Sriubų receptai
|
|
vingiliauskiene | Data: Trečiadienis, 2009-02-18, 1:20 PM | Žinutė # 46 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:Šiauliai
Laukiamas dalyvis
Žinutės: 58
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Sriubytė su veršienos kukuliukais 1. veršiena sumalu, įdedu truputį druskytės ir smulkiai pjaustyto svogūno, formuoju kukuliukus (pasidarau daugiau ir kažkiek užšaldau, nes kiekvieną kart tokiom mažom porcijom malt būtų neprotinga manau) 2. Smulkiai supjaustau bulves ir morkas Pirmiausia paverdu mėsytę, tada sudedu daržoves, šiek tiek vermišėlių, prieskonių (mažą dalį saliero stiebo, krapo mažą šakelę druskytės labai nedaug. Paskaninau grietine.
|
Atsijungęs |
| |
Kipsiuke | Data: Šeštadienis, 2009-05-30, 2:52 PM | Žinutė # 47 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 4038
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Šokoladinė sriuba Ingredientai: 1 l pieno, 80 g šokolado, 4 šaukštai cukraus, vanilės ankštis, 2 kiaušinių tryniai. Pieną užviriname su vanilės ankštimi. Ankštį išimame, šokoladą sutarkuojame, užpilame karštu pienu ir užviriname. Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi ir plakdami supilame į karštą pieną. Maišydami kaitiname 10 minučių. Sriubą atvėsiname ir pastatome į šaldytuvą. Tiekiame su biskvitiniais sausainiais arba su kiaušinių baltymų beze.
|
Atsijungęs |
| |
Kipsiuke | Data: Šeštadienis, 2009-05-30, 2:53 PM | Žinutė # 48 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 4038
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Burokėlių sriuba - troškinys Ingredientai: 75 g aliejaus, 2 svogūnai, 1 didelis burokėlis, 2 morkos, šiek tiek šviežių kopūstų, 3 pomidorai arba 2 šaukštai pomidorų padažo, 3 šaukštai 20% grietinės, 2 skiltelės česnako, ryšulėlis krapų, kalendros, druskos, pipirų pagal skonį. Į ketaus puodą įpilamas aliejus, supjaustyti svogūnai, morkos, burokėlis, kopūstai ir paliekama ant silpnos ugnies troškintis. Kai daržovės išsitroškina, supjaustomi ir suberiami žalumynai, įdedama grietinės. Jeigu nebuvo dėti pomidorai, tai pomidorų padažas sumaišomas su grietine. Vandens įpilti nereikia - daržovės išskirs pakankamai sulčių ir gausis tiršta, labai skani sriuba, tačiau gaminama ji tiktai ketaus puode, nes kituose daržovės neišsitroškins taip, kaip reikia, arba prisvils.
|
Atsijungęs |
| |
Kipsiuke | Data: Šeštadienis, 2009-05-30, 3:02 PM | Žinutė # 49 |
[ ( LT) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:vilnius
Forumo mylimieji
Žinutės: 4038
Apdovanojimai: 9
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| Vėžių sriuba Ingredientai: 600 g veršienos ar žuvies; 150 g prieskoninių daržovių; 10 pipirų; lauro lapelis; 1 stiklinė grietinės; 10 – 15 vėžių; 3 litrai vandens; Kaklelių įdarui: 4 riekelė džiovinto pyrago; 1 kiaušinis; 0.5 šaukšto sviesto; pipirų; 1 šaukštas grietinėlės; petražolių ir krapų lapelių; druskos; Iš veršienos ar žuvies su prieskoninėmis daržovėmis išvirti sultinį ir perkošti. Gyvus vėžius palaikyti kelias valandas vandenyje, kad jie plaukydami geriau išsiplautų. Paskui puode vandenį užvirinti su prieskoniais ir krapais, sudėti vėžius ir virti 25 minutes, kol jie paraudonuos. Atvėsinus iš vėžių kaklelių ir kojelių išimti mėsą, o nugarėles atskirti ir išimti vidurius. Vėžių kojelių ir kaklelių mėsą sumalti, pridėti žalio kiaušinio, sviesto, mirkyto ir išspausto pyrago, pipirų, grietinėlės, išminkyti, prikimšti vėžių nugarėles ir, suleidus į verdantį sultinį, virti 5 minutes. Padžiovintus vėžių kojelių lukštus sutrinti, pakepinti svieste, užpilti truputį sultinio ir patroškinti. Paskui perkošti per drobę ir skystimą supilti į sultinį. Sriubą užbalinti rūgščia grietine.
|
Atsijungęs |
| |
linuciuxxxx | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 9:18 PM | Žinutė # 50 |
[ ( LT) ]
Grupė: Super Moderatorius
Lygis:
Miestas:Kaunas
Forumo mylimieji
Žinutės: 7233
Apdovanojimai: 20
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| RUGŠTYNIŲ SRIUBA SU RŪKYTU KUMPIU 1,5l vandens 1 didelė sauja rugštynių 2 bulvės 1 svogūnas 1 morka 200gr.rūkyto kumpio truputis pipirų,druskos,larų lapelių Į verdantį pasūdytą vandenį suberiame kubeliais supjaustytą svogūną ir morką.Verdame 10min.Tada suberiame kubeliais supjaustytas bulves ir verdame toliau.Tuo metu nuplauname rugštynes,supjaustome jas juostelėmis ir sudedame į sriubą.Baigdami virti sriubą paskaniname prieskoniais ir sudedame kubeliais supjaustytą kumpį. Sriubą galima valgyti su grietine. SKANAUS!
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:33 PM | Žinutė # 51 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SOTI JAUTIENOS SRIUBA Ingredientai: 1 kg jaučių šonkaulių 3 svogūnai 2 gvazdikėliai 1 lauro lapelis druskos 2ryšeliai prieskoninių šakniavaisių 500 g bulvių 150 g makaronų šlakelis aliejaus 2 šaukštai sviesto 2 šaukštai pjaustytų petražolių Kaip gaminti? Į puodą įpilti 1 1/2 l vandens, įdėti mėsą, užvirinti, nugriebti putas, įdėti vieną svogūną, gvazdikėlių, lauro lapelį, pasūdyti. Daržoves (morką, petražolės šaknį, saliero gabaliuką) nuplauti ir nulupti, bulves išvirti su lupenomis, atvėsinti ir nulupti. Daržoves supjaustyti kubeliais. Makarinus 10 minučių virti vandenyje su šlakeliu aliejaus. Išgriebti ir sietelyje perlieti šaltu vandeniu. Likus 20 minučių iki virimo pabaigos suberti daržoves. Išimti mėsą, supjaustyti kubeliais ir vėl suberti į sriubą. Nulupti 2 svogūnus, supjaustyti plonais griežinėliais, apkepinti su sviestu, kol gražiai pagels. Makaronus ir bulves pašildyti su sriuba. Išpilstyti į lėkštes, užkrėsti keptų svogūnų, pagardinti mėgstamais prieskoniais ir petražolėmis. Patarimas Likus minutei iki virimo pabaigos į sriubą suberti plonais griežinėliais supjaustytą porą.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:35 PM | Žinutė # 52 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| TIRŠTA ŠEIMININKĖS SRIUBA Ingredientai: 2 kaulai sultiniui 400 g jautienos krūtininės 200 g kiaulienos šoninės druskos ir juodųjų pipirų 3 pomidorai 2 morkos 1/4 saliero 2 svogūnai 2 bulvės 500 g baltagūži kopūstų 250 g šparaginių pupelių 4 šaukštai kapotų petražolių Kaip gaminti? Į 1 1/2 l vandens sudėti kaulus ir virti. Nugriebti nuoviras. Jautieną supjaustyti 3 cm dydžio kubeliais ir suberti į sultinį. Virti uždengus. Po 30 minučių suberti šoninę, supjaustytą 2 cm storio kubeliais. Pagardinti druska ir pipirais. Pomidorus trumpam panardinti į verdančią sriubą, nulupti odelę, perpjauti į keturias dalis ir išskobti sėklas. Nuplautas daržoves nulupti ir supjaustyti juostelėmis. Kopūstą supjaustyti šiaudeliais, šparagines pupeles perpjauti. Kai liks 30 minučių virti sriubą, suberti daržove. Į sriubą suversti pomidorus ir trumpai pavirti. Iš kaulų išimtas smegenėles smulkiai supjaustyti ir suberti į sriubą. Viską pagardinti ir apibarstyti petražolėmis.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 10:37 PM | Žinutė # 53 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| MĖSIŠKA PUPELIŲ SRIUBA Ingredientai: 300 g jautienos 3 svogūnai 1 česnako skiltelė 2 šaukštai alyvų aliejaus 1 šaukštas miltų 1 l mėsos sultinio 1 šaukštelis čiobrelių 1 šaukštas maltų aitriųjų paprikų 1/4 šaukštelio maltų kmynų druskos, juodųjų pipirų 350 g pomidorų 850 ml konservuotų baltųjų pupelių 1/8 l grietinės Kaip gaminti? Mėsą supjaustyti 1 cm storio kubeliais. Nuluptus svogūnus ir česnaką smulkiai sukapoti ir pakepinti aliejumi. Kai svogūnai su česnaku gražiai pagels, suversti mėsos kubelius ir 15 minučių troškinti uždengtame puode. Apibarstyti miltais, išmaišyti, supilti sultinį ir suberti prieskonius. Virti uždengtame puode. Pomidorus nuplauti, išpjauti vaiskočius, supjaustyti kubeliais, suberti į prikaistuvį, pavirti, kol suminkštės ir pertrinti per sietelį. Į sriubą suberti pupeles, užvirinti, sukrėsti pomidorų tyrę. Prieš patiekiant sriubą pasūdyti ir pagardinti grietine.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:01 PM | Žinutė # 54 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| DARŽOVIŲ SRIUBA Ingredientai: 200 g baltųjų pupelių 1 kg kumpio kaulų 300 g šparaginių pupelių 300 g morkų 300 g bulvių 2 maži obuoliai 2 mažos kriaušės 50 g rūkytos šoninės 2 svogūnai 1 šaukštas sviesto 2 šaukštai pjaustytų petražolių druskos, juodųjų pipirų Kaip gaminti? Pupeles išmirkyti 2 l vandens, sudėti nuplautus ir smulkiai kapotus kaulus. Užvirinti, nugriebti putas ir virti uždengtame puode ant silpnos ugnies. Šparagines pupeles supjaustyti mažesniais gabaliukais. Nuluptas morkas ir bulves supjaustyti griežinėliais. Po 1 1/2 virimo valandos iš sultinio išimti mėsą ir suberti daržoves. Mėsą nupjauti nuo kaulų ir supjaustyti smulkiais gabaliukais, kartu su kaulais vėl sudėti į puodą. Iš nuluptų obuolių ir kriaušių išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis. Vaisius suberti į sriubą likus 10 minuči iki virimo pabaigos. Šoninę ir nuluptus svogūnus supjaustyti kubeiais ir 10 minučių troškinti su sviesti. Iš sriubos išimti kaulus. Suberti šoninę, svogūnus ir petražoles. Sriubą pagardinti pagal skonį ir patiekti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:02 PM | Žinutė # 55 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SERBIŠKA PUPELIŲ SRIUBA Ingredientai: 500 g baltųjų pupelių 400 g riebios šoninės 2 lauro lapeliai 3 gvazdikėliai 5 kadagių uogos 1 šaukštelis mairūnų 2 svogūnai 2 raudonos saldžiosios paprikos 2 žalios saldžiosios paprikos 500 g porų 2 šaukteliai sultinio miltelių druskos ir juodųjų pipirų 2 šaukštai maltų saldiųjų paprikų 1 šaukštas prieskoninio acto 1/8 l grietinėlės Kaip gaminti? Pupeles perrinkti ir nakčiai pamerkti į 1 1/2 šalto vandens. Prieskonius sudėti į drobinį maišelį, dėti į puodą su išmirkusiomis pupelėmis, įdėti šoninę ir 1 1/2 valandos virti ant vidutinės ugnies. Daržoves nuvalyti, nuplauti, supjaustyti plonais šiaudeliais ir suversti į sriubą. Sriubą pagardinti sultinio milteliais, įberti druskos ir pipirų. Iš puodo išimti prieskonių maišelį. Supjaustytas paprikas apšlakstyti actu, pagardinti grietinėle ir sukrėsti į sriubą. Sriubą užvirinti ir pagardinti prieskoniais (turėtų būti pikantiško skonio). Šoninę išgriebti, supjaustyti kubeliais ir suberti į sriubą.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:08 PM | Žinutė # 56 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŽIRNIENĖ SU ŠONINE Ingredientai: 375 g geltojųjų žirnelių 250 g šoninės 1 šaukštelis džiovintų mairūnų 1 lauro lapelis 2 svogūnai 250 g morkų 250 g bulvių 2 šaukštai sviesto 250 g porų druskos, juodųjų pipirų 2 šaukšteliai smulkiai pjaustytų petražolių Kaip gaminti? Žirnius per naktį mirkyti 1 l šalto vandens. Nenupilti vandens ir virti žirnius su šonine, mairūnais ir lauro lapeliu. Verdantį puodą sandariai uždaryti. Nuluptus svogūnus supjaustyti nedideliais kubeliais, o morkas ir bulves - 1 cm storio kubeliais. Morkas ir bulves apkepinti su sviestu. Vėliau suberti svogūnus ir trumpam pakepinti. Likus 20 minučių iki virimo pabaigos apkepintas daržoves suberti į žirnius. Porus nulupti, nuplauti ir supjaustyti mažais gabaliukais. Suberti žirnių puodą likus 10 minučių iki virimo pabaigos. Išimti šoninę, supjaustyti smulkiais kubeliais ir vėl suberti į žirnienę. Paskaninti druska, pipirais ir smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:20 PM | Žinutė # 57 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŠVELNI VASAROS SRIUBA Ingredientai: 250 g morkų 250 g švižių žaliųjų žirnelių 1 šaukštas sviesto 1/2 l mėsos sultinio 2 šaukštai miltų 1/4 l pieno 1/2 šaukštelio druskos žiupsnelis tarkuoto muskato 2 šaukštai kaporų petražolių 2 šaukštai kapotų krapų 1 šaukštas kapotų melisų 2 tryniai 1/8 l grietinės Kaip gaminti? Morkas nulupti, nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Žirnelius nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Morkas ir žirnelius patroškinti su sviestu, supilti sultinį ir pavirti 5 minutes. Miltus gerai sumaišyti su šlakeliu pieno ir supilti į sriubą kartu su likusiu pienu. Gerai išmaišyti. Virti 10 minučių, pagardinti druska, muskatu, kapotais krapais, petražolėmis. Sriubą nukelti nuo viryklės. Trynius suplakti su grieitine, supilti į sriubą, išmaišyti ir iš karto patiekti. Patarimas Šaldytas daržoves išvirti mėsos sultinyje.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:21 PM | Žinutė # 58 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| KOPŪSTŲ SRIUBA SU MĖSOS KUKULIAIS Ingredientai: 500 g rūkytos nugarinės su kaulu 500 g šaltai rūkyto kumpio kaulų 1 šaukštelis kmynų prieskoninių šakniavaisių 1 kg kopūstų 750 g bulvių 2 bandelės 2 kiaušiniai 50 g kubeliais supjaustytų svogūnų druskos, pipirų mairūnų petražolių lapelių Kaip gaminti? Nupjautinugarinės kaulus ir kartu su kitais kauliukais virti apie 3 valandas. Likus 30 minučių iki virimo pabaigos sudėti prieskoninius šakniavaisius (morkas, petražoles, salierus, porus). Po to sultinį perkošti, sudėti šiaudeliais supjaustytus kopūstus ir užvirinti. Po 40 minučių sudėti supjaustytas bulves. Virti dar 30 minučių ant silpnos ugnies. Bandeles išmirkyti šaltame vandenyje. Rūkytą mėsą sumalti ir sumaišyti su kiaušiniais, svogūnais, išmirkytomis bandelėmis bei prieskoniais. Suformuoti kukulius, pavirti 10 min, po to sudėti juos į kopūstų sriubą. Papuošti susmulkintomis petražolėmis.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:22 PM | Žinutė # 59 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŽIEMOS SRIUBA SU DEŠRELĖMIS Ingredientai: 500 g rūkyto kumpio kaulų 300 g jautienos krūtininės su kaulu prieskoninių šakniaviasių 1 poras 1 svogūnas 1 lauro lapelis 1 šaukštelis juodųjų pipirų grūdelių 500 g kopūstų 100 g bulvių 4 dešrelės 1/8 l grietinės truputis garstyčių 4 šaukštai kapotų petražolių Kaip gaminti? Į puodą įpilti 1 1/2 l vandens, sudėti kaulus ir virti. Putas nugraibyti. Prieskoninius šakniavaisius (morką, petražolę, salierą) ir žaliąją poro dalį nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti. Daržoves , svogūnus ir prieskonius suberti į nuovirą. Virti 2 vakandas. Puode užvirinti vandenįm sudėti šiaudeliais supjaustytius kopūstus. Užvirinti, po 2 minučių išgriebti ir perpilti šaltu vandeniu. Bulves nulupti, baltąją poro dalį supjaustyti žiedeliais. Nuovirą perkošti. Smulkiai supjaustytas bulves ir kopūstus sukrėsti į puodą su nuoviru. Pavirti 10 minučių, po to sudėti dešreles, supjaustytą porą ir viską užvirinti. Išvirusią mėsą supjaustyti mažais kubeliais, suberti į sriubą ir pašildyti. Sriubą pagardinti petražolėmis, jei reikia įberti prieskonių. Galima pagardinti šaukštu grieitinės. Prie dešrelių patiekti garstyčių.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:23 PM | Žinutė # 60 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| BULVIENĖ SU PORAIS IR DEŠRA Ingredientai: 75 g rūkytos šoninės 3 svogūnai 500 g miltingų bbulvių 1 l mėsos sultinio 500 g porų 4 derelės (po 100 g) baltųjų pipirų 2 šaukštai kapotų petražolių 4 šaukštai grietinės. Kaip gaminti? Šoninę supjaustyti mažais kubeliais ir paspirginti keptuve. Suberti smulkiai supjaustytus svogūnus ir troškinti, kol gražiai pagels. Bulves nulupti, nuplauti, supjaustyti kubeliais ir suversti į puodą su šonine ir svogūnais. Užpilti karštu sultiniu ir išvirti. Nuvalytus porus supjaustyti plonais žiedeliais ir nuplauti. Dešreles nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Į sriubą suversti porus, išmaišyti ir užvirinti. Sudėti supjaustytas dešreles ir šiek tiek pakaitinti. Pagardinti pipirais bei petražolėmis, jei reikia - pasūdyti. Sriubą išpilstyti į lėkštes, kiekvieną porciją pagardinti šaukštu grietinės. Patarimas Jei į sriubą dedama šoninės arba rūkytos mėsos, gausiai pagardintos druskos - daugiau druskos nebereikia. Jei mėgstate sūrią sriubą, ją reikia pasūdyti prieš pat patiekiant.
|
Atsijungęs |
| |