Šeštadienis, 2024-04-20, 6:42 AM
Welcome Svečias
Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
''Kartą užsukęs, negali sustot...''









Forum moderator: linuciuxxxx  
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Sriubų receptai
Sriubų receptai
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:24 PM | Žinutė # 61








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
NAMINĖ DARŽOVIŲ SRIUBA

Ingredientai:

400 g kiaulienos mentės
100 g lašinių
1/4 mėsos sultinio
250 g morkų
1 poras
1 mažas žiedinis kopūstas
4 šaukštai kapotų petražolių

Kaip gaminti?

Mėsą supjaustyti 3 cm dydžio gabalėliais, suvynioti į plonus lašinių griežinėlius ir persmeigti mediniais smeigtukais.
Gerai apkepinti giliame keptuve, pagardinti druska ir pipirais. Supilti sultinį ir troškinti uždengus.
Daržoves nuvalyti ir nuplauti. Morkas supjaustyti plonais griežinėliais, porą storesniais griežinėliais, kad neiširtų virimo metu. Žiedinį kopūstą susmulkinti žiedynais.
Iš mėsos išimti smeigtukus, sukrėsti supjaustytas morkas, porą, žiedinį kopūstą ir pavirinti. Sriubą paskaninti prieskoniais, apibarstyti petražolėmis.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:30 PM | Žinutė # 62








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
RUDENS BULVIENĖ

Ingredientai:

1 svogūnas
1 česnako skiltelė
2 šaukštai sviesto
1/4 šaukštelio čiobrelių
1/4 šaukštelio mairūnų
1 1/4 l mėsos sultinio
600 g bulvių
1 saldžioji paprika
2 porai
druskos
juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Nuluptą svogūną ir česnaką supjaustyti kubeliais ir pakepinti su sviestu, kol gražiai pagels. Suberti džiovintus žalumynus, išmaišyti ir troškinti, kol pasklis aromatas.
Į keptuvą su svogūnu ir česnaku supilti sultinį ir užvirinti. Bulves nuplauti, nulupti, supjaustyti griežinėliais ir iškart suversti į sriubą, kad nepatamsėtų.
Papriką perpjauti pusiau, išskobti sėklas, supjaustyti šiaudeliais ir suversti į sriubą. Virti uždengtame puode 10 minučių.
Nuvalytus porus perpjauti į 3 dalis, supjaustyti plonais žiedeliais, nuplauti, suberti į sriubą ir dar 5 minutes pavirti. Prieš patiekiant sriubą pagardinti druska ir pipirais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:31 PM | Žinutė # 63








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
PUPELIŲ SRIUBA SU DEŠRA

Ingredientai:

250 g baltųjų pupelių
prieskoninių žalumynų (čiobrelių, lauro lapelio, saliero lapkočių, petražolių, česnako)
500 g dešros
530 ml savo sultyse konservuotų pomidorų
druskos, baltųjų pipirų
4 šaukštai kapotų petražolių
1 šaukštas sezamų aliejaus

Kaip gaminti?

Pupeles pamerkti 6 valandoms į 3/4 l šalto vandens, sudėti žalumynus ir išvirti.
Dešrą nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Pomidorus susmulkinti savo sultyse. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos susmulkintus pomidorus su dešros griežinėliais suversti į puodą su pupelėmis. Sriubą pagardinti druska ir pipirais. Žalumynus išgriebti. Sriubą palikti 5 minutėms. Prieš patiekiant pasūdyti, apibarstyti petražolėmis ir apšlakstyti aliejumi.

Patarimas

Greitpuodyje pupelės išvirs per 40 minučių.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:32 PM | Žinutė # 64








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
LĘŠIŲ SRIUBA SU ŠONINE

Ingredientai:

200 g kiaulienos
1 šaukšta aliejaus
3 svogūnai
4 šaukštai kapotų petražolių
250 g lęšių
1 lauro lapelis
1/2 šaukštelio čiobrelių
50 g šoninės
druskos ir pipirų

Kaip gaminti?

Mėsą supjaustyti mažais kubeliais ir užvirinti įpylus nedaug vandens. Verdant maišyti, kol visas vanduo nugaruos, tada mėsą pakepinti įpylus šiek tiek aliejaus..
Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, sudėti prie mėsos ir troškinti 1 minutę su 3 šaukštais kapotų petražolių. Kaip pakvips petražolėmis, įpilti 1 l vandens.
Į sriubą suberti lęšius, pagardinti lauro lapeliu bei čiobreliais ir virti uždengtame puode ant silpnos ugnies.
Kubeliais supjaustytą šoninę čirškinti, kol suspirgės. Sriubą pagardinti druska ir pipirais, prieš patiekiant suberti šoninės spirgučius ir likusias kapotas petražoles.

Patarimas

Likus 20 minučių iki virimo pabaigos į sriubą galima įdėti vieną morką, supjaustytą kubeliais, ir gabalėlį saliero.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:33 PM | Žinutė # 65








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
BULVIENĖ SU PIEVAGRYBIAIS

Ingredientai:

500 g bulvių
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
2 šaukštai sviesto
1 raudona saldžioji paprika
1 žalia saldžioji paprika
150 g pievagrybių
1 šaukštelis sultinio miltelių
žiupsnelis mairūnų
1 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio pipirų
4 šaukštai kapotų petražolių

Kaip gaminti?

Bulves nuplauti ir kruopščiai nuvalyti šepetėliu, kad liktų tik plona švari odelė. Bulves, nuluptą svogūną ir česnak0 skiltelę supjaustyti kubeliais.
Keptuve įkaitinti sviestą, suversti supjaustytas daržoves ir kepti, kol pasklis aromatas. Dažnai maišyti. Supilti litrą vandens ir virti uždengtame inde.
Paprikas perpjauti į 4 dalis, išskobti sėklas ir supjaustyti mažais kubeliais. Grybus nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais.Likus 3 minutėsm iki virimo pabaigos, į indą kuriame verda daržovės, suversti supjaustytas paprikas, grybus, suberti sultinio miltelius, mairūną, druską ir pipirus.
Sriubą pagardinti petražolėmis bei prieskoniais ir iškart patiekti.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:41 PM | Žinutė # 66








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
POMIDORŲ TIRŠTA SRIUBA SU GRIETINE

Ingredientai:

1/2 šaukštelio druskos
100 g makaronų (ragelių)
1 svogūnas
1 šaukštas sviesto
4 šaukštai pomidorų tyrės
1/8 l pomidorų sulčių
1/2 l mėsos sultinio
1/2 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
žiupsnelis rozmarinų
1 trynys 1/8 l grietinės

Kaip gaminti?

Į 1 l vandesn įberti 1/2 šaukštelio druskos i ružvirti. Suberti makaronus ir virti ant stiprios ugnies. Makaronus suversti į sietelį, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti.
Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais ir kepti su sviestu, kol suminkštės. Sukrėsti pomidorų tyrę, supilti pomidorus sultis ir sultinį. Virti 5 minutes. Įberti žiupsnelį druskos, pagardinti maltomis paprikomis bei rozmarinais. Sudėti makaronus ir pakaitinti.
Grietinę suplakti su tryniu. Šia tyre pagardinti sriubą prieš patiekiant.

Patarimas

Sriubos skonis švelninamas tryniu. Baltymas sriubą sutirština. Tarkuotas sūris bei švieži kapoti prieskoniniai žalumynai - puikus sriubos priedas.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:42 PM | Žinutė # 67








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
SULTINYS SU PIEVAGRYBIAIS IR PORAIS

Ingredientai:

800 g viščiuko
druskos
lauro lapelis
6 juodieji pipirai
2 svogūnai
200 g porų
200 g pievagrybių
1 šaukštelis sviesto
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas vorčesterio padažo
žiupsnelis juodųjų pipirų
2 šaukštai kapotų petražolių

Kaip gaminti?

Viščiuką nuplauti ir perpjauti į 4 dalis. Užpilti 1 l vandens, įberti 1/4 šaukštelio druskos, įmesti lauro lapelį, suberti pipirus ir virti.
Viščiuką išimti, nulupti odą ir išimti kaulus. Mėsą supjaustyti kubeliais.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Porą nuvalyti, supjaustyti griežinėliais ir nulieti vandeniu. Pievagrybius nuvalyti, nulieti vandeniu ir supjaustyti į 4 dalis.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti sbogūnus bei porus, kol suminkštės. Sudėti pievagrybius ir dar pakepti. Viščiuko nuovirą nukošti per tankų sietelį, supilti citrinų sultis bei vorčesterio padažą, įberti žiupsnelį pipirų ir virti 5 minutes. Sudėti mėsą, apibarstyti petražolėmis.

Patarimas

Vietoje porų galima vartoti kubeliais supjaustyti raudonąją saldžiąją papriką. Sultinys bus sotesnis įbėrus du šaukštus virtų ryžių.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:43 PM | Žinutė # 68








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
BULVIENĖ SU GRYBAIS

Ingredientai:

10 g džiovintų grybų
750 g nesuverdančių bulvių
2 lauro lapai
1 šaukštelis juodųjų pipirų
žirnelių
2 šaukšteliai sultinio miltelių
druskos
150 g svogūnų
2 šaukštai sviesto
150 g rūkytų dešrelių
1/8 l grietinėlės

Kaip gaminti?

Grybus pamerkti 1/8 l vandens , nuluptas bulves perpjauti išilgai į 4 dalis. Užvirinti 3/4 l vandens.
Į karštame vandenyje ištirpintą sultinį sudėti bulves bei prieskonius ir virti 15 minučių. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais ir patroškinti su sviestu.
1/3 bulvių išgriebti iš puodo ir atidėti. Iš likusių bulvių ir sultinio sugrūsti tyrę, pertrinti per sietelį ir sukrėsti į ta pati puodą.
Dešreles subadyti šakute ir sudėti į sriubą. Supilti grybus kartu su vandeniu, kuriame mirko. Virti 15 minučių ant silpnos ugnies.
Dešreles supjaustyti griežinėliais ir vėl suberti į sriubą. Supilti grietinėlę ir sudėti likusias bulves, tada sriubą pakaitinti.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:45 PM | Žinutė # 69








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ŠALTA VYNO SRIUBA SU KIVIAIS

Ingredientai:

1/2 l pusiau saldaus baltojo vyno
2 gvazdikėliais
1 gabalėlis cinamonų žievelės
1 šaukštelis bulvių krakmolo
4 šaukštai apelsinų sulčių
4 gerai prinokę kiviai
2 šaukštai skysto medauus
1/8 l grietinėlės
1 šaukštas kapotų migdolų

Kaip gaminti?

Užvirinti vyną, gvazdikėlius ir cinamoną. Suberti krakmolą, suaišyta su apelsinų sultimis. Viską išmaišyti ir virti, kol nuskaidrės. Prieskonius išgriebti.
Nuluptus kivius supjaustyti mažais gabaliukais, pertrinti per sietelį, nuvarvinti. Nesutrinti kivių kauliųku, nes tyrė apkars.
Tyrę ir medų supilti į nuovirą, išmaišyti. Pridengus trumpai atšaldyti, po to pagardinti.
Išplakti grieitnėle, paskruinti migdolus, vieną kivį supjaustyti griežinėliais. Papuošti plakta grietinėle, migadolais ir kiviais.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:46 PM | Žinutė # 70








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
TIRŠTA PAPRIKŲ SRIUBA

Ingredientai:

500 g raudonų saldžiųjų paprikų
125 g svogūnų
40 g sviesto
1/2 l mėsos sultinio
20 g skaldytų migdolų
1/4 l grietinėlės
2 šaukštai pomidorų tyrės
2 šaukštai tarkuotų krienų
žiupsnelis cukraus

Kaip gaminti?

Paprikas perpjauti į 4 dalis. Išpjauti sėklalizdžius, išskobti sėklas ir supjaustyti mažais gabaliukais.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti su paprikų gabalėliais, kol suminkštės. Supilti mėsos sultinį ir 20 minučių virti ant silpnos ugnies. Grietinėlę išplakti iki putų. Migdolus paspraginti sausoje keptuvėje.
Sriubą pertrinti per sietelį, pagardinti pipirais, pomidorų tyre, krienais ir cukrumi.
Sriubą pasūdyti ir sumaišyti su puse plaktos grietinėlės. Išpilstyti į lėkštes, papuošti likusia plakta grietinėle ir spragintais migdolais.

Patarimas

Migdolus galima pakeisti kietai virtų kiaušinių griežinėliais.[color=blue]




Paskutinį kartą redaguota jurgiux28 - Pirmadienis, 2009-06-29, 11:47 PM
Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:48 PM | Žinutė # 71








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ŽIRNELIŲ TIRTA SRIUBA SU KUKULIAIS

Ingredientai:

50 g sviesto
1/4 šaukštelio druskos
75 g vidutinio rupumo miežinių arba kvietinių miltų
1 kiaušinis
žiupsnelis tarkuoto muskato
2 šaukštai kapotų petražolių
1 svogūnas
300 g šaldytų žaliųjų žirnelių
3/4 l vištienos sultinio
1/8 l grietinės

Kaip gaminti?

1/8 l sūdyto vandens užvirinti su 30 g sviesto. Suberti miltus, išmaišyti iki vientisos masės ir atvėsinti. Įmušti kiaušinį, pagardinti pipirais, muskatu ir 1 šaukštu kapotų petražolių.
Šaukštu formuoti kukulius ir leisti juos į verdantį sūdytą vandenį. Virti ant silpnos ugnies.
Kubeliais supjaustytą svogūną patroškinti su 20 g sviesto. Suberti žirnelius, šiek tiek pakaitinti, įpilti sultinio ir 5 minutes pavirti.
Sriubą perkošti per sietelį, o žirnelius su šlakeliu skysčio sutrinti elektriniu smulkintuvu. Žirnelių tyrę sumaišyti su sultiniu, apibarstyti šaukštu kapotų petražolių, pagardinti grietine ir išmaišyti. Tyrsriubę šiek tiek pakaitinti, pagardinti druska bei pipirais. Valgyti su kukuliais.

Patarimas

Tyrsriubę galima ruošti ir iš kitų daržovių, tinka špinatai, porai, kopūstai, brokoliai ir žiediniai kopūstai.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:49 PM | Žinutė # 72








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
DARŽOVIŲ ŠALTA SRIUBA

Ingredientai:

300 g agurkų
150 g raudonų saldžiųjų paprikų
250 g pomidorų
1 svogūnas
1 česnako skiltelė
1 bandelė
6 šaukštai alyvų aliejaus
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis saldžiųjų paprikų miltelių
1/4 šaukštelio baltųjų pipirų
1 šaukštas vyno acto
1 kietai virtas kiaušinis
100 g baltos duonos
4 šauktai kapotų laiškinių česnakų

Kaip gaminti?

Nuvalytas daržoves supjaustyti didokais gabaliukais, išskobti sėklas. Nuluptą svogūną ir česnaką išilgai perpjauti per pusę. Supjaustytas daržoves porcijomis dėti į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinti su šlakeliu vandens. Paskui susmulkinti kubeliais pjaustytą bandelę. Tyrę praskiesti vandeniu, 4 šaukštais aliejaus, pagardinti prieskoniais, actu ir palikti. Pasūdyti
Nuluptą kiaušinį smulkiai sukapoti. Duoną supjaustyti kubeliais ir pakepinti, kol gražiai pagels. Apkepintu duonos kubelius tiekti atskirai arba suberti į puodą su šaltsriube.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:50 PM | Žinutė # 73








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
ŠVENTINIS SULTINYS

Ingredientai:

150 g šaldytų žirnelių
60 g jaučių kalų čiulpų
2 kiaušiniai
80 g džiūvėsėlių
1/4 šaukštelio druskos
žiupsnelis maltų muskatų žiedų
2 šaukštai kapotų petražolių
2 l mėsos sultinio
Omletas:
2 kiaušiniai
1/4 l pieno
druskos, maltų muskatų žiedų
1 šaukštas minšto sviesto

Kaip gaminti?

Žirnelius nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti sietelyje. Iš 4 kaulų iškrapstyti čiupus ir ištrinti su kiaušiniais, džiūvėsėliais, druska, muskatų žiedų milteliais bei kapotomis petražolėmis. Drėgnomis rankomis suformuoti gnužulus, suleisti juos į verdantį vandenį ir virti 10 minučių.
Kiaušinius išplakti su pienu bei prieskoniais. Dubenį ištepti riebalais, supilti kiaušinių plakinį ir 20 minučių virti karštoje vandens vonelėje. Išvirusį omletą išimti iš dubens ir supjaustyti gabaliukais.
Į mėsos sultinį suberti žirnelius, 5 minutes pavirti, sudėti gnužulus ir omleto gabaliukus. Sriubą pakaitinti ir , jei reikia, pasūdyti.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:51 PM | Žinutė # 74








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
PERTRINTA SRIUBA SU PASTARNOKAIS

Ingredientai:

250 g bulvių
250 g porų
3/4 l vištienos sultinio
1/4 l pieno
druskos ir baltųjų pipirų
1 šaukštas sviesto
4 šaukštai smulkintų pastarnokų
4 baltos duonos riekelės
1 česnako skiltelė
4 šaukšteliai majonezo

Kaip gaminti?

Nuluptas bulves supjaustyti kubeliais. Nuluptą porą nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Daržoves virti vištienos sultinyje, kol suminkštės.
Sriubą pertrinti elektriniu maišikliu ir perkošti per sietelį. Supilti. Kaitinti, kol užvirs. Pagardinti druska, pipirais, sviestu ir smulkiai sukapotais pastarnokais.
Baltos duonos riekelės pakepinti, įtrinti česnaku ir aptepti majonezu. Sriubą išpilstyti į lėkštes, į kiekvieną įdėti po riekelę pakepintos duonos

Patarimas

Karštomis vasaros dienomis šią sriubą galima valgyti šaltą. Sultinįi galima išvirti iš sultinio kubelio.


Atsijungęs
jurgiux28Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:52 PM | Žinutė # 75








[ (GB) ]

Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau

Dalyvio įvertinimas:
Plepučių,pleputė
BAVARIŠKA SRIUBA SU SKRYLIAIS

Ingredientai:

1 poras
100 g saliero
200 g morkų
4 svogūnai
2 šaukštai aliejaus
1 česnako skiltelė
1 ryšelis petražolių
1/2 šaukštelio maltų džiovintų čiobrelių
1/2 lauro lapelio
1/2 šaukštelio druskos
sultinio miltelių

Kaip gaminti?

Nuplauti ir nulupti daržoves, supjaustyti smulkiais kubeliais. Nulupti svogūnus, supjaustyti griežinėliais ir apkepinti su aliejumi. Suberti kitas daržoves ir kepinti, kol pagels.
Į kepamas daržoves įdėti nenuluptą česnako skiltelę, petražoles, suberti džiovintus čiobrelius ir lauro lapelį, įberti druskos ir įpilti 3/4 l vandesn. Išvirti, dar šiltą nuovirą perkošti ir paskaninti sultinio milteliais.
Iš miltų kiaušinio, aliejaus ir druskos užminkyti tešlą. Tešlos rutulį aptepti aliejumi ir brinkyti 30 minučių. Ant miltais apibarstytos lentos tešlą plonao iškočioti, supjaustyti 3 cm pločio kvadratėkiais. Kai apdžius, šepeteliu nuvalyti sausus miltus.
Skrylius išvirti pasūdytame vandenyje, išvirusius sietelyje perlieti šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Sudėti į lėkštes ir užpilti karštu daržovių nuoviru ir pagardinti kapotomis petražolėmis.

Patarimas

Darbą gerokai palengvins elektrinė maišyklė. Gerai išminkyta tešla bus blizganti ir elastinga.


Atsijungęs
Forumas » VIRTUVĖS PASLAPTYS » Karštieji patiekalai » Sriubų receptai
Search:



Kartą užsukęs negali sustoti© 2024