Sriubų receptai
|
|
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:24 PM | Žinutė # 61 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| NAMINĖ DARŽOVIŲ SRIUBA Ingredientai: 400 g kiaulienos mentės 100 g lašinių 1/4 mėsos sultinio 250 g morkų 1 poras 1 mažas žiedinis kopūstas 4 šaukštai kapotų petražolių Kaip gaminti? Mėsą supjaustyti 3 cm dydžio gabalėliais, suvynioti į plonus lašinių griežinėlius ir persmeigti mediniais smeigtukais. Gerai apkepinti giliame keptuve, pagardinti druska ir pipirais. Supilti sultinį ir troškinti uždengus. Daržoves nuvalyti ir nuplauti. Morkas supjaustyti plonais griežinėliais, porą storesniais griežinėliais, kad neiširtų virimo metu. Žiedinį kopūstą susmulkinti žiedynais. Iš mėsos išimti smeigtukus, sukrėsti supjaustytas morkas, porą, žiedinį kopūstą ir pavirinti. Sriubą paskaninti prieskoniais, apibarstyti petražolėmis.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:30 PM | Žinutė # 62 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| RUDENS BULVIENĖ Ingredientai: 1 svogūnas 1 česnako skiltelė 2 šaukštai sviesto 1/4 šaukštelio čiobrelių 1/4 šaukštelio mairūnų 1 1/4 l mėsos sultinio 600 g bulvių 1 saldžioji paprika 2 porai druskos juodųjų pipirų Kaip gaminti? Nuluptą svogūną ir česnaką supjaustyti kubeliais ir pakepinti su sviestu, kol gražiai pagels. Suberti džiovintus žalumynus, išmaišyti ir troškinti, kol pasklis aromatas. Į keptuvą su svogūnu ir česnaku supilti sultinį ir užvirinti. Bulves nuplauti, nulupti, supjaustyti griežinėliais ir iškart suversti į sriubą, kad nepatamsėtų. Papriką perpjauti pusiau, išskobti sėklas, supjaustyti šiaudeliais ir suversti į sriubą. Virti uždengtame puode 10 minučių. Nuvalytus porus perpjauti į 3 dalis, supjaustyti plonais žiedeliais, nuplauti, suberti į sriubą ir dar 5 minutes pavirti. Prieš patiekiant sriubą pagardinti druska ir pipirais.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:31 PM | Žinutė # 63 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PUPELIŲ SRIUBA SU DEŠRA Ingredientai: 250 g baltųjų pupelių prieskoninių žalumynų (čiobrelių, lauro lapelio, saliero lapkočių, petražolių, česnako) 500 g dešros 530 ml savo sultyse konservuotų pomidorų druskos, baltųjų pipirų 4 šaukštai kapotų petražolių 1 šaukštas sezamų aliejaus Kaip gaminti? Pupeles pamerkti 6 valandoms į 3/4 l šalto vandens, sudėti žalumynus ir išvirti. Dešrą nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Pomidorus susmulkinti savo sultyse. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos susmulkintus pomidorus su dešros griežinėliais suversti į puodą su pupelėmis. Sriubą pagardinti druska ir pipirais. Žalumynus išgriebti. Sriubą palikti 5 minutėms. Prieš patiekiant pasūdyti, apibarstyti petražolėmis ir apšlakstyti aliejumi. Patarimas Greitpuodyje pupelės išvirs per 40 minučių.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:32 PM | Žinutė # 64 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| LĘŠIŲ SRIUBA SU ŠONINE Ingredientai: 200 g kiaulienos 1 šaukšta aliejaus 3 svogūnai 4 šaukštai kapotų petražolių 250 g lęšių 1 lauro lapelis 1/2 šaukštelio čiobrelių 50 g šoninės druskos ir pipirų Kaip gaminti? Mėsą supjaustyti mažais kubeliais ir užvirinti įpylus nedaug vandens. Verdant maišyti, kol visas vanduo nugaruos, tada mėsą pakepinti įpylus šiek tiek aliejaus.. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, sudėti prie mėsos ir troškinti 1 minutę su 3 šaukštais kapotų petražolių. Kaip pakvips petražolėmis, įpilti 1 l vandens. Į sriubą suberti lęšius, pagardinti lauro lapeliu bei čiobreliais ir virti uždengtame puode ant silpnos ugnies. Kubeliais supjaustytą šoninę čirškinti, kol suspirgės. Sriubą pagardinti druska ir pipirais, prieš patiekiant suberti šoninės spirgučius ir likusias kapotas petražoles. Patarimas Likus 20 minučių iki virimo pabaigos į sriubą galima įdėti vieną morką, supjaustytą kubeliais, ir gabalėlį saliero.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:33 PM | Žinutė # 65 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| BULVIENĖ SU PIEVAGRYBIAIS Ingredientai: 500 g bulvių 1 svogūnas 1 česnako skiltelė 2 šaukštai sviesto 1 raudona saldžioji paprika 1 žalia saldžioji paprika 150 g pievagrybių 1 šaukštelis sultinio miltelių žiupsnelis mairūnų 1 šaukštelis druskos 1/4 šaukštelio pipirų 4 šaukštai kapotų petražolių Kaip gaminti? Bulves nuplauti ir kruopščiai nuvalyti šepetėliu, kad liktų tik plona švari odelė. Bulves, nuluptą svogūną ir česnak0 skiltelę supjaustyti kubeliais. Keptuve įkaitinti sviestą, suversti supjaustytas daržoves ir kepti, kol pasklis aromatas. Dažnai maišyti. Supilti litrą vandens ir virti uždengtame inde. Paprikas perpjauti į 4 dalis, išskobti sėklas ir supjaustyti mažais kubeliais. Grybus nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais.Likus 3 minutėsm iki virimo pabaigos, į indą kuriame verda daržovės, suversti supjaustytas paprikas, grybus, suberti sultinio miltelius, mairūną, druską ir pipirus. Sriubą pagardinti petražolėmis bei prieskoniais ir iškart patiekti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:41 PM | Žinutė # 66 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| POMIDORŲ TIRŠTA SRIUBA SU GRIETINE Ingredientai: 1/2 šaukštelio druskos 100 g makaronų (ragelių) 1 svogūnas 1 šaukštas sviesto 4 šaukštai pomidorų tyrės 1/8 l pomidorų sulčių 1/2 l mėsos sultinio 1/2 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų žiupsnelis rozmarinų 1 trynys 1/8 l grietinės Kaip gaminti? Į 1 l vandesn įberti 1/2 šaukštelio druskos i ružvirti. Suberti makaronus ir virti ant stiprios ugnies. Makaronus suversti į sietelį, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais ir kepti su sviestu, kol suminkštės. Sukrėsti pomidorų tyrę, supilti pomidorus sultis ir sultinį. Virti 5 minutes. Įberti žiupsnelį druskos, pagardinti maltomis paprikomis bei rozmarinais. Sudėti makaronus ir pakaitinti. Grietinę suplakti su tryniu. Šia tyre pagardinti sriubą prieš patiekiant. Patarimas Sriubos skonis švelninamas tryniu. Baltymas sriubą sutirština. Tarkuotas sūris bei švieži kapoti prieskoniniai žalumynai - puikus sriubos priedas.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:42 PM | Žinutė # 67 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| SULTINYS SU PIEVAGRYBIAIS IR PORAIS Ingredientai: 800 g viščiuko druskos lauro lapelis 6 juodieji pipirai 2 svogūnai 200 g porų 200 g pievagrybių 1 šaukštelis sviesto 1 šaukštas citrinos sulčių 1 šaukštas vorčesterio padažo žiupsnelis juodųjų pipirų 2 šaukštai kapotų petražolių Kaip gaminti? Viščiuką nuplauti ir perpjauti į 4 dalis. Užpilti 1 l vandens, įberti 1/4 šaukštelio druskos, įmesti lauro lapelį, suberti pipirus ir virti. Viščiuką išimti, nulupti odą ir išimti kaulus. Mėsą supjaustyti kubeliais. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Porą nuvalyti, supjaustyti griežinėliais ir nulieti vandeniu. Pievagrybius nuvalyti, nulieti vandeniu ir supjaustyti į 4 dalis. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti sbogūnus bei porus, kol suminkštės. Sudėti pievagrybius ir dar pakepti. Viščiuko nuovirą nukošti per tankų sietelį, supilti citrinų sultis bei vorčesterio padažą, įberti žiupsnelį pipirų ir virti 5 minutes. Sudėti mėsą, apibarstyti petražolėmis. Patarimas Vietoje porų galima vartoti kubeliais supjaustyti raudonąją saldžiąją papriką. Sultinys bus sotesnis įbėrus du šaukštus virtų ryžių.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:43 PM | Žinutė # 68 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| BULVIENĖ SU GRYBAIS Ingredientai: 10 g džiovintų grybų 750 g nesuverdančių bulvių 2 lauro lapai 1 šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių 2 šaukšteliai sultinio miltelių druskos 150 g svogūnų 2 šaukštai sviesto 150 g rūkytų dešrelių 1/8 l grietinėlės Kaip gaminti? Grybus pamerkti 1/8 l vandens , nuluptas bulves perpjauti išilgai į 4 dalis. Užvirinti 3/4 l vandens. Į karštame vandenyje ištirpintą sultinį sudėti bulves bei prieskonius ir virti 15 minučių. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais ir patroškinti su sviestu. 1/3 bulvių išgriebti iš puodo ir atidėti. Iš likusių bulvių ir sultinio sugrūsti tyrę, pertrinti per sietelį ir sukrėsti į ta pati puodą. Dešreles subadyti šakute ir sudėti į sriubą. Supilti grybus kartu su vandeniu, kuriame mirko. Virti 15 minučių ant silpnos ugnies. Dešreles supjaustyti griežinėliais ir vėl suberti į sriubą. Supilti grietinėlę ir sudėti likusias bulves, tada sriubą pakaitinti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:45 PM | Žinutė # 69 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŠALTA VYNO SRIUBA SU KIVIAIS Ingredientai: 1/2 l pusiau saldaus baltojo vyno 2 gvazdikėliais 1 gabalėlis cinamonų žievelės 1 šaukštelis bulvių krakmolo 4 šaukštai apelsinų sulčių 4 gerai prinokę kiviai 2 šaukštai skysto medauus 1/8 l grietinėlės 1 šaukštas kapotų migdolų Kaip gaminti? Užvirinti vyną, gvazdikėlius ir cinamoną. Suberti krakmolą, suaišyta su apelsinų sultimis. Viską išmaišyti ir virti, kol nuskaidrės. Prieskonius išgriebti. Nuluptus kivius supjaustyti mažais gabaliukais, pertrinti per sietelį, nuvarvinti. Nesutrinti kivių kauliųku, nes tyrė apkars. Tyrę ir medų supilti į nuovirą, išmaišyti. Pridengus trumpai atšaldyti, po to pagardinti. Išplakti grieitnėle, paskruinti migdolus, vieną kivį supjaustyti griežinėliais. Papuošti plakta grietinėle, migadolais ir kiviais.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:46 PM | Žinutė # 70 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| TIRŠTA PAPRIKŲ SRIUBA Ingredientai: 500 g raudonų saldžiųjų paprikų 125 g svogūnų 40 g sviesto 1/2 l mėsos sultinio 20 g skaldytų migdolų 1/4 l grietinėlės 2 šaukštai pomidorų tyrės 2 šaukštai tarkuotų krienų žiupsnelis cukraus Kaip gaminti? Paprikas perpjauti į 4 dalis. Išpjauti sėklalizdžius, išskobti sėklas ir supjaustyti mažais gabaliukais. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti su paprikų gabalėliais, kol suminkštės. Supilti mėsos sultinį ir 20 minučių virti ant silpnos ugnies. Grietinėlę išplakti iki putų. Migdolus paspraginti sausoje keptuvėje. Sriubą pertrinti per sietelį, pagardinti pipirais, pomidorų tyre, krienais ir cukrumi. Sriubą pasūdyti ir sumaišyti su puse plaktos grietinėlės. Išpilstyti į lėkštes, papuošti likusia plakta grietinėle ir spragintais migdolais. Patarimas Migdolus galima pakeisti kietai virtų kiaušinių griežinėliais.[color=blue]
Paskutinį kartą redaguota jurgiux28 - Pirmadienis, 2009-06-29, 11:47 PM |
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:48 PM | Žinutė # 71 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŽIRNELIŲ TIRTA SRIUBA SU KUKULIAIS Ingredientai: 50 g sviesto 1/4 šaukštelio druskos 75 g vidutinio rupumo miežinių arba kvietinių miltų 1 kiaušinis žiupsnelis tarkuoto muskato 2 šaukštai kapotų petražolių 1 svogūnas 300 g šaldytų žaliųjų žirnelių 3/4 l vištienos sultinio 1/8 l grietinės Kaip gaminti? 1/8 l sūdyto vandens užvirinti su 30 g sviesto. Suberti miltus, išmaišyti iki vientisos masės ir atvėsinti. Įmušti kiaušinį, pagardinti pipirais, muskatu ir 1 šaukštu kapotų petražolių. Šaukštu formuoti kukulius ir leisti juos į verdantį sūdytą vandenį. Virti ant silpnos ugnies. Kubeliais supjaustytą svogūną patroškinti su 20 g sviesto. Suberti žirnelius, šiek tiek pakaitinti, įpilti sultinio ir 5 minutes pavirti. Sriubą perkošti per sietelį, o žirnelius su šlakeliu skysčio sutrinti elektriniu smulkintuvu. Žirnelių tyrę sumaišyti su sultiniu, apibarstyti šaukštu kapotų petražolių, pagardinti grietine ir išmaišyti. Tyrsriubę šiek tiek pakaitinti, pagardinti druska bei pipirais. Valgyti su kukuliais. Patarimas Tyrsriubę galima ruošti ir iš kitų daržovių, tinka špinatai, porai, kopūstai, brokoliai ir žiediniai kopūstai.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:49 PM | Žinutė # 72 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| DARŽOVIŲ ŠALTA SRIUBA Ingredientai: 300 g agurkų 150 g raudonų saldžiųjų paprikų 250 g pomidorų 1 svogūnas 1 česnako skiltelė 1 bandelė 6 šaukštai alyvų aliejaus 2 šaukšteliai druskos 1 šaukštelis saldžiųjų paprikų miltelių 1/4 šaukštelio baltųjų pipirų 1 šaukštas vyno acto 1 kietai virtas kiaušinis 100 g baltos duonos 4 šauktai kapotų laiškinių česnakų Kaip gaminti? Nuvalytas daržoves supjaustyti didokais gabaliukais, išskobti sėklas. Nuluptą svogūną ir česnaką išilgai perpjauti per pusę. Supjaustytas daržoves porcijomis dėti į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinti su šlakeliu vandens. Paskui susmulkinti kubeliais pjaustytą bandelę. Tyrę praskiesti vandeniu, 4 šaukštais aliejaus, pagardinti prieskoniais, actu ir palikti. Pasūdyti Nuluptą kiaušinį smulkiai sukapoti. Duoną supjaustyti kubeliais ir pakepinti, kol gražiai pagels. Apkepintu duonos kubelius tiekti atskirai arba suberti į puodą su šaltsriube.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:50 PM | Žinutė # 73 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŠVENTINIS SULTINYS Ingredientai: 150 g šaldytų žirnelių 60 g jaučių kalų čiulpų 2 kiaušiniai 80 g džiūvėsėlių 1/4 šaukštelio druskos žiupsnelis maltų muskatų žiedų 2 šaukštai kapotų petražolių 2 l mėsos sultinio Omletas: 2 kiaušiniai 1/4 l pieno druskos, maltų muskatų žiedų 1 šaukštas minšto sviesto Kaip gaminti? Žirnelius nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti sietelyje. Iš 4 kaulų iškrapstyti čiupus ir ištrinti su kiaušiniais, džiūvėsėliais, druska, muskatų žiedų milteliais bei kapotomis petražolėmis. Drėgnomis rankomis suformuoti gnužulus, suleisti juos į verdantį vandenį ir virti 10 minučių. Kiaušinius išplakti su pienu bei prieskoniais. Dubenį ištepti riebalais, supilti kiaušinių plakinį ir 20 minučių virti karštoje vandens vonelėje. Išvirusį omletą išimti iš dubens ir supjaustyti gabaliukais. Į mėsos sultinį suberti žirnelius, 5 minutes pavirti, sudėti gnužulus ir omleto gabaliukus. Sriubą pakaitinti ir , jei reikia, pasūdyti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:51 PM | Žinutė # 74 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PERTRINTA SRIUBA SU PASTARNOKAIS Ingredientai: 250 g bulvių 250 g porų 3/4 l vištienos sultinio 1/4 l pieno druskos ir baltųjų pipirų 1 šaukštas sviesto 4 šaukštai smulkintų pastarnokų 4 baltos duonos riekelės 1 česnako skiltelė 4 šaukšteliai majonezo Kaip gaminti? Nuluptas bulves supjaustyti kubeliais. Nuluptą porą nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Daržoves virti vištienos sultinyje, kol suminkštės. Sriubą pertrinti elektriniu maišikliu ir perkošti per sietelį. Supilti. Kaitinti, kol užvirs. Pagardinti druska, pipirais, sviestu ir smulkiai sukapotais pastarnokais. Baltos duonos riekelės pakepinti, įtrinti česnaku ir aptepti majonezu. Sriubą išpilstyti į lėkštes, į kiekvieną įdėti po riekelę pakepintos duonos Patarimas Karštomis vasaros dienomis šią sriubą galima valgyti šaltą. Sultinįi galima išvirti iš sultinio kubelio.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:52 PM | Žinutė # 75 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| BAVARIŠKA SRIUBA SU SKRYLIAIS Ingredientai: 1 poras 100 g saliero 200 g morkų 4 svogūnai 2 šaukštai aliejaus 1 česnako skiltelė 1 ryšelis petražolių 1/2 šaukštelio maltų džiovintų čiobrelių 1/2 lauro lapelio 1/2 šaukštelio druskos sultinio miltelių Kaip gaminti? Nuplauti ir nulupti daržoves, supjaustyti smulkiais kubeliais. Nulupti svogūnus, supjaustyti griežinėliais ir apkepinti su aliejumi. Suberti kitas daržoves ir kepinti, kol pagels. Į kepamas daržoves įdėti nenuluptą česnako skiltelę, petražoles, suberti džiovintus čiobrelius ir lauro lapelį, įberti druskos ir įpilti 3/4 l vandesn. Išvirti, dar šiltą nuovirą perkošti ir paskaninti sultinio milteliais. Iš miltų kiaušinio, aliejaus ir druskos užminkyti tešlą. Tešlos rutulį aptepti aliejumi ir brinkyti 30 minučių. Ant miltais apibarstytos lentos tešlą plonao iškočioti, supjaustyti 3 cm pločio kvadratėkiais. Kai apdžius, šepeteliu nuvalyti sausus miltus. Skrylius išvirti pasūdytame vandenyje, išvirusius sietelyje perlieti šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Sudėti į lėkštes ir užpilti karštu daržovių nuoviru ir pagardinti kapotomis petražolėmis. Patarimas Darbą gerokai palengvins elektrinė maišyklė. Gerai išminkyta tešla bus blizganti ir elastinga.
|
Atsijungęs |
| |