Antradienis, 2024-11-26, 9:48 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









  • Page 1 of 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
  • 8
  • »
Forum moderator: linuciuxxxx  
Sriubų receptai
LauritukeData: Pirmadienis, 2008-08-25, 12:15 PM | Žinutė # 1








[ (LT) ]

Grupė: Administratorė
Lygis:
Administratorė
Žinutės: 30254
Apdovanojimai: 36
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už forumo ir puslapio įkūrimą Forumo siela Plepučių,pleputė
PASIDALINKIME ĮVAIRIŲ SRIUBŲ RECEPTUKAIS



Pagalba naujokams ir ne tik čia
Forumo taisyklės ir ne tik čia
Sveikinimų atvirukai

Atsijungęs
Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:35 PM | Žinutė # 2








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





DARŽOVIŲ SRIUBA SU SŪRIU

INGREDIENTAI:
2 l kiaulienos sultinio;
1 svogūnas;
5 bulvės;
Pomidorai;
Sauja smulkintų salierų lapų;
2 skiltelės česnako;
150 g fermentinio sūrio.

GAMINIMAS:Užverdame sultinį. Į jį suberiame kubeliais supjaustytas bulves ir smulkintą svogūną. Paverdame 5 min. Pomidorus nuplikome ir nulupame, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į sriubą. Baigiant virti suberiame susmulkintus salierų lapus ir česnako skilteles. Patiekdami į kiekvieną lėkštę įberiame tarkuoto fermentinio sūrio.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:36 PM | Žinutė # 3








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





TRINTA DARŽOVIŲ SRIUBA SU MĖSOS KUKULIAIS

INGREDIENTAI:
50 g salierų lapelių;
50 g petražolių lapelių;
1 svogūnas;
3 valg. š. sviesto;
1 valg. š. miltų;
1 l pieno;
125 g maltos mėsos;
1 kiaušinis;
2 valg. š. džiūvėsėlių;
4 valg. š. kapotų petražolių;
Žiupsnelis muskato riešuto;
4 valg. š. grietinės;
½ arb. š. mėsos sultinio miltelių;
Druskos ir juodųjų pipirų.

GAMINIMAS:Petražoles ir salierus nuplauti, smulkiai supjaustyti. Nulupti svogūną ir supjaustyti kubeliais. Viską kartu 5 min. puode pakepinti su sviestu, apibarstyti miltais, užpilti pienu ir 10 min. virti. Į maltą mėsą dėti kiaušinio baltymą, įberti džiūvėsėlių, paskaninti muskatu ir šaukštu kapotų petražolių. Kiaušinio trynį išplakti su grietine. Sriubą pertrinti ir vėl užvirinti. Iš paruoštos maltos mėsos šaukštu suformuoti kukulius, dėti į karštą sriubą ir virti. Sriubą paskaninti mėsos sultinio milteliais, druska, pipirais ir petražolėmis. Patiekti su grietine.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:37 PM | Žinutė # 4








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





DARŽOVIŲ SRIUBA SU KIAULĖS AUSIMIS

INGREDIENTAI:
2 kiaulės ausys;
3 bulvės;
1 morka;
1 svogūnas;
1 arb. š. miltų;
Druskos ir pipirų;
Lauro lapų.

GAMINIMAS:Kiaulės ausis gerai išvalome ir nuplauname. Į puodą įpilame 2 l šalto vandens ir įmetame lauro lapų. Sudedame kiaulės ausis ir verdame vis nugraibydami putas. Išvirusias ausis išgriebiame (skysčio neišpilame!) ir supjaustome šiaudeliais, vėl sudedama atgal į sultinį. Suberiame stambiai tarkuotas bulves ir morkas. Svogūną smulkiai supjaustome, pakepiname, įberiame šaukštelį miltų, išmaišome ir sudedame į sriubą. Pasūdome ir pagardiname pipirais. Verdame, kol daržovės suminkštės.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:38 PM | Žinutė # 5








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





DARŽOVIŲ SRIUBA SU NAMINIAIS MAKARONAIS

INGREDIENTAI:
20 g paprikos;
20 g cukinijos;
20 g porų;
20 g salierų šaknų;
15 g pomidorų;
15 g konservuotų kukurūzų;
150 g daržovių sultinio;
Druskos ir pipirų;
Mėgstamų prieskonių.

Makaronams:
50 g miltų;
Druskos ir cukraus.

GAMINIMAS:Į verdantį sultinį sudedame porus, šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą salierą. Verdame apie 2 min. Tada sudedame stambesniais kubeliais pjaustytas cukinijas ir suberiame kukurūzus bei smulkintus pomidorus. Įberiame prieskonių.
Makaronams ir miltų, druskos, cukraus ir vandens užminkome vidutinio kietumo tešlą. Užkaičiame vandenį, įberiame druskos. Imame po nedidelį gabalėlį tešlos ir trindami ją tarp delnų formuojame apie 2 cm ilgio makaronus. Dedame juos į verdantį vandenį ir verdame 4 min. Išgriebiame ir sudedame į paruoštą sriubą. Ją dar šiek tiek pakaitiname ir patiekiame.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:39 PM | Žinutė # 6








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





TIRŠTA CUKINIJOS SRIUBA SU VIŠTOS KRŪTINĖLE

INGREDIENTAI:
800 g cukinijų;
4 nedideli svogūnai;
4 valg. š. aliejaus;
750 ml paukštienos sultinio;
½ arb. š. druskos;
1-2 arb. š. maltos saldžiosios paprikos;
300 g vištos krūtinėlės;
4 valg. š. grietinės;
2 arb. š. kapotų šalavijų lapelių.

GAMINIMAS:Apie 500 g cukinijų plonai nulupti ir supjaustyti kubeliais, o likusias cukinijas nuplauti ir nušluostyti. Svogūnus nulupti ir susmulkinti. Tada dideliame puode įkaitinti pusę aliejaus. Suberti svogūnus ir pakepinti, kol pasidaro visiškai skaidrūs. Suberti kubeliais pjaustytas cukinijas, supilti paukštienos sultinį ir uždengus pavirti apie 15 min. Tada sriubą pertrinti per sietelį, suberti druską ir saldžiąją papriką.
Atidėtas cukinijas nulupti ir gražiai supjaustyti plonais griežinėliais. Suberti į sriubą ir kokias 5 min. pakaitinti. Krūtinėlę supjaustyti kubeliais. Likusį aliejų įkaitinti keptuvėje, sudėti vištieną ir 5 min. pakepinti. Paskui mėsytę suversti į sriubą. Įdėti grietinės, gerai išmaišyti ir apibarstyti kapotais šalavijais.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:40 PM | Žinutė # 7








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BRIUSELIO KOPŪSTŲ SRIUBA SU MĖSOS KUKULIAIS

INGREDIENTAI:
300 g briuselio kopūsto;
100 g maltos jautienos;
100 g maltos kiaulienos;
2 l mėsos sultinio;
1 nedidelis svogūnas;
1 kiaušinis;
2 valg. š. petražolių lapelių;
Pipirų;
Mairūno;
Druskos.

GAMINIMAS:Kopūsto gūžę virti sultinyje. Į maltą mėsą sudėti supjaustytą ir pakepintą svogūną, kiaušinį, pipirų, mairūno, druskos ir gerai išmaišyti. Iš mėsos faršo padaryti kukuliukus. Baigiant kopūstams virti, sudėti mėsos kukulius ir virti 10-15 min. Sriubą išpilstyti į lėkštes, pabarstyti petražolių lapeliais ir patiekti.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:40 PM | Žinutė # 8








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





TRINTA MORKŲ IR APELSINŲ SRIUBA

INGREDIENTAI:
1-2 svogūnai,
1 aitrioji paprika,
5 morkos,
3-4 apelsinai,
100 ml grietinėlės,
700 ml sultinio,
1 arb. š. aliejaus,
lauro lapų,
petražolių,
pipirų.

GAMINIMAS:Svogūnus susmulkiname ir apkepiname. Į sultinį įdedame aitriąją papriką, lauro lapelius, supjaustytas morkas ir pakepintus svogūnus. Verdame apie 25 min. Vieną apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis, iš likusių apelsinų išspaudžiame sultis. Iš sriubos išimame lauro lapelius, aitriąją papriką. Viską kas lieka, sutriname, supilame apelsinų sultis, paskaniname prieskoniais. Į sriubą sudedame apelsino skilteles. Į lėkštes supilame sriubą, po šaukštą įdedame plaktos grietinėlės, puošiame petražolėmis.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:41 PM | Žinutė # 9








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





RYŽIŲ SRIUBA SU POMIDORAIS

INGREDIENTAI:
150 g skaldytų ryžių;
3-4 pomidorai;
1 svogūnas;
1 l vištienos sultinio.

GAMINIMAS:Ryžius išvirti. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odelę ir susmulkinti. Svogūną nulupti ir taip pat susmulkinti. Jei neturite šviežio vištienos sultinio, pasidarykite iš kubelių. Ryžius, pomidorus ir svogūną sudėti į sultinį ir šiek tiek pavirti (~5 min.). Sriuba gali būti šiek tiek tirštoka, todėl jeigu taip atsitiktų, įpilti šiek tiek vandens. Patiekti karštą.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:42 PM | Žinutė # 10








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





AGURKŲ SRIUBA SU KRAPAIS

INGREDIENTAI:
1 kg agurkų;
1 arb. š. šviežių rozmarinų;
500 ml daržovių sultinio;
2 arb. š. citrinos sulčių;
Druskos ir baltųjų pipirų;
150 g grietinės;
6 valg. š. smulkintų krapų.

GAMINIMAS:Du agurkus atidedame į šalį. Kitus agurkus nulupame, perpjauname išilgai pusiau, šaukšteliu išskobiame sėklas ir tada susmulkiname maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Apibarstome rozmarinais, suberiame į puodą su daržovių sultiniu ir uždengus 20 min. paverdame ant nedidelės ugnies. Likusius agurkus nuplauname, nušluostome, nulupame ir stambiai sutarkuojame. Apšlakstome citrinos sultimis, pabarstome druska, pipirais ir sukrečiame į bebaigiančią virti sriubą. Sudedame grietinę ir gerai išmaišome. Sriubą išpilstome į lėkštes, apibarstome smulkintais krapais ir patiekiame.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:43 PM | Žinutė # 11








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BARŠČIŲ TYRSRIUBĖ

INGREDIENTAI:
6 porcijos
1,2 kg braškių,
3 šaukštai cukraus,
100 ml stalo vyno,
3 didelės pasifloros,
2 prinokę nektarinai,
250 g aviečių,
6 mėtų šakelės.

GAMINIMAS:Braškes nuplauname ir nuskabome jų žaliąsias "uodegėles". 200 g braškių atidedame, o iš likusių ir cukraus padarome tyrę (pertriname per sietelį arba išplakame virtuviniu kombainu). Pertriname tyrę per smulkų sietelį. Įpilame į ją vyną.
Pasifloras perpjauname per pusę, išgremžiame sėklytes. Pertriname per sietelį. Minkštimą su sultimis sudedame į braškių tyrę. Smulkiai supjaustome likusias braškes bei nektarinus ir kartu su avietėmis sudedame į braškių tyrę. Uždengiame ir laikome šaltai, kol tieksime. Tiekiame sriubos lėkštėse, papuoštą mėtų lapeliais.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:43 PM | Žinutė # 12








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





VYŠNIŲ SRIUBA

INGREDIENTAI:
6 porcijos
1 kg šviežių, šaldytų arba konservuotų vyšnių be kauliukų,
250 ml vandens,
175-250 g cukraus (pagal skonį),
5 cm ilgio cinamonų lazdelė,
750 g sauso raudonojo vyno,
šaukštelis migdolų esensijos,
250 ml neriebios grietinėlės,
250 g grietinės.

GAMINIMAS:Į puodą sudedame vyšnias, įpilame vandenį, vyną, įberiame cukraus, įdedame cinamonų lazdelę. Užviriname ir, sumažinę kaitrą, verdame 25-30 minučių, kol vyšnios pasidaro minkštos. Nuimame nuo kaitvietės. Įpilame migdolų esensijos.
Dubenyje sumaišome keletą šaukštų grietinėlės su grietine. Paskui sudedame likusią grietinėlę ir išmaišome. Sudedame į vyšnių sriubą. Atvėsiname ir tiekiame.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:44 PM | Žinutė # 13








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





SALDI VIDURVASARIO SRIUBA

INGREDIENTAI:
4 porcijos
250 g aviečių,
250 g braškių,
250 g grietinės,
300 ml vandens,
šaukštelis krakmolo,
150 g cukraus,
mėtos šakelė.

GAMINIMAS:Uogas perrenkame, nuplauname ir padarome iš jų tyrę. Tyrę pertriname per sietelį. Ant sietelyje likusių išspaudų užpilame vandens ir užverdame. Perkošiame, pasaldiname, supilame sultis ir nedideliame šalto vandens kiekyje išleistą krakmolą.
Maišydami kaitiname, kol sutirštėja. Įdedame grietinės. Papuošiame mėtos šakelės lapeliais. Tiekiame šiltą su skrebučiais.
Pastaba. Šiai sriubai ruošti galima vartoti ir kitas uogas: serbentus, mėlynes, gervuoges.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:45 PM | Žinutė # 14








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





ŠALTA POMODORŲ SRIUBA

INGREDIENTAI:
8 porcijoms:
2 stambiai supjaustyti svogūnai;
2 dideli žalieji pipirai;
Citrinos sultys;
Druska;
Kajeno pipirai;
2 nulupti agurkai be sėklų;
Keletas ledo gabalėlių;
400 g nesmulkintų konservuotų pomidorų;
3 stiklinės konservuotų pomidorų sulčių.

GAMINIMAS:Pusę kiekio svogūnų, žaliųjų pipirų ir agurkų susmulkinkite mikseriu. Sudėkite pomidorus ir dar išsukite. Visą masę sudėkite į dubenį, įpilkite pomidorų ir citrinos sulčių. Pagardinkite druska, kajeno pipirais ir atvėsinkite.
Smulkiai supjaustykite likusias daržoves ir išdalinkite į 8 sriubos dubenėlius. Į kiekvieną jų įmeskite ledo gabalėlių, užpilkite sriuba ir patiekite.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:45 PM | Žinutė # 15








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





DARŽOVIENĖ SU MĖSA

INGREDIENTAI:
300g. jautienos, 400g. kopūstų,
100g. virtų burokėlių,
nedidelis svogūnas, 100g. porų,
1,5l. vandens, 50g. rūkytos šoninės,
šaukštas riebalų,
šaukštas pomidorų pastos,
2 šaukštai citrinų sulčių arba acto,
4 šaukštai grietinės, laurų lapelis,
5 pipirų žirneliai,
druskos, cukraus.

GAMINIMAS:Mėsą sudedame į verdantį vandenį. Svogūną nulupame, perpjauname per pusę ir pjūvio vieta dedame į keptuvę su įkaitintais riebalais. Apkeptą svogūną įdedame į puodą su mėsa. Sudedame pipirus, laurų lapelį, pasūdome ir pridengę verdame valandą.
Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais. Burokėlį sutarkuojame, susmulkiname kopūstą ir porą. Šoninę sudedame į riebalus, kuriuose kepė svogūnas. Paspirginame. Tada sudedame burokėlius, kopūstus, porus ir pakepiname. Mėsą išgriebiame ir supjaustome kubeliais.
Daržoves sumaišome su pomidorų pasta, mėsos gabalėliais, sudedame į puodą, pasūdome. Kaitindami pamažu supilame sultinį, citrinų sultis, pasūdome ir kiek pasaldiname. Užverdame. Tiekiame su grietine.

  • Page 1 of 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
  • 8
  • »
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024