Antradienis, 2024-11-26, 9:58 PM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Forum moderator: linuciuxxxx  
Sriubų receptai
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:08 AM | Žinutė # 91








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
BULVIENĖ SU KUMPIO KUKULAIČIAIS

Ingredientai:

750g rūkyto kumpio kaulų
1 lauro lapelis
2 čiobrelių šakelės
500 g miltingų bulvių
2 morkos
100 g saliero gumbo
1 petražolės šaknis
1 poras
70 g svogūno
2 šaukštai sviesto
4 šaukštai kapotų petražolių džiūvėsėlių
1 kiaušinis
druskos, juodųjų pipirų
žiupsnelis tarkuoto muskato

Kaip gaminti?

Kaulus nuplauti, išimti nuolaužas, nupjauti apie 100 g mėsos.
Į puodą įpilti apie 1 l vandesn, sudėti kaulus, lauro lapelį, čiobrelius ir virti 1 1/2 valandos. Sudėti nuluptas bei gabalėliais supjaustytas bulves ir daržoves. Virti dar 30 minučių, paskui išimti kaulus, o nuovirą perkošti. Daržoves pertrinti per sietelį ir sukrėsti į puodą su perkoštu nuoviru. Pasūdyti.
Mėsą ir svogūno gabalėlį supjaustyti kubeliais, patroškinti su sviestu, suberti petražoles, džiūvėsėlius, dar šiek tiek patroškinti, o paskui atvėsinti.
Į atvėsusią masę įmušti kiaušinį, pasūdyti, gerai išminkyti ir suformuoti 2 cm skersmens kukulaičius. Kukulaičius virti pasūdytame vandenyje ant silpnos ugnies. Kai iškils į paviršių, išgriebti graibštu. Valgyti su sriuba.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:09 AM | Žinutė # 92








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ŠVELNI ŽIRNELIŲ SRIUBA

Ingredientai:

2 svogūnai
2 česnako skiltelės
500 g daržovių
1 lauro lapelis
1 gvazdikėlis
šaukštelis juodųjų pipirų grūdelių
1 kvapusis pipiras
1 šaukštelis prieskoninės druskos
žalumynų (čiobrelių, petražolių, gelsvių)
2 šauktai sviesto
2 šaukštai miltų
300 g šaldytų žaliųjų žirnelių
4 šaukštai grietinės.

Kaip gaminti?

Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti kubeliais. Nuvalytas ir nuplautas daržoves supjaustyti mažais gabaliukais. Viską suberti į puodą (su žaluminais ir prieskoniais) ir pavirti 1 l vandens.
Nuovirą perkošti, o daržoves su šlakeliu skyščio pertrinti per sietelį ir vėl sukrėsti į nuovirą.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, pakepinti miltus, išmaišyti ir supilti nuovirą. Sriubą užvirinti ir pasūdyti.
Žirnelius nulieti šaltu vandeniu, suberti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Prieš patiekiant sriubą pagardinti grietine ir prieskoniais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:10 AM | Žinutė # 93








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
POMIDORŲ SRIUBA SU PORAIS IR SALIERAIS

Ingredientai:

125 g saliero gumbo
1 česnako skiltelė
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1/8 l baltojo vyno
3/4 l pomidorų sulčių
1 lauro lapas
1 šaukštelis sultino miltelių
100 g baltųjų porų bamblių
4 šaukštai kapotų petražolių

Kaip gaminti?

Nulupti salierą, nuplauti ir supjaustyti degtuko storumo šiaudeliais. Nuluptą česnako skiltelę supjaustyti mažais kubeliais. Ir salierų šiaudelius, ir česnaką pakepinti gilioje keptuveje su sviestu, kol suminkštės.
Daržoves keptuvėje apibarstyti miltais, išmaišyti, supilti vyną, pomidorų sultis, įfėti lauro lapelį ir suberti sultinio miltelius. Pavirti.
Porą nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Likus minutei iki virimo pabaigos, porus suberti į sriubą, pagardinti druska ir pipirais.
Lauro lapelį ištraukti, suberti petražoles. Iškart patiekti.

Patarimas

Sultinio miltelius galima rinktis pagal skonį ir kokybę.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:11 AM | Žinutė # 94








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
BULVIŲ SRIUBA SU KOPŪSTAIS

Ingredientai:

200 g gūžinių garbanotųjų kopūstų
200 g bulvių
2 svogūnai
100 g šoninės
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas sultinio miltelių
druskos ir juodųjų pipirų
50 g sūrio su pelėsiais
žiupsnelis muskato

Kaip gaminti?

Nuraškyti viršutinius kopūst0 lapus, gūžę nuplauti ir smulkiai supjaustyti. Bulves nulupti ir supjaustyti 1 cm storio kubeliais, svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais.
Kubeliais supjaustytą šoninę paspirginti su aliejumi. Suberti svogūnus ir kepinti nuolat maišant, paskui įpilti 3/4 l vandens.
Suberti pjaustytą kopūstą, bulves, pagardinti prieskoniais ir užvirinti. Pagardinti sultinio miltelisi, druska, pipirais ir virti uždengtame puode.
Sūrį sutrupinti šakute, suberti į sriubą ir gerai išmaišyti.
Sriubą pagardinti mėgstamais prieskoniais, supilti į lėkštes ir iš karto patiekti.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:12 AM | Žinutė # 95








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ŽALUMYNŲ IR SŪRIO SRIUBA

Ingredientai:

1 l mėsos sultinio
6 riekės baltos duonos
2 šauktai sviesto
2 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių
200 g sūrio
4 šaukštai smulkiai
pjasutytų svogūnų laiškų (laiškinių česnakų)
druskos, juodųjų pipirų
žiupsnelis tarkuoto muskato

Kaip gaminti?

Duonos riekeles supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti su sviestu, kol paskrus. Suberti supjaustytas petražoles ir šiek tiek pakepinti, kol pasklis petražolių aromatas.
Sultinį užvirinti, sūrį supjaustyti mažais kubeliais ar sutarkuoti. Apkepintą duoną su petražolėmis ir sūriu suberti į kraštą sultinį. Palaukti, kol skrebučiai išbrinks, o sūris išsilydys. Sriubą lengvai išplakti, kad būtų kremo tirštumo.
Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus suberti į lėkštes, įpilti karštos sriubos ir iš karto patiekti.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:12 AM | Žinutė # 96








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ SRIUBA

Ingredientai:

500 g jautienos krūtininės
1 ryšelis petražolių
2 šakelės čiobrelių
1 laurų lapelis
2 salierų lapeliai
1 svogūnas
250 g pomidorų
350 g bulvių
200 g lapkotinių salierų
druskos, pipirų

Kaip gaminti?

Mėsą nuplauti ir virti uždengtus 1 l vandens. Nugriebti nuoviras, įdėti petražolių ryšelį, čiobrelius, laurų lapelį, salierų lapelius ir smulkiai supjaustytą svogūną.
Pomidorus nulieti verdančiu vandeniu, išpjauti vaiskočius, nulupti odelę ir supjaustyti gabaliukais. Nuluptas bulves supjaustyti kubeliais, salierų lapkočius - griežinėliais.
Minkštą išvirusią mėsą išimti iš sriubos. Nupjaustyti mėsą nuo kaulų, išpjauti plėves. Mėsą supjaustyti gabaliukais, suberti į sriubą ir virti.
Suberti bulves bei salierus ir užvirinti. Likus 2 minutėms iki virimo pabaigo į sriubą sudėti pomidorus. Paskaninti druska ir pipirais. Tiekiant apibarstyti kapotomis petražolėmis.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:14 AM | Žinutė # 97








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
PAUKŠTIENOS TIRŠTA SRIUBA SU KARIU

Ingredientai:

1 viščiukas (1,2 kg)
2 svogūnai
1 morka
100 g saliero
2 šaukšteliai mėsos sultinio miltelių
1 lauro lapelis
1 šaukštelis baltųjų pipirų grūdelių
druskos
2 rūgštūs obuoliai
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai miltų
1 šaukštas kario
1/4 l grietinės
2 šaukštai pjaustytų krapų

Kaip gaminti?

Viščiuką supjaustyti dalimis, nuplauti ir dėti į puodą su 1 1/2 l vandens. Nuluptus svogūnus, morką ir salierą supjaustyti nedideliais kubeliais ir kartu su sultinio milteliais, prieskoniais ir druska suberti į puodą su vištiena. Virti uždengtame puode, nugraibyti putas.
Nuluptus obuolius peprjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius r supjaustyti kubeliais. Ištirpintą sviestą sumaišyti su miltais bei kariu ir šiek tiek pakaitinti. Sriubą perkošti, o daržoves pertrinti per sietelį ir toliau virti uždengtame puode dažnai pamaišant.
Mėsą be odelių supjaustyti nedideliais kubeliais ir kartu su grietine sudėti į sriubą, pakaitinti, pasūdyti, pagardinti kapotais krapais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 3:26 PM | Žinutė # 98








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
BULVIENĖ SU PAPRIKOMIS

Ingredientai:

500 g bulvių
100 g porų
2 svogūnai
2 šauktai sviesto
2 šaukštai maltų saldžiųjų paprikų
1 1/4 l mėsos sultinio
1 šaukštelis čiobrelių
1 raudona saldžioji paprika
1 žalia saldžioji paprika
1/4 l grietinės
2 šaukštai pomidorų tyrės
druskos
maltų uoginių paprikų

Kaip gaminti?

Bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais, porus - mažais gabaliukais. Nuluptus svogūnus supjausyti kubeliais ir pakepinti su sviestu.
Pakepintus svogūnus pagardinti paprikų milteliais, suversti supjaustytas bulves, poro gabaliukus ir apibarstyti čiobreliais. Užpilti mėsos sultiniu ir virti.
Paprikas perpjauti į 4 dalis, išskobti sėklas, nuplauti, supjaustyti šiaudeliais. Sriubą perkošti, suversti supjaustytas paprikas ir virti, kol suminkštės.
sriubą pagardinti grietine, pomidorų tyre, įberti druskos ir maltų uoginių paprikų. Sriubą valgyti karštą.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 3:27 PM | Žinutė # 99








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
GRYBŲ SRIUBA SU “Kepure”

Ingredientai:

300 g sluoksniuotos tešlos
50 g džiovintų grybų
1 svogūnus
ryšelis petražolių šakelių
3 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
1/4 l grietinės
1 šaukštelis sultinio miltelių
druskos, baltųjų pipirų
1 kiaušinis

Kaip gaminti?

Tešlą iškočioti, išpjauti 4 apvalius papločius. Jų skersmuo turi būti 2 cm didesnis, nei karščiui atspariu puodelių ar dubenėlių. Tešlą uždengti drobule ir 30 minučių šaldyti.
Grybus 10 minučių pamirkyti 1/2 l vandens. Nuluptą svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais, petražoles smulkiai sukapoti.
Svogūną ir petražoles patroškinti su sviestu. Apibarstyti miltais ir dar šiek tiek pakepinti. Sukrėsti grietinę ir 10 minučių virti.
Grybus 15 minučių virti vandenyje, kuriame jie mirko. Grybus nuvarvinti sietelyje, o nuovirą supilti į keptuvą su svogūnais bei petražolėmis. Pagardinti pagal skonį ir suberti grybus.
Sriubą išpilstyti į puodelius, kraštelius aptepti plaktu kiaušiniu, uždengti tešlos papločiais ir gerai apspausti kraštelius. Papločius aptepti kiaušiniu ir kepti orkaitėje, kol gražiai pagels.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 3:28 PM | Žinutė # 100








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
JAUTIENOS SULTINYS SU MAKARONAIS

Ingredientai:

500 g kaulų
200 g jaučių šonkauliukų
1 šaukštelis pipirų grūdelių
1 lauro lapelis
ryšelis prieskoninių žalumynų (petražolių, porų, salierų lapelių, šiek tiek čiobrelių)
1 morka
1 petražolės šaknis
100 g saliero
1 saldžioji paprika
druskos
Makaronai:
1 kiaušinis
1/8 l pieno
70 g miltų
truputis sviesto

Kaip gaminti?

Kaulus nuplauti šaltu vandeniu. Mėsą ir kaulus dėti į puodą, įpilti 1 1/2 l šalto vandens. Virti ant silpnos ugnies, nugraibyti putas.
Suberti sugrūstus pipirų grūdelius, įdėti lauro lapelį bei ryšelį prieskoninių žalumynų. Virti apie 1 1/2 valandos ant silpnos ugnies. Jei reikia nugraibyti putas.
Morką, petražolės šaknį ir saliero gumbą nulupti ir supjaustyti kubeliais. Papriką perpjauti, išskobti sėklas, nuplauti ir supjaustyti šiaudeliais ar kubeliais.
Sultinį perkošti į kitą puodą. Mėsą atskirti nuo kaulų ir supjaustyti kubeliais, kartu su daržovėmis suberti į sultinį. Paskaninti druska ir virti, kol mėsa visai suminkštės.
Iš kiaušinio, pieno ir miltų užminkyti tešlą. Iškepti plonus blynus, supjaustyti juostelėmis ir suberti į sultinį.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 3:29 PM | Žinutė # 101








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
PIEVAGRYBIŲ SRIUBA SU ŽALUMYNAIS

Ingredientai:

1 raudona saldžioji paprika
1 poras
500 g pievagrybių
2 šaukštai sviesto
1 l mėsos sultinio
1/8 l grieitnės
2 tryniai
žiupsnelis druskos ir pipirų
3 šaukštai maderos
3 šaukštai kapotų prieskoninių žalumynų (petražolių, krapų, peletrūnų, gelsvių, laiškinių česnakų)

Kaip gaminti?

Papriką perpjauti pusiau, išskobti sėklas, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais, sudėti į sietelį ir nulieti vandeniu. Nuvalytą porą supjaustyti griežinėliais, sudėti į sietelį ir nulieti vandeniu. Nuvalytus pievagrybius nuplauti ir supjaustyti griežinėliais.
Papriką, porą ir pievagrybius patroškinti su sviestu. Supilti sultinį ir virti 10 minučių.
Trynius išmaišyti su grietine ir supilti į nukeltą nuo ugnies sriubą.
Sriubą pagardinta druska, pipirais bei vynu. Prieš patiekiant suberti prieskoninius žalumynus.

Patarimas

Vietje vyno galima įpilti 2 šaukštus citrinos sulčių, o vietoje porų dėti šviežių svogūnų laiškų.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Antradienis, 2009-06-30, 3:30 PM | Žinutė # 102








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
SVOGŪNŲ SRIUBA SU ŽALUMYNAIS

Ingredientai:

350 g svogūnų
3 šaukštai sviesto
1/4 baltojo vyno
3/4 l mėsos sultinio
žiupsnelis druskos
1/2 šaukštelio pipirų
3 šaukštai kapotų prieskoninių žalumynų (krapų, melisų, laiškinių česnakų ir pipirnių)

Kaip gaminti?

Nuluptą svpgūną supjaustyti kubeliais.
Svogūną kepti su sviestu, kol suminkštės. Supilti sultinį ir baltąjį vyną. Pagardinti druska bei pipirais ir virti 10 minučių.
Į beveik išvirusią sriubą suberti smulkiai sukapotus prieskoninus žalumynus. Karštą sriubą pasūdyti ir tiekti į stalą.

Patarimas

Vištienos sultinys geriausiai tinka šiai sriubai. Prieš tiekiant sriubą, galima ją sutirštinti - įpilti 2 šaukštus grietinės, išplaktos su 2 tryniais.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2009-07-02, 5:53 PM | Žinutė # 103








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
PERTRINTA BULVIŲ SRIUBA SU DEŠRA

2litrai sultinio
500g bulvių
2 svogūnai
300g kraujinės dešros

Į sultinį sudėti smulkiai supjaustytas bulves,svogūnus ir prieskonines žoleles.išvirus pertrinti ir dar sykį užvirinti.Kraujinę dešrą supjaustyti kubeliais,sudėti į sriubą ir 10 min.pavirinti.Patiekti su pakepinta duona.


Atsijungęs
linuciuxxxxData: Ketvirtadienis, 2009-07-02, 6:01 PM | Žinutė # 104








[ (LT) ]

Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Už super moderavimą Už paaiškinimą, pagalbą Už nuoširdumą
POMIDORŲ SRIUBA

1,5 litro sultinio
150g prieskoninių daržovių
4 šaukštai pomidorų tyrės
0,5 stiklinės ryžių
1 šaukštas sviesto

Išvirti stiprų kaulų sultinį.Nukošti,sudėti pomidorų tyrę ir ištroškintas pertrintas prieskonines daržoves.Atskirai išvirti ryžius su sviestu ir sudėti į sriubą.Užbalinti grietine.


Atsijungęs
NorvileData: Sekmadienis, 2009-12-13, 1:20 PM | Žinutė # 105








[ (LT) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Kėdainiai
Forumo senbūviai
Žinutės: 812
Apdovanojimai: 5
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
CHARČIO SRIUBA

jautienos (nemažą gabaliuką)
4-5 smulkiai pjaustyti svogūnai
5-6 česnako galvutės
sviesto
ryžių
įvairių aštrių prieskonių,druskos
pomidorų pastos (iki perku eco pastą tai sudedu 3 indelius)
petrazolių

isverdu jautiena (su lauro lapeliais pipirais)ir ja sumalu per mesmale,jautienos sultini perpilu per sieteli kad butu svarus be jokiu putu. Svogunus pakepinu su sviestu kol jie apsitraukia tada sudedu pomidoru pasta ir pilu jautienos sultinio beriu dar pipiru ir maisau (sultinio pilu tiek kad gautus pustirste mase) tada viska dedu i puoda su sultiniu dapilu vandens sudedu ryzius (darau dideliam puode tai ryziu apie 3 saujas idedu), smulkintus čenakus,malta mesyte, na ir visokius prieskonius astrius,druskos,kaip jau isverda ryziai sudedu smulkintas petrazoles.SKANAUS

Atsijungęs
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024