Sriubų receptai
|
|
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 11:02 PM | Žinutė # 31 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| BULVIENĖ INGREDIENTAI: 6 vidutinės šviežios bulvės, 3 salierų kotai, 2 svogūnai, 2 čiobrelių šakelės (arba 1 arbatinis šaukštelis džiovintų), 1,5l. vištienos sultinio, 1 šaukštas kalendrų grūdelių, 2 laurų lapai, žalumynų. GAMINIMAS:Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome kubeliais. Salierų kotus nuplauname ir supjaustome gabaliukais. Svogūnus nulupame ir supjaustome į keturias dalis. Užverdame sultinį, sudedame visas susmulkintas daržoves, suberiame kalendrų grūdelius, čiobrelius, įberiame pipirų, pasūdome ir verdame 30 min. ant mažos ugnies. Tiekdami apibarstome žalumynais.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 11:04 PM | Žinutė # 32 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| BULVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS INGREDIENTAI: Sriubai tinka įvairios kruopos: perlinės, miežinės, avižinės, ryžių, sorų arba manų. GAMINIMAS:Į verdantį vandenį suberiamos kruopos (išskyrus manų), 30—40 min. paverdamos ir vanduo nupilamas. Į verdantį nuovirą suberiamos perplautos nevirtos (ryžių, sorų kruopos) arba pusiau išvirtos (perlinės, miežinės, avižinės) kruopos, ir sriuba verdama 10—15 min. Paskui sudedama stambiais kubiukais supjaustytos bulvės, stambiai sutarkuota morka, susmulkinti svogūnai, lauro lapeliai, druska ir 20—25 min. verdama. Jei sriuba verdama su manų kruopomis, tai pirmiausia sudedamos bulvės, apkepintos daržovės, kai sultinys užverda, manų kruopos. Bulvių sriuba su kruopomis verdama su vištiena, vištienos atliekomis, rūkyta mėsa, šviežiais ir džiovintais grybais. Prieš valgant įberiama susmulkintų petražolių lapelių.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 11:04 PM | Žinutė # 33 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| BULVIŲ SRIUBA SU ŽUVIMI INGREDIENTAI: 200 g šaldytos menkės, jūros ešerio ar kitos žuvies, 3—4 bulvės, morka, petražolės šaknis, svogūnas, 15 g riebalų, petražolių lapelių. GAMINIMAS:Nuvalyta, be kaulų žuvis supjaustoma gabaliukais ir 10—15 min. verdama, paskui sudedamos kubiukais supjaustytos bulvės, riebaluose apkepinti svogūnai ir morka, lauro lapelis, įberiama truputis cukraus ir druskos. Verdama 10—15 min. Prieš valgant įberiama susmulkintų petražolių ar salierų lapelių.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 11:05 PM | Žinutė # 34 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| VALSTIEČIŲ SRIUBA INGREDIENTAI: 2—3 bulvės, keli kopūsto lapai, morka, petražolės šaknis, svogūnas, šaukštas pomidorų tyrės, 2 šaukštai grietinės, petražolių lapelių. GAMINIMAS:Bulvės supjaustomos kubiukais, kopūstai — kvadratėliais, morka, petražolė ir svogūnas — griežinėliais. Viskas sudedama į verdantį sultinį, įberiama druskos, įdedamas lauro lapas ir 15—20 min. verdama. Po to įdedama pomidorų tyrės. Į lėkštę su sriuba įpilama grietinės ir įberiama petražolių lapelių.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 11:06 PM | Žinutė # 35 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| KUKULIENĖ INGREDIENTAI: 4—5 žalios bulvės, 2—3 virtos bulvės, druskos, litras pieno, 0,5l vandens. GAMINIMAS:Bulvės nuskutamos, smulkiai sutarkuojamos ir išsunkiamos. Virtos bulvės sumalamos mėsmale, įberiama druskos ir gerai išminkoma. Į vandenį supilamas pienas, užvirinama ir sudedami iš bulvių tešlos padaryti maži apvalūs kukuliai. Baigiant virti, pasūdomą. Kukulius galima išvirti vandenyje, paskui jį nupilti, užpilti pieno ir užvirinti.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 11:07 PM | Žinutė # 36 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PIENIŠKA SRIUBA SU BULVIŲ KUKULIAIS INGREDIENTAI: 1,5l pieno, 3—4 virtos bulvės, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai miltų, 20 g sviesto. GAMINIMAS:Bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, sudedami kiaušinių tryniai, pasūdoma, sumaišoma. Kiaušinio baltymai išplakami, sudedami į paruoštą masę, viskas lengvai sumaišoma ir šaukšteliu dedama į verdanti pieną (šaukštelis vis pamirkomas karštame vandenyje). Neuždengus verdama 10—15 min. ant silpnos ugnies. Baigiant virti, pasūdoma, įdedama sviesto.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 11:07 PM | Žinutė # 37 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| MAKARONŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS INGREDIENTAI: 300 g šviežių kopūstų, 300 g kiaulienos, 0,5 stiklinės virtų smulkių makaronų, 2 stiklinės vandens, 1 svogūnas, 1 šaukštas stipraus desertinio vyno, 1 kiaušinio baltymas, malto imbiero, druskos. GAMINIMAS:Kopūstus nuvalome, nuplauname, nestambiai supjaustome ir 1-2 min. pakepiname ant stiprios ugnies. Mėsą nuvalome, nuplauname, supjaustome, kartu su nuluptu svogūnu sumalame mėsmale, į sumaltą mėsą įberiame imbiero, sukrečiame išplaktą kiaušinio baltymą, pasūdome, išmaišome ir formuojame mėsos kukuliukus. Į puodą supilame šaltą vandenį, įpilame stipraus desertinio vyno, pasūdome ir užverdame. Po to sudedame mėsos kukuliukus, apkepintus kopūstus, išvirtus smulkius makaronus, paverdame 5-6 min. ir tiekiame į stalą.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 11:08 PM | Žinutė # 38 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| DILGĖLIŲ SRIUBA INGREDIENTAI: 1 litras mėsos sultinio arba vandens, 500 g dilgėlių, 150 g rūgštynių, 1 morka, 1 petražolės šaknis, 2 svogūnai, žalių svogūnų laiškų, 1 šaukštas miltų, 2 šaukštai sviesto, 50 g grietinės, žalumynų, 2 kiaušiniai, laurų lapų, pipirų žirnelių, 2 gvazdikėliai, maltų baltųjų pipirų, maltų muskatų, druskos, citrinų sulčių. GAMINIMAS:Jaunų dilgėlių lapelius perrenkame, 2-3 min. palaikome karštame vandenyje, išgriebiame ant sieto, nuvarviname ir permalame mėsmale. Po to 10-15 min. troškiname svieste. Nuluptas, supjaustytas kubeliais morkas ir svogūnus pakepiname svieste kartu su miltais, kol daržovės truputį pagelsta. Baigiant troškinti, sudedame smulkiai supjaustytus žalių svogūnų laiškus. Į verdantį sultinį sudedame troškintas dilgėles, pakepintas daržoves ir verdame 20-25 min. Likus 10 min. iki virimo pabaigos, sudedame supjaustytas rūgštynes, suberiame pipirų žirnelius, maltus baltuosius pipirus, maltus muskatus, gvazdikėlius, pasūdome, įpilame citrinų sulčių. Dilgėlių sriubą tiekiame su kietai virtais kiaušiniais, grietine ir žalumynais.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 11:08 PM | Žinutė # 39 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŠALTIBARŠČIAI INGREDIENTAI: 2 litrai neriebaus kefyro arba rūgpienio, 1/2 litro silpnai marinuotų burokėlių arba 2-3 šviežiai virti burokėliai, 1-2 agurkai, žalių svogūnų laiškų, druskos, 2 kietai virti kiaušiniai. GAMINIMAS:Į didesnį dubenį supilame marinuotus burokėlius, suberiame nuluptus, smulkiai supjaustytus agurkus, sukapotus svogūnų laiškus, krapus. Užpilame kefyru, pasūdome, suberiame smulkiai supjaustytus kietai virtus kiaušinius ir išmaišome. Prieš tiekdami į stalą, šaltibarščius 1 valandą palaikome šaldytuve. Valgome su karštomis virtomis bulvėmis. Pastabos: Nėra idealaus šaltibarščių recepto - ši sriuba visada atspindi jos ruošėjo skonį. Jeigu sriuba atrodo per tiršta, atskiedžiame virintu vandeniu, šaltu pienu, grietinėle. Kefyrą galime sumaišyti su grietine arba jogurtu. Jeigu šaltibarščius darome iš šviežiai išvirtų burokėlių, juos supjaustome labai plonais šiaudeliais, apibarstome druska ir truputį palaikome.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:40 PM | Žinutė # 40 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Čili sriuba Ingredientai: Jautienos faršas, 500 gramų Čili, raudonasis pipiras, 1 vienetas Pomidorų padažas, 100 gramų Pomidorai, 500 gramų Česnakai, skiltelė, 1 vienetas Pupelės, raudonos, konservuotos, 400 gramų Paprika, truputį Prieskoniai, čili, įvairūs, pagal skonį Druska, pagal skonį Svogūnai, nedidelis, 1 vienetas Fermentinis sūris, pagal skonį Gaminimas:Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite nuo jų odeles. Pomidorus, čili pipirą, papriką, česnaką permalkite. Jautienos faršą, kartu su smulkintu svogūnu pakepinkite, kol faršas paruduos (keptą faršą galima kartu sumalti su kitais produktais). Į puoda supilkite faršą ir sumaltą masę, įpilkite šiek tiek vandens jei per sausa ir supilkite pupeles, gerai išmaišykite. Įpilkite pomidorų padažą. Troškinant suberkite prieskonius. Patiekiant sriubą patartina apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Sriuba turi būti tiršta.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:41 PM | Žinutė # 41 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Makaronų sriuba Ingredientai: Sultinys, daržovių, grybų, vištienos, 2 litrai Makaronai, kriauklės, 200 gramų Morkos, 1 vienetas Bulvės, 3 vienetai Svogūnai, 0.5 vieneto Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį Krapai, švieži arba džiovinti, truputį Gaminimas:Į verdantį sultinį sudėti kubeliais supjaustytas bulves, griežinėliais smulkintas morkas bei sveiką (nesmulkintą) svogūno galvutės pusę. Tuo pačiu beriame ir makaronus. Pabaigai dedame smulkintus krapus bei kitus prieskonius. Verdame tol, kol gerai suminkštėja makaronai.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:42 PM | Žinutė # 42 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Sriuba su prieskoninėmis žolelėmis ir kumpiu Ingredientai: 1 svogūnas 1 skiltelė česnako 80-100 g virto kumpio 50 g sviesto 25 g avižų dribsnių 1 litras vištienos sultinio druskos, baltųjų pipirų 2 žiupsneliai muskatžiedžių 30 g lydyto sūrio įvairių prieskoninių žolelių (lygialapių petražolių, krapų, laiškinių česnakų, builių, vaistinių agurklių ožiažolių) 1 kiaušinio trynys 2 valg. š. grietinės Gaminimas:Nuluptą, svogūną supjaustyti kubeliais, česnako skiltelę sutraiškyti. Kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis. Įkaitinti sviestą ir jame patroškinti svogūnus bei česnaką. Suberti avižų dribsnius, pagruzdinti ir viską užpilti vištienos sultiniu. Pagardinti druska, pipirais ir mus-katžiedžiais, 5 minutes pavirti ant mažos ugnies ir tada įdėti sūrį. Nukelti puodą nuo viryklės ir viską suplakti plaktuvu, kad išeitų tyrė. Susmulkinti prieskonines žoleles ir sumaišius su kiaušinio tryniu bei grietine, įpilti į sriubą, kurios nereikia daugiau virti. Įdėti kumpio juostelių ir patiekti.
|
|
| |
Ausra28 | Data: Ketvirtadienis, 2009-02-05, 12:43 PM | Žinutė # 43 |
[ ( LT) ]
Grupė: Removed
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Žuvienė daržovių sultinyje Ingredientai: Sultinys, daržovių, 6 stiklinės Žuvis, 500 gramų Kiaušiniai, virti, 2 vienetai Makaronai, smulkesni, 2 šaukštai Grietinė, 1 šaukštas Grybai, džiovinti, 4 vienetai Druska, truputį Juodieji pipirai, truputį Petražolės, truputį Gaminimas:Žuvis supjaustoma ir kartu su išmirkytais grybais apie 30 min. verdama ant mažos ugnies daržovių sultinyje. Baigiant virti suberiami makaronai, supilama grietinė. Dar kiek pavirus, sriuba pagardinama — suberiami supjaustyti žalumynai ir kietai virti kiaušiniai.
|
|
| |
vingiliauskiene | Data: Trečiadienis, 2009-02-18, 1:19 PM | Žinutė # 44 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Morkų sriuba 4 morkos, 300 g. faršo, 2 svogūnai, 2 pomidorai, 2 šaukštai sviesto, 500 ml. sultinio, pusė aitriosios paprikos, druskos. Supjaustykite svogūnus ir morkas (arba stambiai sutarkuokite). Į troškintuvą įdėkite sviesto ir patroškinkite morkas, faršą ir svogūnus. Įdėkite smulkintą aitriąją papriką, pomidorus, druską, prieskonius, supilkite sultinį. Uždenkite ir virkite 15 min. Prieš patiekdami galite užbarstyti tarkuoto frementinio sūrio.
|
Atsijungęs |
| |
vingiliauskiene | Data: Trečiadienis, 2009-02-18, 1:19 PM | Žinutė # 45 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Vištienos sriuba su brokoliais 2 gabaliukai vištienos filė, 4 bulvės, 1 svogūnas, 2 šaukštai aliejaus, 800 ml. Vandens, 2 kubeliais sultinio, 100 g. brokolių, 100 g. tepamojo sūrelio, druskos, pipirų. Vištienos filėir bulves supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną. Troškintuve įkaitinkite aliejų ir jame truputį patroškinkite vištieną, bulves ir svogūną. Įpilkite vandens, sudėkite sultinio kubelius ir virkite 10 minučių. Tada sudėkite pjaustytus brokolius, pagardinkite druska ir pipirais, pavirkite dar dvi minutes. Tada dėkite tepamąjį sūrelį ir pakaitinkite kol išsilydys. Išmaišykite ir patiekite.
|
Atsijungęs |
| |