Šeštadienis, 2024-11-30, 6:24 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Forum moderator: linuciuxxxx  
Sriubų receptai
Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:46 PM | Žinutė # 16








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA

INGREDIENTAI:
Žalias kopūstas, morka,
2 bulvės, 2 pomidorai nedideli,
pusė raudonos paprikos,
poras, svogūnas, lauro lapas,
2 kubeliai paukštienos buljono,
5 šaukštai aliejaus,
5 juodi ir 5 kvepiantieji pipirai,
1 nubrauktas šaukštas kmynų,
viena iš mėgstamų šviežių daržovių pasirinktinai.

GAMINIMAS:Puse kopūsto supjaustome rupiau, bulves - kubeliais, susmulkiname smulkiai svogūną, sutarkuojame morką. Sudedame į puodą užpilame vandens iki daržovių viršaus. Užberiame svogūnus, lauro lapą, pipirus. Kai užverda ugnį sumažinti iki mažiausios. Virti 10 min. Pabaigoje sudedame vištienos buljono kubelius susmulkintus, kmynus (jie ir krapai šios sriubos vinis). Sudedame skiltelėmis pjaustytus pomidorus, kubeliais raudoną papriką,puse poro juostelėmis, saują didesnę krapų, aliejų, galima saują svogūnų laiškų. Uždengiame ir duodame 10 - 15 min. pastovėti. Sumaišome. Skanaus.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:46 PM | Žinutė # 17








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





RŪKYTO SŪRIO SRIUBA

INGREDIENTAI:
100 gr. rūkyto lydyto sūrio,
150 gr. pievagrybių,
2 vidutinės bulvės,
1 morka,
1 kūbelis grybų sultinio(maggi),
druskos ir pipirų.

GAMINIMAS:Į puodą įdedame supjaustytas kubeliais bulves,užpilame vandeniu ir verdame iki pusiau gatavumo, poto įmetame kubelį grybų sultinio(maggi), sutarkuotas ant vidutinės tarkos morkas ir supjaustytus pievagrybius. Verdame apie 5 minutes ir suberiame tarkuotą sūrį. Maišydami paverdame kol sūris ištirps bei pasūdome pagal skonį!

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:47 PM | Žinutė # 18








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





PIKANTIŠKA VIŠČIUKO SRIUBA

INGREDIENTAI:

800g. Vištienos krūtinėlės,
200g. žaliųjų žirnelių,
160g. pievagrybių,
40g. kukurūzų miltų,
2l sultinio, citrinžolės,
140g. svogūnų,
3-4 česnako skiltelės,
100ml. sojos padažo,
80g. sezamo sėklų aliejaus,
200g. makaronų,
30ml. imbierinio padažo,
50ml. degtinės,
druskos, pipirų.

GAMINIMAS:Viščiuko krūtinėlę supjaustyti gabaliukais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais, apibarstyti kukurūzų miltais ir pakepinti sezamo aliejuje. Po to pridėti smulkiai supjaustyto svogūno, pievagrybių, prieskonių ir pjaustyto česnako. Įpilti degtinės, sultinio ir sojos padažo. Citrinos žolę perpjauti ir sudėti į nuovirą. Virti ant lėtos ugnies. Kai daržovės suminkštės, pridėti makaronų ir žaliųjų žirnelių. Užvirinti ir paskaninti padažu su imbieru, druska ir pipirais.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:48 PM | Žinutė # 19








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





TIRŠTA VIŠTIENOS SRIUBA

INGREDIENTAI:
Kelios vištienos krūtinėlės (galima pakeisti kalakutiena),
morka,
1/2 nedidelio saliero šaknies,
1/4 paprikos,
1/2 cukinijos,
poro,
nedidelė dalis kopūsto,
skiltelė česnako,
keli pipiro žirneliai,
petražolių, grietinės.

GAMINIMAS:Vištieną apvirti. Kol ji verda, kubeliais supjaustyti morką, salierą ir sudėti į puodą su vieštiena. Pavirti apie 15min. Per šį laiką kubeliais supjaustyti papriką, cukiniją. Supjaustyti kopūstą, susmulkinti česnako skiltelę. Porą pjaustyti griežinėliais. Šias daržoves bei kelis pipirų žirnelius sudėti į puodą, ir dar pavirti apie 10min. Patiekti užbarščius petražolių lapeliais ir įdėjus šaukštą grietinės.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:48 PM | Žinutė # 20








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





DARŽOVIŲ SRIUBA SU UŽKANDA

INGREDIENTAI:
1,5 l. sultinio, 2 morkos,
250 g salierų, 250 g porų,
100 g sviesto,
100 g fermentinio sūrio,
250 g baltagūžio kopūsto,
druskos,
1/4 duonos kepaliuko džiūvėsėliams.

GAMINIMAS:Išvirti morkas. Salierus ir porus su sviestu virti sultinyje. Paruoštas daržoves pertrinti, praskiesti sultiniu, pasūdyti. Kopūstą supjaustyti šiaudeliais, išvirti atskirai ir sudėti į sriubą. Nedidelę dalį tyrės sumaišyti su tarkuotu sūriu, ja aptepti duonos riekutes, pabarstyti tarkuotu sūriu ir pakepinti karštoje orkaitėje. Jas prie sriubos patiekti atskirai.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:49 PM | Žinutė # 21








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





SRIUBA SU KREVETĖMIS

INGREDIENTAI:
0,5 kg. šaldytų krevečių,
1 šaukštas konservuotų žalių žirnelių,
2 šaukštai virtų pievagrybių arba kreivabudžių,
1 morka, 1 svogūnas,
1 šaukštas sviesto,
1 kiaušinis, druskos
2 šaukštai pieno,
žalių svogūnų laiškų.

GAMINIMAS:Krevetes nuplauname šaltu vandeniu, apverdame ir išgliaudome. Sultinį, kuriame virė krevetės, perkošiame, sudedame konservuotus žirnelius, išvirtus grybus, nuluptą supjaustytą svogūną, morką ir verdame ant silpnos ugnies, kol išverda daržovės. Į išvirtą sriubą sudedame paruoštas krevetes, pagardiname kiaušinio ir pieno mišiniu. Kiaušinio ir pieno mišiniui kiaušinį suplakame su pienu, įdedame sviesto ir viską gerai išmaišome. Tiekdami sriubą į stalą, įberiame susmulkintų svogūnų laiškų.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:50 PM | Žinutė # 22








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





VIŠTIENOS SULTINYS SU VIRTINUKAIS, ĮDARYTAIS JAUTIENA

INGREDIENTAI:
Sultinius:
1 kg. vištienos su kaulais,
1 morka, 1 svogūnas,
1 petražolės šaknis,
kvapniųjų pipirų grūdelių,
3l. vandens,
petražolių lapelių.
Virtinukams:
400g. maltos jautienos,
1 svogūnas, 2 stiklinės miltų,
1 kiaušinis, maltų pipirų,
susmulkintų džiovintų arba žalių mairūnų,
druskos.

GAMINIMAS:1. Į puodą sudedame nuplautą vištieną su kaulais, užpilame šaltu vandeniu ir užviriname. Po to nudengiame, nugriebiame putas, sudedame pakepintas prieskonines daržoves, prieskonius ir verdame ant mažos ugnies 1,5-2val., kol mėsa pasidaro minkšta. Išvirtą sultinį perkošiame. Vištieną išgriebiame ir atidedame (iš vištienos galime pagaminti atskirą patiekalą - mėsą ištroškinti, paruošti salotas ir t.t.)
2. Virtinukams skirtą mėsą sumalame, sudedame nuluptą, smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame pipirų, mairūnų, įpilame truputį sultinio, pasūdome ir gerai išmaišome. Iš miltų, kiaušinio ir 1/4 stiklinės vandens užminkome nekietą tešlą, plonai iškočiojame, dedame paruoštos maltos mėsos gabaliukus ir su apvalia forma arba rankomis darome virtinukus.
3. Vištienos sultinį užviriname, sudedame virtinukus ir verdame, kol virtinukai iškyla į paviršių. Jeigu norime, kad sultinys būtų skaidrus, virtinukus verdame atskirai pasūdytame vandenyje, po to išgriebiame ir užpilame karštu vandeniu. Tiekdami į stalą, sriubą apibarstome petražolių lapeliais.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:51 PM | Žinutė # 23








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





SMULKIOS ŽUVIES ŽUVIENĖ SU CITRINA

INGREDIENTAI:
1kg smulkios žuvies (pūgžlių, ešerių),
3 laurų lapai, 3 svogūnai,
kvapniųjų ir karčiųjų pipirų žirnelių,
1 gvazdikėlis, druskos,
150g. grietinės,
50g. sviesto,
3 šaukštai miltų,
1 citrina,
petražolių lapelių.

GAMINIMAS:Ant puodo dugno sudedame laurų lapus, nuluptus stambiais griežinėliais supjaustytus svogūnus, pipirus, gvazdikėlį. Po to sudedame neskustas išdarinėtas smulkias žuveles, pasūdome, užpilame karštu vandeniu ir verdame 1 val. ant silpnos ugnies. Putas nugraibome. Išvirusias žuvis atsargiai išimame, sultinį perkošiame, paskaniname svieste pakepintais miltais, grietine. Tiekdami į stalą, į lėkštę su sriuba įdedame petražolių lapelių, citrinų griežinėlių. Tiekiame su pakepinta balta duona, virta žuvimi ir kt.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:51 PM | Žinutė # 24








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





KALAKUTIENOS SRIUBA

INGREDIENTAI:
200g. kalakutienos krūtinėlės,
1,5l. vištienos arba mėsos buljono,
saliero gumbas,
2 svogūnai,
200g. briuselio kopūstų,
100g. sviesto,
300g. šaldytų žirnelių,
200g. makaronų,
žalių svogūnų laiškų,
maltų muskatų,
maltų juodųjų pipirų,
malto kario, druskos.

GAMINIMAS:Saliero gumbą ir svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. Briuselio kopūstų galvutes nuvalome ir perpjauname pusiau. Salierą ir svogūnus 3min. kepiname 50g. sviesto, po to supilame buljoną, sudedame supjaustytus briuselio kopūstus ir 10 min. verdame ant lėtos ugnies. Sudedame žalius žirnelius ir dar paverdame 5min. Makaronus išverdame atskirai, nuvarviname ir sudedame į sriubą. Kalakutienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, pasūdome, pabarstome pipirais, kario milteliais ir vartydami kepame 3 min. likusiame svieste, kol susidaro aukso spalvos odelė. Apkeptą mėsą dedame į sriubą. Tiekdami į stalą, apibarstome smulkiai supjaustytais žaliais svogūnais ir maltu muskatu.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:52 PM | Žinutė # 25








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





GREITOJI SRIUBA

INGREDIENTAI:
2 svogūnai,
2 šaukštai sviesto,
2 kiaušiniai,
1 citrina,
2 l. vandens,
druskos,
baltos duonos riekelių,
žalumynų.

GAMINIMAS:Svieste pakepiname nuluptus ir smulkiai supjaustytus svogūnus, užpilame verdančiu vandeniu, pasūdome ir keletą kartų užviriname. Į puodelį įmušame 2 kiaušinius, supilame 1 citrinos sultis, suplakame ir įmaišome į sriubą. Suberiame pakepintus aliejuje baltos duonos gabaliukus, pabarstome smulkintais žalumynais ir tiekiame į stalą.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:54 PM | Žinutė # 26








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





BUROKĖLIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS

INGREDIENTAI:
300g. mėsos su kaulais (kiaulienos, jautienos, avienos, paukštienos),
1l. vandens,
250g. virtų arba keptų burokėlių,
100g. šviežių kopūstų,
1 stiklinė virtų arba konservuotų pupelių,
1 morka, 1 svogūnas,
petražolės arba saliero šaknies gabaliukas,
1 šaukštas pomidorų pastos,
1 šaukštas sviesto,
1 laurų lapas, pipirų žirnelių,
žalumynų (petražolių, krapų, čiobrelių, melisos),
2 šaukštai grietinės,
cukraus, druskos,
acto arba citrinų sulčių.

GAMINIMAS:Iš mėsos išverdame sultinį. Kaip tai padaryti paaiškinti "Raugintų kopūstų" sriubos recepte. Išvirtą sultinį perkošiame.
Į išvirtą ir perkoštą sultinį sudedame supjaustytus kvadratėliais kopūstus, išvirtus arba iškeptus burokėlius, virtas arba konservuotas pupeles, supjaustytas ir apkepintas svieste prieskonines daržoves, pomidorų pastą, pasūdome, įpilame acto arba citrinų sulčių, įberiame cukraus ir dar paverdame 10 min. Po to sudedame nuimtą nuo kaulų ir smulkiai supjaustytą mėsą. Tiekiame su grietine, pabarstome susmulkintais žalumynais.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:55 PM | Žinutė # 27








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





RAUGINTŲ KOPŪSTŲ SRIUBA

INGREDIENTAI:
2 svogūnai, 2 morkos,
2 šaukštai miltų,
50 g. riebalų (sviesto, margarino, aliejaus, žąsų taukų ir kt.),
100g. pomidorų tyrės,
1 šaukštas cukraus,
2 laurų lapai,
4 kvapniųjų pipirų žirneliai,
100 g. grietinės,
druskos.
Sultiniui:
1 kg. mėsos su kaulu,
3 l. vandens, 1 morka,
1 svogūnas, petražolės šaknies,
gabalėlis poro, saliero gumbo,
1 laurų lapelis,
pipirų žirnelių.

GAMINIMAS:Mėsą nuplauname, supjaustome, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, uždengiame ir užverdame. Po to nugriebiame putas, sudedame nuvalytas, stambiai supjaustytas, pakepintas prieskonines daržoves, sumažiname ugnį ir atidengę verdame sultinį. Atsiradusius paviršiuje riebalus nugraibome. Kai sultinyje mėsa išverda, ją išimame, sultinį pasūdome. Išvirusį sultinį paliekame nusistovėti, po to perkošiame.
Raugintus kopūstus nuspaudžiame ir sudedame į kitą puodą. Įpilame truputį riebaus sultinio arba vandens su trupučio sviesto ir troškiname 1-1,5 val. Morkas nuplauname, nuskutame ir smulkiai sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. Morkas ir svogūnus riebaluose apkepiname ir sudedame į kopūstus. Supilame pomidorų tyrę ir kopūstus patroškiname dar 0,5val. Po to juos perdedame į išvirusį sultinį ir paverdame 30min. Baigiant virti, įdedame laurų lapų, kvapniųjų pipirų žirnelių, sudedame riebaluose pakepintus miltus, užverdame, pasūdome, jeigu reikia, įberiame cukraus. Tiekdami į stalą, į sriubą įdedame gabaliukais pjaustytos mėsos, pabarstome susmulkintais žalumynais, pagardiname grietine.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 10:58 PM | Žinutė # 28








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





POMIDORŲ ŠALTIBARŠČIAI

INGREDIENTAI:
200 g ruginės duonos, 300 g bulvių,
skiltelė česnako, 40 ml pieno,
2 tryniai, 1l. bulvių nuoviro,
petražolių ir klapų lapelių,
druskos.

GAMINIMAS:Bulves supjaustyti griežinėliais ir apvirti pasūdytame vandenyje, ištrinti pro sietelį ir praskiesti nuoviru. Sudėti grūstą česnaką ir užvirinti. Supilti pieno ir trynio plakinį su žalumynais. Į lėkštes padėti padžiovintos duonos ir užpilti paruošta sriuba.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 11:00 PM | Žinutė # 29








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





EGZOTIŠKA VAISIŲ SRIUBA

INGREDIENTAI:
4 porcijoms:
250g. šviežio ananaso,
granatas,
nedidelė morka,
svogūno laiškai su ropute,
3/4l. daržovių sultinio,
šaukštas kepintų svogūnų.

GAMINIMAS:
Ananasą nulupti, supjaustyti kvadratėliais. Granatą perlaužti ir išimti sėklas, morką nuskusti ir supjaustyti plonomis juostelėmis, svogūnų laiškus supjaustyti plonais skridinukais. Visas daržoves suberti į įkaitintą sultinį, pavirti ant stiprios ugnies apie 1 min. Suberti granato sėklas ir dar truputį pakaitinti. Sriubą supilti į karštus dubenėlius, įberti keptų svogūnų ir patiekti.

Ausra28Data: Sekmadienis, 2009-02-01, 11:01 PM | Žinutė # 30








[ (LT) ]
Grupė: Removed


Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:





PAPRIKOS - POMIDORŲ SRIUBA

INGREDIENTAI:
500 g paprikos,
3 pomidorai,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
6 stiklinės vištienos sultinio,
3 šaukštai sviesto,
svogūnų laiškų,
žiupsnelis čili,
čiobrelių,
pipirų,
druskos,
miltų.

GAMINIMAS:
Smulkiai supjaustytą svogūną ir sutrintą česnaką pakepinti svieste, įberti miltų ir maišant dar pakepinti. Sumaišyti su sultiniu, sudėti supjaustytą papriką ir pomidorus. Virti 25 min. Baigiant sudėti visus prieskonius. Išvirusią sriubą gerai išplakti arba pertrinti per sietelį. Patiekiant įberti svogūnų laiškų.

Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024