Sriubų receptai
|
|
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:55 PM | Žinutė # 76 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| DILGELIŲ SRIUBA SU SKREBUČIAIS Ingredientai: 800 g šviežių dilgelių atžalų 1 svogūnas 3 šauktai sviesto 2 šaukštai miltų 1 l mėsos sultinio 1/2 šaukštelio druskos žiupsnelis pipirų žiupsnelis muskato 2 šaukštai kapotų laiškinių česnakų 100 g kvietinės duonos Kaip gaminti? Jaunus dilgelių lapelius nulieti vandeniu ir nusausinti. Sumalti mėsmale ir 5 min pagarinti puode nuolat maišant. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais ir kepti su šaukštau sviesto, kol suminkštės. Suberti miltus ir dar šiek tiek pakepinti. Supilti sultinį ir virti 10 minučių Sriubą pasūdyti, pagardinti pipirais bei muskatu. Suberti laiškinius česnakus bei dilgėles ir pakaitinti. duoną supjaustyti kubeliais ir kepti su 2 šaukštais sviesto, kol pagels. Prieš patiekiant karštą sriubą pagardinti skrebučiais.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:56 PM | Žinutė # 77 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PERTRINTA BULVIŲ SRIUBA Ingredientai: 500 g veršienos kaulų 500 g kumpio su kaulu prieskoninių šakniavaisių 1/2 šaukštelio maltų džiovintų čiobrelių 1/4 šaukštelio mairūnų 50 g svogūnų 350 g miltingų bulvių 1 šaukštas sviesto druskos, juodųjų pipirų žiupsnelis tarkuoto muskato 1/8 l grietinėlė Kaip gaminti? Kumpį nupjauti nuo kaulo. Veršienos ir kumpio kaulus dėti į vandenį, virti ant silpnos ugnies. Suberti smulkiai supjaustytus prieskoninius šakniavaisius (morką, petražolės šaknį, saliero gabaliuką), svogūnus ir žalumynus. Nulupti bulves ir 30 minučių virti perkoštame sultinyje. Nukošti ir sugrūsti, įpilti apie litrą sultinio. Kumpį supjasutyti smulkiais kubeliais ir ptroškinti su sviestu ant silpnos ugnies. Suberti į sriubą ir trumpai pavirti. Paskaninti druska, pipirais ir tarkuotu muskatu Išplakti atšaldytą grietinėlę ir ja papuošti sriubą lėkštėje.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:56 PM | Žinutė # 78 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PERTRNTA SALIERŲ SRIUBA Ingredientai: 200 g lapkotinių salierų 200 g miltingų bulvių 2 svogūnai 2 šaukštai sviesto 1/2 l vištienos sultinio žiupsnelis kario 1/4 l pieno druskos, baltųjų pipirų 2 tryniai 1/8 grietinėlės Kaip gaminti? Salierą, bulves, svogūnus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Puode ištirpinti sviestąm suversti supjaustytas daržoves ir maišant šiek tiek patroškinti. Supilti sultinį, įberti kario ir troškinti uždengtame inde. Sriubą atvėsinti, tirščius su šlakeliu skučio sutrinti elektriniu smulkintuvu. Supilti sultinį, pieną, gerai išmaišyti, perkošti ir dar kartą užvirinti. Trynius išplakti. Plakant palaipsniui supilti 1/8 l sultinio. Viską gerai išmaišyti (tik nevirti) ir pagardinti prieskoniais. Prieš patiekiant sriubą pagardinti plakta grietinėle ir papuošti salierų šakelėmis.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:57 PM | Žinutė # 79 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| TIRŠTA MĖSOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS Ingredientai: 200 g jautienos 2 šaukštai aliejaus 1/2 sultinio kubelio 2 svogūnai 1 morka 200 g bulvių 100 g porų druskos, pipirų 4 šaukštai susmulkintų petražolių Kaip gaminti? Mėsą nuplauti ir supjaustyti 1 cm storio kubeliais. Puode įkaitinti 1 šaukštą aliejaus, suversti supjasutytą ,ėsą ir kepti, kol gražiai pagels. Dažnai maišyti. Įpilti 3/4 l karšto vandens, uždengti puodą ir virti ant silpnos ugnies. Svogūnus, morką ir bulves nulupti, supjaustyti kubeliais ir pakepinti su šlakeliu aliejaus. Porus nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti 1 cm storio žiedeliais. Supjaustytas daržoves suversti į sriubą ir virti. Įberti druskos ir pipirų. Išvirusią sriubą šiek tiek palaikyti uždengtame puode. Prieš patiekiant sriubą pagardinti petražolėmis. Patarimas Sriubai galima panaudoti kepsnio griežinėlius. Petražoles galimakeisti susmulkintais laiškiniais česnakais.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:58 PM | Žinutė # 80 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| DARŽOVIŲ SRIUBA SU MALTA MĖSA Ingredientai: 200 g maltos jautienos 50 g tarkuotų svogūnų 2 šaukštai kapotų petražolių 2 šaukštai sezamų aliejaus 1 šaukštas sultinio miltelių 1 šaukštas sojų padažo druskos ir pipirų 100 g saliero 2 porai 200 g kiniškų kopūstų 150 g šaldytų žirnelių Kaip gaminti? Sumaišyti maltą mėsą, tarkuotus svogūnus bei petražoles. Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti mėsos masę ir kepant maišyti šakutėmis, ka būtų biri Į keptuvę įpilti 1 l vandens ir užvirinti. Suberti sultinio miltelius, pagardinti sojų padažu, druska ir pipirais. Virti uždengtame inde. Saliero gumbą nulupti, supjaustyti plonais šiaudeliais ir po 5 miničių suversti į indą, kuriame verda mėsa. Porus nuvalyti, perpjauti išilgai iki pusės, nuplauti ir supjaustyti žiedeliais. Kopūstus supjaustyti šiaudeliais. Likus 8 minutėms iki virimo pabaigos į sriubą suberti žirnelius, po 5 minučių sudėti porus bei kopūstus ir 3 minutes pavirinti. Prieš patiekiant sriubą pagardinti prieskoniais.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Pirmadienis, 2009-06-29, 11:59 PM | Žinutė # 81 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PERTRINTA ŠPARAGŲ ŠALTSRIUBĖ Ingredientai: 500 g šparagų 3/4 šaukšelio druskos 40 g sviesto 2 šaukštai baltojo vyno 1/4 l grietinėlės 80 g jogurto be priedų 1 citrinos sultys 4 šaukštai pjaustytų svogūnų laiškų Kaip gaminti? Šparagus nuvalyti, lupenas ir nuopjovas 10 minučių virti su 3/4 l vandesn. NUovirą perkošti. Šparagų viršūnėlės nupjauti (3 cm ilgio), 5 minutes pavirti nuovire, po to išgriebti. Likusius šparagus smulkiai supjaustyti. Šparagų gabalėlius, sviestą, vyną ir 1/8 l grietinėlės supilti į nuovirą ir virti 30 minučių. Pertrinti per sitelį ir atvėsinti. Pertrintą sriubą suplakti su jogurtu, paskaninti citrinų sultimis ir pasūdyti. Gerai suplakti 1/8 l grietinėlės, pusę sukrėsti į sriubą ir išmaišyti. Šaltą sriubą patiekti su šparagų viršūnėlėmis, papuošti plakta grietinėle ir svogūnų laiškais.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:00 AM | Žinutė # 82 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| GARDI DARŽOVIŲ SRIUBA Ingredientai: 400 g morkų 300 g porų 150 svogūnų 1 raudona saldžioji paprika 1/2 l mėsos sultinio 1česnako skiltelė druskos ir juodųjų pipirų 2 šaukštai miltų 2 šaukštai minkšto sviesto 1/4 l pieno 4 šaukštai kapotų petražolių Kaip gaminti? Daržoves nuvalyti, nuplauti, supjaustyti plonais griežinėliasi. Nulupti česnako skiltelę. Puode užvirinti sultinį, įdėti česnako skiltelę, įberti druskos ir pipirų. Suversti supjaustytas morkas, svogūnus ir virti ant silpnos ugnies. Suberti supjaustytus porus ir papriką. Į lėkštutę suberti miltus, įdėti sviesto ir krupščiai sutrinti šakute. Šia mase sutirštinti sriubą, gerai išmaišyti ir užvirinti. Iš sriubos išimti česnako skiltelę, supilti pieną ir suberti petražoles. Sriubą dar šiek tiek pakaitinti ir pagardinti prieskoniais. Patarimas Pavasarį ir vasarą sriubą galima pagardinti šviežių svogūnų laiškais.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:01 AM | Žinutė # 83 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| POMIDORŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR SKREBUČIAIS Ingredientai: 750 g kiaulienos kaulų 1 ryšelis prieskoninių žalumynų(porų, čiobrelių, petražolių, salierų, česnakų) 200 g baltųjų porų bamblių 750 g pomirdorų 1/2 šaukštelio mėsos sultinio miltelių druskos, pipirų 2 baltos duonos riekelės 4 šaukštai kapotų petražolių 1 šaukštas sviesto Kaip gaminti? Sukapotus kaulus užpilti vandeniu ir užvirti. Nuovirą nupilti, kaulus nulieti vandeniu ir , užpylus 1 l vandens, vėl užvirti. Nugriebti nuoviras, sudėti prieskoninius žalumynus. Porus supjaustyti griežinėliais, nulieti vandeniu ir nusausinti. Du kietus pomidorus supjaustyti griežinėliais. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos iš likusių pomidorų išskoobti sėklas, perpjauti į keturias dalis ir suberti į sriubą. Sultinį perkošti ir užvirti. Pagardinti druska ir pipirais, suberti mėsos sultinio miltelius. Suberti porus ir virti dar 5 minutes. Kubelius supjaustytą duoną pakepinti su sviestu. baigiant kepti ssuberti petražoles. Į lėkštes sudėtus pomidorų griežinėlius, užpilti sriuba, pagardinti skrebučiais bei petražolėmis.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:02 AM | Žinutė # 84 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| MEDŽIOTOJŲ SRIUBA SU VOVERAITĖMIS Ingredientai: 500 g voveraičių 50 g rūkytos šoninės 2 svogūnai 2 šaukštai sviesto 2 šaukštai miltų 3/4 l mėsos sultinio 1/8 l chereso 1/8 l grietinės žiupsnelis maltų uoginių paprikų druskos, pipirų 1 ryšelis laiškinių česnakų Kaip gaminti? Voveraites nuplauti, nuvarvinti, užpilti stikline šalto vandens, pasūdyti ir virti 15 minučių. Grybų nuovirą nulieti į indą, grybus nuvarvinti sietelyje. Šoninę ir nuluptus svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais. Voveraites pakepinti su sviestu ant vidutinės ugnies. Išgriebti ir suversti į dubenį. Keptuvėje likusiuose riebaluose pakepinti miltais apibarstytus svogūnus ir šoninę. Supilti grybų nuovirą, sultinį ir cheresą. gerai išmaišyti ir kaitinti, kol užvirs. Suberti grybus, supilti grietinę ir kaitinti, kol užvirs. Pagardinti, supilti į lėkštes ir apibarstyti smulkiai sukapotais laiškiniais česnakais.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:03 AM | Žinutė # 85 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŽVĖRIENOS SULTINYS SU GRIETINĖLE Ingredientai: 750 g žvėtienos su kaulais 500 g veršių čiurnų 1 morka 1 petražolės šaknis 100 g saliero 1 svogūnas 1 česnako skiltelė 3 šaukštai aliejaus 1 lauro lapelis 1 kadagio uoga 1 šaukštelis pipirų grūdelių čiobrelių šakelė, druskos ir pipirų 1/8 grietinėlės kario pagal skonį Kaip gaminti? Mėsą nuplauti, nuluptą svogūną ir nuskustas daržoves supjaustyti kubeliais. Nulupti svogūną. Aliejų įkaitinti, suberti daržoves ir svogūnus, pakepinti storadugniame puode, kol parus ir išgriebti. Sudėti mėsą su kaulais, pakepinti, kol parus, įpilti vandens ir užvirinti. Virti ant silpnos ugnies ir nugraibyti atsiradusias putas. Į sultinį suberti daržoves, sudėti česnaką, lauro lapą, pipirus ir čiobrelius. Virti uždengtame puode. Po valandos išimti mėsą. Atvėsinti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Sultinį pasūdyti, įberti pipirų ir perkošti. Į perkoštą sultinį suberti mėsos kubelius ir užvirinti. Patiekti su išplakta grietinėle. apibarstyti kariu pagal skoniu.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:04 AM | Žinutė # 86 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| ŠONINĖS SRIUBA SU SKREBUČIAIS Ingredientai: 3 svogūnai 100 g šoninės 1/2 l šviesiojo alaus 1 sultinio kubelis žiupsnelis mairūnų ir kmynų 4 prancūziško batono riekelės 2 šauktai kapotų petražolių druskos ir pipirų 4 šaukštai grietinės Kaip gaminti? Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais. Kubeliais supjaustytą šoninę paspirginti keptuvėje, suberti svogūnus ir maišant kepti, kol suminkštės. Supilti alų, sutrupinti sultinio kubelį ir užvirinti, pagardinti susmulkintais mairūnais ir kmynais. Sriuba virti ant silpnos ugnies. Prancūziško batono riekeles supjaustyti centimetro storio šiaudeliais ir pakepinti su sviestu, kol apskrus. Sriubą pagardinti druska bei pipirais ir supilti į lėkštes. Į kiekvieną sriubos lėkštę įdėti po šaukštą grietinės. Patarimas Sriubą galima pagardinti česnaku - skonis bus pikantiškesnis.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:05 AM | Žinutė # 87 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| POMIDORŲ SRIUBA SU VERMIŠĖLIAIS Ingredientai: 500 g pomidorų 1 šaukštas aliejaus, druskos 100 g vermišėlių 1 svogūnas juodųjų pipirų 1 česnako skiltelė 2 šaukštai sezamų aliejaus 4 šaukštai kapotų petražolių 2 šaukšteliai sultinio miltelių Kaip gaminti? Išpjauti pomidorų vaiskočius. Puode užvirinti 2 l vandens, apiplikyti pomidorus, išgriebti, nulieti šaltu vandeniu ir nulupti. Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakuotės. Kad makaronai nesuliptų, į vandenį įpilti šaukštą aliejaus. Išvirusius makaronus suversti į sietą, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Nuluptą svogūną ir česnako skiltelę supjaustyti mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti sezamų aliejų, suberti supjaustytą svogūną, česnaką bei petražoles ir šiek tiek pakepinti. Kai pasklis petražolių aromatas, supilti 1 1/2 l vandens, pagardinti sultinio milteliais, druska ir pipirais. Pomidorus supjaustyti į 4 dalis, išskobti sėklas, minkštimą supjaustyti kubeliais, suversti į sriubą ir 2 minutes pavirinti. Suversti vermišėlius ir sriubą dar šiek tiek pakaitinti. Paragauti ir, jei reikia, pasūdyti.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:05 AM | Žinutė # 88 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PERTRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA Ingredientai: 2 bulvės (100 g) 300 g pievagrybių 1 svogūnas 1 česnako skiltelė 2 šaukštai sviesto 3 šaukštai susmulkintų petražolių 3/4 l pieno 1/4 šaukštelio sultinio miltelių druskos ir pipirų Kaip gaminti? Bulves nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Nuluptą svogūną bei česnako skiltelę supjaustyti kubeliais. Grybus nuvalyti, kotelius supjaustyti mažais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinti sviestą, suversti supjaustytas bulves, pievagrybių kotelius, svogūną, česnako skiltelę, 2 šaukštus susmulkintų petražolių ir pakepinti, kol suminkštės. Supilti pieną ir virti uždengtoje keptuvėje. Sriubą perkošti per sietelį. Tirščius su šlakeliu skysčio sutrinti elektriniu smulkintuvu ir sukrėsti į perkoštą sriubą, Kad sriuba būtų vienalytė, ją dar kartą perkošti ir užvirinti. Sriubą pagardinti sultinio milteliais, druska ir pipirais. Prieš patiekiant pievagrybių kepurėles supjaustyti griežinėliais ir tuoj pat suberti į sriubą (kad nepatamsėtų). Sriubą dar minutę pavirti, pagardinti prieskoniais ir papuošti petražolių šakelėmis.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:06 AM | Žinutė # 89 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| TIRŠTA SŪRIO SRIUBA SU SKREBUČIAIS Ingredientai: 3 šaukštai sviesto 2 šaukštai miltų 4 prancūziško batono riekelės 1/2 l vandens 1 šaukštelis sultinio miltelių 1/2 l pieno 100 g fermentinio sūrio (”Žementalio”) druskos ir pipirų žiupsnelis tarkuoto muskato 2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių Kaip gaminti? 2 šaukštus sviesto pakepinti su miltais ir kai sviestas nustos putoti, padažą praskiesti 1/2 l šalto vandens. Virti 10 minučių. Bandeles ar kietus raguolius supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti su šaukštu sviesto, kol gražiai pagels. Sūrį sutarkuoti arba supjaustyti mažais kubeliais. Pieną ir sultinio miltelius įmaišyti į sriubą. Kai sriuba pradės virti, suberti sūrį ir maišyti, kol ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies. Sriubą pagardinti srudka ir pipirais, įberti tarkuoto muskato ir skrebučių, apibarstyti petražolėmis ir patiekti. Patarimas Geriausiai tarkuoti kietokus sūrius. Minkštesnius sūrius galima supjaustyti mažais kubeliais ir jie ištirps karštoje sriuboje.
|
Atsijungęs |
| |
jurgiux28 | Data: Antradienis, 2009-06-30, 0:07 AM | Žinutė # 90 |
[ ( GB) ]
Grupė: Dalyviai
Lygis:
Miestas:UnitedKingdom
Forumo mylimieji
Žinutės: 5386
Apdovanojimai: 3
Lytis: Moteris
Sukaupta jau
Dalyvio įvertinimas:
|
| PERTRINTA DARŽOVIŲ SRIUBA SU SKREBUČIAIS Ingredientai: 2 svogūnai 200 g bulvių 200 g morkų 3 šaukštai sviesto 3/4 l vištienos sultinio 1/4 l grietinės druskos, baltųjų pipirų kario 2 riekelės batono Kaip gaminti? Svogūnus, bulves, morkas nuplauti, nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Daržoves apkepinti su 2 šaukštais sviesto, po to išvirti sultinyje. Sriubą nukošti, o daržoves sugrūsti ar sutrinti elektrine maišykle. Į daržovių tyrę įpilti truputį sultinio (kad būtų kremo tirštumo). Tyrę sukrėsti į sultinį, išmaišyti ir pašildyti. Į sriubą sukrėsti grietinę, paskaninti druska, pipirais ir kariu. Batoną supjaustyti kubeliais ir apkepinti su šaukštu sviesto. Skrebučius suberti į sriubą ir patiekti. Patarimas Sultinį galima išvirti iš paukščių kaulų ar paukštienos, pagardinti česnaku, tada bus dar aromatingesnis.
|
Atsijungęs |
| |