituxData: Ketvirtadienis, 2008-07-24, 3:46 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
nesu girdėjusi apie Gripex llašus, mes visada perkam otrivin

Atsijungęs
LauritukeData: Sekmadienis, 2008-07-27, 5:25 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]

Grupė: Administratorė
Lygis:
Administratorė
Žinutės: 30254
Apdovanojimai: 36
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už forumo ir puslapio įkūrimą Forumo siela Plepučių,pleputė
Jei išsivystė sloga

Regis, nėra įkyresnės ligos už slogą. Tai užgula nosį taip, kad neįmanoma pro ją kvėpuoti, tai iš jos ima varvėti skystas sekretas, tai pradeda skirtis tirštos gelsvos išskyros ir įsiskausta galva. Ir gydyk negydęs - slogos greitai atsikratyti nepavyks.

Nepaisant to, slogą, kaip ir kitas ligas, būtina gydyti. Bet pirmiausia reikia įsitikinti, ar sloga infekcinė, ar alerginė. Jeigu alerginė, iš nosies dažniausiai skiriasi skystas sekretas. Jis sutirštėja tik ilgai nesigydant. O kad taip neatsitiktų, reikia gydytis specialiais vaistais.

Šaltuoju metų laiku dažniausiai išsivysto infekcinė sloga, kurią iš pradžių - ne ilgiau kaip 3 dienas! - galima gydyti kraujagysles siaurinančiais vaistais. Jeigu per tiek laiko nepavyksta pasveikti, reikia pradėti į nosį lašinti, pavyzdžiui, persikų aliejų, kuris suminkština gleivinę ir palengvina sekreto pasišalinimą.

Sergant hipertenzija, kraujagysles siaurinančių vaistų reikia visiškai atsisakyti, nes jie gali padidinti arterinį spaudimą. Tokiu atveju geriau iš karto pradėti gydytis vaistingaisiais augalais. Pavyzdžiui, lašinant į nosį mišinius, pagamintus iš tam tikrų augalų sulčių: 0,5 valgomojo šaukšto jonažolės nuoviro ir 1 arbatinio šaukštelio alavijo sulčių; iš 1 dalies svogūnų ir 2 dalių česnakų sulčių; iš 2-3 česnako skiltelių sulčių, 1 arbatinio šaukštelio vandens ir 0,5 arbatinio šaukštelio medaus.

Deramai negydant slogos, gali ilgainiui išsivystyti lėtinis rinitas arba haimoritas. Šias ligas gydyti gerokai sunkiau, todėl reikia nedelsiant kreiptis į otorinolaringologą.

* Sergant sloga, šienlige, nosies ančių uždegimu, peršalus, labai naudingos eukalipto bei mėtos lapų, eglės pumpurų, kmyno žolės inhaliacijos. Pavyzdžiui, sumaišoma po 4 valgomuosius šaukštus mėtos bei eukalipto lapų ir 25 g eglės pumpurų: 1 valgomąjį šaukštą smulkinto mišinio užpilama vandeniu, 2 minutes pavirinama ir 10-15 min. pakvėpuojama iš indelio kylančiais garais. Tokios inhaliacijos daromos 2-3 kartus per dieną.

* Sergant sloga, į nosį lašinama atskiestų vandeniu citrinos sulčių.

* Rytais ir vakarais nosis plaunama druskos tirpalu (įsiurbiama į pipetę, atsargiai sušvirkščiama į vieną ir kitą šnervę, o po to iššnypščiama nosis). Be to, ant kaktos ir pakaušio dedama molio tirpalo pavilgus.

* 2 kartus per dieną nosis plaunama ugniažolės antpilu.

* Nosies valymas: į arbatinuką įpilama 1 stiklinė šilto pasūdyto vandens, ant jo snapelio užmaunamas čiulptukas su skylute, pro kurią nosimi lėtai siurbiamas tirpalas; jį išspjauname pro burną. Išsiurbus maždaug pusę tirpalo, paeiliui atsargiai iššnypščiamos abi šnervės. Taip pat padaroma ir išsiurbus visą tirpalą.

* Arbatinį šaukštelį pušies, eglės, kedro arba kėnio pumpurai užpilami 1 stikline vandens, 20 min. pavirinama, truputį atvėsinama ir kvėpuojama garais paeiliui abiem šnervėmis (kiekviena įkvėpdami maždaug po 80 kartų).

* Siekiant greičiau išgydyti slogą, reikia laikinai atsisakyti pieno produktų ir miltinių gaminių. O dar geriau - bent vieną dieną pabadauti.

* Sumaišoma po lygiai augalinio aliejaus (geriausia saulėgrąžų, alyvuogių arba kukurūzų) ir morkų sulčių, įlašinama 1-3 lašus česnako sulčių ir keletą kartų per dieną lašinama į nosį. Šis mišinys ne tik palengvina kvėpavimą pro nosį, bet ir ją dezinfekuoja.

* Nuluptą raudonąjį burokėlį išverdame nedideliame kiekyje vandens ir 2 kartus per dieną į kiekvieną šnervę įlašinama po 5 lašus nuoviro. Šiuo nuoviru galima 3 kartus per dieną išplauti nosį arba įkišti į kiekvieną šnervę juo suvilgytus tamponėlius ir palaukti 15-20 min. Vietoje burokėlių nuoviro galima naudoti raugintas jų sultis: po 2-3 lašus 3 kartus per dieną.

* Tirštą nosies sekretą šalina citrinos ir krieno sulčių lygių dalių mišinys: vartoti po 1 arbatinį šaukštelį 4 kartus per dieną, 3 min. prieš valgį.


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Sveikinimų atvirukai

Atsijungęs
IndriuskeData: Antradienis, 2008-08-05, 3:32 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 135
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
juokinga benitux, ne taip supratai... Aš apsiriboju gripexu (ty gripex tabletem) ir lašais į nosį, kurių pavadinimo tikrai neprisimenu. Tik žinau, kad buteliukas baltas su žaliom raidikėm ir juostikėm, o vaikiui savo tai nuo pat gimimo naudoju vibrocil lašus, gydytoja sakė jie patys geriausi mažyliams. Tai pabandžiau ir patiko chichi


glitter text generator by GlitX.com

Atsijungęs
benituxData: Trečiadienis, 2008-08-06, 8:37 AM | Žinutė # 8








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Quote (Indriuske)
benitux, ne taip supratai



Atsijungęs
jolanta149Data: Šeštadienis, 2008-08-09, 8:34 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Klaipėda
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 291
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Man buvo tokia ziauri sloga,jau galvojau kad sinusitas....tai geriau vaistus nuo sinusito ir labai gerai vanduo su druska....bet jau taip slykstu siaube per nosi ilasini per gerkle isbega....bet labai padejo....

Atsijungęs
benituxData: Antradienis, 2008-08-12, 7:30 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Forumo ištikimieji
Žinutės: 2219
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Quote (jolanta149)
per nosi ilasini per gerkle isbega....bet labai padejo....

fuiiiiii


Atsijungęs
almaraData: Pirmadienis, 2008-09-29, 8:54 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





jo su sloga ne juokai baisu man kaskada buvo sinusitas veeee nėra smagu kai tau su didžiuliu švirkštu praduria nosies pertvarą ir suvaro koki puslitrį kaskokio skyščio brrrr
dabar va mažiui sloga žiauri kankina aplink nosyte jau žaizdelės atsirado nuo valymo ir siurbimo,iki šendien tik lašinau ir su juros vandeniu praplovinėjau o šendien nusipirkau sinupreta geriamus vaistus nuo slogos
iditData: Trečiadienis, 2008-10-01, 3:06 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:klaipeda,kiskenai
Forumo mylimieji
Žinutės: 7417
Apdovanojimai: 7
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
dabar sinusita gydo tik vaistais,baigesi sadizmo era
Atsijungęs
almaraData: Trečiadienis, 2008-10-01, 7:11 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





Na tikrai sadizmas vos prie kedes nepririše liudna kad iš kabineto nepabėkčiau
erviliuxData: Penktadienis, 2008-12-05, 3:19 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 239
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
man tai gripeksas visai nepadeda,patys geriausi vaistai buna ''teraflu''

Atsijungęs
LauritukeData: Penktadienis, 2008-12-05, 3:55 PM | Žinutė # 15








[ (LT) ]

Grupė: Administratorė
Lygis:
Administratorė
Žinutės: 30254
Apdovanojimai: 36
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už forumo ir puslapio įkūrimą Forumo siela Plepučių,pleputė
Quote (erviliux)
''teraflu''

visada gerai padėdavo mums jie bet paskutiniu metu nebepadeda jie man ir vimdo kažkodel nesuprantu kas ten pasidarė jiems.....


Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Sveikinimų atvirukai

Atsijungęs
Forumas » ŠEIMA » Sveikata » Sloga,alerginis-sezoninis rinitas
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024